Vintage en antieke gereedschappen die veel geld waard zijn

Inhoudsopgave:

Vintage en antieke gereedschappen die veel geld waard zijn
Vintage en antieke gereedschappen die veel geld waard zijn
Anonim
vintage houten vliegtuigen
vintage houten vliegtuigen

Van houten schaven tot ploegen, enkele van de meest waardevolle antieke gereedschappen kunnen duizenden dollars waard zijn. Als u weet hoe u vintage en antieke gereedschappen kunt herkennen die geld waard zijn, kunt u veel scoren op een landgoedverkoop of rommelmarkt, of het meeste halen uit een zeldzaam antiek gereedschap in uw verzameling. Houd deze waardevolle hulpmiddelen in de gaten.

Sandusky Tool Co. Ebbenhout en ivoor middenwielploegvliegtuig - $ 114.400

Een van de meest waardevolle antieke gereedschappen die ooit zijn verkocht, was de ebbenhouten en ivoorkleurige ploegschaaf van Sandusky Tool Co. Gemaakt in 1876 door Sandusky Tool Co. en uitsluitend bedoeld als pronkstuk, bleef het vliegtuig decennialang als decoratief stuk in het hoofdkantoor van het bedrijf staan. Toen het bedrijf in 1934 werd opgeheven, kocht een particuliere verzamelaar het. Het bleef in deze familie totdat het op een veiling werd verkocht.

Het vliegtuig, dat was gemaakt van kostbare materialen en beschikte over het beste vakmanschap dat het bedrijf kon produceren, werd in 1995 geveild bij de Brown Auction Service. Het werd verkocht voor een recordbedrag van $ 114.400.

Blake, Lamb, & Co. nr. 6 berenval - $ 44.850

Je beschouwt dierenvallen misschien niet als waardevol gereedschap, maar ze kunnen in werkelijkheid veel geld waard zijn. Volgens een uitgave uit 1899 van Hardware Dealer's Magazine hadden de vallen van Blake, Lamb, & Co. een uitstekende reputatie op het gebied van precisie en kwaliteit, zelfs toen ze voor het eerst werden gemaakt. De nr. 6, bekend als de 'grizzlyval', woog maar liefst 42 pond en was ontworpen om grote dieren zoals elanden, beren, poema's en leeuwen te vangen.

Een prachtig bewaard gebleven voorbeeld van de Blake, Lamb, & Co. nr. 6 val, verkocht voor $ 44.850 bij Martin J. Donnelly Antique Tools. Grote dierenvallen met minimale roest en schade kunnen veel geld waard zijn, dus het is de moeite waard om de waarde ervan te controleren als je er een hebt.

School van McIntire gesneden houten balg - $ 35.000

Balgen helpen zuurstof aan een vuur toe te voegen, zodat het brandend blijft en heter kan branden. Met de hand gesneden balgen waren zelfs in de 19e eeuw speciale artikelen. Degenen met uitzonderlijk vakmanschap en prachtige materialen zijn vaak veel geld waard, vooral als ze oud zijn.

Een met de hand gesneden houten balg, mogelijk gemaakt in het begin van de 19e eeuw door beeldhouwer Samuel McIntire in uitstekende staat, werd op Antiques Roadshow getaxeerd voor $ 35.000.

Stanley Miller patentvliegtuig nr. 42 Type 1 - $ 19, 800

Gemaakt tussen 1871 en 1892, is dit antieke houten vliegtuig iets van grote schoonheid, wat deel uitmaakt van zijn waarde. Het sierlijke ontwerp is gemaakt van staalgrijs met een handvat van palissanderhout. Dit vliegtuig was ook de voorloper van latere Stanley-vliegtuigontwerpen, wat het zeer gewild maakt onder Stanley-gereedschapverzamelaars. Het vliegtuig was verstelbaar en zorgde voor flexibiliteit.

De vroegste vliegtuigen zijn het meest waardevol, waarbij het Stanley Miller Patent Plane No. 42 Type 1 in uitstekende staat voor maximaal $ 20.000 wordt verkocht. Latere modellen worden nog steeds beschouwd als waardevol antiek gereedschap, waarvan de meeste minstens $ 1.500 waard zijn.

Leonard Bailey verticaal postvliegtuig - $ 7, 200

Leonard Bailey was oorspronkelijk een concurrent van Stanley en specialiseerde zich in fijne houtbewerkingsgereedschappen, waaronder enkele van de eerste metalen vlakken. Oude vliegtuigen, zoals die van Leonard Bailey, kunnen tot de meest waardevolle antieke gereedschappen behoren. Omdat het bedrijf uiteindelijk door Stanley werd gekocht, kunnen Leonard Bailey-vliegtuigen ook behoorlijk zeldzaam zijn.

Een Leonard Bailey Vertical Post Plane verkocht voor $ 7.200 bij Martin J. Donnelly Antique Tools. Als je zo'n postvliegtuig hebt, is het de moeite waard om wat onderzoek te doen om te zien of het een waardevol vintage gereedschap is dat geld waard is.

George Tiemann & Co. Chirurgische gereedschapsset - $ 5.500

George Tiemann & Co. produceert nog steeds medische hulpmiddelen, en sommige van de hulpmiddelen die in de 190-jarige geschiedenis van het bedrijf zijn geproduceerd, kunnen veel geld waard zijn. Waardevolle vintage gereedschappen voor artsen en chirurgen omvatten meestal botzagen, pincetten, tandheelkundige gereedschappen en andere specifieke medische artikelen. Conditie en leeftijd zijn belangrijk, waarbij zeldzame, oude exemplaren in uitstekende staat het meeste geld waard zijn.

Een houten kist gevuld met perfect bewaard gebleven chirurgische instrumenten van George Tiemann & Co., die in 2022 op eBay voor $ 5.500 werd verkocht. Veel van de stukken hadden handvatten van been, ivoor of schildpad, en elk stuk was in uitstekende staat.

monsterploeg van de verkoper - $ 5.060

Gedurende de 19e eeuw droegen verkopers miniatuurmonsterploegen om potentiële klanten te laten zien. Deze kleine ploegen kunnen behoorlijk waardevol zijn en worden vaak voor duizenden dollars verkocht.

Martin J. Donnelly Antique Tools heeft een record van een van deze verkopersploegen die voor $ 5.060 werd verkocht. Het was in prachtige staat. Als je een miniatuurploeg of ander soort landbouwwerktuig hebt, kan dit erg waardevol zijn.

Handgesneden houten jointermes - $ 3, 277

Een zeer waardevol antiek stuk gereedschap dat op de 52e Antique Tool Auction van Brown werd verkocht, was een met de hand gesneden houten schaafmes dat voor bijna $ 3.300 werd verkocht. Het was 60 cm lang en bevatte houtsnijwerk van George Washington, een Amerikaanse adelaar. Lady Liberty en andere patriottische motieven.

Een groot deel van de waarde van dit gereedschap was te danken aan de ongelooflijke staat en de delicate handgravures. Als je gereedschap hebt met handgesneden en fijn vakmanschap, kan het geld waard zijn.

Hawley Patent Bench-Mount Corn Sheller - $ 2, 495

Antieke landbouwwerktuigen kunnen ongelooflijk waardevol zijn, vooral als ze niet gebruikelijk zijn. De Hawley maïsschiller op een bank was een zeldzaam model van James Hawley. Het is gemaakt in Ohio. Dankzij dit ontwerp kon de sheller op een bank of tafelblad worden gemonteerd. Iemand zou aan een zwengel kunnen draaien om de maïs te pellen.

Een Hawley maïsschiller op een bankje verkocht voor bijna $ 2.500 bij Meeker's Mechanical Nature Antiques. Het was in goede staat met wat slijtage. De meeste maïsschillers zijn echter doorgaans minder waard dan dit zeldzame exemplaar.

Antieke gereedschappen zijn functionele schatten

Als je vermoedt dat je een aantal vintage oude gereedschappen hebt die geld waard zijn, is het de moeite waard om ze nauwkeurig te bekijken en een prijslijst voor antieke gereedschappen te bekijken. Deze functionele schatten kunnen een inkijk bieden in de geschiedenis van allerlei beroepen, maar kunnen ook een goede investering zijn voor antiekliefhebbers. Dus graaf eens rond in je vintage gereedschapskist. Je weet nooit wat je tegenkomt. Misschien kom je ooit wel een van de duurste items op de Antiques Roadshow tegen! Heeft u een gereedschap dat u niet herkent? Leer enkele tips voor het identificeren van antiek gereedschap.

Aanbevolen: