Leuke laatste schooldag

Inhoudsopgave:

Leuke laatste schooldag
Leuke laatste schooldag
Anonim
Jongen met geschilderde handen
Jongen met geschilderde handen

Wat te doen op de laatste schooldag is vaak een uitdaging voor leraren. Nu de zomer voor de deur staat, hebben studenten vaak een korte aandachtsspanne en meer energie. Door leuke schoolactiviteiten op de laatste dag voor middelbare scholieren en basisschoolleerlingen te vinden, kunnen uw leerlingen betrokken blijven tot het moment dat de laatste bel gaat.

Jaaroverzichtactiviteiten

Aangezien de kinderen hun vrienden een tijdje niet zullen zien, zijn er veel leuke dingen te doen op de laatste schooldag die zich goed lenen om het jaar af te ronden.

Herinnerings- en handtekeningenboeken

Terwijl kinderen genieten van de zomervakantie, hebben velen heel weinig gelegenheid om hun klasgenoten te zien die geen goede vrienden zijn. Laat de kinderen op de laatste schooldag een geheugenboekje invullen en laat vervolgens al hun klasgenoten een handtekeningengedeelte van het boek schrijven. Maak de herinneringsboeken van tevoren, met behulp van bouwpapieren omslagen met pagina's in het midden waarop vragen over het schooljaar worden gesteld, zodat kinderen deze in hun boeken kunnen beantwoorden. Zorg ervoor dat de vragen geschikt zijn voor de leeftijd en laat voldoende ruimte over voor de kinderen om hun antwoorden op te schrijven en foto's toe te voegen. Enkele vragen die u zou kunnen stellen zijn:

  • Wat is je favoriete herinnering van dit jaar?
  • Wat is het meest interessante dat je dit jaar hebt geleerd?
  • Wat was het grappigste dat dit jaar in de klas gebeurde?
  • Welke excursie vond je het leukst?
  • Maak een lijst van de dingen die je dit jaar hebt geleerd.
  • Maak een foto van hoe je er aan het begin van het jaar uitzag en hoe je er nu uitziet.
  • Wat zijn de namen van de nieuwe vrienden die je dit jaar hebt gemaakt?
  • Wat heb je dit jaar geleerd dat je verraste?
  • Wat zijn jouw plannen voor de zomer?
Geheugen- en handtekeningenboeken
Geheugen- en handtekeningenboeken

Handtekeningbladen lichaamsomtrek

Als alternatief voor handtekeningenboeken kun je elke leerling op een groot vel papier laten liggen, terwijl een partner hem met een stift omlijnt. Geef de leerlingen wat tijd om hun contouren te versieren en hun naam op het papier te schrijven. Geef nu alle leerlingen een marker en laat ze de papieren van elk van hun klasgenoten bezoeken, iets positiefs over de persoon schrijven en het papier vervolgens met hun naam ondertekenen.

Dit zou een creatieve laatste schooldag voor de kleuterschool kunnen zijn, waarbij de leerlingen tekeningen maken op de contouren van hun klasgenoten en hun naam ondertekenen.

Jaarboekondertekeningsfeest

Als uw school jaarboeken tegen het einde van het academisch jaar aflevert, organiseer dan een signeerfeestje voor het jaarboek. Studenten kunnen jaarboeken tekenen en genieten van hapjes.

Drie schoolmeisjes in de klas
Drie schoolmeisjes in de klas

T-shirt handtekeningen

Koop of laat kinderen op de laatste dag effen T-shirts meenemen naar school. Deze shirts kunnen in traditionele kleuren zijn, maar ook in neon- of fellere tinten. Instrueer kinderen om hun handen in verf te dopen en hun handen op hun t-shirts te drukken, of laat ze hun ontwerpen schilderen. Nadat de verf is opgedroogd, kunnen de leerlingen om de beurt de t-shirts van hun klasgenoten signeren met stoffen pennen.

T-shirt handtekeningen
T-shirt handtekeningen

Silly Awards

Verzin categorieën zoals 'Meest spraakzaam' of 'Meest spraakzaam', en laat kinderen vervolgens klasgenoten nomineren en stemmen over wie het beste bij elke categorie past.

Stomme prijswinnaars
Stomme prijswinnaars

Plakboeken

Kinderen hebben doorgaans stapels kunstwerken en voltooide opdrachten bewaard van het hele schooljaar. Haal de knutselspullen tevoorschijn en laat kinderen een plakboek maken van al hun kunstwerken, schrijfopdrachten, enz. Ze zullen het leuk vinden om hun plakboeken te knippen, plakken en decoreren om een uniek aandenken aan het jaar te creëren.

Planning voor volgend jaar

Het kan normaal zijn dat leerlingen zich zorgen maken over hoe school er volgend jaar uit zal zien. Deze eindeschoolactiviteiten kunnen helpen.

Brieven aan studenten van volgend jaar

Hoewel uw leerlingen zeker enthousiast zijn over de zomer, kijken ze er misschien ook naar uit om naar het volgende leerjaar te gaan. Wat is een betere manier om van dit gevoel van trots te profiteren dan door ze brieven te laten schrijven aan de studenten die hun lege bureaus komen vullen? Vraag ze om brieven te schrijven aan uw toekomstige leerlingen waarin ze vertellen over hun favoriete dingen die ze in uw klas hebben geleerd, en om met de jongere kinderen te delen wat ze het komende jaar kunnen verwachten.

Vragen en antwoorden

Werk samen met een leraar uit een oudere klas en een leraar uit een jongere klas, en organiseer twee vraag-en-antwoord-symposia. Laat uw kinderen samen met de oudere leerlingen vragen stellen over wat ze volgend jaar kunnen verwachten. Laat de jongere leerlingen op dezelfde manier aan uw leerlingen vragen waar ze volgend jaar naar uit moeten kijken.

Educatief plezier voor de laatste schooldag

Leren kan leuk zijn, zelfs op de laatste schooldag. Probeer deze educatieve activiteiten voor een leuke afsluiting van het jaar.

Maak toespraken

Oudere kinderen kunnen wat ervaring opdoen met spreken in het openbaar en tegelijkertijd een beetje plezier hebben. Plaats verschillende onderwerpen die u het afgelopen jaar hebt behandeld op gevouwen papiertjes in een mand of kom. Laat elke leerling vlak voor zijn beurt een onderwerp tekenen en houd dan een korte toespraak over het onderwerp.

Meisje met presentatie in de klas
Meisje met presentatie in de klas

Ga op schattenjacht

Verberg voorwerpen in de klas en schrijf aanwijzingen die de kinderen moeten ontcijferen om de voorwerpen te vinden. Laat de kinderen in teams werken om de schatten te vinden.

Speldag

Het hele jaar door speel je waarschijnlijk educatieve spelletjes met je leerlingen, waaronder bordspellen en spelletjes voor de hele klas met flashcards en spelling. Stel aan het begin van de dag samen met uw leerlingen een schema op voor de speldag, waarin tijd is opgenomen om in kleine groepen aan bordspellen te werken en om klassikale spellen te spelen. Zorg ervoor dat u ook tijd vrijmaakt voor buitenspellen.

Leesdag

Waarom laten we kinderen de middag niet doorbrengen met het lezen van hun favoriete boeken, tijdschriften, enz.? Als uw klaslokaal niet genoeg boeken heeft, plan dan bibliotheektijd in. Overweeg daarnaast om boekbesprekingen te houden, of vraag leerlingen om boekomslagen van hun favoriete boeken te maken. Je kunt de leerlingen ook een leesdagboek voor de zomer laten maken, waarin ze alle geweldige boeken kunnen bijhouden die ze hebben gelezen; ga naar de bibliotheek en moedig ze aan om als eerste aantekening in het tijdschrift een lijst te maken met boeken die ze deze zomer graag willen lezen.

Plezier en spelletjes

Natuurlijk willen de kinderen misschien gewoon lekker los gaan op de laatste schooldag, en wie kan hen dat kwalijk nemen? Probeer deze alleen voor leuke activiteiten.

Ga naar buiten

Neem jongere leerlingen mee naar buiten om wat van hun energie kwijt te raken. Houd een minivelddag waar kinderen races en estafettes rennen en hun favoriete gymspellen spelen.

Pin de snor op de leraar

Laat uw leerlingen een beetje plezier hebben op uw kosten. Maak een grote foto van jezelf en maak vervolgens papieren snorren. Blinddoek elke leerling, draai hem in cirkels en geef hem de kans om de snor op het papieren doel te spelden.

Houd een papieren vliegtuigwedstrijd

Laat de leerlingen papieren vliegtuigjes ontwerpen. Neem de vliegtuigen mee naar buiten of naar de sportschool en kijk welk vliegtuig het verste vliegt.

Meisje kijkt naar papieren vliegtuigje
Meisje kijkt naar papieren vliegtuigje

Houd ballonraketraces

Stel je klaslokaal in als een raketrace-arena. Je hebt nodig:

  • Ballonnen
  • Rietjes
  • Lange stukken touw die zich door het klaslokaal uitstrekken
  • Pushpins
  • Tape

Om de races op te zetten, laat je de leerlingen in tweetallen werken aan:

  • Strek een touwtje van het ene uiteinde van het klaslokaal naar het andere en zet elk uiteinde vast met punaises.
  • Laat een leerling de ballon van het paar opblazen en het uiteinde dichthouden zodat er geen lucht kan ontsnappen, terwijl de andere leerling een rietje over de hele lengte van de ballon vastmaakt.
  • Terwijl de ene leerling de ballon dichthoudt, laat je de andere leerling het touwtje door het rietje steken en het met een punaise weer aan de muur bevestigen.
  • Als je 'go' zegt, laat de racestudenten dan de uiteinden van hun ballonnen loslaten en kijk wie het verst door de kamer komt.

Crazy Dress Day

Kondig aan dat de laatste schooldag Gekke Verkleeddag zal zijn en vertel de kinderen dat ze hun gekste outfits moeten aantrekken. (Een woord van waarschuwing: oudere kinderen kunnen dit tot het uiterste doorvoeren, dus herinner hen eraan dat ze zich nog steeds aan de dresscode van de school moeten houden: geen decolleté, geen vloeken, korte broeken of jurken moeten voldoen aan de dresscode-lengte, enz.)

Gekke verkleeddag
Gekke verkleeddag

Leuke sketches

Laat kinderen hun favoriete boeken, toneelstukken of korte verhalen omzetten in een sketch waarin ze de rollen naspelen. Nodig de ouders uit voor een leuk laatste optreden van het schooljaar.

Commercials

Instrueer kinderen om reclamespotjes te schrijven voor gewone voorwerpen die ze in hun klaslokaal vinden. Ze kunnen in groepen werken en vervolgens hun reclamespots aan hun klasgenoten presenteren.

Papierenbalgevecht

Je moet deze activiteit beperken tot slechts een paar minuten, en je zult dit waarschijnlijk aan het eind van de dag willen doen. Kinderen zijn echter dol op papieren balgevechten, vooral als ze geen problemen krijgen als ze meedoen. Voor een extra leuk element en een symbolische afsluiting van het academisch jaar kunnen kinderen gebruikte pagina's uit hun werkboeken halen voor hun papieren bollen.

Samenwerken met andere docenten

Kom samen met andere docenten in jouw klas. Laat elke leerkracht een of twee activiteiten bedenken en laat de kinderen vervolgens door de deelnemende klaslokalen lopen om alle verschillende activiteiten uit te voeren.

Geniet van de laatste dag

Hoewel de laatste schooldag een uitdaging kan zijn als het gaat om het veilig en gefocust houden van iedereen, is er geen reden waarom u er niet echt van kunt genieten met uw leerlingen. Bedenk een paar hele goede activiteiten uit de bovenstaande lijst, en met een beetje planning kun je ieders zomervakantie goed beginnen.

Aanbevolen: