Als een koelkast stinkt (zelfs na het schoonmaken): 10 eenvoudige oplossingen

Inhoudsopgave:

Als een koelkast stinkt (zelfs na het schoonmaken): 10 eenvoudige oplossingen
Als een koelkast stinkt (zelfs na het schoonmaken): 10 eenvoudige oplossingen
Anonim
Man merkt geur op die afkomstig is van vies voedsel in de koelkast
Man merkt geur op die afkomstig is van vies voedsel in de koelkast

Niets is vervelender dan wanneer uw koelkast zelfs na het schoonmaken nog steeds stinkt. Ontdek manieren om nare koelkastgeuren te verwijderen met behulp van eenvoudige ingrediënten die u in huis heeft. Ontdek waar je moet zoeken naar koelkastgeuren, niet naar bedorven voedsel.

De koelkast ruikt slecht, zelfs na het schoonmaken

Als je koelkast naar de dood ruikt, zelfs nadat je al je schoonmaakvaardigheden erop hebt gebruikt, dan is het waarschijnlijk een geur die in het plastic is gesijpeld. Daarom heb je iets nodig om de geur uit het plastic te absorberen. Er zijn een aantal manieren waarop u uw koelkast weer fris kunt laten ruiken. Je zult echter ook merken dat het loskoppelen van de stekker en het 30 minuten tot een uur laten luchten wonderen kan doen voor de geurtjes.

Hoe zich te ontdoen van koelkastgeur met zuiveringszout

Een van de bekendste remedies tegen nare geuren die uit uw koelkast komen, is het gebruik van de geurvernietigende kracht van zuiveringszout.

  • Open gewoon een vers bakje zuiveringszout en laat het ongeveer drie dagen in de koelkast staan. Je zult versteld staan hoe goed zuiveringszout deze geuren verwijdert.
  • Een alternatief is om een berg zuiveringszout in een kom te doen en deze een paar dagen op elke plank van de koelkast te zetten.

    Zuiveringszout in de koelkast geplaatst om slechte geuren te ontgeuren
    Zuiveringszout in de koelkast geplaatst om slechte geuren te ontgeuren

Hoe zich te ontdoen van koelkastgeur met citroen

Als het gaat om het verwijderen van koelkastgeuren, grijpen veel mensen naar citroen vanwege de verfrissende geur. Om deze geurhack te gebruiken, simpelweg:

  • Knijp de helft van het sap van een citroen op een doek en veeg de plastic zijkanten van de koelkast schoon.
  • Snijd de rest van de citroen in stukjes en laat deze een dag of twee op een bord in de koelkast staan.

Koffie gebruiken om koelkastgeuren te absorberen

Koffie is niet alleen jouw ochtend om me op te halen. Het kan ook een geurverwijderaar zijn voor je stinkende koelkast.

  • Doe gewoon een kopje koffiedik op een schoteltje en laat het een paar dagen in de koelkast staan.
  • Vervang het terrein voor meer geurbestrijdende kracht.

Hoe zich te ontdoen van koelkastgeur met vanille

Probeer naast de trucs met koffie en zuiveringszout ook een watje gedrenkt in essentiële vanilleolie.

Laat het vanille-gedrenkte wattenstaafje een dag in de koelkast liggen met de deur dicht

Verwijder koelkastgeuren met kranten

Heb je een paar kranten bij je thuis hangen? Dan kun je ze gebruiken om geurtjes uit je koelkast te verwijderen.

  • Veeg al het plastic af met witte azijn.
  • Rol de kranten op en leg ze in de koelkast.
  • Laat ze 3-4 dagen bij de koelkast staan zonder deze te gebruiken.

De koelkast ruikt maar geen bedorven voedsel

Als je gemorst of bedorven voedsel in je koelkast hebt, is dat één ding, maar als je koelkast stinkt zonder bedorven voedsel, dan moet je creatiever worden. Er zijn allerlei plekken waar bacteriën en schimmels kunnen rondhangen, waardoor die vreselijke geur ontstaat.

Reinig onder de groentebakken

Hoewel je oud fruit en groenten misschien hebt weggegooid, kunnen ze nog steeds sap en bacteriën achterlaten die kunnen rotten. Probeer de bakken eruit te trekken en ze uit te schrobben, terwijl je eronder schrobt met zuivere witte azijn of peroxide.

Vrouw die de koelkast schoonmaakt
Vrouw die de koelkast schoonmaakt

Schone lekbak

Velen van ons weten dat er een lekbak onder onze koelkast zit, maar vergeten deze schoon te maken. Dat bakje kan zich vullen met stilstaand water en andere bacteriën. Gebruik de gebruikershandleiding, trek uw lekbak eruit en maak deze schoon met een sopje. Voor bijzonder vervelende dienbladen kunt u overwegen een kopje waterstofperoxide aan het afwaswater toe te voegen.

Controleer onder uw koelkast

Als je alles in je koelkast hebt geprobeerd en nog steeds een geur ruikt, dan is het probleem misschien niet in de koelkast. Het kan voedsel zijn dat onder je koelkast is gerold en is gaan rotten, of er is iets uit je lekbak gemorst.

  • Trek de koelkast eruit met een beetje hulp.
  • Gebruik een voor uw vloer goedgekeurd schoonmaakmiddel om onder de koelkast schoon te maken.

De koelkast ruikt naar chemicaliën

Als uw koelkast naar chemicaliën begint te ruiken en niet naar schoonmaakproducten, kunt u een groot probleem aan uw handen hebben waarvoor een professional nodig is. Maar voordat je in paniek raakt: er zijn nog een paar dingen die je kunt proberen.

Vervang het waterfilter

Als de geur in en rond uw koelkast zwavelig is en u een waterdispenser heeft, dan kan het uw waterfilter zijn. Dan wil je het waterfilter in je koelkast vervangen. U kunt ook de omgeving schoonmaken om er zeker van te zijn dat er niets anders aan de hand is met het waterfiltratiesysteem. Misschien wil je ook de ijsblokjes weggooien.

Reinig de koelkastspiralen

Koelspiralen kunnen aangekoekt raken door stof en ander vuil en een geur veroorzaken. Daarom moet u de spoelen zorgvuldig reinigen. Vergeet niet de stekker van de koelkast uit het stopcontact te halen voordat je aan dit avontuur begint.

Lege open vriezer met overgebleven ijs onderaanzicht
Lege open vriezer met overgebleven ijs onderaanzicht

Controleer op freon-lekken

Een van de belangrijkste kenmerken van een koelkast die mogelijk freon lekt, is een vreemde geur. Je zult ook merken dat hij constant aan staat en niet zo koud blijft als normaal. In dit geval moet u een professionele apparaattechnicus bellen om te zien of uw koelkast gerepareerd kan worden.

Het wegwerken van koelkastgeuren

Niet alle koelkastgeuren zijn te wijten aan bedorven voedsel. Als ze dat wel zijn, heb je verschillende methoden in je artillerie om ze kwijt te raken. Nu je weet hoe je van die koelkastgeuren af kunt komen, is het tijd om aan de slag te gaan!

Aanbevolen: