Online fondsenwerving gemakkelijk gemaakt: ideeën die werken

Inhoudsopgave:

Online fondsenwerving gemakkelijk gemaakt: ideeën die werken
Online fondsenwerving gemakkelijk gemaakt: ideeën die werken
Anonim
donatie doos
donatie doos

Online fondsenwerving kan eenvoudig en leuk zijn. Ontdek verschillende manieren om uw inzamelingsactie virtueel te maken via deze unieke fondsenwervingsideeën.

Keep it Moving Challenge online fondsenwerving

Virtuele race-inzamelingsacties voor een goed doel zijn groot. Geef een virtuele race voor een kerkinzamelingsactie je eigen draai door een dance-a-thon- of touwspringwedstrijd van één nacht te houden. Je kunt zelfs een leuke springuitdaging proberen. Wat je ook kiest, donateurs kunnen kaartjes kopen voor het online evenement, of je kunt ze zoveel dollars laten doneren voor de uren die ze die maand verhuizen. Dit kan een geweldige inzamelingsactie zijn voor goede doelen die verband houden met de gezondheid, zoals het hart of de geest. Voor deze inzamelingsactie kun je tickets of een donatielink instellen via PayPal-donaties of crowdsourcing-websites.

Houd het leuk door iedereen aan te moedigen video's of afbeeldingen van zichzelf te plaatsen waarin ze bewegen tijdens het evenement.

Tienervrienden dansen
Tienervrienden dansen

Online avond in inzamelingsactie

Iedereen heeft een bepaalde vaardigheid die ze kunnen laten zien met behulp van Zoom-technologie of Facebook Messenger. Dit is een perfecte gelegenheid om bij u thuis een leuke inzamelingsavond te creëren. Het soort feest dat je organiseert, bepaal je helemaal zelf. Misschien heb je een online muziekoptreden, nippen en schilderen, kookles, toneelstuk, een filmavond of moordmysterietheater. Probeer een manier te bedenken om uw avond af te stemmen op uw goede doel. Deze werken prima als online Facebook-evenement met een donatieknop of je kunt ervoor kiezen om kaartjes te verkopen. Vervolgens stelt u de online streaminglink in waarop uw klanten kunnen klikken om deel te nemen.

Promoot iedereen in de weken voorafgaand aan het evenement door trivia of vragen aan te bieden die zijn afgestemd op jouw goede doel.

Online Kindertalentenavond-inzamelingsactie

Elk kind heeft een uniek talent en laat dit graag zien, vooral als het moeilijk is om eropuit te gaan. Probeer een online talentenjachtavond te organiseren voor ouders en anderen om te pronken met de schattigheid of gekke zangkunsten van hun kind. Naast het creëren van een online evenement, kun je mensen entree laten betalen om binnen te komen, en kaartjes verkopen om het evenement te bekijken. Voor deze inzamelingsactie heb je de mogelijkheid om alle talenten online te plaatsen als video of om het evenement live te streamen. Het is belangrijk om het evenement te promoten in uw online netwerk, zodat iedereen op de winnaars kan stemmen. Praat met lokale of online bedrijven om te zien of iemand de prijzen voor de winnaars kan sponsoren.

Talentenjacht belettering
Talentenjacht belettering

Uniek idee voor fondsenwerving voor papiercreatie

Mensen houden ervan om te concurreren. Gebruik dat concurrentievoordeel voor uw virtuele fondsenwervingsvoordeel via een online competitie. Je wilt echter niet meegaan met de oude stand-by van een online race- of filmtrivia-avond. Verkoop in plaats daarvan kaartjes voor een online papiercreatiewedstrijd. Het kunnen papieren vliegtuigjes zijn, origami, kaarten, enz. Alles wat iemand kan maken met één vel papier. Nadat je je online evenement hebt gemaakt, stel je een deadline voor de competitie en regels in. Niet alleen kunnen mensen doneren om op de winnaars te stemmen, maar u kunt ook een kleine vergoeding toevoegen om aan de wedstrijd deel te nemen. Geef de drie beste winnaars een kleine prijs als stimulans om meer deelnemers te werven.

Idee voor fondsenwerving voor videoontwerp

Wil je een nieuwe video maken voor jouw goede doel? Creëer een virtuele video-uitdagingsinzamelingsactie. Dit kan voor mensen een leuke manier zijn om creatief aan de slag te gaan en een unieke video te maken voor je goede doel of non-profitorganisatie. Net als bij de papieren wedstrijd moet je regels opstellen en je wedstrijd online promoten via een website, flyer, e-mail of sociale media. Plaats inzendingen op een online bord zodat uw netwerk kan stemmen en doneren aan uw goede doel. Naast het aanbieden van een prijs aan de winnaar, maken ze hun naam bekend door middel van hun promotievideo.

Virtuele kleurwedstrijd

Wilt u geld inzamelen met zeer weinig eigen kosten? Denk erover na om een kleurwedstrijd te organiseren om je goede doel te promoten. Het leuke van een kleurwedstrijd is dat je zelf het thema van de kleurplaten kunt bepalen. Of laat iedereen kiezen wat hij of zij wil doen. Overweeg om naast het online evenement ook verschillende leeftijdsgroepen te creëren, zoals kinderen en volwassenen.

Ideeën voor online fondsenwerving tijdens COVID

Als COVID-19 uw persoonlijke fondsenwervings- en donatieplannen in de weg staat, kan een online inzamelingsactie een optie zijn.

Zeg geen COVID-19

Coronavirus viert hoogtij. En iedereen is er ziek van. Daarom kun je voor je inzamelingsactie een spelletje COVID-19 maken. Creëer een virtuele COVID-19-inzamelingsactie door uw donateurs uit te dagen om gedurende een bepaalde periode geen COVID-19 te zeggen. Elke keer dat hun familieleden of zijzelf een fout maken, kunnen ze virtueel een dollar doneren aan uw goede doel. Dit is geweldig in combinatie met financiering voor COVID-19-patiënten of herstel. Voor dit idee voor online fondsenwerving moet je een online evenement creëren en een manier waarop deelnemers kunnen doneren. Je kunt er ook een uitdaging van maken door het gedoneerde bedrag op je evenement te streamen.

Online flessendrive

Flessen stapelen zich echt op tijdens COVID-lockdowns. Daarom kun je mensen uitdagen om hun retourgeld voor de fles te doneren aan een specifiek goed doel of goed doel. Zet voor deze inzamelingsactie een online evenement op sociale media op of maak een e-mailcampagne en doneerknop. Daag mensen uit om hun fles-retourgeld aan jouw goede doel te doneren. Houd uw online evenement bij en laat uw voortgang richting uw doel zien.

Virtuele fondsenwerving

Als persoonlijke inzamelingsacties geen optie zijn, kun je nog steeds plezier beleven aan fondsenwerving via online fondsenwerving. Je begint gewoon met een idee en gaat ermee aan de slag.

Aanbevolen: