24 tips om uw koelkast te organiseren (& Houd het zo)

Inhoudsopgave:

24 tips om uw koelkast te organiseren (& Houd het zo)
24 tips om uw koelkast te organiseren (& Houd het zo)
Anonim

Werken in de keuken wordt gemakkelijker! Organiseer elke koelkaststijl op een manier die u realistisch kunt onderhouden.

Vrouw Hand Nemen Sap Glazen Fles Uit Open Koelkast
Vrouw Hand Nemen Sap Glazen Fles Uit Open Koelkast

Bereid je volgende ma altijd vanuit een perfect georganiseerde koelkast, en misschien besluit je vaker binnen te blijven eten. Ideeën voor het organiseren van koelkasten kunnen voor u werken, ongeacht uw budget, koelkaststijl of gezinsdynamiek. Pas een paar professionele tips toe om de georganiseerde koelkast van je keukendromen te creëren.

Breng je drankspel

Voor de favoriete frisdranken, sappen en flessenwater van uw gezin kunt u een gedeelte van uw koelkast creëren speciaal voor het bewaren van dranken. Doe dit op een bovenste plank waar oudere kinderen bij kunnen. Bewaar dranken in rijen van voor naar achter, zodat elke optie zichtbaar is, terwijl er voldoende extra voorraad is tot aan de achterkant van de koelkast.

Verhoog je restjes

Voor ma altijdresten of extra ingrediënten uit eerdere recepten bewaart u al uw restjes in soortgelijke bewaardozen en plaatst u ze op een middelste plank van de koelkast. Probeer de restjes naar voren te laten trekken, zodat je ze niet vergeet. Het is nooit leuk om twee weken later die groene, pluizige spaghetti achterin aan te treffen!

Plan voor voedselbereiding

Als u uw dagelijkse ma altijden een paar dagen van tevoren wilt bereiden, zorg er dan voor dat u een speciale plaats in uw koelkast aanwijst, zodat u ze nooit vergeet. Je kunt dit in de buurt van je restjesgedeelte plaatsen of een aparte ruimte bovenaan je koelkast maken, zodat andere gezinsleden niet in de verleiding komen om stiekem een hapje of twee te eten.

Overzie nooit meer een vervaldatum

Als je spullen in je koelkast hebt die eerder dan later moeten worden opgegeten, zorg dan dat je een bak of een gedeelte met een etiket hebt met de tekst 'eet nu'. Dit is geweldig voor geopende blikjes sauzen, zure room, appelmoes en producten die hun hoogtepunt hebben bereikt. Het moedigt je aan om de ingrediënten te gebruiken bij het bereiden van ma altijden en laat familieleden weten dat je hoopt dat deze items worden gegeten voordat ze andere overwegen.

Laat vlees en zuivel elkaar in het midden ontmoeten

Voor spek, rauw vlees, zure room, melkproducten en eieren, zorg ervoor dat je een gedeelte in het midden van je koelkast hebt, alleen voor vlees en zuivelproducten. Dit moet lager zijn dan uw andere items, maar mag nooit boven uw groentegroenten of tegenover het overgebleven gedeelte rusten. Afhankelijk van de voedingsbehoeften van uw gezin, kan het zijn dat uw vlees- en zuivelafdeling kleiner of groter is. Pas dienovereenkomstig aan en overweeg het gebruik van bakken en bakken om alles georganiseerd te houden als je maar een paar zuivelproducten hebt.

Deliruimte aanwijzen

Voor vleeswaren en kazen moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte vrijmaakt volgens je gebruikelijke boodschappenlijstje. Mogelijk hebt u al een kleine tot grote lade voor deze artikelen. Uw lade bevindt zich mogelijk onderaan, of u heeft er misschien een die u kunt verplaatsen. Als je geen vlees- en delicatessenlade hebt, kun je er zelf een maken met een opbergbak in ladestijl of stapelbare bakken. Probeer dit zo dicht mogelijk bij de bodem van uw koelkast te bewaren.

Creëer een kinderruimte

Voor alle keren dat uw kind om snacks vraagt, kunt u een speciale koelkastruimte speciaal voor hem of haar reserveren. Gebruik een bak of la vol met door ouders goedgekeurde snacks. Bewaar deze op een gemakkelijk bereikbare plaats en zorg ervoor dat deze volledig gevuld is met voldoende afwisseling. Als u kinderen heeft die hun eigen lunchpakket inpakken, kunt u de artikelen voorzien van instructies voor de hoeveelheid, met labels als 'neem er één' of 'neem er twee'. U bespaart uzelf veel keukentijd door uw kinderen een veilige manier te geven om onafhankelijk te zijn met hun snackkeuzes.

Bewaar groenten en fruit op de juiste manier

De kans is groot dat uw koelkast al een groentelade heeft voor zowel fruit als groenten - fruit wordt waarschijnlijk gelabeld als een lade met een lage vochtigheid, terwijl groenten worden geëtiketteerd als een lade met een hoge vochtigheid. Over het algemeen kunt u deze labels volgen voor de beste opslag. Een goede vuistregel is om te overwegen hoeveel ventilatie uw product nodig heeft. Als het fruit of de groente snel beschimmelt of een zachte schil heeft, plaats het dan in de lage-vochtigheidslade. Krokantere producten of producten die snel verwelken, zijn beter geschikt voor de lade met hoge vochtigheid.

Laat de deuren niet over het hoofd

Koelkastdeuren hebben net zoveel aandacht nodig als de rest van de planken. Zorg ervoor dat je dit gedeelte zo goed mogelijk opruimt en reserveer het voor items als kruiden, kleine drankjes, voedsel uit een pot en mogelijk eieren en boter. Doe je best om te bezuinigen op onnodige of verlopen items en probeer de zaken netjes en overzichtelijk te houden.

Organisatieproducten toevoegen die ervoor zorgen dat uw koelkast opgeruimd blijft

De indeling is niet het enige waar u rekening mee moet houden bij het organiseren van uw koelkast. Misschien vindt u enkele nuttige organisatieproducten die de stroom kunnen helpen, zodat uw koelkast gestroomlijnder aanvoelt. Probeer een mix van producten die geschikt zijn voor uw koelkast, gezin en boodschappenlijstje.

Bakken zijn je beste vriend

Bakken van alle soorten en maten zijn ideaal voor het scheiden van artikelen, het groeperen van soortgelijke artikelen en het aanduiden van toepassingen voor bepaalde ingrediënten. Denk aan lange, smalle bakken voor peutersnacks, yoghurt, kaasstengels en individuele puddingen en appelmoes. Probeer grote vierkante bakken voor fruit, zuivelproducten, brood en willekeurige items die niet in een bepaalde categorie lijken te passen.

Probeer een Lazy Susan voor gemakkelijke toegang

Voor extra spullen die niet in de deur van je koelkast passen, voor snacks of om optimaal gebruik te maken van een klein plankje, is een luie Susan een geweldige optie. Zorg ervoor dat je hem niet te hoog plaatst, anders kan het verwijderen van grote voorwerpen lastig zijn.

Maximaliseer de ruimte met stapelbare bakken

Stapelbare bakken zijn perfect voor het maximaliseren van het gebruik van de verticale ruimte in uw koelkast. Gebruik deze voor snacks, delicatessen, kazen en zelfs ma altijden.

Overweeg een eiercontainer

Als uw gezin een grote hoeveelheid eieren gebruikt, of als u gewoon een esthetische sfeer wilt toevoegen aan uw gebruikelijke doos, probeer dan een doorzichtige of kleurrijke eierdoos. Bewaar deze in dezelfde ruimte als waar u een in de winkel gekochte doos zou bewaren, en misschien zult u merken dat uw doordeweekse strijd u net iets meer vreugde brengt.

Bewaar frisdrank in speciale containers

Als je weinig ruimte hebt voor drankjes, kun je een frisdrankhouder gebruiken om ingeblikte drankjes op de zijkant te bewaren. Deze zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat de tweede frisdrank naadloos op zijn plaats glijdt wanneer de eerste wordt verwijderd, en de meeste hebben een verwijderbare bovenkant zodat je de voorraad zonder frustraties kunt aanvullen.

Giet drankjes in kannen

Voor water of zelfgemaakte dranken, of zelfs sap dat je in de winkel koopt, is een mooie kan, pot of grote fles een esthetisch aantrekkelijke manier om je drankjes georganiseerd te houden. Gebruik vergelijkbare materialen of bijpassende flessen voor een gestroomlijnde look.

Organiseer met elke koelkastindeling

Uw koelkast heeft waarschijnlijk een indeling die past bij een van de vier populairste standaard koelkastontwerpen.

  • Indeling bovenste vriezer
  • Indeling onderste vriezer
  • Franse deur
  • Naast elkaar geplaatste deuren

Indeling bovenste vriezer en onderste vriezer

Voor de indelingen van de bovenste en onderste vriezer heb je meer breedte in je koelkast en offer je een deel van de verticale ruimte op voor je vriezer. Met deze lay-out wil je je concentreren op het maximaliseren van de verticale ruimte met stapelbare bakken, luie Susans en een organisatie-indeling die prioriteit geeft aan het naast elkaar ordenen van items boven het verticaal categoriseren van items. Het kan zijn dat uw groenten en fruit aparte lades hebben, maar uw vlees- en zuivelproducten moeten op een plank worden gedeeld met restjes of ma altijdbereidingen.

Indeling naast elkaar

Voor een koelkast naast elkaar krijg je voldoende verticale ruimte, maar verlies je de helft van je horizontale opslagruimte aan het vriesgedeelte. Bij dit soort indelingen kan het zijn dat te veel extra organisatorische items uw opslagruimte belemmeren. Concentreer u in plaats daarvan op het maximaliseren van uw horizontale ruimte met gespecificeerde planken voor elke voedselcategorie, zodat de planken optimaal benut worden zonder dat u zich volledig rommelig voelt. Misschien ontdekt u ook dat u nog een paar dingen in de deur van uw koelkast kunt bewaren, zoals drankjes of snacks, om ruimte te besparen op de planken binnen.

Franse deurindeling

De droomkoelkastindeling voor veel mensen: de Franse deurkoelkast geeft je een tweedeurssysteem met veel verticale en horizontale ruimte. Om nog maar te zwijgen, je krijgt twee deuren voor veel opbergruimte en alle kruiden waar je gezin van houdt. Concentreer u bij deze indeling op het gebruik van al die ruimte op een manier die voor u zinvol is. Omdat een groot deel van uw lagere ruimte bestemd is voor de vriezer, moet u ervoor zorgen dat snacks en kindvriendelijke artikelen op de onderste plank liggen, zodat u ze gemakkelijk kunt bereiken. Het kan ook zijn dat hoge voorwerpen wat lastiger zijn als een deel van de ruimte in uw koelkast wordt ingenomen door een ijsmachine of waterfiltratiesysteem. Als dit het geval is, bewaar dan grote voorwerpen in de deuren van uw koelkast of probeer dranken over te doen in kortere potten of kannen.

Organiseer uw koelkast als een professional

Voor een designer of professionele look in je nieuw georganiseerde koelkast kun je een paar handige trucs toepassen die de esthetiek van je koelkast echt naar een hoger niveau tillen.

  • Verplaats alles vanuit de in de winkel gekochte containers. Geen zichtbare productlabels duiden absoluut op high-end.
  • Gebruik glazen bewaarschalen. Gooi die plastic bakjes weg voor bijpassende glazen bakjes. Deze magnetron en vaatwasser zijn veel beter geschikt en geven je koelkast een echt designgevoel.
  • Label bijna alles. Gebruik labels op bakken, laden en zelfs planken, zodat iedereen de koelkast netjes kan houden.
  • Kleurcode voor uw artikelen. Als je echt prioriteit wilt geven aan het uiterlijk, is kleurcodering een echte organisatorische truc voor ontwerpers. Werk met het kleurenwiel om uw koelkast een verbluffende indeling te geven.
  • Houd opslagcontainers vrij. Of het nu acryl, glas of plastic is, blijf bij doorzichtige containers voor een gestroomlijnde look.
  • Houd het schoon en rommelvrij. Probeer uw koelkast wekelijks of tweewekelijks op te ruimen, waarbij u elke plank, lade en de buitenkant schoonveegt.

Organiseer een koelkast die u van dienst is

Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden bij het organiseren van uw koelkast, is hoe de indeling u en uw gezin zal dienen. Creëer een perfect georganiseerde koelkast die u gemakkelijk toegang geeft tot uw dagelijkse spullen, u helpt ingrediënten efficiënt te gebruiken en u een goed overzicht geeft bij het maken van uw volgende boodschappenlijstje. Vergeet niet dat perfectie niet het doel is. In plaats daarvan wil je een koelkast die perfect past bij jouw levensstijl.

Aanbevolen: