Beste verfafwerking voor een slaapkamer (van plafonds tot bekleding)

Inhoudsopgave:

Beste verfafwerking voor een slaapkamer (van plafonds tot bekleding)
Beste verfafwerking voor een slaapkamer (van plafonds tot bekleding)
Anonim
Slaapkamerinterieur met houten meubilair
Slaapkamerinterieur met houten meubilair

Je hebt de perfecte verfkleur gevonden, nu is het tijd om na te denken over het kiezen van de beste verfafwerking voor je slaapkamer. Hoewel verfafwerking meestal wordt gekozen vanwege het onderhoud en het uiterlijk van het oppervlak, kan de glans die u kiest ook een effect hebben op de kleur. Platte en matte verfafwerkingen kunnen de intensiteit van levendige kleuren onderdrukken, waardoor ze zacht en comfortabel worden, terwijl glanzende verf de levendigheid van een verfkleur kan overdrijven.

De juiste verfafwerking vinden

Het testen van de verfkleur voor je slaapkamer is essentieel, maar het is ook belangrijk om te weten dat de voorverpakte verfmonsters die in de winkels worden verkocht een vlakke afwerking hebben. Het verschil in reflectievermogen tussen de soorten verfafwerking kan een groot verschil maken in hoe uw kleur eruitziet wanneer deze op uw muur wordt aangebracht. Het kan nodig zijn om een kwart van de gewenste kleur in de gewenste glans aan te schaffen om een realistisch beeld van de resultaten te krijgen. Het kiezen van de beste verfafwerking voor uw slaapkamer is een kwestie van persoonlijke smaak, maar als u weet waarom de ene afwerking beter wordt aanbevolen dan de andere, en wat de overwegingen voor elke afwerking zijn, kunt u teleurstellende resultaten voorkomen.

Platte of matte afwerking

Platte verf heeft een slechte reputatie gekregen als de standaardafwerking voor bouwers en verhuurders. Standaard platte verf is goedkoper en gemakkelijker te bedekken en bij te werken, wat een wenselijk kenmerk is voor bouwers en verhuurders van grote volumes. De oude platte verf is echter geëvolueerd naar een gewilde afwerking, ontworpen door speciale verfmerken die hun eigen formules hebben ontwikkeld. De nieuwere formules van platte en matte verf worden vaak op de markt gebracht omdat ze een rijke en fluweelzachte afwerking hebben. Hoewel er nog steeds basislak wordt verkocht voor eenvoudige schilderprojecten, zijn er veel meer opties beschikbaar om de gewenste look te bereiken. Als verfafwerking zonder reflectie kan platte verf er dof uitzien in een ruimte zonder voldoende verlichting. Matte afwerkingen zijn het meest geschikt voor slaapkamers voor volwassenen en kamers zonder kinder- en huisdieractiviteiten, omdat het moeilijk is om slijtplekken en vlekken op te ruimen.

Tips voor het gebruik van vlakke verfafwerking

Hemelbed met klamboe in lichte hotelkamer
Hemelbed met klamboe in lichte hotelkamer

Wil je platte verf eens proberen?

  • Platte verf is een populaire keuze voor slaapkamerwanden en plafonds.
  • Om een ontspannende ruimte te creëren, verzacht platte verf de verlichting van de slaapkamer door het gebrek aan lichtreflectie.
  • De matte kwaliteit van matte verf kan u meer kleuropties bieden, omdat u uw mogelijkheden kunt openen voor rijkere kleuren die er gedempt uitzien zonder de reflectie van glanzende afwerkingen.
  • Platte verf verbergt oneffenheden in de muur heel goed.

Eierschaalafwerking

De eierschaalafwerking dankt zijn naam aan de gelijkenis met het enigszins matte uiterlijk van eierschalen. Met iets meer glans dan platte verf is de eierschaalafwerking een uitstekende keuze voor slaapkamers vanwege de zachtheid en het lage reflectievermogen. Eierschaalverf is in populariteit gegroeid vanwege de veelzijdigheid ervan in verschillende kamers. Hoewel het vanwege de duurzaamheid nog steeds niet geschikt is voor kamers met een hoge activiteit, kan het iets meer actie vergen dan een vlakke verfafwerking. De unieke eierschaalafwerking heeft een lichte glans die hem boven matte afwerkingen verheft, terwijl hij nog steeds de voordelen van matte lak biedt.

Tips voor het gebruik van eierschaalverf

Als eierschaal goed voor je klinkt, houd dan deze tips in gedachten:

  • Gebruik voor slaapkamermuren en -plafonds met weinig onvolkomenheden.
  • Het is een kleine verbetering ten opzichte van platte verf wat betreft het naar voren brengen van de diepte van verfkleuren.
  • Het verbergt oneffenheden in de muur goed.
  • Bijwerken is nog steeds gemakkelijker dan glanzendere verven.

Satinafwerking

Modern slaapkamerinterieur met open haard
Modern slaapkamerinterieur met open haard

Het kan verwarrend zijn als je verf winkelt zonder te weten dat het satijn van het ene merk de eierschaal van een ander merk is. Als u de voordelen kent van wat doorgaans wordt verwacht van een afwerking met satijnlak, kunt u de juiste glans voor uw project bepalen.

Tips voor het gebruik van satijnglanslak

Satijnen afwerking biedt een gulden middenweg tussen vlak en glanzend.

  • Als de Goudlokje van de lakwereld, bevindt satijnverf zich in de precies juiste zone tussen vlakke en halfglanzende afwerkingen.
  • Het biedt een elegantere afwerking voor slaapkamermuren dan plat of eierschaal.
  • Kan worden gebruikt op plafonds om meer licht toe te voegen, maar kan grote onvolkomenheden benadrukken.
  • Satijnverf kan onder andere namen bekend zijn, dus vraag ernaar voordat je koopt, zodat je er zeker van bent dat je de glans krijgt die je verwacht.

Halfglanzende afwerking

Moderne luxe woonkamer interieur
Moderne luxe woonkamer interieur

Halfglanzende verf is het werkpaard van de lakwereld. Sierlijsten, deuren en kasten zijn ideaal voor een halfglanzende afwerking vanwege het frisse uiterlijk en de gemakkelijke reiniging. Hoewel sommige decorateurs voorstellen om het voor slaapkamermuren te gebruiken, kan de glans van deze afwerking een ontspannend kleurenschema laten ontsporen.

Tips voor het gebruik van een halfglanzende afwerking

Wil je halfglans in de slaapkamer proberen?

  • Halfglanzende verf is perfect voor sierlijsten, deuren en kasten - overal waar je een duurzame en mooie afwerking wilt.
  • De halfglanzende glans maakt het een slechte keuze voor muren of plafonds met zichtbare onvolkomenheden.
  • Het reflecterende karakter van halfglanzende verf kan schittering en vermoeide ogen vergroten, en wordt niet aanbevolen voor een slaapkamer- of thuiskantoorplafond.
  • Het onderhoudsgemak maakt deze afwerking een goede optie voor kinderkamers, speelkamers en actieve familiekamers.

Hoogglansafwerking

Hoogglansverf doet zijn naam eer aan met een glanzende afwerking die zelden geschikt is voor slaapkamerwanden of plafonds. Hoewel halfglans een elegantere uitstraling heeft voor sierlijsten en deuren, is hoogglans vaak de beste keuze voor kasten en andere oppervlakken die zeer intensief worden gebruikt. In het verleden werd hoogglansverf op keukenplafonds gebruikt voordat vocht- en rookafvoersystemen efficiënter werden. De duurzaamheid en levendigheid van hoogglansverf maken het tot een doe-het-zelf-favoriet voor het schilderen van meubels en decoratie.

Tips voor het gebruik van hoogglansafwerking

Er zijn momenten dat het gepast is om hoogglansafwerking in de slaapkamer te gebruiken.

  • Een hoogglansafwerking is geschikt voor kasten en bekleding, waardoor ze opvallen bij lichte kleuren.
  • Hoogglansverf heeft een hoog reflectievermogen, waardoor alle onvolkomenheden in muren en plafonds zichtbaar zijn, en je kunt deze oppervlakken het beste overlaten aan schildersprofessionals.
  • Commodes en nachtkastjes kunnen worden omgetoverd tot trendy stukken met kleuraccenten als ze worden geverfd met een hoogglansafwerking.
  • De reflecterende kwaliteit van hoogglansverf kan elke kamer een ruimtelijke uitstraling geven, maar te veel reflectie kan de kamer er koud uit laten zien.

Haal het beste uit uw decoratieproject met de juiste verfafwerking

Het kennen van de geheimen van het kiezen van de juiste verfafwerking kan je helpen bij toekomstige decoratieprojecten, aangezien de principes van toepassing zijn op elke kamer in je huis. Geen kleurenpalet is compleet zonder een plan voor het selecteren van de beste verf voor de klus.

Aanbevolen: