11 eenvoudige oplossingen om visgeur in huis te elimineren na het koken

Inhoudsopgave:

11 eenvoudige oplossingen om visgeur in huis te elimineren na het koken
11 eenvoudige oplossingen om visgeur in huis te elimineren na het koken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Vis is een gezond en heerlijk diner, maar soms kan de vangst van de dag (of in ieder geval de geur ervan) langer dan welkom blijven. Als je huis na het koken dagenlang naar vis ruikt, ben je niet de enige. Het is gewoon een van die geuren die graag rondhangen. Maar geen zorgen. Je kunt gemakkelijk visgeurtjes verwijderen met een paar eenvoudige doe-het-zelf-oplossingen.

Deze huismiddeltjes tegen visgeuren, van zuiveringszout tot citrusschillen, zorgen ervoor dat je huis in een mum van tijd weer fris ruikt. Voeg in de eerste plaats een paar tips toe om de visgeur te voorkomen, en je visfrituur op vrijdag zal nooit meer op zaterdagochtend blijven hangen.

Verwijder visgeur met azijn

Afbeelding
Afbeelding

Er bestaat geen twijfel over; azijn is best handig spul. Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken om visgeuren te verdrijven? Het is ook heel gemakkelijk. Voeg gewoon een kwart kopje witte azijn toe aan twee kopjes water en kook het in een pan op het fornuis. De zure geur neutraliseert de visgeur en laat alles weer lekker fris achter.

Snelle tip

Als je überhaupt de visgeur kunt vermijden, is dat de grootste overwinning. Kies voordat u begint vis die supervers is. Kies dan voor bakken in plaats van frituren als je de geur wilt vermijden.

Laat wat lucht stromen

Afbeelding
Afbeelding

Als het buiten superwarm of koud is, wil niemand een raam openen. Toch is het wegwerken van een visgeur veel gemakkelijker met een beetje luchtstroom. Begin door het raam in uw keuken of eetkamer op een kier te zetten en de ventilator boven uw fornuis aan te zetten. Als het nodig is, kun je altijd een plug-in ventilator meenemen om de boel echt in beweging te krijgen. Je zult verbaasd zijn hoe snel dit werkt om de visgeur te verwijderen.

Omarm essentiële oliën

Afbeelding
Afbeelding

Heb je wat essentiële oliën bij de hand? Ze kunnen een snelle manier zijn om visgeuren te elimineren. Je kunt een paar druppels in een pan met kokend water op het vuur doen, of wat in een diffuser doen als je die hebt. Lavendel is een goede keuze, net als citrus.

Citrusschillen koken om visgeuren te verwijderen

Afbeelding
Afbeelding

Citrus heeft een aantal serieuze superkrachten (iedereen die een citroen heeft vermalen in een stinkende vuilophaal, weet waar we het over hebben). Schil een sinaasappel, citroen of limoen en kook de schillen in een pan met water op het fornuis. De citrus verjaagt de visgeur in een mum van tijd.

Maak een visvernietigende kruidenpotpourri

Afbeelding
Afbeelding

Vertrouw ons; potpourri is niet alleen voor oma's. Gooi wat kaneelstokjes, hele kruidnagels, gemberwortel en andere lekker ruikende kruiden die je hebt in een pan met kokend water. Laat het 20 minuten op het vuur staan en de visgeur zal verdwijnen. Blijkt dat oma het een en ander wist.

Meteen opruimen

Afbeelding
Afbeelding

Als je net een etentje hebt gehad of een lange dag achter de rug hebt (of, laten we eerlijk zijn, een lange week), is afwassen het laatste wat je wilt doen. Maar op die borden zit vis. Roep de hulp in van iemand die handig is en ruim zo snel mogelijk op. Hoe eerder de vaat schoon is en de visresten het huis uit zijn, des te sneller zullen de dingen weer veel beter gaan ruiken.

Snelle tip

Vergeet niet om het aanrecht en de kachel meteen schoon te maken. Een beetje witte azijn en water helpen visgeuren op oppervlakken te verwijderen.

Gebruik zuiveringszout om visgeuren uit stoffen te krijgen

Afbeelding
Afbeelding

Als iemand daadwerkelijk heeft gevist en zijn stinkende kleding in huis heeft gebracht, spijt ons dat enorm. Maar wanhoop niet. Als het gaat om huismiddeltjes tegen visgeurtjes, is zuiveringszout eigenlijk best wel geweldig. Week de aanstootgevende items in een gootsteen gevuld met warm water en 3/4 kopje zuiveringszout om de geuren te neutraliseren. Dit geldt ook voor de keukentextielslachtoffers van je visdiner (we kijken naar jou, schorten en theedoeken).

Zet koffie en laat het koffiedik een nacht staan

Afbeelding
Afbeelding

Ten eerste is koffie heerlijk na een diner (vis of iets anders), dus het is nooit de verkeerde keuze om een pot cafeïnevrije koffie te zetten om er 's avonds van te genieten. De geur van het zetten van koffie zal helpen de visgeur kwijt te raken, maar dat is niet het einde van de geweldigheid van deze oplossing. Nadat u klaar bent met het zetten van koffie, verdeelt u het gebruikte koffiedik over een bakplaat en laat u het een nacht op uw aanrecht liggen. Je kunt ze 's ochtends weggooien als je wakker wordt met de geur van koffie en niet van de geur van vis.

Breek die geurkaars uit

Afbeelding
Afbeelding

Kaarsen zijn gemaakt om heerlijk te ruiken, en als je een visgeur hebt, ruikt een mooie kaars nog verbazingwekkender. Kies een favoriet die je toevallig in de buurt hebt en verbrand deze in de keuken, vlak bij de plek waar je de vis hebt gekookt. Het helpt de geur te neutraliseren en alles beter te maken.

Bak een dessert

Afbeelding
Afbeelding

Niet dat je een excuus nodig hebt om iets lekkers te maken als dessert, maar we geven je nu de perfecte reden. Door iets anders te koken, verdwijnt de visgeur en wordt deze vervangen door lekkernij. Ga voor een gebakken dessert zoals taart, koekjes of cake, zodat de geur de kans krijgt zich door je keuken te verspreiden. Hallo, brownies. Tot ziens, vis.

Zet het afval buiten

Afbeelding
Afbeelding

Doe niet al dat opruimwerk en vergeet je keukenafval. Als je wegwerpborden of servetten hebt gebruikt, visverpakkingen in de prullenbak hebt gegooid of op een andere manier naar vis ruikend afval in je keukenafval hebt gegooid, haal het er dan meteen uit, zodat het niet in je keuken blijft hangen.

Verwijder visgeuren met wat je bij de hand hebt

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt geen dure schoonmaakproducten of luxe sprays nodig om de visgeur voor eens en voor altijd te verbannen. Gebruik gewoon zuiveringszout, azijn, kruiden en andere handige items om je huis weer heerlijk te laten ruiken.

Aanbevolen: