Basis Vastu Shastra voor huizen om de positiviteit te vergroten

Inhoudsopgave:

Basis Vastu Shastra voor huizen om de positiviteit te vergroten
Basis Vastu Shastra voor huizen om de positiviteit te vergroten
Anonim
Vastu Shastra-kamer
Vastu Shastra-kamer

Vastu Shastra voor woningen helpt je om positieve energie te vergroten. De basisrichtlijnen van Vastu Shastra bieden tips voor de plaatsing van kamers, richtingen naar het huis en dingen die u moet vermijden om ervoor te zorgen dat er positieve energie door uw huis stroomt.

Vastu Shastra voor huizen genereert positiviteit

Er zijn enkele basisprincipes van Vastu Shastra voor huizen die u wilt volgen om ervoor te zorgen dat positieve energieën uw huis binnenkomen en zich ophopen. De Vastu Shastra-richtlijnen helpen u dingen te vermijden die positieve energieën uit uw huis overhevelen of lekken.

  • Vastu voor de hoofdingang schrijft voor dat het entreegebied en de deur groter moeten zijn dan de binnendeuren.
  • Een trap tegenover de hoofdingang hevelt de positieve energie naar het volgende niveau.
  • Je moet je voordeur niet zwart schilderen. Groen is een veelbelovende deurkleur.
  • De voordeur moet van stevig hout zijn gemaakt.
  • Je zou een trap vanaf de voordeur niet moeten kunnen zien, omdat deze de positieve energiestroom naar het huis zal belemmeren en blokkeren.
  • Je voordeur moet opgeruimd zijn.
  • Je huis moet schoon en vrij van rommel zijn.
  • Grote ramen in het zuiden en zuidwesten veroorzaken energielekken vanuit het noorden en noordoosten, waardoor je van deze positieve energieën wordt beroofd.
  • Plaats geen kantoor of studeerkamer onder of boven een badkamer.
  • Je kunt het geluk, de rijkdom en het succes van je gezin bij alle inspanningen garanderen als je een waterpartij in het noordoostelijke kwadrant plaatst.
  • Je wilt een pooja-, gebeds- of meditatieruimte in het noordoostelijke kwadrant toevoegen.
  • Plaats uw bed zo dat u slaapt met uw hoofd naar het zuiden gericht, zodat u verzekerd bent van een gezonde en rustgevende slaap.

Woonkamer Vastu Tips voor huisontwerp

Je kunt positieve energie naar je woonkamer lokken met een paar Vastu-tips voor huisontwerp. Wanneer u deze tips opvolgt, minimaliseert u eventuele negatieve energieën die zich ophopen in deze belangrijke familiekamer.

  • Elektronische apparaten moeten in het zuidoosten van de woonkamer worden geplaatst.
  • Spiegels in een woonkamer horen aan de noordelijke muur.
  • Plaats zware meubels alleen in het westen en zuidwesten van de woonkamer.
Stijlvolle woonkamer
Stijlvolle woonkamer

Eetkamerplaatsing in Vastu Shastra voor huizen

De westelijke of oostelijke richting is vaak de beste locatie voor een eetkamer. In Vastu Shastra wordt aangenomen dat de zon, omdat het de ultieme reiniger is, je voedsel zal reinigen. Dit betekent dat wanneer u uw ma altijden eet in het gefilterde zonlicht van het oosten of westen, eventuele verontreinigingen of bacteriën door het zonlicht worden vernietigd.

Plaatsing van gastenkamers in Vastu Shastra voor huizen

De gastenkamer bevindt zich traditioneel in het noordwestelijke kwadrant. De onstabiele energie in het noordwesten wordt het beste met korte tussenpozen verdragen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor korte bezoeken door huisgasten, in tegenstelling tot permanente bewoners van het huis.

Slaapkamer Vasta Shastra plaatsing

De hoofdslaapkamer moet altijd in het zuidwestelijke kwadrant van uw huis worden geplaatst. Dit zijn de meest voordelige positieve energieën voor je liefdesrelatie.

Vastu Tips voor keukenplaatsing

Je kunt de keuken in het voordeligste kwadrant plaatsen. Dit is de zuidoostelijke richting, omdat deze wordt geregeerd door het vuurelement.

Pooja Kamer Ideale plaatsing

De ideale richting van de Pooja-kamer (meditatie- en gebedsruimte) is het noordoostelijke kwadrant, maar dit is niet altijd mogelijk. Als u het noordoostelijke kwadrant niet voor uw kamer kunt gebruiken, kunt u een gebied in de noordoostelijke hoek van een woonkamer creëren. Sommige mensen hebben zo'n kleine ruimte dat ze een Pooja mandir gebruiken of een kleine nis ombouwen.

Badkamerplaatsing in Vastu Shastra Homes

De badkamer bevindt zich meestal ten zuiden of ten noorden van de slaapkamer. De ideale locatie voor het toilet is in het westelijke of noordwestelijke deel van de badkamer.

  • Het toilet mag nooit in het zuidoost- of zuidwestelijke kwadrant van uw huis worden geplaatst.
  • De badkamerdeur moet zich aan de oostelijke of noordelijke muur van de badkamer bevinden.
  • Bij de plaatsing van het toilet mag je nooit naar het oosten of westen kijken als je het toilet gebruikt.

Heilig centrum van Vastu Home

In Vastu Shastra wordt het centrum van je huis (Brahmasthan) beschouwd als de meest heilige en heilige plaats. Het centrum van je huis is de plek waar alle energieën van de kosmos zich verzamelen en zich vervolgens in alle acht richtingen in je huis verspreiden. In het oude Rome en Griekenland werden de centra van gebouwen opengelaten als centrale binnenplaatsen. Als je de vierkante meters kunt betalen om je huis te ontwerpen met een centrale binnenplaats, dan is dit het ultieme Vastu Shastra-ontwerp.

Modern alternatief voor centrale open binnenplaats

In plaats van een open centrale binnenplaats kun je nog steeds van het centrum van je huis een heilige ruimte maken. Je kunt het aanwijzen als een grote hal waar andere kamers zich van aftakken. Je kunt het midden van je huis open laten en er een weelderige tuin van maken. Sommige mensen richten een pooja-ruimte in het midden van hun huis in. Je kunt altijd een dakraam boven dit gebied installeren om de opening van je huis voor de kosmische energieën te symboliseren. Zorg ervoor dat je een trap, slaapkamer, badkamer of keuken niet centraal in je huis plaatst.

Vastu Shastra Energieën van House Directions

De plaatsing van uw hoofdingang/voordeur is essentieel voor de energie die uw huis binnenkomt. Een huis met een goede plaatsing kan zeer negatieve energie krijgen als gevolg van de verkeerde plaatsing van de voordeur.

vastu shastra-energieën
vastu shastra-energieën

Noordgericht huis Vastu

Het huis op het noorden wordt als veelbelovend beschouwd, vooral voor rijkdom en financiën. Het is vaak de richting die wordt gekozen door bedrijfseigenaren, accountants, investeerders, makelaars, bankiers en iedereen met een geldgerelateerde carrière. Deze professionals vinden het wonen in een huis op het noorden gunstig voor hun carrière en persoonlijke levensstijl.

Noordoostelijk gelegen huis Vastu

Een huis op het noordoosten is altijd een zeer wenselijk huis voor iedereen die de architectonische principes van Vastu beoefent. U kunt profiteren van de enorme rijkdom en het grote succes dat deze plaatsing van uw huis u kan opleveren als uw deurplaatsing in overeenstemming is met de Vastu-regels. De op het noordoosten gelegen woning biedt u ook geweldige mogelijkheden, vooral voor jongere volwassenen en zelfs kinderen. Het huis op het noordoosten stimuleert ook creatieve energie en kan je inspireren om vooruitgang te boeken in het door jou gekozen levenswerk.

Op het oosten gelegen huis Vastu

Het huis op het oosten wordt in Vastu Shastra als zeer veelbelovend beschouwd. De oostelijke richting is zeer gunstig omdat deze naar de rijzende zon gericht is. Deze plaatsing eert het symbool van het leven: de zon en het licht dat hij elke dag geeft, samen met de energie die hij uitstra alt. U moet uw voordeur centreren op de muur op het oosten om optimaal te profiteren van deze positieve energiebron.

Zuidoostelijk gelegen huis Vastu

Het huis op het zuidoosten is een combinatie van zuid- en oostenergie. In Vastu Shastra wordt de zuidoostelijke richting bepaald door het vuurelement. Dit creëert een zeer levendige en dynamische energie die ook destructief kan zijn. Zuidoost-energie kan ziekte, vervreemding van geliefden, familieruzies en financieel verlies veroorzaken. Om een groot deel van de negatieve energie te verhelpen, schrijft Vatsu Shastra voor dat je je voordeur niet in zuidoostelijke richting plaatst. In plaats daarvan wil je je deur in een van de vier oostelijke pada's plaatsen. (Pada is een schaal van 1-9, gelijkmatig verdeelde metingen (pada of treden) langs de tegenoverliggende muur, gebruikt om de beste pada voor de locatie van de voordeur te bepalen. De nummer één begint bij de tegenoverliggende hoek van het huis, zoals in het zuidoosten, en gaat door naar nummer negen. in de zuidwestelijke hoek.)

huizen bij zonsopgang
huizen bij zonsopgang

Huis op het zuiden Vastu

De energie van het huis op het zuiden zou scherp of puntig zijn. Deze gerichte energie kan de positieve energiestroom van het huis onderbreken. Een huis op het zuiden in Vastu Shastra kan echter zeer veelbelovend zijn. Het is eenvoudigweg een kwestie van het volgen van specifieke Vastu Shastra-principes. Het belangrijkste principe is om de voordeur op pada 4-locatie te plaatsen, gevolgd door 3, 2 en 1 als volgende beste positie.

Huis op het zuidwesten Vastu

De Vastu Shastra-principes raden om verschillende redenen een huis op het zuidwesten af. De energie die een huis op het zuidwesten binnenkomt, staat bekend als duivelse energie. De energie heeft de toepasselijke naam omdat wordt aangenomen dat deze de drager is van ongeluk, uitdagingen, obstakels en negatieve krachten. Deze energieën bombarderen elk gebied van je leven.

Ochtend licht
Ochtend licht

Rechthoekig huis op het zuidwesten

Een mogelijke manier waarop een dergelijke locatie op het zuidwesten niet al te schadelijk is voor de bewoners, is een rechthoekig huis. In een vierkant huis zul je niet zo'n ernstige problemen ondervinden. Om enkele van de negatieve energieën uit het zuidwesten tegen te gaan, moet een rechthoekig huis open ruimtes/kamers hebben in het noordoostelijke kwadrant, evenals in het noorden en oosten. Deze open ruimtes zorgen ervoor dat de gunstige positieve energieën die met elke richting samenhangen gemakkelijk het huis kunnen binnendringen en een groot deel van de binnenkomende energieën uit het zuidwesten tegengaan.

Huis op het westen Vastu

Een huis op het westen wordt verondersteld welvaart te bieden aan het gezin, samen met veel liefdevolle en vruchtbare vriendschappen. In feite biedt het huis op het westen een rijk leven van gemeenschap op alle gebieden van het leven, inclusief je carrière en sociale kringen. Vastu Shastra raadt een huis op het westen aan voor mensen die een carrière in het bedrijfsleven, het onderwijs, de politiek, communicatie of religie nastreven.

Noordwestelijk gelegen huis Vastu

De positieve en negatieve energieën die uit de noordwestelijke richting komen, zijn een allegaartje. Het kan zijn dat u de ene dag in het geld zit en de volgende dag arm bent. Deze richting wordt bepaald door de wind, en je fortuin hangt af van de kant waarop de wind waait. Deze plaatsing is nooit gunstig voor de huiseigenaren. Het windelement brengt angst, stress en financiële obstakels en allerlei soorten verliezen met zich mee. Een Vastu-expert kan u helpen veel van deze aandoeningen te verhelpen, maar als u de keuze heeft, kunt u het beste verliefd worden op een ander huis.

Vastu Shastra voor huizen en goede ontwerpkeuzes

Vastu Shastra voor huizen biedt eeuwenoude geheimen voor veelbelovende en positieve energie voor uw huis. De Vastu-tips voor huisontwerp kunnen u helpen problemen te omzeilen die uw huis van positieve energie kunnen beroven.

Aanbevolen: