Is energie een goed carrièrepad? Ontdek of het geschikt voor u is

Inhoudsopgave:

Is energie een goed carrièrepad? Ontdek of het geschikt voor u is
Is energie een goed carrièrepad? Ontdek of het geschikt voor u is
Anonim
windmolenparkingenieur in het veld
windmolenparkingenieur in het veld

Energie is een grote marktsector die een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van mensen overal ter wereld. Energiebanen omvatten het vinden, raffineren, produceren of leveren van energie of brandstof. Als je het leuk vindt om deel uit te maken van een belangrijke branche die elk aspect van het leven raakt, dan is dit vakgebied misschien de perfecte plek voor jou. Met mogelijkheden variërend van geschoolde en ongeschoolde arbeidskrachten tot zeer technische technische functies, en verschillende functies daartussenin, zijn er veel opties om te overwegen. Ontdek enkele van de best betalende en meest gevraagde banen in de energiesector. Betaalgegevens zijn actueel vanaf 2021.

Energie-ingenieur

Er is veel vraag naar ingenieurs in elk aspect van de energiesector, inclusief kerningenieurs, milieuingenieurs, geologische ingenieurs, elektrotechnici, industriële ingenieurs en meer. Ze zijn betrokken bij het identificeren van de meest efficiënte en effectieve manieren om verschillende soorten energie te benutten en te verwerken, op basis van de specifieke sector waarin ze werkzaam zijn. Voor het werken als elk type ingenieur zijn minimaal een bachelordiploma in het veld en een ingenieurslicentie vereist. Het gemiddelde loon op alle technische gebieden ligt boven de $ 90.000 per jaar. Veel energie-ingenieurs verdienen salarissen van zes cijfers.

Technische technici

Energiecentrales hebben doorgaans technische technici in dienst, die nauw samenwerken met en onder toezicht staan van ingenieurs. Hoewel voor deze banen geen ingenieursdiploma vereist is, vereisen ze wel gespecialiseerde expertise en training. Voor veel functies is minimaal een associate degree vereist. Sommige mensen die in deze rollen werken zijn elektronicatechnici, terwijl anderen computerondersteunde tekenaars (CAD) zijn. De taken omvatten zaken als het ontwerpen, assembleren en/of inspecteren van industriële apparatuur of werkprocessen. Gemiddeld betalen deze posities ongeveer $ 27 per uur.

Plantexploitanten

Er zijn kansen voor exploitanten van installaties in alle aspecten van de energiesector. Exploitanten van installaties werken rechtstreeks met industriële apparatuur en processen op plaatsen waar energie wordt benut, verwerkt en/of opgeslagen. Kernenergiebedrijven hebben bijvoorbeeld exploitanten van kernreactoren in dienst. Zij zijn verantwoordelijk voor het exploiteren, monitoren en controleren van nucleaire exploitanten. Het gemiddelde uurloon voor deze risicovolle baan bedraagt meer dan $ 50 per uur. Exploitanten van elektriciteitscentrales werken met de apparatuur en systemen die nodig zijn om elektriciteit op te wekken, terwijl exploitanten van aardgascentrales werken met apparatuur die verband houdt met gasopslag en pijpleidingen. Het gemiddelde loon voor deze banen ligt rond de $ 30 per uur.

Elektriciteitslijninstallateurs

elektricien bezig met elektrische pyloon
elektricien bezig met elektrische pyloon

Elektriciteitsleveranciers hebben installateurs van elektriciteitsleidingen in dienst die verantwoordelijk zijn voor het installeren, onderhouden, repareren en vervangen van elektriciteitsleidingen. Ze werken met bovengrondse en ondergrondse elektriciteitsleidingen die worden gebruikt om energie naar woningen en bedrijven te leiden, maar ook om wegen en bruggen te verlichten. Ze werken overal waar elektriciteit nodig is, onder alle weersomstandigheden. Ze maken vaak lange dagen en moeten zich op hun gemak voelen bij het werken op hoogte, omdat een groot deel van hun werk wordt gedaan via bakwagens van energiebedrijven. Deze klussen worden doorgaans uitgevoerd door elektriciens. De gemiddelde vergoeding voor installateurs van elektriciteitsleidingen bedraagt ongeveer $ 30 per uur.

Windturbinetechnici

Windenergie is een groeiend segment van de energie-industrie. Elk windenergiebedrijf heeft medewerkers nodig die weten hoe ze windturbines moeten installeren en onderhouden, en hoe ze problemen kunnen oplossen en repareren. De meeste mensen die op dit gebied werken, volgen een gespecialiseerd kortetermijnprogramma aan een vakschool; enkele volledige graden in windenergietechnologie. Dit is een geschoolde arbeidspositie waarvoor je buitenshuis moet kunnen werken. Vanwege het ontwerp van windturbines moeten mensen die dit werk doen, comfortabel hoog boven de grond en in kleine ruimtes kunnen werken. Het gemiddelde loon voor windturbinetechnici bedraagt ongeveer $ 27 per uur.

Zonnepaneelinstallateurs

Zonne-energie is een ander groeiend aspect van de totale energie-industrie. Nu steeds meer huizen en bedrijven overstappen op zonne-energie, is er vraag naar mensen die over de vaardigheden beschikken die nodig zijn om zonnepanelen te installeren. Voor dit soort werk is geen diploma vereist, hoewel werkgevers er de voorkeur aan geven mensen in dienst te nemen die ofwel een trainingsprogramma hebben afgerond dat specifiek is voor de installatie van zonne-energie, of die aanverwante werkervaring hebben (zoals de installatie van elektriciteitsleidingen) waarop kan worden voortgebouwd via on-the-job. -jobtraining. De gemiddelde vergoeding voor installateurs van zonnepanelen bedraagt ongeveer $ 22 per uur.

Olie- en gasproductie

Er zijn veel carrièremogelijkheden in de olie- en gassector van de energie-industrie, waaronder functies waarbij wordt geboord of gefracking om toegang te krijgen tot fossiele brandstoffen of om toegang te krijgen tot aardgasbronnen en deze door te voeren. Er zijn veel soorten banen in dit uitgebreide segment van de energie-industrie, van verschillende banen op instapniveau in de olie- en gassector tot banen op hoog niveau voor geologen en andere wetenschappers. Het loon varieert op basis van positie en ervaring, variërend van minder dan €25.000 per jaar tot meer dan €160.000.

Is energie een goed carrièrepad voor jou?

Als je op zoek bent naar een carrière in een vakgebied waar de vraag van de consument altijd hoog zal zijn, dan is energie zeker een goed pad om te overwegen. Er zijn veel opties, waaronder enkele op het gebied van de olie- en gasproductie en andere op het gebied van hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie. Hoewel de soorten energie die worden gebruikt in de loop van de tijd waarschijnlijk zullen evolueren, zal er altijd behoefte zijn aan energie en brandstof. De bestbetaalde banen in de energiesector zijn meestal de banen waarvoor een uitgebreide opleiding en expertise op hoog niveau nodig zijn, maar de lonen zijn hoog voor alle soorten banen in de energiesector.

Aanbevolen: