Is levensverzekeringen een goed carrièrepad? Dit is wat u kunt verwachten

Inhoudsopgave:

Is levensverzekeringen een goed carrièrepad? Dit is wat u kunt verwachten
Is levensverzekeringen een goed carrièrepad? Dit is wat u kunt verwachten
Anonim
Verkoopadviseur levensverzekeringen planning met klanten op kantoor
Verkoopadviseur levensverzekeringen planning met klanten op kantoor

Als u zich afvraagt of levensverzekeringen een goed carrièrepad zijn om te volgen, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. De levensverzekeringssector is absoluut een groot en groeiend segment van de totale financiële dienstverleningssector. Het is mogelijk om een goed inkomen te verdienen in de levensverzekeringssector als u geschikt bent om te slagen als vertegenwoordiger, actuaris of verzekeraar van levensverzekeringen.

Vertegenwoordigers van levensverzekeringen

Het verkopen van levensverzekeringen is de meest gebruikelijke manier om toegang te krijgen tot de levensverzekeringswereld. Levensverzekeringsagenten werken doorgaans met een commissie van 100 procent, dus het bedrag dat iemand in dit beroep kan verdienen, kan aanzienlijk variëren. Mensen die hard werken aan het zoeken naar klanten en goed zijn in het sluiten van verkopen, kunnen het heel goed doen, terwijl anderen misschien weinig tot geen inkomsten zien. Het kan moeilijk zijn om op dit gebied de kost te verdienen, vooral in het begin, maar degenen die succesvol zijn, kunnen meteen en in de toekomst veel geld verdienen.

  • Als externe verkoopprofessionals zijn vertegenwoordigers van levensverzekeringen vrijgesteld van de minimumloonbepaling van de Fair Labor Standards Act. Dit betekent dat hun vergoeding volledig gebaseerd kan zijn op commissie, zonder gegarandeerd basisloon.
  • Volgens Comparably.com bedraagt het gemiddelde loon voor vertegenwoordigers van levensverzekeringen in de VS ongeveer $59.000 per jaar, waarbij sommige mensen veel minder verdienen en velen aanzienlijk meer.
  • Het bedrag dat men verdient voor elke verkochte polis varieert afhankelijk van de levensverzekeringsmaatschappij waarvoor men werkt. De meeste bedrijven betalen een aanzienlijk deel van de premie voor het eerste jaar aan de verkopers (tot wel 80 of zelfs 90 procent).
  • Vertegenwoordigers van levensverzekeringen die in de sector blijven, verdienen ook een restinkomen op eerdere verkopen, aangezien een deel van de jaarlijkse verlengingspremies (doorgaans rond de vijf procent) wordt uitbetaald aan de persoon die de polis aanvankelijk heeft verkocht.
  • Het contract tussen het bedrijf en de vertegenwoordiger bepa alt hoe de restbedragen moeten worden betaald. Doorgaans ontvangen degenen die het bedrijf verlaten binnen de eerste paar jaar dat ze in dienst zijn, geen overblijvend inkomen op wat ze hebben verkocht.
  • Vertegenwoordigers van levensverzekeringen moeten over een vergunning beschikken in overeenstemming met de verzekeringswetten van de staat(en) waar zij zaken doen en polissen verkopen. Ze moeten doorgaans een vergunning hebben als verzekeringsproducent.
  • Consumenten hebben keuzemogelijkheden als het om levensverzekeringen gaat; ze hoeven niet rechtstreeks bij een vertegenwoordiger van een levensverzekering te kopen. Dit feit maakt dit vakgebied bijzonder competitief en uitdagend. Bijvoorbeeld:

    • Mensen die voor een bedrijf werken dat personeelsbeloningen aanbiedt, ontvangen vaak een door het bedrijf betaalde levensverzekering en kunnen ervoor kiezen om aanvullende dekking aan te schaffen bij de aanbieder waarvan hun werkgever gebruik maakt.
    • Financiële adviseurs en huisartsenverzekeringsmaatschappijen (zoals bedrijven die woning- en autodekking aanbieden) verkopen vaak ook levensverzekeringsproducten. Veel mensen kopen waarschijnlijk van iemand met wie ze al een relatie hebben.

Actuarissen van levensverzekeringen

Risicoanalyse is een belangrijk aspect van de levensverzekeringssector. Actuarissen zijn een speciaal type bedrijfsanalist die zich richt op risico en waarschijnlijkheid in relatie tot het type verzekeringspolis dat een bedrijf verkoopt. Bij levensverzekeringen omvat het werk van actuarissen het analyseren van factoren die van invloed zijn op hoe waarschijnlijk het is dat een bedrijf op een polis zal moeten uitbetalen, gegeven bepaalde criteria, zoals leeftijd, gewicht, roker/niet-roker, beroep, medische geschiedenis, enz.). Zij bepalen welke tarieven een levensverzekeraar moet aanrekenen voor polissen die binnen bepaalde risicocategorieën vallen.

Levensverzekeringspolis met pen, rekenmachine
Levensverzekeringspolis met pen, rekenmachine
  • Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) bedraagt het gemiddelde loon voor actuarissen (voor alle soorten verzekeringen) meer dan $111.000 per jaar. ZipRecruiter geeft aan dat het gemiddelde jaarlijkse loon voor levensverzekeringsactuarissen ongeveer $ 107.000 bedraagt.
  • Voor werken als actuaris is een diploma in een>vereist

    Onherkenbare man die een document invult
    Onherkenbare man die een document invult
    • BLS geeft aan dat het gemiddelde loon voor verzekeraars (in alle sectoren) meer dan $71.000 per jaar bedraagt. ZipRecruiter rapporteert een vergelijkbaar bedrag als de gemiddelde jaarlijkse vergoeding voor levensverzekeringsverzekeraars.
    • De meeste levensverzekeringsmaatschappijen geven er de voorkeur aan om verzekeraars in dienst te nemen die ten minste een bachelordiploma in bedrijfskunde of een nauw verwant vakgebied hebben.
    • Verzekeraars hoeven geen vergunning te hebben, hoewel sommige werkgevers van hun verzekeraars toch eisen dat ze een vergunning als verzekeringsproducent verkrijgen.
    • Ervaren verzekeraars die zich willen onderscheiden, kunnen ervoor kiezen om zich te laten certificeren als Chartered Life Underwriter (CLU).
    • BLS voorspelt dat het aantal banen voor verzekeraars tussen 2020 en 2030 met vijf procent zal afnemen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de toegenomen afhankelijkheid van technologie in de verzekeringssector.

    Het beste carrièrepad voor jou kiezen

    Als u een gemotiveerde verkoopprofessional bent die op zoek is naar werk in een vakgebied met onbeperkt verdienpotentieel, kan werken als vertegenwoordiger van levensverzekeringen perfect voor u zijn. Hetzelfde geldt voor banen als actuaris en underwriter als u een zeer analytisch individu bent en uw kennis van zaken en statistiek wilt inzetten als professional op het gebied van risicobeheer. Als u besluiteloos bent en andere mogelijkheden wilt verkennen, bekijk dan een selectie van veelgevraagde banen met een veilige toekomst. Bekijk voor nog meer ideeën deze lijst met 100 van de beste carrières. U zult zeker verschillende opties vinden die uw interesse wekken.

Aanbevolen: