12 familiespellen die je kunt spelen zonder dat je apparatuur nodig hebt

Inhoudsopgave:

12 familiespellen die je kunt spelen zonder dat je apparatuur nodig hebt
12 familiespellen die je kunt spelen zonder dat je apparatuur nodig hebt
Anonim

Spelavond werd fantasierijk.

Zoon op moeders schouder terwijl ze spelen
Zoon op moeders schouder terwijl ze spelen

Van doktersbezoeken tot lange autoritten, of voor een last-minute spelletjesavond met het hele gezin, er zijn zoveel situaties waarin je goed moet nadenken om je energieke kinderen bezig te houden. Het is niet eenvoudig om familiespellen te bedenken die je kunt spelen en waar iedereen van zal genieten, zonder dat je meteen iets voorbereidt. Maar maak je geen zorgen als je tekort komt. We hebben geweldige, apparatuurvrije games waar het hele gezin dol op zal zijn.

Spellen zonder apparatuur waar het hele gezin van kan genieten

Als je de stekker uit het stopcontact wilt halen voor een spelletjesavond met het hele gezin, maar je gewone bordspellen niet zo goed werken als normaal, heb je andere opties. Gebruik je fantasie, laat je inspireren door de wereld om je heen en speel een van deze familiespellen die je thuis zonder apparatuur kunt spelen. Of je nu binnen blijft of naar buiten gaat en op de veranda aan de achterkant speelt, er zijn genoeg mogelijkheden voor plezier thuis.

Ninja (het spel)

Probeer een populair middelbareschoolspel dat leuk kan zijn voor mensen van alle leeftijden. Het heet Ninja en het doel van dit spel is om als laatste over te blijven. Om te spelen, laat iedereen in een cirkel op armbreedte van elkaar staan. Vervolgens springen de spelers in een pose. De startspeler heeft één zet om te proberen de speler aan beide kanten van de hand te slaan. Iedereen gaat om de beurt de cirkel rond totdat de spelers omvallen of beide handen zijn uitgeschakeld.

De echte uitdaging? Wanneer je je bewegingen maakt om te slaan of te ontwijken, moet je de pose behouden waarin je terechtkomt.

Houd een familiedanswedstrijd

Je lichaam bewegen is een geweldige manier om je humeur te verbeteren en je ledematen te strekken. In plaats van lekker een film te kijken, kun je het hele gezin laten meedoen aan je dansfeest. De muziek kan overal vandaan komen: een familielid dat speelt, je favoriete afspeellijst of een vintage plaat.

Maak er een danswedstrijd van door elkaar uit te dagen met verschillende danspasjes, kijk wie een specifieke dans het langst kan doen, of gebruik een app als Toca Boca en kijk of iedereen de bewegingen kan volgen.

vader en kleine dochter met gitaar binnenshuis, met plezier
vader en kleine dochter met gitaar binnenshuis, met plezier

Snelle tip

Als iedereen een ander apparaat heeft waarop ze muziek kunnen afspelen, laat ze dan een koptelefoon opzetten en hun eigen nummers in de wachtrij zetten. Nu heb je van je dansfeest een stille disco gemaakt.

Speel woordassociatie

Dit is een denkspel dat uren kan duren. Woordassociatie heeft een eenvoudig uitgangspunt. Het enige dat u hoeft te doen, is het spel starten met een willekeurig woord. Elke speler vervolgt met een nieuw woord dat in hem opkomt als hij het eerste hoort. Dit kan in een eindeloze keten gaan, zoals "Sony, Walkman, Music, MTV". Kijk hoe lang je de keten gaande kunt houden.

Speel een improvisatiespel

Oudere kinderen en gezinnen zullen een kick krijgen van improvisatiespellen. Geworteld in acteren en komedie, brengen ze iedereen in beweging en aan het lachen. Probeer eenvoudige improvisatiespellen zoals Alphabet, waarbij spelers hun lichaam moeten gebruiken om letters te vormen; Lijnen uit een hoed waarbij spelers zinnen opschrijven, ze uit een hoed tekenen en ze moeten uitvoeren; of Ja, laten we spelers acties of scenario's moeten voorstellen en iedereen moet deze uitvoeren. Je kunt ook een eenvoudige verbeteringsgenerator proberen om ideeën op te doen.

Je kunt je familiemiddag ook omtoveren in een scène uit Little Women door iedereen een kort toneelstuk in één bedrijf te laten opvoeren. Jullie kunnen allemaal samen een concept en script bedenken. Vervolgens kun je eraan werken om het stuk te blokkeren en op te voeren voor een knuffelpubliek.

Klein meisje dat thuis een toneelvoorstelling opvoert
Klein meisje dat thuis een toneelvoorstelling opvoert

Schuif het alfabet naar beneden met alfabetcategorieën

Alfabetcategorieën is een eenvoudig spel dat je geest tot het uiterste drijft. Het spel speelt als een basiscategorieënspel, maar hierbij pitch je een categorie en moet je met elke letter van het alfabet iets beantwoorden dat in die categorie v alt. Iemand begint dus met een 'A'-antwoord, vervolgens een 'B' voor de volgende speler, enzovoort.

Speel de naam van dat bedrijf af

Name That Business is een hilarisch woordspel waarin concurrenten het tegen elkaar opnemen om met het betere idee voor hun fictieve bedrijf te komen. Eén speler bedenkt een vreemde zakencombinatie, zoals een nagelsalon bij een tandartspraktijk, een springkasteel en een verzekeringskantoor voor huurders. Elke speler moet een grappige naam bedenken voor de nepbusiness, en de beste naam wint een punt.

Speel verstoppertje in één kamer

Verstoppertje is een basisproduct uit de kindertijd dat nooit uit de mode raakt. Verhoog de lat voor je volgende verstoppertje door iedereen uit te dagen zich in één kamer te verstoppen. En om het speelveld gelijk te maken met de persoon die 'vindt', moet je hem een blinddoek laten dragen. Iedereen zal wanhopig proberen zijn lach te onderdrukken zodra ze er een paar rondes van beginnen te spelen.

Moeder speelt verstoppertje met dochters
Moeder speelt verstoppertje met dochters

Speel zes graden van (jij beslist)

Popcultuurfanaten kennen het eeuwenoude spel 'Six Degrees of Kevin Bacon.' Neem de geest van het spel en voeg elke persoon in die je maar kunt bedenken. Ga intellectueel met opmerkelijke artiesten en denkers of helemaal modern met TikTok-influencers.

Speel de songtekst af

Als je een behoorlijk muzikale familie hebt, kun je een spelletje Finish the Lyric spelen. Dit kan een geweldig familiespel zijn om met oudere kinderen te spelen. Iedereen bedenkt een liedje en zingt de eerste paar maten. Als ze afhaken, is het aan de andere spelers om de songtekst af te maken. Degene die het als eerste goed doet, wint een punt, en degene die aan het eind de meeste punten heeft, wint het spel.

Ga wild met charades

Charades is een klassieker waaraan iedereen in de familie kan deelnemen. Je kunt gewoon je eigen fantasie gebruiken, maar je kunt ook onze gratis charades-lijsten en printables proberen om het nog beter te maken.

Laat iedereen overrompelen met een klassiek telefoonspel

Telefoon werkt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ter herinnering: Telefoon is het spel waarbij de ene persoon begint met een zin en deze één keer in het oor van de volgende persoon fluistert. Dit gaat door tot aan de laatste persoon in de rij, waar ze iedereen de zin vertellen die hen is verteld. Het doel is om het spel te beëindigen met dezelfde zin waarmee je begon, hoewel dit bijna nooit gebeurt.

Speel hilarische vraag- of trivia-spellen

Vraagspellen zijn fantastisch omdat ze eenvoudig zijn, zonder voorbereiding en leuk voor het hele gezin. Probeer een spannend spelletje ultieme familietrivia of Family Feud om te zien hoeveel iedereen weet. Laat iedereen lachen met Zou je liever vragen hebben, deze of die vragen voor kinderen, of zelfs hoe goed ken je mij? Familieeditie.

Je hebt niets nodig om een leuke tijd te hebben

Ons consumentgerichte tijdperk zal elk product aan je op de markt brengen, waardoor het klinkt alsof je onmogelijk plezier kunt hebben zonder de nieuwste game te kopen. Maar er zijn echt tientallen familiespellen die je met niets kunt spelen. Val niet ten prooi aan hun plannen en gebruik in plaats daarvan je fantasie om spellen zonder apparatuur te bedenken die je met het hele gezin kunt spelen. Wie weet? Misschien creëer je een nieuwe familietraditie.

Aanbevolen: