Hoe je een slaapkamer met schuine muren kunt inrichten als een ontwerper

Inhoudsopgave:

Hoe je een slaapkamer met schuine muren kunt inrichten als een ontwerper
Hoe je een slaapkamer met schuine muren kunt inrichten als een ontwerper
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Geef je slaapkamer met schuine muren of schuine plafonds de designerbenadering om deze interieuruitdaging aan te pakken. De plaatsing van uw bed, de kleur van de muur, de meubelgrootte en de indeling van de kamer hebben allemaal invloed op hoe de slaapkamer eruit ziet. Maximaliseer de ruimte en ga creatief aan de slag met deze designermanieren om een slaapkamer met schuine muren voor u te laten werken.

Houten balken toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Die schuine muren in je slaapkamer kunnen er met de juiste aanpak uitzien als een bewuste designerkeuze. Door decoratieve houten balken aan de wanden en plafonds toe te voegen, zullen uw noodzakelijke schuine wanden of plafond eruit zien als een architecturale ontwerpkeuze die u met opzet heeft gemaakt. Houten balken kunnen er modern of rustiek uitzien, dus voel je niet gevangen in slechts één stijl.

Plaats het bed tegen de schuine muur

Afbeelding
Afbeelding

Laat de schuine muur in je slaapkamer niet als een dode ruimte aanvoelen. Als je al wat vierkante meters hebt opgeofferd, gebruik dan dit deel van de kamer voor een groot meubelstuk, zoals je bed. Met het hoofdeinde tegen de schuine muur maximaliseer je de ruimte en creëer je tegelijkertijd een gezellige slaapkamersetting.

Gebruik korte planken

Afbeelding
Afbeelding

Dat deel van de onderste muur in je slaapkamer kan een goed doel hebben! Kies een boekenplank of een ander meubelstuk met accenten, zoals een console, om de ruimte in te vullen en nuttig te maken. Deze aanpak geeft je opslagruimte, een plek voor decoratie, en helpt je de verticale ruimte te vergeten die je niet kunt gebruiken.

Markeer natuurlijke lichtbronnen

Afbeelding
Afbeelding

Als je slaapkamer een schuine muur of een schuin plafond heeft, heb je misschien het gevoel dat de ruimte een beetje donker is of dat er geen ruimte is voor accentverlichting. Uw oplossing hier is om alle natuurlijke lichtbronnen in de kamer te maximaliseren en te benadrukken. Of je nu ramen, dakramen of zelfs een balkon hebt, richt de kamer op die punten. U wilt dat de aandacht meteen naar uw ramen wordt getrokken. Laat zware raamdecoratie achterwege en kies voor functionele zonwering of kale ramen.

Muren wit schilderen

Afbeelding
Afbeelding

Leuke of donkere kleuren zijn zeker een optie in je slaapkamer, maar als je kamer klein of schokkerig aanvoelt vanwege de schuine muren, overweeg dan de lichtst mogelijke kleur. Een zacht en warm wit op je muren en plafond reflecteert het meeste licht in de kamer, zorgt ervoor dat de ruimte naadloos aanvoelt - waardoor deze er ook groter uitziet - en helpt het oog zich te concentreren op het decor in plaats van op de muren.

Wandpanelen toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Waarom zou je de schuine muur in je slaapkamer niet omarmen? Voeg wandpanelen toe, zoals scheepslap of beadboard, om textuur aan te brengen en de muur een meer opzettelijk gevoel te geven. Probeer verticale panelen om de hoogte van de ruimte te verlengen of kies voor horizontale panelen om de ruimte te verbreden en de focus af te leiden van de onregelmatige muur.

Breng gezellige accentverlichting in

Afbeelding
Afbeelding

Een kamer met schuine muren voelt waarschijnlijk al knus aan, dus versterk de comfortabele sfeer met zachte accentverlichting. Schansen, bedlampjes of een vloerlamp zullen de kamer opwarmen en de gezelligheid van de architectuur in de kamer omarmen. Pak lampen die warm zijn om een daglichtachtig lichteffect te creëren.

Accent met behang

Afbeelding
Afbeelding

Transformeer uw schuine muur of plafond in een opvallende muur die de stijl van uw slaapkamer bepa alt. Ga voor zacht en subtiel of omarm iets gewaagd en leuks. Een opvallend behang is een geweldige manier om kleur en interesse toe te voegen aan een klein deel van de muur, zodat het voelt als onderdeel van het ontwerp en niet als iets waar je de aandacht van probeert af te leiden.

Kleur doordrenk de kamer

Afbeelding
Afbeelding

Kleuren doordrenken is het ontwerpproces waarbij één kleur, vooral een verfkleur, door de hele ruimte wordt gedragen. Dit trendy designkenmerk is perfect voor een kamer met schuine wanden of plafonds. Met dezelfde kleur van vloer tot plafond laat je de ruimte groter en minder schokkerig lijken. Ga nog een stap verder door kleur toe te voegen aan meubels en decorstukken.

Maak het modern

Afbeelding
Afbeelding

Schuine plafonds en wanden lenen zich zo goed voor moderne ontwerpschema's. De scherpe, geometrische vormen die in de architectuur zijn gecreëerd, vormen een ideale basis voor strakke en eigentijdse decorelementen. Speel met verticale en horizontale lijnen in de ruimte, kies voor gladde afwerkingen zoals marmer en chroom en voeg strakke accentmeubels toe.

Laag zachte details

Afbeelding
Afbeelding

Als je de strakke en scherpe details van schuine muren liever in balans wilt brengen, begin dan met het aanbrengen van zachte details in de kamer. Een vloerkleed en een gestoffeerd bed zijn fundamentele stukken die fungeren als zachte accentkenmerken. Een zachte accentstoel, een grote poef, lagen dekens en een collectie sierkussens harmoniseren de ruimte voor de perfecte balans tussen scherp en zacht.

Creëer ruimte met spiegels

Afbeelding
Afbeelding

Als je slaapkamer klein aanvoelt vanwege de schuine muren, creëert deze designertruc de illusie van meer ruimte. Strategisch geplaatste spiegels reflecteren het licht en spelen een subtiele truc met het oog, waardoor de kamer groter aanvoelt dan hij in werkelijkheid is. Probeer een spiegel aan de muur te gebruiken die niet schuin staat om de ruimte te maximaliseren en de lichtreflectie toe te voegen die je kamer nodig heeft.

Ga Boho

Afbeelding
Afbeelding

Als er ooit een slaapkamerruimte was die om een Boheems ontwerp vraagt, dan is het wel de slaapkamer met schuine muren. Warme kleuren, houten elementen, geweven decor en textuurlagen voelen zich helemaal thuis in een slaapkamer met schuine plafonds.

Kies meubels met korte ruggen

Afbeelding
Afbeelding

Als je accentmeubilair aan je slaapkamer wilt toevoegen, moet je misschien op zoek gaan naar stukken met een kortere achterkant om tegemoet te komen aan de schuine muren in je ruimte. Dit voelt best gezellig aan en helpt je de stukken toe te voegen waar je van houdt zonder vierkante meters erachter te verliezen. Met een rugleuning op de juiste hoogte kun je nog steeds meubels tegen de muur plaatsen in plaats van alles in de kamer naar het midden te trekken.

Probeer een platformbed

Afbeelding
Afbeelding

Een hoog hoofdeinde of een extra grote luifel werkt misschien niet goed in je slaapkamer als de muren schuin staan, maar een platformbed geeft je de hoogte en het decoratieve element dat je wilt, zonder dat de ruimte krap aanvoelt. Je kunt zelfs opbergruimte creëren met de rand van het platform en toch een stijlvol bed hebben dat de ruimte op een praktische manier benut.

Ingebouwde apparaten toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Misschien heb je te weinig ruimte voor accent- of opbergmeubels in je slaapkamer vanwege de schuine muren. Voor slim ontworpen inbouwkasten is dit de ideale situatie. Haal het beste uit korte muren, kleine ruimtes en ruimtes die het gevoel hebben dat ze de ruimte niet dienen door ingebouwde planken of zelfs wat kasten en laden toe te voegen. Dit bespaart ruimte door meubelstukken met accenten, zoals planken, dressoirs, kisten en nachtkastjes, te vervangen.

Leun tegen schuine muren

Afbeelding
Afbeelding

Het lijkt in eerste instantie misschien een decoratie-obstakel, maar je kunt de uitdaging aangaan en een prachtige ruimte creëren met je schuine muren. Creativiteit helpt je enorm bij het maximaliseren van je ruimte, het laten zien van designerdetails en het samenstellen van een slaapkamer met uitdagende hoeken. Leer genieten van de architectonische details in je huis met deze hacks.

Aanbevolen: