Antieke muurdecoratie-ideeën om u te inspireren

Inhoudsopgave:

Antieke muurdecoratie-ideeën om u te inspireren
Antieke muurdecoratie-ideeën om u te inspireren
Anonim
Woonkamer van antiquairs
Woonkamer van antiquairs

Geef je huis een gevoel van geschiedenis en stijl met deze prachtige antieke wanddecoratie-ideeën. Je bent niet beperkt tot standaard wanddecoraties zoals schilderijen. Antiek biedt tal van manieren om persoonlijkheid in uw huis te brengen.

Toon kleine etsen en gravures

In de begindagen van het drukken van boeken en tijdschriften werden de meeste afbeeldingen afgedrukt met behulp van gravures of etsen. Deze kleine etsen en gravures kunnen betaalbaar zijn in aanschaf, vaak voor ongeveer $ 25 per stuk. Hoewel sommige met de hand gekleurd zijn, zijn de meeste neutraal van kleur. Ze passen bij elk interieur en zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende thema's. Je vindt er portretten, landschappen, botanische tekeningen, dieren, belangrijke nieuwsgebeurtenissen uit die tijd en nog veel meer. Je kunt zelfs fantastische afbeeldingen vinden uit sprookjesboeken. Door meerdere kleine etsen en gravures samen in te lijsten, ontstaat een prachtig antiek wanddecor, vooral als je antieke fotolijsten gebruikt om de look bij elkaar te brengen.

Kleine etsen en gravures
Kleine etsen en gravures

Pronk met verschillende antieke spiegels

Antieke spiegels zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, van enorme sierlijke vloerspiegels tot kleinere handspiegels. Verzamel verschillende spiegels en creëer een spiegelgalerijwand in je huis om ze te laten zien. Een extra bonus van dit type installatie is dat het licht reflecteert en uw kamer groter doet lijken. Bovendien reflecteren spiegels alleen de kleuren die ze zien, waardoor ze perfect zijn als je op zoek bent naar een neutrale boerderijwanddecoratie.

Spiegels op oranje muur
Spiegels op oranje muur

Monteer architectonisch antiek aan de muur

Terwijl oude huizen worden gesloopt, proberen bergingsbedrijven vaak de bijzondere architectonische details die ze bevatten te redden. Dit kan van alles zijn, van gebeeldhouwde deuren tot open haarden en glas-in-loodramen. Deurfrontons, of speciaal lijstwerk dat over deuropeningen gaat, kunnen vooral goed werken als antieke boerderijmuurkunst om een gevoel van geschiedenis te geven in een moderne woning. Er zijn geen regels als het gaat om antieke houten wanddecoratie; als je het leuk vindt, past het goed.

Wand Antiek Display Hout
Wand Antiek Display Hout

Gebruik ingelijst borduurmotief om karakter toe te voegen

Borduurmonsters en andere speciale handwerken zijn een geweldige manier om vintage charme en een uniek karakter toe te voegen. Voor Victoriaanse wanddecoratie kunt u handwerkstukken uit de 19e eeuw omlijsten. Je vindt deze verkrijgbaar op rommelmarkten en veilingsites, vaak voor minder dan $ 30. Zelfs een kleine merklap maakt, wanneer hij wordt gematteerd en ingelijst, een groot statement.

Ovaal ingelijste vintage petit point kruissteek
Ovaal ingelijste vintage petit point kruissteek

Pronk met antiek China

Antiek porselein is ook een geweldige wanddecoratie. U kunt uw favoriete antieke porseleinpatronen tentoonstellen in uw eetkamer, keuken of elke andere kamer in uw huis. Veel antiek porselein is met de hand beschilderd, dus het kan zeer decoratief zijn en als kunstwerk worden gelezen als het aan de muur wordt gehangen.

Landhuis eetkamer
Landhuis eetkamer

Hang antieke metalen dienbladen aan de muur

Als je antieke dienbladen verzamelt, kun je je verzameling aan de muur laten zien. Of u nu koperen dienbladen of verzilverde schalen verzamelt, het reflecterende oppervlak fungeert als een spiegel zonder duidelijke reflectie. De glanzende dienbladen kunnen het licht in elke kamer maximaliseren en zijn een neutrale keuze die bij elk interieur past.

Marokkaanse koperen dienbladen aan de muur
Marokkaanse koperen dienbladen aan de muur

Frame antieke ventilatoren

Waaiers waren ooit een belangrijk onderdeel van damesensembles, en je kunt ze nog steeds vinden in antiekwinkels. Ze zijn een geweldig vintage item om te verzamelen, vooral als je ermee wilt pronken. Een idee voor een antieke wanddecoratie is om ventilatoren in speciale schaduwdozen te plaatsen en de schaduwdozen vervolgens samen aan een muur te hangen. Dit staat prachtig in een slaapkamer of woonkamer.

Fijne antieke meubelen
Fijne antieke meubelen

Antieke gereedschappen monteren

Antieke handgereedschappen, zoals zagen of hamers, kunnen een rustiek wanddisplay creëren in een hut of boerderij. Omdat de gereedschappen doorgaans neutraal van kleur zijn, werken ze met alle interieurpatronen of tinten die u gebruikt. Om ze te monteren, plaats je ze eenvoudig in een groep en gebruik je spijkers of haringen om ze veilig te ondersteunen.

Oude roestige handzagen die aan de muur hangen
Oude roestige handzagen die aan de muur hangen

Keukencollecties weergeven

Als je vintage keukenartikelen verzamelt, zoals theepotten of antieke Jello-mallen, kun je je keuken wat vintage charme geven door je collectie aan de muur te hangen. Gebruik planken om items zoals kannen, theepotten en andere vrijstaande stukken te laten zien. Voor dingen die je aan de muur kunt hangen, groepeer je de items bij elkaar voor maximale impact.

Werktuig In Keuken
Werktuig In Keuken

Hang oude familiefoto's op

Een ander idee voor antieke muurdecoratie is om je oude familiefoto's op te hangen. Het heeft geen zin om deze prachtige stukjes familiegeschiedenis in een doos te bewaren. Lijst ze in plaats daarvan in en hang ze als groep op. Ze staan prachtig in een fotowand bij uw trap of in uw foyer. Als u zich zorgen maakt over vervaging, monteer de foto's dan achter UV-bestendig glas.

Twee foto's die aan de muur hangen
Twee foto's die aan de muur hangen

Leg antieke kleding aan je muur

Kleding is een unieke en mooie optie voor antieke wanddecoratie, vooral als je een groep van meerdere items bij elkaar hangt. Van antieke kinderkleding tot schorten kun je alles vinden in kringloopwinkels en antiekwinkels. Hang meerdere stukken aan een grote muur en hang ze aan houten hangers. Dit is een mooie keuze in een slaapkamer of badkamer.

Antieke linnen kielen en overhemden
Antieke linnen kielen en overhemden

Bedek je muur met antiek textiel

Als je antieke vloerkleden, wandkleden, quilts of ander textiel hebt, kun je deze gebruiken als kunst aan de muur. Hang het textiel eenvoudigweg aan een staaf of stang om het gewicht gelijkmatig over het stuk te verdelen. Hang de bar vervolgens aan de muur. Dit is een perfecte manier om antieke wanddecoraties met een hoge impact aan elke kamer toe te voegen, aangezien deze stukken vaak groot zijn en een statement maken.

Antiekwinkel van Guinevere
Antiekwinkel van Guinevere

Het juiste frame kan helpen

In veel gevallen kun je van elk soort verzamelobject een antiek wanddisplay maken, als je het in de juiste lijst tentoonstelt. Leer meer over de verschillende stijlen antieke fotolijsten die je kunt gebruiken om van alles, van een verzameling lopers tot antieke ansichtkaarten, een prachtig wanddisplay te maken.

Aanbevolen: