Feng Shui groene kleurgebruik voor positiviteit & Groei

Inhoudsopgave:

Feng Shui groene kleurgebruik voor positiviteit & Groei
Feng Shui groene kleurgebruik voor positiviteit & Groei
Anonim
Groen huis met houten hek
Groen huis met houten hek

Feng Shui groen is de kleur voor groei en het creëren van nieuwe wegen voor je levensdoelen. De feng shui vijf-elemententheorie duidt groen aan als de kleur voor het houtelement in de Kompasschool van Feng Shui.

Feng Shui groene kleur Betekenis

In de klassieke feng shui matcht de Kompasschool van Feng Shui's Vijf Elemententheorie ook de elementen met magnetische kompasrichtingen. Het houten element bestuurt twee kompasrichtingen, de oostelijke sector en de zuidoostelijke sector.

Kleur groen en kompasrichtingen

De kompasrichtingen zijn verdeeld in acht sectoren in de feng shui bagua. Naast kleur, element en richting bepa alt elke kompasrichting een specifiek gebied van je leven. De oostelijke sector (gezondheidsgeluk) en de zuidoostelijke sector (rijkdomsgeluk) worden geregeerd door de kleur groen.

Hoe Feng Shui groene kleur te gebruiken

Je kunt de kleur groen gebruiken in deze twee feng shui-gebieden van gezondheid en rijkdom. De Feng Shui-principes begeleiden u bij de beste manieren om de kleur groen te gebruiken in uw huis- en kantoorinrichting.

Groene kleuren toevoegen in de oostelijke en zuidoostelijke sectoren

Als u de kleur groen in uw huis of kantoor wilt gebruiken om uw gezondheidsgeluk te stimuleren, kunt u de kamer in een bleek lichtgroene kleur schilderen. Bekend als nieuw groen, dit is de kleur van de eerste groene kleur die in de lente verschijnt.

Hoe u groene kleuren selecteert

In de natuur verouderen de lichtgroene bladeren en worden ze donkerder groen. Sommige planten behouden de lichtgroene bladkleur, terwijl andere een mix zijn van donker- en middengroen. Je kunt de natuur nabootsen door een decor te creëren met een mix van lichte, medium en donkergroene kleuren. Deze combinatie van groene kleuren in de inrichting van uw feng shui-kamer betekent groei, gezondheid, bloei en vooruitgang op het gebied van gezondheid en welvaart.

Gebruik planten voor Feng Shui Green en activeer het houtelement

De magie van planten in feng shui-toepassingen is dat ze een twee-tegen-één feng shui-instrument zijn. Groene planten zijn een uitstekend houtelement. Dit betekent dat wanneer u een groene plant aan uw interieur toevoegt, u ook het houtelement van die sector activeert. Deze combinatie geeft meer kracht en energie aan je feng shui-inspanningen.

Brandstofvuurelement met groene planten

De zuidelijke sector wordt beheerst door het vuurelement. De zuidelijke sector regeert jouw erkenning en roemgeluk. Wanneer je levende, groene planten (houtelement) aan deze sector toevoegt, wordt het vuurelement aangewakkerd, waardoor het krachtiger wordt.

Groen is de gelukkige Feng Shui-kleur van geld

Groen is de kleur van geld en een paar feng shui-planten zijn de ultieme representatie van geld. Deze planten zijn groen en zijn uitstekende keuzes voor uw kamer of hoek in het zuidoosten (rijkdomgeluk). In feng shui zijn de meest herkenbare iconische symbolen voor geldplanten de geluksbamboe, geldboom en jadeplanten.

Waar plaats je planten in je Feng Shui-decor

Je kunt aan elke kamer behalve de slaapkamer levende groene planten toevoegen. Andere kamers in de oostelijke, zuidoostelijke of zuidelijke sector zijn uitstekende kandidaten voor groene levende planten. Voor kamers die niet in deze sectoren vallen, kun je planten toevoegen in de oostelijke, zuidoostelijke of zuidelijke hoeken of langs deze muren.

Ideale plaatsing van planten in badkamers

Groene levende planten in een badkamer kunnen helpen de negatieve energieën van afvalwater te absorberen, vooral als ze boven toiletten worden geplaatst. De planten gedijen goed en zuigen de afvalwaterenergieën op en neutraliseren de ongunstige energieën die deze kamer domineren.

Vermijd levende planten in slaapkamers

Een levende plant genereert te veel yang-energie voor een goede nachtrust. Je kunt echter wel kunstmatige groene planten in een slaapkamer plaatsen, aangezien deze imitaties nooit hebben geleefd. Dit maakt de energieën neutraal of niet-bestaand.

De Feng Shui groene kleur gebruiken in kamers

Een ander aspect van feng shui groene kleur is het kiezen van groene verfkleuren, stoffen en verschillende kunstvoorwerpen om uw huis of kantoor te versieren. Als je een begeleidende kleur nodig hebt, wil je misschien de andere kleur van het houtelement gebruiken, bruin.

feng shui groene woonkamer en eetkamer combinatie
feng shui groene woonkamer en eetkamer combinatie

Slaapkamer Feng Shui groene kleur voor slaapkamer

Als je slaapkamer zich in de oostelijke, zuidoostelijke of zuidelijke (vuur) gelukssector bevindt, kun je groen als hoofdkleur in je kleurenpalet gebruiken. Je kunt een secundaire kleur toevoegen, zoals lichtbruin, om je rustgevende slaapkamerontwerp compleet te maken.

Keuken en het gebruik van Feng Shui Green

Je keuken is een andere kamer waar je een feng shui groene kleur kunt toevoegen. Voor verfkleuren wilt u rekening houden met de sector waar uw keuken zich bevindt. Je kunt ervoor kiezen om groen als accentkleur te gebruiken door de oost-, zuidoost- of zuidmuur in de keuken te schilderen.

Woonkamer Feng Shui Groene Keuzes

Je kunt een vleugje rust toevoegen aan een woonkamer, omdat het een deel van je huis is dat hoge yang-energie genereert. Als uw woonkamer zich niet in de oost-, zuidoost- of zuidsector bevindt, kunt u nog steeds de feng shui-groene kleur gebruiken. Een oost-, zuidoost- of zuidmuur kan groen worden geverfd als accentkleur of je kunt de kleur groen gebruiken als kunstobject of textiel in een hoekvignet voor een van deze richtingen.

Eetkamer Genereer overvloed met groen

De eetkamer is een goede plek om groen te gebruiken als deze belangrijke kamer zich in uw oostelijke, zuidoostelijke of zuidelijke sector bevindt. De onrustige groene kleur is een ideale kleur voor de spijsvertering. Omdat de eetkamer van vitaal belang is voor de overvloed van uw gezin, zal een feng shui groene kleur de groei van de rijkdom en overvloed van uw gezin versterken.

Badkamers profiteren van Feng Shui groene kleuren

Badkamers genereren negatieve energie (sha chi) vanwege het schone water dat de kamer binnenkomt en het afvalwater dat de kamer verlaat. Groene kleuren vertegenwoordigen het heilzame houtelement voor dit type ruimte en kunnen worden gebruikt in badkamers, vooral in badkamers in de kritieke sectoren van het oosten, zuidoosten en zuiden.

Feng shui groene en witte badkamer
Feng shui groene en witte badkamer

Wasruimtes en kleur groen

De kleur groen past in een wasruimte, net zoals deze feng shui-kleur in een badkamer past. U kunt voor dit kamerdecor een frisse groene tint kiezen om de energie omhoog te houden en de afvalwaterenergieën teniet te doen.

Gunstige groene jade in Feng Shui

Groene jade was een van de meest populaire edelstenen die in het oude China werden gebruikt. Het is een populaire steen voor het snijden van iconische feng shui-symbolen, zoals vogels, bloemen en astrologische dieren. Vazen en andere praktische voorwerpen zijn vaak uit jadesteen gesneden met Chinese karakters en feng shui-symbolen erop met goud erop. Jade wordt gebruikt als remedie of remedie bij feng shui.

Feng Shui groene kleur sieraden voor persoonlijke positiviteit en groei

Groene jade werd in het oude China ook zeer gewaardeerd als sieraadsteen. Bekend als de steen van de hemel, werd hij ook wel de edele steen genoemd, omdat de Chinese adel degenen waren die rijk genoeg waren om de steen te bezitten. Jade had zelfs een hogere waarde dan goud. Het was het symbool van de koninklijke sociale status.

Oude Talisman van Bescherming

Het dragen van jade dient als een talisman van bescherming. Feng shui-beoefenaars gebruiken groene jade in feng shui-toepassingen als remedie tegen negatieve energieën. Er wordt aangenomen dat groene jade de drager een gevoel van kalmte geeft. De steen trekt overvloed en geluk aan voor de drager.

De Feng Shui groene kleur gebruiken om de groei te stimuleren

Er zijn veel manieren waarop je de kleur groen in feng shui kunt gebruiken om de groei te stimuleren. Of je nu levende planten, groene decors of sieraden gebruikt, je kunt profiteren van de positieve chi-energie die de kleur groen draagt en aantrekt.

Aanbevolen: