Feng Shui gebruikt voor lavendelgeur

Inhoudsopgave:

Feng Shui gebruikt voor lavendelgeur
Feng Shui gebruikt voor lavendelgeur
Anonim
Lavendelbloemen en etherische olie
Lavendelbloemen en etherische olie

Lavendel is een van de meest gebruikte geuren in feng shui, omdat bekend is dat het een goede gezondheid en geluk bevordert. Deze geur werkt uitstekend in een ruimte die is ontworpen voor ontspanning. Gebruik daarnaast het lavendelaroma om de geest en ziel energie te geven en te verheffen. Een slaapkamer, meditatieruimte, spa-achtige badkamer of kantoor zijn kamers waar je misschien de aangename geur van lavendel wilt gebruiken.

Gebruik lavendel om persoonlijke Chi te verbeteren

Het gebruik van lavendelgeuren en essentiële oliën kan je persoonlijke chi verbeteren, wat kan resulteren in een toename van positieve energie. Sproei een persoonlijke aromatherapiegeur van lavendel op de hartslagpunten, of spuit het in de lucht boven je hoofd en laat het op je neerregenen. Ververs indien nodig. Je kunt ook 10 druppels etherische olie van lavendel aan het badwater toevoegen en 10 minuten laten weken.

Reinig negatieve energie

Je kunt lavendel ook gebruiken om negativiteit te verwijderen uit ruimtes waar je woont, werkt of speelt. Voeg ongeveer tien druppels etherische olie van lavendel en een halve theelepel zeezout toe aan een ounce water in een spuitfles. Schud goed en spray door het hele huis om negatieve chi te verwijderen. Herhaal indien nodig. U kunt ook verschillende kleine kommen vullen met epsomzout en aan elk kommetje tien druppels etherische olie van lavendel toevoegen. Plaats het in elke hoek van de kamer om negativiteit te absorberen. Vervang wekelijks.

Verhoog Yin-energie

Chi-energie bestaat uit zowel yin (vrouwelijke) als yang (mannelijke) energieën. Het doel van feng shui is ervoor te zorgen dat de twee energieën in balans zijn. Lavendelgeuren worden beschouwd als yin (vrouwelijke) energie, die ontvankelijk, passief en kalmerend is. Als je huis te veel yang-energie (actieve en agressieve) heeft, verspreid dan essentiële oliën van lavendel in ruimtes om ze te kalmeren.

Bevorder ontspanning in de slaapkamer

De slaapkamer is een ideale locatie voor het gebruik van lavendel, omdat het ook bekend staat dat het een betere nachtrust bevordert. Het is een plek om tot rust te komen en uw gedachten te verzamelen. De eenvoudigste manier om lavendel te gebruiken voor ontspanning is door een geurkaars te branden in een zacht verlichte kamer en te mediteren of je partner te vragen je een massage te geven. Je kunt een lavendeloogkussen, een kaars of etherische olie gebruiken om de geur in de slaapkamer te introduceren.

Lavendel aromatherapie artikelen
Lavendel aromatherapie artikelen

Tijdelijk een rommelige kast of lades opruimen

Sommige feng shui-beoefenaars zijn van mening dat het plaatsen van pakjes lavendel in een kast kan fungeren als een tijdelijke remedie voor een rommelige kast. Deze praktijk wordt gebruikt om chi-energie naar ongeorganiseerde gebieden te lokken en stagnerende chi te verspreiden totdat de kast kan worden opgeruimd en van rommel kan worden ontdaan. Onthoud gewoon dat de enige echte remedie tegen stagnerende chi-energie het volledig verwijderen van de rommel is.

Energie en opbeuren

Met behulp van kaarsen of etherische oliën kun je de lavendelgeur vrijgeven in een kamer die je energie wilt geven, zoals een kantoor.

Gebruik verse bloemen, maar niet in de slaapkamer

Er zijn een paar feng shui-regels waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van verse lavendelbloemen. Plaats nooit bloemen of planten in een slaapkamer. De yang-energie van verse bloemen en planten kan in een yin-omgeving ontwrichtend zijn. De enige uitzondering is de slaapkamer van een zieke. De intense yang-energie van lavendelbloemen kan zeer gunstig zijn voor het genezen van de verzwakte chi door ziekte. Vermijd ook het gebruik van gedroogde bloemen, ook al is de energie misschien yin; het is ook dode energie. Misschien wilt u verse lavendeltrossen gebruiken in een thuiskantoor waar de stimulerende yang-energieën gunstig zouden zijn. Deze energie kan je helpen helderder te denken en efficiënter te werken. Bij feng shui is het beter om bloemen in trossen te houden in plaats van in enkele stengels. Zorg ervoor dat u de bloemen weggooit zodra ze beginnen af te sterven. Houd het water schoon om stagnerende chi te voorkomen.

Gebruik lavendel in je linnenkast

Probeer lavendelzakjes bij je beddengoed in je linnenkasten te bewaren. Je kunt ook elke avond voordat je gaat slapen een kussenspray met lavendelgeur gebruiken om de lakens op te spuiten en op te frissen, om rust en ontspanning te bevorderen.

Veel gebruik van lavendelaroma in Feng Shui

Lavendel is een veelzijdige geur als het gaat om aromatherapie en feng shui-toepassingen. Zorg ervoor dat de elementen, meubels, voorwerpen en kuren in uw kamer in balans zijn voor de beste resultaten en blijvende effecten. Door je bewust te zijn van deze feng shui-principes, kun je een aangename sfeer creëren vol heilzame chi-energie die je gezondheid en geluk brengt.

Aanbevolen: