10 kamerplanten die moeilijk te doden zijn (zelfs als je het probeert)

Inhoudsopgave:

10 kamerplanten die moeilijk te doden zijn (zelfs als je het probeert)
10 kamerplanten die moeilijk te doden zijn (zelfs als je het probeert)
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Heb je ooit het gevoel gehad dat je totaal vervloekt bent als het om kamerplanten gaat? Als je vingers meer Magere Hein dan groen zijn, is het tijd om jezelf een plezier te doen en de grote wapens van de kamerplantenwereld tevoorschijn te halen. Kijk eens naar deze moeilijk te doden planten die bijna alles kunnen overleven, inclusief je eigen aanraking!

Specifiek op zoek naar kamerplanten met weinig licht? Hier vind je een aantal geweldige kamerplanten die van weinig licht houden.

Aloë Vera

Afbeelding
Afbeelding

Geen tijd om uw planten water te geven of enige aandacht te schenken? Geen zorgen! Zie je zielsverwant van je plant: aloë vera. Deze gewaagde en eigenzinnige stekelige vetplant krijgt extra punten vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen (het verwijdert formaldehyde en benzeen, vaak voorkomende bijproducten van op chemicaliën gebaseerde schoonmaakmiddelen) en is ook erg handig om in huis te hebben, omdat het sap kan worden gebruikt voor het genezen van brandwonden. (inclusief zonnebrand) en snijwonden. Als je een plek hebt met gemiddeld tot fel licht, is aloë vera een uitstekende, moeilijk te doden kamerplant.

Spinnenplant

Afbeelding
Afbeelding

Een van de gemakkelijkste en meest aanpasbare kamerplanten die je kunt hebben (en zo duurzaam als maar kan), de spinplant is prachtig met zijn lange, gebogen stengels. Die stengels ontluiken uiteindelijk tot kleine witte bloemen en veranderen in babyspinplanten. Als je een kamerplant-uitdaging hebt, is deze een goede keuze vanwege zijn verlangen naar minimaal water en een zorgeloze houding ten opzichte van verlichting. En als je een huisdiereneigenaar bent, zijn spinplanten niet giftig.

Jadeplant

Afbeelding
Afbeelding

Deze staan ook wel bekend als de vriendschapsboom, geluksplant of geldboom. Welke naam je ook gebruikt, als het betekent dat ze niet doodgaan, dan zijn jadeplanten zeker je gelukkige vrienden. Dit is een onderhoudsarme plant, als die er ooit was, en er is niet veel voor nodig. Jadeplanten kunnen met de juiste hoeveelheid verzorging (lees: verwaarlozing) tientallen jaren meegaan omdat ze zoveel vocht in hun bladeren vasthouden. Het enige wat je nodig hebt is een lichtpuntje, een goede mix van cactussen en vetplanten, en af en toe (of geen) bemesting, en je jadeplant zal met plezier zijn ding doen.

Phalaenopsis Orchidee

Afbeelding
Afbeelding

Wat doet een orchidee op deze lijst?! Is het überhaupt mogelijk om een mooie, geurige orchidee in huis te hebben als je het groene-duimen-gen mist? In het geval van Phalaenopsis-orchideeën is dit heel goed mogelijk. Phalaenopsis-orchideeën hebben weinig gedoe nodig en groeien goed in gemiddelde binnenomstandigheden. Ze bloeien uitbundiger bij helderder licht, maar verdragen prima licht. En dit is een plant die je absoluut niet te veel water wilt geven, dus als je vergeetachtig water geeft, is dit misschien wel de perfecte plant voor jou!

Pothos

Afbeelding
Afbeelding

Pothos zijn op maat gemaakt voor soms vergeetachtige kamerplantverzorgers. Ze geven er de voorkeur aan dat hun grond tussen de gietbeurten bijna volledig uitdroogt. Het zijn geen bijzonder zware eters, en ze zijn net zo gelukkig bij weinig licht als bij helderdere omstandigheden. Vergeet niet om ze om de paar weken water te geven, dan zullen ze je voorzien van veel weelderige, groene groei.

Als je huisdieren hebt, is het belangrijk om te onthouden dat pothos giftig is voor zowel honden als katten.

Schoonmoeders tong

Afbeelding
Afbeelding

Net als zijn naamgenoot - de tong van je schoonmoeder - is de anders bekende slangenplant (of sansevieria) erg moeilijk te doden. Als je momenteel in herstel bent van bruine duimen, is dit een goede plant om je teen weer in de wereld van kamerplanten te dompelen. Als de naam alleen al en de gedurfde architectonische lijnen niet genoeg zijn om je te verleiden, dan zal het feit dat ze niet kieskeurig zijn over de hoeveelheid licht, vocht of temperatuur die ze krijgen, dat misschien wel zijn. Het is echt de perfecte plant voor luie of tijdgebrek. Verwaarlozing was nog nooit zo lonend.

ZZ Plant

Afbeelding
Afbeelding

De peetvader van onverwoestbare planten, er is een reden waarom de ZZ-plant (ook bekend als de eeuwigheidsplant) een grote favoriet is in winkelcentra en kantoorgebouwen - het kan letterlijk maanden en maanden van verwaarlozing duren! Het enige dat een ZZ-plant nodig heeft om te overleven is een gezonde dosis genegeerd worden. Hij hoeft slechts elke twee tot drie weken water te krijgen, is het gelukkigst als hij wortelgebonden is, langzaam groeit en prima overleeft onder vrijwel alle omstandigheden in uw huis. Het is echter giftig voor honden en katten, dus als je ervoor kiest om deze niet te doden kamerplant mee naar huis te nemen, zorg er dan voor dat je hem op een plek uit de buurt van je huisdieren kweekt.

Luchtcentrale

Afbeelding
Afbeelding

Ongelooflijk, zo gemakkelijk is de luchtplant dat hij niet eens aarde nodig heeft, want ja, je raadt het al: hij leeft letterlijk van de lucht! Ze zijn bijna zelfvoorzienend, omdat ze al het water en de voedingsstoffen die ze nodig hebben via hun bladeren binnenkrijgen, en ze kunnen vrijwel overal worden gekweekt: in een glazen vaas, in een schelp, op wat rotsen. DAT is ons soort plant. Extra bonus: met meer dan 500 soorten vindt u er zeker één met de uitstraling die u wenst. Om ze water te geven, kun je de bladeren af en toe besproeien, of de hele plant wekelijks onderdompelen in water op kamertemperatuur. Dat is al het onderhoud dat ze nodig hebben!

Gietijzeren fabriek

Afbeelding
Afbeelding

Gietijzeren planten doen hun naam eer aan. Als je zeker weet dat je een kamerplant niet in leven kunt houden om je leven te redden, dan is dit degene die je mee naar huis moet nemen. De alternatieve bijnaam voor deze plant is ‘barkamerplant’ vanwege zijn geluk, zelfs in zeer donkere omstandigheden, en hoe weinig verzorging hij eigenlijk nodig heeft. De gietijzeren plant gedijt bij verwaarlozing; geef hem gewoon om de tien dagen water en hij zal gelukkig zijn. U hoeft zich niet eens zorgen te maken over bemesting, en het komt prima. Nog een bonus? Gietijzeren plant is een veilige plant voor huisdieren.

Kalanchoë

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een stoere plant die heel veel mooie bloemen produceert, dan staat jouw naam op de kalanchoë. Deze vetplant komt oorspronkelijk uit dorre gebieden en produceert een overvloed aan schattige klokvormige roze bloemen, en kan de bruinste duimen onder ons op plantengenieën laten lijken. Hij verdraagt slecht licht, droge lucht en droogte en zal in ruil daarvoor elke vensterbank opvrolijken.

Hmmm wat is dat? Je bruine duim begint een beetje groen te worden onder begeleiding van deze planten!

Lucky Bamboo

Afbeelding
Afbeelding

Lucky bamboe is zo gemakkelijk te kweken dat er niet eens aarde voor nodig is. Wat steentjes en water, en deze moeilijk te doden kamerplant zal prima groeien. Ze zijn echt niet kieskeurig als het om licht gaat, behalve dat ze echt niet gelukkig zijn in fel, heet zonlicht. Omstandigheden met weinig licht werken prima, en ze kunnen zelfs groeien met niets anders dan lamplicht als je geen raam tot je beschikking hebt, waardoor ze een goede optie zijn voor binnenkamers of ruimtes die niet over goede verlichting beschikken. Vul gewoon het water bij terwijl het verdampt; je hoeft je niet eens zorgen te maken over het bemesten van lucky bamboe.

De juiste plant maakt het verschil

Afbeelding
Afbeelding

Er is een kamerplant voor jou, of je nu alleen een schemerig hoekje hebt of een gloeiend heet raam, en hoe druk je leven ook is. Begin met een (of meer!) van de planten in deze lijst, en je zult snel merken dat die bruine duim van je een beetje groener begint te worden.

Aanbevolen: