Is woninginrichting een goed carrièrepad? Hoe het echt is

Inhoudsopgave:

Is woninginrichting een goed carrièrepad? Hoe het echt is
Is woninginrichting een goed carrièrepad? Hoe het echt is
Anonim
Carrière in woninginrichting
Carrière in woninginrichting

Denk je erover na om een carrière in de woninginrichting na te streven? Als je het leuk vindt om mensen te helpen bij het selecteren en kopen van de spullen die ze nodig hebben om hun huis gezellig, comfortabel en functioneel te maken, kan dit een interessant carrièrepad voor je zijn. Lees meer over enkele van de verschillende soorten banen en mogelijkheden in dit beroep, zodat u kunt beslissen of dit goed bij u past.

Interieurontwerper

Interieurontwerp is vaak het best betaalde beroep in de woninginrichtingssector. Ze adviseren, selecteren en regelen meubels namens hun klanten, en bieden andere diensten met betrekking tot de inrichting en veiligheid van binnenruimtes. De meeste interieurontwerpers werken voor ontwerpbureaus of architectenbureaus. Sommigen werken in luxe meubelwinkels of doen thuiswerk. Een bachelordiploma is de minimale vereiste om als binnenhuisarchitect te kunnen werken. Een paar Amerikaanse staten vereisen dat interieurontwerpers een licentie hebben. Het zijn Florida, Louisiana en Nevada. Op sommige plaatsen moeten interieurontwerpers geregistreerd zijn bij hun staat; anderen moedigen vrijwillige registratie aan. De gemiddelde jaarlijkse vergoeding voor interieurontwerpers bedraagt meer dan $ 57.000 per jaar.

Verkoper van woonmeubilair

De meest voorkomende manier om de professionele kant van de woninginrichtingsbranche te betreden, is als vertegenwoordiger in een meubelwinkel of showroom. Mensen die dit werk doen, voeren inside sales uit in een winkelomgeving. Ze communiceren met klanten die naar de winkel komen op zoek naar meubels. Ze werken samen met klanten om erachter te komen wat hun behoeften zijn en bevelen geschikte artikelen aan die de winkel beschikbaar heeft of kan bestellen. Voor deze baan is geen gespecialiseerde opleiding vereist, maar wel vaardigheden op het gebied van verkoop en klantenservice. Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) bedragen de gemiddelde inkomsten voor detailhandelaars in de woninginrichtingssector ongeveer $30.000 per jaar.

Voorraad-/orderbediende

Sommige meubelwinkels hebben ook voorraad- en/of voorraadmedewerkers in dienst. Zij zijn verantwoordelijk voor administratieve taken in verband met inventaris en levering. Ze gebruiken het computersysteem bijvoorbeeld om de beschikbaarheid van producten te verifiëren, bestellingen bij leveranciers te plaatsen en met klanten te communiceren over aankomsten en/of vertragingen van producten. Ze stemmen ook de levertijden af met klanten en bereiden het leveringsschema en de route voor chauffeurs en arbeiders voor. Voor deze baan is geen formele opleiding vereist, hoewel analytisch en georganiseerd zijn een pluspunt is. BLS geeft aan dat het gemiddelde loon voor inventaris- en orderbedienden in woninginrichtingswinkels ongeveer $ 29.000 per jaar bedraagt.

Vracht-/materiaalverhuizer

Meubilair van fabrikanten naar magazijnen of winkels brengen, en van daaruit naar de huizen van klanten, vereist handarbeid. Er zijn mogelijkheden voor arbeiders en bezorgers om in de woninginrichtingsindustrie te werken in banen waarbij meubels moeten worden verplaatst, geladen, getransporteerd, gelost en opgesteld. Deze banen zijn fysiek veeleisend en vereisen de mogelijkheid om grote, zware voorwerpen op te tillen en te dragen. Voor sommige functies is het nodig dat je een vorkheftruck kunt bedienen en/of een bestelwagen kunt besturen. Volgens BLS bedraagt het gemiddelde loon voor deze banen ongeveer $ 29.000 per jaar.

Meubelwinkelmanager

Net als andere winkels hebben meubelwinkels managers in dienst. De meeste winkels hebben een algemeen directeur. Grote winkels en detailhandelaren die langere openingstijden hebben, kunnen ook assistent-managers, ploegleiders of managers hebben die toezicht houden op specifieke functies, zoals de verkoop of het magazijn. In een meubelwinkel zijn managers verantwoordelijk voor het toezicht op alle medewerkers en voor de dagelijkse winkelactiviteiten. Ze verzorgen bijvoorbeeld de werving, planning, facility management, budgettering en andere gerelateerde activiteiten. BLS geeft aan dat het gemiddelde loon voor managers van meubelwinkels ongeveer $ 50.000 per jaar bedraagt.

Meubelfabrikant

Niet alle banen in de woninginrichting bevinden zich in de detailhandel. Iemand moet het meubilair maken dat in de winkels wordt verkocht; dat is wat mensen die in de meubelproductie werken, doen. Mensen die in de meubelproductie werken, werken doorgaans in grote fabrieken. Banen zijn doorgaans gespecialiseerd, zoals functies die specifiek zijn voor meubelmontage, meubelafwerking of stoffering. Deze banen vereisen specifieke handelsvaardigheden, die kunnen worden geleerd op de vakschool of, in sommige gevallen, op het werk. Het gemiddelde uurloon in de meubelproductie bedraagt $24,75 per uur, voor alle banen. Wanneer toezichthouders uit de berekening worden verwijderd, bedraagt het gemiddelde loon iets meer dan $ 20 per uur.

Overwegingen voor de woninginrichtingsector

Als het je leuk lijkt om in de productie of de detailhandel te werken, is de woninginrichtingsindustrie een goed idee om te overwegen. De markt voor woninginrichting groeit wereldwijd. Volgens een onderzoek van Research And Markets uit 2021 zal deze sector naar verwachting groeien van een wereldwijde omzet van bijna $373 miljard in 2020 naar ruim $481 miljard in 2025. Hoewel veel aspecten van de detailhandel te lijden hebben onder de drastische toename van de afhankelijkheid van klanten van online winkelen, bij woninginrichting is dat niet het geval. Dit komt waarschijnlijk door de kosten en moeilijkheden bij het verzenden van grote meubelstukken, gecombineerd met het feit dat het moeilijk is om de kwaliteit van meubels te meten via een virtuele winkelpui. Als je klaar bent om aan je carrière als woninginrichting te beginnen, zijn er zeker enkele interessante opties om te overwegen.

Aanbevolen: