Feng Shui gebruikt sinaasappel om uw huis te stimuleren

Inhoudsopgave:

Feng Shui gebruikt sinaasappel om uw huis te stimuleren
Feng Shui gebruikt sinaasappel om uw huis te stimuleren
Anonim
Betonnen muur met tafel en oranje decors
Betonnen muur met tafel en oranje decors

Feng shui oranje is een kleur die uw interieur stimuleert en opfleurt. Je kunt de oranje kleur in feng shui gebruiken in specifieke gelukssectoren.

Gebruik van Feng Shui Orange in huisdecors

Hoewel kleuren geen elementen kunnen activeren, zijn het krachtige symbolen van de vijf feng shui-elementen. Oranje is een variatie op de kleur van het vuurelement, rood. Wanneer je oranje in je interieur gebruikt, stimuleert het de gunstige chi-energie.

Oranje kleur Feng Shui-toepassingen

Je kunt beslissen over de beste gelukssectoren om de oranje kleur in feng shui te gebruiken. Houd er rekening mee dat oranje de kleur van het vuurelement is.

Oranje en vuurelement

Het vuurelement heerst over de zuidelijke sector (roem en erkenningsgeluk). Je kunt oranje als primaire kleur in deze sector gebruiken om dit krachtige element weer te geven. Andere vuurelementkleuren kunnen met oranje worden gebruikt, zolang je maar een goede balans tussen de kleuren behoudt. Er zijn een aantal geweldige textielkeuzes op het gebied van stoffering, gordijnen, vloerkleden, kussens en verschillende decoratieve objecten met een mix van oranje en rode tinten. Deze kleurenmengsels kunnen worden gebruikt in uw feng shui-huisinrichting.

Modern huishoudelijk keukeninterieur
Modern huishoudelijk keukeninterieur

Oranje Feng Shui en Aarde-element

In de productieve cyclus produceert het vuurelement het aarde-element (as). Wanneer je het vuur-element gebruikt in sectoren die onder het aarde-element vallen, voed en ondersteun je in feite het aarde-element. Je kunt oranje gebruiken als primaire kleur in de sectoren zuidwesten (liefde en relatiegeluk) en noordoost (onderwijsgeluk). Gunstige secundaire kleuren zijn onder meer de houtelementkleuren groen en bruin/lichtbruin.

Centrum van uw huis

Het centrum van je huis zorgt voor overvloed voor je gezin. Het wordt ook geregeerd door het element aarde. Je kunt sinaasappel in dit deel van je huis gebruiken om veelbelovende chi te genereren en ervoor te zorgen dat de energie van overvloed wordt gevoed.

Houtelement voedt vuurelement

In de productieve cyclus voedt het houtelement de vuurenergie, dus de kleuren van het houtelement passen goed bij oranje. Je kunt decoreren met een of beide houtkleuren voor een goede mix van elementkleuren. Je kunt oranje en bruin, oranje en groen, of oranje en verschillende lichtbruine kleurencombinaties gebruiken.

Feng Shui oranje accentkleuren gebruiken

Hoewel je van oranje geen primaire kleur maakt in de oostelijke (hout) of zuidoostelijke (hout) sectoren, kun je deze gebieden wel versterken met een paar oranje accentstukken. Dit kan een oranje keramische bloempot zijn of een paar oranje en groene kussens met geruite of bloemmotief.

Sectoren die u moet vermijden om Feng Shui Orange te gebruiken

Het oosten (gezondheidsgeluk) en zuidoosten (rijkdomgeluk) worden geregeerd door het element hout. Dit zijn twee sectoren waar je feng shui-oranje niet als dominant kleurenschema zult gebruiken. Je wilt het houtelement niet symbolisch verbranden.

Vuur- en metalen elementen

Het metalen element bestuurt de sectoren west (geluk van de nakomelingen) en noordwest (geluk van de mentor). In de destructieve cyclus vernietigt vuur metaal. Behalve accentstukken gebruik je geen oranje in deze sectoren.

Vuur- en waterelementen

Het is gemakkelijk in te zien waarom je oranje niet gebruikt in de noordelijke sector (carrièregeluk), omdat deze wordt geregeerd door het waterelement. Water vernietigt het vuurelement, waardoor dit een nieuwe sector wordt waar je alleen stukken met oranje accenten mag gebruiken.

Beste kamers voor oranje Feng Shui-kleur

De beste kamers voor spatten feng shui-oranje kleur zijn de keuken, woonkamer en eetkamer. Als je een thuiskantoor hebt, kun je hier ook oranje toevoegen. Als geen van deze kamers zich in een gunstige sector bevindt (door vuur of aarde geregeerd), kun je de oranje kleur gebruiken in de noordoost- of zuidwestelijke hoek, of op de zuidmuur.

Oranje en groene accenten in de woonkamer
Oranje en groene accenten in de woonkamer

Feng Shui-accentstukken toevoegen

De oranje kleur kan voorkomen in een wandtapijt of een andere vorm van kunst aan de muur, een decoratief kunstobject of een lendenkussen van een stoel. Nogmaals, je wilt niet dat de oranje kleur overweldigend is. Balans is altijd het doel in feng shui.

Oranje is een symbool voor goud

Als je echte sinaasappelen of de oranje kleur in feng shui gebruikt, gebruik je ook een al lang bestaand feng shui-symbool voor goud. Oranje deelt, net als kumquats, het Chinese woord voor goud, kum. Dit zou een mogelijke verklaring kunnen zijn waarom sinaasappels een feng shui-symbool zijn voor goud.

Feng Shui-gebruik van sinaasappelfruit

Citrus is een favoriete energiebooster van feng shui. Je kunt oranje fruit gebruiken in je feng shui-decor om veelbelovende chi-energie aan te trekken. Een kom sinaasappels kan als middelpunt op een eettafel, aanrecht in de keuken of salontafel in de woonkamer worden geplaatst. Je kunt sinaasappels mengen met andere citrusvruchten, zoals citroenen in een kom of glazen vaas, als onderdeel van je interieur.

Feng Shui oranje en decorgebruik

Het is gemakkelijk in te zien dat oranje een belangrijk feng shui-symbool voor rijkdom kan zijn. Je kunt deze geweldige feng shui-kleur gebruiken om de chi-energie in je huis te stimuleren.

Aanbevolen: