45 Familiespellen voor buiten die leuk zijn voor alle leeftijden

Inhoudsopgave:

45 Familiespellen voor buiten die leuk zijn voor alle leeftijden
45 Familiespellen voor buiten die leuk zijn voor alle leeftijden
Anonim

Van de achtertuin tot het plaatselijke park, deze buitenspelideeën voor het hele gezin zorgen ervoor dat iedereen in beweging komt en plezier maakt!

vader en twee zonen spelen basketbal op de oprit van huis
vader en twee zonen spelen basketbal op de oprit van huis

Gezinsspellen buiten kunnen iedereen, van peuters tot grootouders, samen naar buiten brengen. Van doe-het-zelf-spellen voor gezinnen tot klassieke spelletjes in de achtertuin die de tand des tijds doorstaan: deze activiteiten kunnen elke dag die u buiten in de zon doorbrengt, opfleuren met uw gezinsleden.

De beste spelideeën zijn degene die uw gezin het leukst vindt; ze zorgen er niet alleen voor dat ze plezier hebben buiten, maar misschien zorgen ze ook voor blijvende herinneringen.

Klassieke buitenspellen voor het hele gezin

De kans is groot dat je van al deze klassieke buitenspellen hebt gehoord en ze waarschijnlijk al eerder hebt gespeeld. Van veilige schoolspellen voor kinderen tot buitenspellen voor tieners en zelfs buitenspellen voor senioren, je kunt bijna elk buitenspel aanpassen om het gezinsvriendelijk te maken.

Familiebasketbal

Of je nu een basketbalring in je achtertuin hebt of een plaatselijke rechtbank bezoekt die open is voor het publiek, hoepelschieten is een geweldige manier om tijd met je gezin buiten door te brengen. Je kunt een ophaalspel houden met drie tot vijf spelers per team, of een spelletje PAARD spelen met twee of meer spelers.

Familiebasketbalspel
Familiebasketbalspel

Frisbee Golf

Een frisbee gooien is iets waar jij en je gezin overal van kunnen genieten waar er open ruimte is. Om frisbeegolf te spelen, kies je om de beurt 'holes', dit zijn objecten die je met de frisbee moet raken. Je houdt de score bij door het aantal worpen per "hole" te tellen.

Als je geluk hebt, kun je een echte frisbeegolfbaan bij jou in de buurt vinden - veel steden bieden deze nu aan in lokale parken. Voor ontspannen zomerplezier voor het hele gezin kunt u de ochtend- of avonduren proberen als het koeler weer is.

Hacky Sack

Hacky Sack spelen is een leuke buitenactiviteit waar kinderen, tieners en volwassenen samen van kunnen genieten. Kortom, iedereen staat in een cirkel en schopt om beurten zachtjes een hacky-zak naar elkaar. Het doel is om de zak van de grond te houden. Je kunt naast je voeten ook andere lichaamsdelen gebruiken om de zak in het spel te houden, alleen je handen niet.

Verstoppertje

Als je dit spel buiten speelt, zorg er dan voor dat jongeren de grenzen kennen en een signaal geven dat betekent "game over, kom uit je schuilplaats." Als zeer jonge kinderen aan het spelen zijn, combineer ze dan met volwassenen om hun veiligheid te garanderen. Er zijn veel soorten verstoppertje die je kunt proberen:

  • Sardines: Als je iemand vindt, gaan zij met je mee op zoek naar de anderen, maar je moet bij elkaar blijven.
  • Ghost in the Graveyard: Je speelt dit meestal 's nachts als het donker is. De geest verbergt zich en als je de geest vindt, roep je: 'Geest op het kerkhof!' De geest probeert de andere spelers te tikken voordat ze de basis bereiken.
  • Zaklamp Verstoppertje: De persoon die "het" is, moet met een zaklamp op iemand schijnen om hem of haar officieel te "vinden". Dit wordt meestal ook in het donker gespeeld.

Gazonbowling

Dit is weer een fantastisch familiespel voor buiten waarvoor minimale materialen nodig zijn. Ouders kunnen houten gazonpinnen kopen of ze kunnen er zelf een maken met waterflessen en zand of water!

Handige hack

Als je zelf aan het klussen bent, vul de flessen dan voor een derde tot de helft, afhankelijk van de leeftijd van de spelers - zwaardere pinnen voor oudere spelers en lichtere pinnen voor jongere spelers.

Springtouw

Familie touwtjespringen op het strand
Familie touwtjespringen op het strand

Het houden van een springtouwwedstrijd is een andere klassieke buitenactiviteit waar kinderen en volwassenen samen van kunnen genieten. Je kunt een paar dubbele Nederlandse spelletjes of rijmpjes proberen om te zien hoe lang elke speler springt zonder het te verpesten, terwijl twee andere mensen de uiteinden van het touw vasthouden en ermee zwaaien.

Nerf Wars

Elk kind uit de jaren 90 genoot van een ouderwetse Nerf-oorlog! Laat dit klassieke spel niet uit de mode raken: pak je wapens, selecteer je teams en kijk wie er aan het einde van de strijd overblijft!

Marco Polo

Of je nu een zwembad in je eigen achtertuin hebt of ervoor kiest om een openbaar zwembad te bezoeken, Marco Polo spelen is een spannende wateractiviteit voor het hele gezin. In dit spel sluit één persoon zijn ogen en probeert de anderen te vinden door 'Marco' te zeggen. De anderen moeten reageren door 'Polo' te zeggen, en de tagger volgt hun stemmen om ze te taggen.

Snelle tip

Je kunt een variant van dit spel zonder water spelen door grenzen in de achtertuin te stellen en rond te lopen.

Hula Hoop-wedstrijd

Hulahoepels zijn goedkope en makkelijke items om te scoren bij de meeste lokale winkels. Pak er een paar en daag je gezin uit voor een hoepel-off. Start een timer en ga hula-en. Noteer voor iedere persoon het tijdstip waarop de hoepel uiteindelijk op de grond v alt. Het familielid dat de hoelahoep het langst in beweging houdt, wint.

Moeder en dochters hoelahoepen buiten
Moeder en dochters hoelahoepen buiten

Familietag

Je kunt een gezellig familiespelletje samenstellen in je eigen achtertuin of op een andere locatie waar ruimte is om te rennen. Het belangrijkste doel van taggen is dat één gekozen tagger alle andere spelers aanraakt totdat alleen de winnaar onaangeroerd blijft. Er zijn eindeloze varianten van tags die je kunt proberen, zoals:

  • Tag bevriezen:Wanneer een persoon is getagd, moet deze op zijn plaats bevriezen. Om te worden gedeblokkeerd, moeten ze door een andere speler worden getagd.
  • Tunnel Tag: Wanneer je getagd wordt, sta je stil met je benen uit elkaar. Een andere speler kan tussen je benen kruipen om je te bevrijden.
  • Iedereen is het Tag: Iedereen in het spel is "het" en probeert anderen onder de knie te taggen. Als je getagd wordt, blijf je zitten totdat de persoon die je getagd heeft, vrijkomt. Dan doe je weer mee aan het spel.

Familie Tetherball

Hoewel sommige buitenspelapparatuur een grote tuin nodig heeft, is het mogelijk om zelfs in kleine ruimtes een tetherballpaal te installeren. Tetherball is gemaakt van een bal, zoals een volleybal, vastgebonden aan een touw dat aan een paal is vastgemaakt.

Spelers staan aan weerszijden van de paal en slaan de bal naar elkaar. Het doel is om de bal zo te raken dat het touw zich helemaal rond de paal wikkelt.

Familietenniswedstrijd

Tennis spelen is een prachtige buitenactiviteit voor gezinnen van elke omvang, omdat het mogelijk is om met slechts twee of zelfs acht personen te spelen. Je hebt tennisrackets, ballen en een baan nodig om op te spelen. Je plaatselijke school, fitnesscentrum of park beschikt mogelijk over openbare tennisbanen waar je gebruik van kunt maken.

Moeder en dochter tennissen
Moeder en dochter tennissen

Bijl gooien

Als je nog nooit bijlen hebt gegooid, mis je een spannende sport! Ouders kunnen een betaalbare plastic bijlwerpset kopen of ze kunnen een echte deal maken, ALS hun kinderen verantwoordelijk genoeg zijn om met scherpe voorwerpen om te gaan. Stel je doel en kijk wie de scherpschutter in de familie is!

Moet weten

Dit spel is het beste voor oudere kinderen en volwassenen en mag alleen onder streng toezicht worden gespeeld. Ouders moeten altijd een duidelijke ‘DO NOT CROSS’-lijn instellen waar spelers tijdens het spel achter moeten blijven. Pas nadat alle bijlen zijn gegooid, mogen spelers de lijn overschrijden om hun wapens op te halen. Het stellen van strikte regels is cruciaal voor de veiligheid in dit leuke familiespel voor buiten.

DIY buiten familiespellen

Iedereen kan met een beetje fantasie en werk creatieve doe-het-zelf-buitenspellen voor kinderen maken of doe-het-zelf-feestspellen in de achtertuin voor volwassenen omzetten in familiespellen. Denk na over manieren waarop u uw favoriete binnenspellen ook kunt omzetten in buitenspellen. Gigantische bordspellen zijn vooral trendy en er zijn genoeg online tutorials om ze te maken!

Zelfgemaakte hinkelspelwedstrijd

Als je een trottoir of een betonnen terras hebt, heb je alleen wat krijt of schilderstape nodig om een spelletje hinkelen te beginnen. Je moet een lange reeks vierkanten tekenen die met elkaar verbonden zijn. Je kunt één vierkant hebben, gevolgd door twee vierkanten gecentreerd op het eerste vierkant, maar je tekent nooit meer dan twee vierkanten naast elkaar.

Voeg een nummer toe aan elk vierkant, beginnend met één. Gooi om de beurt een steen tijdens het hinkelspel; dan moet je op één voet springen voor enkele vierkanten en op twee voet voor dubbele vierkanten totdat je de plek bereikt waar je steen is geland.

Zelfgemaakt Viervierkant

Vier vierkant is een leuk groepsspel dat je gemakkelijk op je oprit of vlakke patio kunt maken. Je kunt krijt of tape gebruiken om het gigantische vierkant te maken dat in vier gelijke vierkanten is verdeeld. Je gebruikt één bal, zoals een kickball, voor het spel.

Spelers slaan om beurten de bal naar elkaar terwijl ze binnen de vier vierkanten blijven. Als iemand uitstapt, verlaat hij zijn of haar vakje, draait iedereen om en komt er een nieuwe speler in het spel.

Zelfgemaakte hoefijzerwedstrijd

Het duurt maar een paar minuten om een spelletje hoefijzers in je achtertuin op te zetten. Je kunt plastic of metalen hoefijzersets kopen, of je kunt er zelf een maken.

Je hebt twee sterke palen nodig die ergens tussen de 6 en 12 meter recht tegenover elkaar zijn geplaatst. Wanneer u de palen in de grond steekt, moet er ongeveer 20 inch omhoog steken. Teams gooien om beurten hoefijzers naar de inzet.

DIY Minigolf

Je kunt een midgetgolfbaan bezoeken om dit spel te spelen, maar je kunt ook een eenvoudige versie in je achtertuin creëren. Gebruik plastic bekers die op hun zijkant zijn geplaatst om de "gaten" te creëren. Houd de cups op hun plaats door een spijker door de zijkant van de cup die de grond raakt in de grond te slaan.

Pak een paar speelgoedgolfclubs, echte golfclubs of zelfs hockeysticks en probeer kleine balletjes in de cups te slaan. De speler met het laagste aantal slagen wint.

DIY gigantische Jenga

Jenga is een houten bordspel waarbij kleine houten blokken worden gestapeld en je probeert ze te verwijderen zonder de stapel om te gooien. Om je eigen Jenga-set te maken, knip je 54 blokken uit 2 x 4 houten planken. Elk stuk zal ongeveer 10,5 centimeter lang zijn. Stapel de blokken op de grond in rijen van drie, afwisselend in welke richting de blokken op elke laag staan.

DIY Outdoor Pictionary

Neem je Pictionary-bordspel mee naar buiten en gebruik krijt om te spelen. Je kunt het speelbord op je oprit, terras of trottoir uittekenen en natuurlijke voorwerpen zoals stenen als speelstukken gebruiken. Spelers kunnen het krijt gebruiken om hun aanwijzingen eruit te halen en deze met water te wissen als ze klaar zijn.

DIY gigantische pick-upsticks

Gebruik lange, dunne houten pluggen om je eigen versie van het bordspel Pick Up Sticks te maken. Je moet een gelijk aantal stokjes in vijf verschillende kleuren schilderen.

Om te spelen, laat je alle stokjes op een stapel vallen. Tijdens een beurt probeer je een stok op te pakken zonder een van de andere stokjes te verplaatsen. Als het je lukt, houd je de stok en ga je opnieuw. Als je fa alt, is je beurt voorbij. De speler met aan het eind de meeste stokken is de winnaar.

DIY Zitzak gooien

Dit spel combineert hand-oogcoördinatie met wiskundige vaardigheden. Zet vijf plastic kommen neer voor de persoon die gooit. De dichtstbijzijnde kom moet worden voorzien van een laag nummer, één voor jonge kinderen en 25 voor oudere kinderen.

Ga door met het labelen van kommen met hogere cijfers, en plaats ze verder weg van de zitzakwerper. Maak zitzakken of zoek kleine voorwerpen om in de kommen te gooien. Laat kinderen hun cijfers bijhouden en optellen om te zien wie er wint.

Man speelspel met nichtjes in de achtertuin tijdens verjaardagsfeestje
Man speelspel met nichtjes in de achtertuin tijdens verjaardagsfeestje

DIY Frisbee Tic-Tac-Toe

Het is gemakkelijk om een gigantisch boter-kaas-en-eierenbord op een harde ondergrond te maken met krijt of schilderstape. Je kunt ook een stift gebruiken om het raster op een groot vel te tekenen dat je in de tuin kunt neerzetten, of het bord op je gazon kunt spuiten.

Gebruik frisbees als speelstukken. Maak met marker of tape "x's" en "o's" op de frisbees. Spelers gooien om de beurt frisbees op het boter-kaas-en-eierenraster in de hoop drie vierkanten op rij te krijgen.

DIY Achtertuindammen

Je kunt een zelfgemaakt dambord in je achtertuin maken met een tafelkleed en wat papieren borden, krijt en stenen, of zelfs spuitverf en frisbees. Het enige wat je nodig hebt is een raster van 8 x 8 met twee afwisselende kleuren en 12 schijven van elke kleur.

DIY gigantische gazondominostenen

Maak dominostenen om buiten te spelen door rechthoeken van hout of karton te maken. Bekijk een standaard dominoset om te zien hoeveel stukjes je moet maken en hoeveel stippen er op elk stuk moeten komen. Spelers bevestigen om beurten hun dominostenen aan andere dominostenen in het speelgebied door het aantal stippen te matchen.

Domino's in het park op het groene gras
Domino's in het park op het groene gras

DIY Achtertuin Scrabble

Je kunt vierkante houten tegels, keramische tegels of kartonnen vierkanten gebruiken om je eigen Scrabble-spel voor buiten te maken. Er zijn 100 tegels in een spel Scrabble, en elke tegel bevat een letter van het alfabet. Spelers spellen om beurten woorden op het gazon met behulp van hun lettertegels. U kunt zelfs Scrabble-scorebladen afdrukken om de score bij te houden.

DIY Achtertuin Twister

Breng krijt aan op je oprit of spuit verf in je tuin om een gigantisch Twister-bord voor buiten te creëren. Je moet een raster van cirkels van 4 x 6 maken. Elke rij van zes moet een andere kleur hebben.

Je kunt de spinner nabootsen op een stuk karton. Spelers moeten hun handen en voeten plaatsen waar de spinner dat zegt, terwijl ze proberen niet op de grond te vallen.

DIY-haak en ring

Hook and Ring is eenvoudig te spelen en overal gemakkelijk te creëren. Je hebt een ruimte nodig waar je een haak aan een boom of aan de muur van iets kunt verankeren. Dan moet je een lang stuk touw met een ring aan het uiteinde boven de haak bevestigen (een paar meter) of aan het plafond, tussen de haak en het startpunt.

Het doel van het spel is om het touwtje en de ring terug te trekken en naar de haak te laten glijden, zodat beide verbinding maken. Het is moeilijker dan het lijkt om deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak onder de knie te krijgen, en zo leuk om het herhaaldelijk te proberen.

Zelfgemaakte ringworp

Het enige dat je nodig hebt om dit klassieke carnavalsspel in je eigen tuin te maken, zijn een paar flessen, een ring en een goede hand-oogcoördinatie. Weeg plastic flessen af door ze te vullen met water, grind of zand. Een poolring werkt prima voor het object dat wordt weggegooid. Teken een lijn waarop je kunt gaan staan en kijk wie de meeste flessen aanbelt.

DIY gigantische Kerplunk

Kerplunk is een oud bordspel voor kinderen dat een comeback maakt dankzij de gigantische doe-het-zelf-versies. Je hebt wat hout, kippengaas, houten pluggen en plastic ballen nodig om dit zelfgemaakte achtertuinspel te maken. Spelers trekken om de beurt deuvels eruit terwijl ze proberen de ballen niet te laten vallen.

Buitenspellen voor familiebijeenkomsten

Je kunt leuke familiespellen gebruiken voor picknicks en creatieve familiereüniespellen als familiespellen voor buiten voor alle leeftijden. Geniet samen van jullie quality time met deze leuke activiteiten!

Rode Rover

Als je een grote familiebijeenkomst houdt met leden van verschillende generaties, kan een spelletje Red Rover de perfecte activiteit zijn. Je hebt twee grote teams van mensen nodig die naast elkaar in de rij staan en elkaars hand vasthouden. De teams staan tegenover elkaar met een onderlinge afstand van ongeveer zes meter.

Eén persoon tegelijk probeert de menselijke keten van het andere team te doorbreken. Pas op dat je oma niet aan de lijn zet en haar laat vliegen!

Kruiwagenraces

Er is werkelijk niets grappiger dan te zien hoe oom Pete en tante Martha in kruiwagenstijl over het gazon proberen te rennen. Dit klassieke spel is perfect voor familiereünies. Dwaze rassen als deze hebben de neiging om de competitieve kanten van mensen naar voren te brengen. Laten we hopen dat de enige blessure die iemand tijdens dit spel oploopt, spiertrekkingen zijn van het lachen.

Zakrace

Het houden van een ouderwetse zaklopen is een geweldige manier om buiten gezinsplezier te hebben met je dierbaren. Voor de race kunt u jutezakken of kussenslopen gebruiken. Maak een startlijn en een finishlijn. Spelers gaan in de zak staan en springen van de startlijn naar de finish.

Familie met zaklopen in park
Familie met zaklopen in park

Obstakelparcours

Als het tijd is om de massa te verzamelen, overweeg dan om een leuke doe-het-zelf-hindernisbaan op te zetten die familieleden kunnen proberen te overwinnen. Time elke deelnemer terwijl hij zich razendsnel door de grappige en uitdagende delen van het parcours beweegt. Denk erover na om een trofee uit te delen aan het familielid met de beste tijd.

speurtocht

speurtochten zijn leuk voor mensen van alle leeftijden en zijn een uitstekende activiteit om op te nemen in een familiebijeenkomst. Plaats aanwijzingen in uw buurt of eigendom en verdeel het gezin in paren of teams, of speel het spel individueel. Kijk wie alle raadsels het snelste oplost.

Familiereünie talentenjacht

Waarom houd je geen talentenjacht in je achtertuin? Geef iedereen de tijd om hun talent te bedenken en hun routine te oefenen. Gebruik een dekruimte als podium of creëer een geïmproviseerd podium in je tuin. Zet stoelen neer en kijk wie werkelijk alle talentgenen in de familie heeft.

Ei- of waterballonrace

Een eieren- of waterballonrace is zeker iets dat de meeste mensen buiten willen houden. Het enige wat je nodig hebt is een vaste hand, een paar eieren waar je afstand van kunt doen (of waterballonnen) en lepels (kleine voor eieren of pollepelgrote voor waterballonnen).

Verdeel de gezinsleden in twee teams en kijk welk team hun ei of waterballon over de finishlijn kan bewegen in een estafettestijl. Het winnende team mag de rest van de avond opscheppen!

groep kinderen in een eierlepelrace
groep kinderen in een eierlepelrace

Klassieke dobbelspellen

Heb je je ooit afgevraagd waarom schaken in het park zo populair is? Maak er een gewoonte van om een spelletjesavond buitenshuis te organiseren! Dobbelspellen zoals Yahtzee en Farkle zijn altijd leuk, maar ze zijn nog beter als ze groter zijn! Ouders kunnen gigantische dobbelstenen kopen of er zelf een maken en deze spellen op een groter speeloppervlak spelen!

Fiets- en scooterraces

Tijd om erachter te komen wie de snelste in de familie is! Pak de fietsen, driewielers, scooters en andere door mensen aangedreven voertuigen en kijk wie als eerste de finish ha alt! Wijs een startpunt en finishlijn aan en laat de races beginnen!

Handige hack

Als je familieraces verschillende leeftijden hebben, groepeer dan mensen op leeftijd of geef de kleinere racers een voordeel en schuif hun startpunt naar halverwege.

Buitenspellen voor grote gezinnen

Er zijn zoveel creatieve en interessante spellen waarmee kinderen buiten met hun grote gezinnen kunnen spelen. Grotere groepen vereisen soms meer nadenken en planning, maar er is geen reden dat deze buitenactiviteiten uw grote kroost niet urenlang bezig zullen houden.

Kickballspel

Kickbal spelen als gezin is een spectaculaire manier om de coördinatie te verbeteren, wat beweging te krijgen en teamwerk te oefenen. Als je vier honken, voldoende spelers en een kickball hebt, kun je een kickball-spel creëren. Het spel is vergelijkbaar met honkbal, alleen trappen spelers de bal in plaats van deze met een knuppel te slaan.

Touchvoetbal

Grote groepen kunnen een veiligere vorm van voetbal spelen door met twee handen de persoon aan te raken die de voetbal vasthoudt in plaats van hem of haar aan te pakken. Als je een vlagvoetbalset of zelfs bandana's hebt, kun je ook vlagvoetbal spelen. Teams proberen om beurten de bal in hun eindzone te krijgen. Dit spel is een geweldige aanvulling op familieplezier in de herfst.

Volleybalspel

Als je ruimte hebt om een net in je achtertuin te installeren, is volleybal spelen een goede buitenactiviteit voor familiebijeenkomsten. Je kunt een badmintonnet gebruiken of een net maken door een touwtje tussen twee bomen of palen te hangen. Misschien vind je zelfs een volleybalveld op je plaatselijke strand om te gebruiken.

Familie met meerdere generaties speelt volleybal
Familie met meerdere generaties speelt volleybal

Honkbalspel

Honkbal is een ander eenvoudig spel waarvoor veel spelers nodig zijn. Je hebt vier honken, een knuppel en een bal nodig om te spelen. Als je met jongere kinderen speelt, overweeg dan om plastic knuppels en ballen te gebruiken. Verdeel je groep in twee teams en sla om beurten de bal met je knuppel en ren vervolgens naar de honken.

Touwtrekken

Als je op zoek bent naar een leuk buitenspel voor een grote familiebijeenkomst vol competitieve leden, dan is touwtrekken wellicht een perfecte keuze. Elk groot team staat achter elkaar en houdt het ene uiteinde van een touw vast. Teams werken samen om aan hun uiteinde van het touw te trekken en proberen de eerste persoon van het andere team over de middenlijn te krijgen.

Familievoetbal

Het enige wat je echt nodig hebt is een bal om te voetballen in je achtertuin of in een plaatselijk park. U kunt draagbare doelen kopen om doelen op te stellen of aan te wijzen met behulp van natuurlijke objecten, zoals het gebied tussen twee bomen. Je wilt minimaal drie spelers in elk team, dus je hebt één keeper en twee actieve spelers. Voel je vrij om je eigen versie van de regels te bedenken als je een kleinere groep hebt.

Familie voetballen
Familie voetballen

Verover de vlag

Dit is weer een leuk familiespel in de achtertuin dat ook in een park gespeeld kan worden! Je hebt twee teams nodig om dit gigantische tikkertje te spelen. Elk team verbergt een vlag en probeert vervolgens de vlag van het andere team te stelen. Spelers die door het andere team worden getikt, gaan naar de "gevangenis" en kunnen er alleen uit komen als ze worden getikt door een speler die nog in het spel zit.

Ga naar buiten en ga in beweging

Dit zijn slechts enkele van de vele leuke spelletjes waar gezinnen buiten van kunnen genieten. Met zoveel mogelijkheden voor buitenactiviteiten is er geen reden om binnen te blijven als het mooi weer is.

Gezinnen kunnen ook genieten van zomeravonden door een aantal gezinsavondactiviteiten buitenshuis te ondernemen. Ga van de bank af en stap weg van de draagbare videogames of mobiele telefoons. Breng een middag door met een kleine vriendschappelijke competitie met de mensen van wie je het meest houdt!

Aanbevolen: