10 eenvoudige indoorfortideeën om creatief spelen te stimuleren

Inhoudsopgave:

10 eenvoudige indoorfortideeën om creatief spelen te stimuleren
10 eenvoudige indoorfortideeën om creatief spelen te stimuleren
Anonim
Moeder en dochter kijken naar film op laptop in kussenhuis
Moeder en dochter kijken naar film op laptop in kussenhuis

Er gaat niets boven tijd doorbrengen in het land van de fantasie, zonder zorgen in de wereld. Als uw kinderen ervan houden om de dag weg te dromen in creatieve binnenforten, zullen deze tien fortbouwideeën hun fantasie de vrije loop laten. Het beste gedeelte? Je zult je rug en je bankrekening niet breken door deze fantastische structuren samen te stellen!

Het klassieke binnenkussenfort

moeder brengt dochterkoekjes naar fort
moeder brengt dochterkoekjes naar fort

Geen kindertijd is compleet zonder een middag door te brengen met het demonteren van stoelen en banken en het gebruiken van de kussens om een enorm kussenfort te bouwen. Neem grote vierkante kussens die je gebruikt om op te zitten en steun ze als muren voor je fort. Leg een dun laken over de kussens, zodat kinderen het gevoel hebben dat ze volledig omsloten zijn. Maak een aantal van deze kleine kussenforten naast elkaar en laat de open kant naar een grote televisie kijken. Zet een klassieke film op de televisie en laat de kinderen relaxen met een fort en een film!

Een luifelfort voor rustige momenten

Een luifelfort is een perfecte plek om kinderen te laten ontspannen, lezen en ontspannen. Om een hoekluifelfort te maken, heb je een grote hoelahoep, twee gordijnen, lint en een plafondhaak nodig. Maak een enkele snede in de hoelahoep. Wikkel elk gewenst kleurlint om de hoelahoep en zet het op zijn plaats met hete lijm. Rijg de ring door de gaten van de gordijnen en laat een kleine hoeveelheid ruimte vrij op de ring waar geen gordijn aanwezig is. Dit zorgt voor een gemakkelijke toegang. Bevestig lint of zwaar touw aan delen van de borduurring waar er een natuurlijke breuk in het gordijnmateriaal zit. Trek de uiteinden van het touw of lint naar boven, verzamel de uiteinden en knoop ze vast. Hier bevestigt u de linten of het touw aan de haak. Bevestig een haak stevig in het plafond en hang het lint eraan. Plaats vloerkussens en een boekenbak gevuld met veel geweldige boeken in de tent.

Maak een herenhuis van kartonnen dozen

Kleurplaten in kartonnen kasteel
Kleurplaten in kartonnen kasteel

Het mooie van een kartonnen dooshuis is dat je ze mooi en uniek kunt maken met één grote kartonnen doos, of dat je meerdere grote dozen kunt verzamelen om één enorm fort te maken. Als je één grote kartonnen doos gebruikt, knip dan een vorm uit voor de deur en een paar raamvormen. Gebruik stof om bekledingen voor de deur en ramen te maken door het materiaal op maat te knippen en de stukken stof aan de openingen te nieten.

Als je meerdere dozen gebruikt, bevestig ze dan allemaal en knip gaten uit zodat kinderen vrij door de dozen kunnen bewegen. Je kunt een eenvoudig fort van kartonnen dozen echt opfleuren met een paar strengen kerstverlichting. Maak gewoon gaten in de bovenkant van de dozen en steek er lichtjes door.

Maak een fort aan vanaf je eettafel

Fort vanaf de eettafel
Fort vanaf de eettafel

Eetkamertafels kunnen voor veel meer worden gebruikt dan alleen het bijeenbrengen van de bende en het samen houden van gezinsma altijden. Met behulp van een groot laken tover je je tafel om tot een leuk fort voor de kinderen. Neem gewoon het laken en leg het over uw tafel, zodat het hele ondergedeelte van de tafel wordt omsloten. Als het laken ouder is en je er geen ander nut voor hebt dan om geweldige binnenforten te creëren, knip dan een paar gaten voor de ramen en een grote ruimte voor een deur. Zet wat je maar wilt neer in je tafelfort. Je kunt er speelgoed, boeken en kussens in stoppen. Als je kinderslaapzakken en een laptop hebt, plaats de tassen dan met de voorkant naar de laptop gericht en speel een film af. Zet een kleine lantaarn of lamp op batterijen in je tent, zodat de kinderen voldoende licht hebben, en laat ze de krijtjes en het papier uitpakken en in hun leuke, nieuwe ruimte creëren wat ze maar bedenken.

Totaal coole tenten die iedereen kan maken

Binnenshuis kamperen? Natuurlijk waarom niet? Creëer een kampeerervaring voor uw kinderen door een binnentent te maken. Met behulp van vier stokken, materialen om de stokken stevig aan elkaar te bevestigen, dekens en voldoende comfortabele vloerkussens, maak je een eenvoudige tent om in te spelen. Geniet van andere kampeergerelateerde activiteiten, zoals het vertellen van grappige spookverhalen of een s'mores-traktatie voor het slapengaan. Drapeer kerstverlichting in de kamer of rond de tent om de illusie van 'slapen onder de sterren' te bereiken. Overweeg om uw tent in de buurt van een binnenhaard op te zetten, maar zorg ervoor dat alle veiligheidsmaatregelen getroffen zijn, zodat kinderen niet gewond raken.

Entreeforten zijn eenvoudig en creatief

Een eenvoudig concept voor het eenvoudig maken van een fort binnenshuis is het maken van een fort in de gang. Je wilt dit fort ongeveer een meter vanaf het einde van de gang neerzetten. Knip een stuk stof uit dat de breedte van de muur van de hal overspant. Je wilt dat hij ook groter is dan je kinderen.

Laat kinderen een leuk huisontwerp op de stof maken. Voeg dakspanen toe voor het dak, de ramen, tuinaccenten en een brievenbus. Snij een spleet in de brievenbus en een vorm voor een deuropening. Om de tent goed op te zetten heb je drie spanstangen nodig. Bevestig één staaf door middel van naaien aan de bovenkant van de stof, één aan de plek waar de onderkant van het dak eindigt en één aan de onderkant van de stof. Monteer de stangen zo dat de bovenste iets naar achteren staat. Hiermee wordt een 3D-vorm voor uw huis gecreëerd. De andere twee staven steken in de muren van de hal, de een op de ander. Voila! Kinderen zullen spelen in de ruimte achter de stof, en als het tijd is om alles op te bergen, haal je gewoon de stangen naar beneden en stop je alles onder een bed voor een andere dag.

Dekenforten zijn perfect voor een warme zomerdag

Als je weinig tijd hebt maar de kinderen bezig moet houden, probeer dan een dekenfort te bouwen. Het enige wat je nodig hebt is een laken, een ventilator en sterke tape! Plak de korte zijde van een vel vast aan een ventilator in een doos. Zet vervolgens de ventilator aan. Plooi de lange zijden van het laken naar de vloer en breng de randen naar elkaar toe. Bevestig de randen aan de vloer. Nu plak je de laatste opening vast met tape aan één kant, waarbij je een deel van de laatste korte zijde open laat voor gemakkelijke toegang.

Houd een paar dingen in gedachten als je besluit om voor een box-waaierdekenfort te gaan. De tape moet sterk zijn. Als je zwak plakband gebruikt, komen de randen los en ben je meer tijd kwijt aan het repareren van het fort dan aan het kijken naar de kinderen die erin spelen. Ten tweede kunt u overwegen een ruimte met kort tapijt of een harde vloer te gebruiken. Hierdoor blijft de tape beter plakken. Ten slotte is dit een fort voor kinderen die NIET hun vingers in de waaier steken, dus geen peuters in deze. Zoals bij elke creatie moet je toezicht houden op kinderen en ervoor zorgen dat ze te allen tijde veilig zijn.

Waslijnforten zijn leuk en eenvoudig

Bevestig een waslijn aan twee uiteinden van stevige voorwerpen. Je hoeft geen gaten en haken in muren te boren (hoewel dat wel kan, als je dat wilt), maar je moet wel een lijn aan twee stevige voorwerpen bevestigen. Bevestig GEEN waslijn aan iets dat kan omvallen en uw kind pijn kan doen. Als je een waslijn aan twee muren wilt bevestigen zonder ze te beschadigen, overweeg dan om eenvoudige Command-haken te gebruiken die minstens vijf kilo kunnen dragen. Bind een uiteinde van de waslijn aan elke haak. Drapeer een lichtgewicht laken over de lijn. Maak het stevig vast aan de lijn met wasknijpers. Houd beide zijden open zodat kinderen vrij kunnen komen en gaan. Het bouwen van dit eenvoudige fort kost minimale tijd, maar bezorgt kinderen talloze uren speelplezier. Dat, mijn vrienden, is een overwinning op het gebied van ouderschap.

Schiet de ruimte in in een raketfort

Wijd een hele dag aan het bezoeken van de ruimte. Als uw kinderen van de ruimte houden, help ze dan een fort in de vorm van een raket te bouwen! Je hebt veel stevig karton nodig, veel stevige tape, stiften, decoraties, verbeeldingskracht en geduld! Zodra je raketfort in elkaar is gezet, kun je het spelen ervan combineren met het kijken naar geweldige livestreams van het Internationale Ruimtestation, rechtstreeks vanuit je fort. Trek een leuk astronuat-kostuum aan en geniet tijdens de ma altijd van coole space-snacks. Een ruimtedag is een dag die uw kind niet snel zal vergeten.

Bouw een krantenfort

Als je stapels kranten hebt liggen, hergebruik ze dan om een funky krantenfort te maken. Om dit coole fort te creëren heb je voldoende krantenpapier, plakband, een groot laken, kussens en dekens nodig. Betrek het hele gezin bij dit project, want hoe meer handen aan dek om papier te rollen, hoe beter. Je legt een paar vellen krantenpapier op de vloer en rolt ze strak op, waarbij je de randen vastmaakt met tape. Hier wil je er heel veel van maken! Neem er drie en verbind de uiteinden met tape, zodat er meerdere driehoeken ontstaan. Verbind de driehoeken met elkaar en creëer een fort naar keuze. Weef fonkelende lichtjes door het hele bouwwerk en leg er een laken bovenop. Wat een fantastische manier om stapels kranten kwijt te raken!

Fort bouwen is een perfecte hechtingservaring

Het bouwen van een fort is een perfecte manier om een band met je familie op te bouwen. Wees creatief met materialen en ruimte, verdubbel je geduld (onthoud dat dit LEUK moet zijn) en maak iets met de kinderen dat hen eraan herinnert dat jij in feite de coolste ouder ter wereld bent.

Aanbevolen: