Septembergeboortebloemen: levendige aster en ochtendglorie

Inhoudsopgave:

Septembergeboortebloemen: levendige aster en ochtendglorie
Septembergeboortebloemen: levendige aster en ochtendglorie
Anonim
kleine paarse asters wilde bloemen
kleine paarse asters wilde bloemen

Je geboortebloemkeuze in september is de aster en de ochtendglorie. Er wordt gezegd dat de asterbloem op een stralende ster lijkt. De Morning Glory is een klimplant met een fluwelige, trompetvormige bloem. Het hebben van twee bloemen als septemberbloem betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat je er maar één moet kiezen. Je kunt besluiten dat beide geboortebloemen ideaal zijn voor je bloementuin of om als betekenisvol cadeau te geven aan iemand die zijn verjaardag in september viert.

Aster als de geboortebloem van september

Asterbloemen zijn vaste planten en kunnen een langere bloeitijd bieden. Verschillende soorten hebben seizoensgebonden bloeitijden, terwijl sommige asters bloeien van het vroege voorjaar tot de herfst. Je kunt de bloeitijd vaak verlengen door ongeveer een derde van de stengellengte kort nadat de bloemen beginnen te bloeien, af te knijpen/snoeien. Door te knijpen, wordt de plant gestimuleerd meer bloemen te produceren en krijg je een langere bloeitijd.

Winterharde blauwe asterbloemen
Winterharde blauwe asterbloemen

Beste plek in uw tuin om asters te planten

Je kunt ervoor kiezen om asters in je wilde bloementuin te planten voor een geweldige aanvulling op de cottage-look. Veel tuinders geven de voorkeur aan het planten van aster voor hun bloemenborders. De asterbloem biedt je veel soortenkeuzes, vooral als het om de hoogte gaat, aangezien het bereik rond de 20 cm begint en sommige asters wel 2,5 meter lang worden! Dit betekent dat je er zeker van wilt zijn dat je begrijpt hoe groot de door jou gekozen asters zullen worden.

Groei uit zaden

Start de planten binnenshuis en transplanteer ze vervolgens in de lente zodra de dreiging van vorst voorbij is, of zaai de zaden direct nadat de dreiging van vorst voorbij is.

Verspreid Asters via divisie

Verdeel de asterplanten en transplanteer de verdeelde bosjes. Het is een goed idee om asters elke twee tot drie jaar te verdelen om overbevolking te voorkomen.

Zonvereisten

Als je in een klimaat leeft met koele zomers en veel regen, dan zijn asters een uitstekende bloem voor je tuin. Plant de asters in volledig of gedeeltelijk zonlicht. Er zijn soorten die geschikt zijn voor warmere streken, maar je moet ze planten in een gebied waar de bloemen ochtendlicht en middagschaduw of halfschaduw krijgen.

Bodem- en watervereisten

Asters geven de voorkeur aan leemachtige grond waar hun wortels zich kunnen nestelen. Goed doorlatende grond is een must, aangezien asters de voorkeur geven aan vochtige grond, maar niet nat of drassig. Je kunt mulch rond de planten toevoegen om koel te blijven en vocht vast te houden. Geef regelmatig water, vooral als er minder dan 2,5 cm regen per week in uw tuin v alt.

Veel voorkomende plagen en ziekten

Enkele van de plagen die asters bedreigen zijn de gebruikelijke verdachten van bladluizen, bladhoppers, mijnwerkers, trips en rupsen. Enkele van de ziekten die asters kunnen oplopen, zijn echte meeldauw, roest, bladvlekken en astergeel (virus).

Aster-symbolen en betekenissen

Asterbloemen zijn symbolen van onschuld en liefde. Andere betekenissen die aan deze sterachtige bloem worden gekoppeld, zijn geloof en wijsheid. Aster wordt vaak gegeven aan een vriend of geliefde die in september jarig is, als een manier om hun geboortebloem te vieren.

De verschillende beschikbare asterkleuren geven u een aantal keuzes voor het kleurenpalet van uw tuin. Als u de betekenis van elke kleur kent, kunt u beslissen welke u wilt planten of, nog belangrijker, welke u in een verjaardagsboeket wilt gebruiken.

  • Blauw - loyaal, toegewijd
  • Roze - nieuwe, jonge liefde
  • Paars - wijsheid, vaak spiritueel
  • Rood - diepe toewijding
  • Wit - vernieuwing

De magische aantrekkingskracht van asters wordt weerspiegeld in de oude Griekse mythologie. De Griekse godin Astraea raakte bedroefd omdat de nachtelijke hemel zo weinig sterren had. Ze begon te huilen en haar tranen vielen op de grond. Plots begonnen stervormige bloemen te ontkiemen overal waar haar tranen de grond raakten.

Morning Glory als de septemberbloem

De geboortebloem van september, Morning Glory, heeft een breed scala aan kleuren, waaronder paars, roze, wit, blauw en magenta. De delicate, ondiepe trompetvormige bloem heeft een romantische mystiek als klimplant. De bloemen ontvouwen zich en gaan wijd open in de ochtendzon, maar sluiten zich en sterven bij zonsondergang. Morning glories bloeien voor het eerst in het vroege voorjaar en zullen doorgaan tot de eerste nachtvorst in de herfst.

Morning glorie bloem in zonlicht
Morning glorie bloem in zonlicht

Hoe je Morning Glories kunt laten groeien

Morning Glorie is extreem onderhoudsarm. Sterker nog, ze zullen zichzelf elk jaar opnieuw inzaaien. Deze klimmers hebben gekrulde ranken die bijdragen aan hun unieke, sierlijke schoonheid. Deze nostalgische schoonheden zijn een favoriete Victoriaanse tuinbloem en wikkelen zich rond palen, hekjes, pergola's en priëlen. Als je kolibries en vlinders naar je tuin wilt lokken, plant dan ochtendglorie.

Zon- en bodemvereisten

Morning Glory-bloemen hebben volle zon nodig om de hele dag hun schoonheid te kunnen openen en uitstralen. Grond die goed gedraineerd is en rijk aan voedingsstoffen is ideaal voor deze bloem. Morning Glory is echter een veerkrachtige bloem die kan overleven in minder vruchtbare grond. Hoe beter de grond, hoe meer bloemen de wijnstokken zullen produceren. De wijnstokken kunnen in één seizoen wel 1,80 tot 3 meter lang worden, dus u bent verzekerd van levendige bloemen om uw latwerk of pergola te bedekken. Morning glorie maakt een levendige, kleurrijke bodembedekker.

Watervereisten

Houd de grond vochtig, maar geef hem nooit te veel water. Morning Glory-planten kunnen droogteomstandigheden verdragen.

Plagen en ziekten

Enkele van de plagen die Morning Glory-bloemen aanvallen, zijn katoenbladluizen, bladsnijder, spintmijten en mineervlieg. Enkele van de meest voorkomende ochtendglorieziekten zijn bladvlekken en schimmelvorming.

Morning Glory-zaden zijn giftig

Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van Morning Glory-zaden. De zaden zijn giftig.

Symboliek van Morning Glory

Een ochtendglorie is een symbool van sterfelijkheid. De korte levensduur van de bloem symboliseert ook onbeantwoorde liefde of een kortstondige liefde. Een mythe uit de Chinese folklore vertelt over twee geliefden, vertegenwoordigd door de ochtendglorie. Het stel was gedoemd, aangezien ze elkaar maar één keer per jaar konden ontmoeten voor een speciale dag van zonsopgang tot zonsondergang.

Misschien vind je het leuk om de betekenis van de ochtendgloriekleuren te leren. Je kunt deze korte uitleg gebruiken om de ochtendgloriekleur te selecteren die je naar iemand wilt sturen die een verjaardag in september viert.

  • Blauw - betrouwbaar, loyaal
  • Magenta - hartstochtelijke liefde
  • Roze - zachte romantische liefde
  • Paars - nobele liefde, schoonheid
  • Wit - onschuld, pure liefde

Septemberbloemen voor tuinen en feesten

Je kunt aster- of ochtendgloriebloemen kiezen voor je geboortebloem in september. Beide bloemen zijn een geweldige keuze om te kweken of cadeau te doen.

Aanbevolen: