25 broers en zussenspellen voor creatief plezier zonder rivaliteit

Inhoudsopgave:

25 broers en zussenspellen voor creatief plezier zonder rivaliteit
25 broers en zussenspellen voor creatief plezier zonder rivaliteit
Anonim
Broer of zus die spelletjes speelt
Broer of zus die spelletjes speelt

Een van de beste dingen aan het hebben van een broer of zus is dat je een ingebouwde speelkameraad en een beste vriend voor het leven hebt. Deze 25 broers en zussen-spellen zorgen ervoor dat de entertainmentfactor hoog blijft en het plezier blijft rollen, ongeacht de leeftijd die jij en je broers en zussen zijn.

Broer- en zusspellen voor jongere broers en zussen

Zelfs heel jonge broers en zussen kunnen hun tijd samen doorbrengen met spelen en het versterken van relaties en banden tussen broers en zussen. Deze leuke spelletjes zijn eenvoudig van aard en leuk voor broers en zussen van alle leeftijden.

De vloer is lava

Ouders besteden veel tijd aan het proberen hun kinderen te leren NIET op het meubilair te springen, maar dat gedrag wordt in dit spel enigszins aangemoedigd. Verspreid kussens en dekens over de hele vloer van de woonkamer. Vertel je kleine wilde dieren dat de vloer van lava is. Ze kunnen de vloer niet aanraken! Ze moeten zich verplaatsen van banken naar stoelen en kussens en dekens, waarbij ze hun best doen om de lavavloer te vermijden.

Bevriezende dans

Kinderen houden van dansen, dus laat je kleintjes lekker gek doen op muziek. Instrueer ze om te bewegen zoals ze willen, en samen te dansen op hun favoriete liedjes. Het addertje onder het gras hier is: als de muziek stopt, moeten ze stoppen. Dit is zoals Simon zegt, maar dan zoveel leuker.

broertje of zusje speelt vrolijk
broertje of zusje speelt vrolijk

Laat de ballon niet vallen

Kinderen zijn dol op ballonnen, dus geef je kinderen er een en vertel ze dat ze deze zo lang mogelijk in de lucht moeten houden. Ze kunnen het met hun handen rondbewegen en samenwerken om te voorkomen dat het de grond raakt. Als dit te gemakkelijk is voor je kleine overpresteerders, geef ze dan hetzelfde spelprincipe, maar vertel ze dat ze hun handen of onderarmen niet kunnen gebruiken om de ballon te verplaatsen.

speurtocht

Zelfs jonge kinderen kunnen samen met broertjes en zusjes hun eigen speurtocht organiseren. Mogelijk moet u ze helpen bij het genereren van geschikte lijsten met te zoeken items, zodat ze succesvol kunnen zijn in hun zoektocht, maar daarna kunt u ze alleen laten vliegen. Maak lijsten met dingen die ze zelfstandig en veilig in huis of op het erf kunnen vinden. Zorg ervoor dat ze weten wat de woorden zeggen voordat ze op zoek gaan naar items. Na verloop van tijd zullen kinderen hun eigen voorwerpen kunnen bedenken om op te jagen.

Pingpong stuiteren

Als je een pingpongbal hebt liggen en ergens een leeg melkpak hebt, dan kunnen je kinderen elkaar uitdagen voor een spelletje pingpongspringen. Laat ze om de beurt op een redelijke afstand van het lege melkpak zitten. Geef ze een handvol pogingen om de bal op een van de plekken te krijgen die normaal gesproken gereserveerd zijn voor eieren. Hoe vaak hebben ze de bal in de eierkrat gekregen? Kinderen kunnen lagen toevoegen aan deze uitdaging door verder terug te gaan of te proberen een topscore te behalen.

Top Trunk

Welk kind zou geen dag een olifant willen zijn? Als je ergens in huis tennisballen, frisdrankflesjes en een paar panty's hebt, kunnen je kinderen een regenachtige middag doorbrengen met het spelen van een spel genaamd Top Trunk.

Laat tennisballen in de panty vallen waar normaal gesproken voeten komen. Zet de kousen op het hoofd van uw kinderen, met het beengedeelte en de tennisballen eronder bungelend. Zet frisdrankflessen neer en kijk wie de flessen kan omgooien met zijn zelfgemaakte olifantenslurf.

Flessenbowlen

Lege frisdrankflessen zijn geweldige items om te bewaren, omdat ze kunnen worden gebruikt in veel zelfgemaakte spelletjes voor broers en zussen. Als je er een handvol hebt, leer je kinderen dan een geïmproviseerde bowlingbaan te maken. Gebruik een gang of een andere ruimte met een lang, smal gebied om een bal te rollen. Rol een bal richting de flesjes/pinnen en kijk wie het meeste omver gooit.

Spellen voor broers en zussen die oudere kinderen en tieners willen spelen

Als broers en zussen ouder worden, worden ze aangetrokken tot school, sport, vrienden en andere persoonlijke interesses. Als je merkt dat je kinderen uit elkaar gaan, probeer ze dan weer bij elkaar te brengen met een van deze leuke spelletjes gericht op oudere broers en zussen.

Tieners broer of zus hebben samen plezier
Tieners broer of zus hebben samen plezier

Ik ben

Je kinderen kennen waarschijnlijk veel van dezelfde mensen, dus het spelen van het op vragen gebaseerde spel 'Ik ben' is een perfecte activiteit voor broers en zussen. Denk aan een persoon die zowel jij als je broer of zus kennen. Schrijf de naam op en leg deze opzij. Doe je voor als de persoon die je op het vel papier hebt geschreven. Kijk of je broer of zus kan raden wie je probeert te zijn. Doe om beurten de identiteit van mensen na die je kent en lach om de grappige eigenaardigheden en overeenkomsten die jullie allebei herkennen.

Zou je liever

Een leuk woordspel om met oudere broers en zussen te spelen heet Zou je liever. Eén persoon vraagt aan zijn of haar broer of zus: 'Heb je liever'? De broer of zus neemt dan even de tijd om over zijn antwoord na te denken en reageert dan. Ideeën voor dit spel kunnen zijn:

  • Zou je liever skydiven of bungeejumpen?
  • Zou je liever een lama of een varken hebben?
  • Zou je liever leven zonder chocolade of pizza?
  • Wil je liever Ariana Grande of The Weekend ontmoeten?

Vriend, zielsverwant, vijand

Dit is een veel leukere versie van Kiss, Kill, Marry, dus je zult je geen slechte moeder of vader voelen als je je kinderen het laat spelen. Eén kind geeft zijn broer of zus drie namen. Uit de drie opgegeven namen moet het broertje of zusje beslissen welke de naam vriend krijgt, welke de zielsverwant wordt genoemd en welke de naam vijand krijgt.

Portretschilderij

Stel die artistieke vaardigheden op de proef. Daag uw kinderen uit om portretten van elkaar te tekenen. Je kunt er ook een leuke draai aan geven en je kinderen blinddoeken, kijken of ze elkaar uit het hoofd kunnen tekenen.

Volg het ultieme hindernissenparcours

Obstakelparcours-uitdagingen zorgen ervoor dat iedereen naar buiten gaat en in beweging komt. Gebruik springtouwen, hoelahoeps, kleine fietsen en andere voorwerpen die je vaak in huis en in de tuin tegenkomt om een mega-hindernisbaan in de tuin te maken. Oudere kinderen kunnen hun creatieve geest gebruiken om zelf een van deze in elkaar te zetten. Kijk wie de snelste tijd beha alt en diskwalificeer iedereen die weigert de tuin op te ruimen en materialen daarna terug op hun plaats te zetten.

21 vragen

Eén ding dat alle kinderen graag lijken te doen, is vragen stellen. Als kinderen ademen, stellen ze waarschijnlijk vragen. Breng hun liefde voor het stellen van vragen naar een heel ander niveau en laat ze vragen aan elkaar stellen. Vertel elk kind dat hij wat tijd moet besteden aan het brainstormen over vragen die hij aan zijn broer of zus kan stellen. Ze zullen verrast zijn hoeveel ze niet van elkaar weten. Vraag hen om hun vragen op te schrijven. Broers en zussen nemen dan de tijd om hun vragen aan hun verwanten te stellen. Ze delen geheimen en werken eraan om die goede oude band tussen broers en zussen te creëren met dit spel.

Dit of dat

Dit of dat spelen is een ander vragenspel dat oudere kinderen urenlang zal vermaken. Ze kunnen zich richten op verschillende categorieën, zoals eten en drinken, games en sport, stijl en mode, en reizen en avontuur. Eén kind geeft zijn broer of zus twee opties waaruit hij binnen één categorie kan kiezen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Cola of Pepsi
  • Vanille of chocolade
  • Katten of honden
  • Frankrijk of Spanje
  • Lang haar of kort haar

De persoon die de vraag beantwoordt, doet dat gewoon. Dit spel kan eeuwig doorgaan, en hoe langer het duurt, hoe meer je kinderen leren over hun broers en zussen.

Leuke broers en zussenspellen voor grote gezinnen

Het hebben van veel broers en zussen betekent dat je eindeloze spelmogelijkheden hebt. Deze geweldige activiteiten zorgen ervoor dat jouw supergrote gezin samen speelt en bij elkaar blijft.

Broer en zussen spelen in kleine tent
Broer en zussen spelen in kleine tent

Passeer de Oranje

Alle broers en zussen staan in de rij, en de eerste broer of zus stopt een sinaasappel onder hun kin. Ze moeten de sinaasappel doorgeven aan hun broer of zus, die hem ook onder zijn kin moet stoppen zonder hem te laten vallen. Dit spel kan behoorlijk lastig zijn om te spelen met mensen die je tieners en oudere kinderen niet goed kennen. Als je het met broers en zussen speelt, kan iedereen zich losmaken en plezier hebben, zonder dat iemand zich ongemakkelijk voelt.

Steel de stickers

Dit spel is zo leuk als je een groot gezin hebt om mee te spelen. Geef aan ieder spelend kind een indexkaart. Hier bewaren ze hun stickers. Plak stickers op de achterkant van elke speler met de naam van die broer of zus erop. Als er vijf kinderen spelen, moeten er vijf stickers op de achterkant van elk kind zitten. Het doel van het spel is om je broers en zussen rond te jagen en hun stickers te pakken te krijgen. Zodra je de sticker van je broer of zus te pakken hebt, plak je deze op je systeemkaart. Kijk welk kind erin slaagt een sticker van ieders rug te krijgen.

Rockster aankleden

Kinderen vinden het leuk om verkleedpartijen te spelen, lang nadat ze het willen toegeven. Creëer thema's met broers en zussen en kleed je aan zodat ze bij het thema passen. Een leuk thema is verkleden als rocksterren. Iedereen krijgt een toegewezen hoeveelheid tijd om zich terug te trekken in zijn eigen ruimte en een epische rocksterrenoutfit te ontwikkelen waarmee hij indruk kan maken op zijn broers en zussen. Vergeet niet om de look samen te voegen met rockerhaar en make-up! Andere thema's die leuk kunnen zijn voor kinderen om zich mee te verkleden zijn:

  • Zakelijke kleding
  • Superhelden
  • Kleed je als een ander familielid

Geest op het kerkhof

Een klassiek spel waar grote groepen broers en zussen aan mee kunnen doen! Ghost in the Graveyard is een van die activiteiten om met familie te spelen, lang nadat de zon ondergaat. Het moet donker zijn buiten, maar verder heb je alleen je broers en zussen nodig en ruimte om je te verstoppen en weg te rennen. Voor dit spel is één broer of zus de geest. Ze gaan zich verstoppen op het kerkhof (stel parameters in en verstoppen zich daarin). Alle anderen gaan op zoek naar de geest. Als iemand de geest ziet, roepen ze: 'Geest op het kerkhof!' Iedereen vertrekt dan naar een aangewezen thuisbasis, in de hoop deze te bereiken voordat de geest hen tagt. Dit is het type spel dat zorgt voor serieuze familieherinneringen.

Wie is het meest waarschijnlijk

Grote gezinnen zullen zoveel plezier beleven aan het spelen van een spel genaamd 'Wie is het meest waarschijnlijk'. Geef elke speler een whiteboard en een droog uitwisbare stift. Wijs een ouder of een broer of zus aan als de persoon die de vragen aan de rest van de groep stelt. Stel je broers en zussen grappige en inzichtelijke vragen en kijk welk familielid ze uiteindelijk als antwoord opschrijven. Enkele hilarische vragen om mee te beginnen zijn:

  • Wie zal waarschijnlijk als eerste trouwen?
  • Wie wordt het meest waarschijnlijk gearresteerd?
  • Wie wordt waarschijnlijk president?
  • Wie zal waarschijnlijk als eerste verhuizen?
  • Wie wordt waarschijnlijk beroemd?

Eerste die vult

Die hete zomerdagen schreeuwen om waterspelletjes. Als je een groep broers en zussen, een paar emmers en wat sponzen hebt, race dan naar buiten voor een vriendelijke, natte competitie. Verdeel de groep tussen broers en zussen, zodat iedereen een partner heeft. Dompel in teams van twee een spons in een emmer water en race naar een lege emmer aan de andere kant van de tuin. Knijp de spons uit en herhaal. De eerste persoon die de emmer van zijn team tot een getrokken lijn vult, wint! Het verliezende team krijgt de emmers op hen gegooid.

Familievete

Family Feud is een populair televisiespel, maar jij en je broers en zussen kunnen het concept rechtstreeks naar je huiskamer brengen. Verdeel je gigantische bende in twee teams. Zorg ervoor dat teams gelijkmatig worden gewogen wat betreft leeftijd. Eén broer of zus van elk team komt samen om de strijd aan te gaan. Een gastheer (vraag je vader om te spelen) geeft beide teams een categorie die als volgt luidt:

  • Noem voedingsmiddelen die beginnen met P
  • Noem iets dat bij een cheeseburger past
  • Noem iets dat kapot kan gaan

Voor meer Family Feud-ideeën en uitsplitsingen van punten kun je het internet bezoeken, want het is een geweldige bron, en het is duidelijk dat veel mensen dit al met hun families hebben uitgeprobeerd.

Het belang van een band tussen broers en zussen

Broers en zussen delen een band die als geen ander is. Hun gemeenschappelijke DNA, familiale ervaringen en talloze herinneringen verbinden hen in goede en slechte tijden. Zorg ervoor dat je gedurende je hele leven stopt en geniet van je broers en zussen. Of dat nu door middel van activiteiten en games, chatten of andere middelen is, zorg ervoor dat je je eerste vriend nooit als vanzelfsprekend beschouwt.

Aanbevolen: