11 foto's van heldere muurkleuren om je te inspireren

Inhoudsopgave:

11 foto's van heldere muurkleuren om je te inspireren
11 foto's van heldere muurkleuren om je te inspireren
Anonim

Groene rustige slaapkamer

Afbeelding
Afbeelding

Voeg kleur toe aan je leven met felle kleuren in je interieur. De beste plaats om te beginnen is bij de muren. Wees niet bang om moedig te zijn!

Deze limoengroene slaapkamer biedt een rustig toevluchtsoord. Het dekbed introduceert een bruine accentkleur die afsteekt tegen lichtgroen linnengoed. Kunst aan de muur en meubels voegen het nodige contrast toe.

Ontwerptip:Gebruik accentkleuren om contrast toe te voegen en de hoofdkleur te onderbreken.

Dramatische rode stemmingszetter

Afbeelding
Afbeelding

Deze dramatische kamer heeft een rood plafond, een donkere accentmuur en witte accentobjecten. De lamellenwand zorgt voor een gestreept contrasteffect.

Ontwerptip:Gebruik vormen, zoals cirkels en bollen, om harde lijnen te verzachten.

Retro Den

Afbeelding
Afbeelding

De groene en bruine muren creëren een licht en donker effect in dit hol in retrostijl. Het vloerkleed herha alt de kleuren met repetitieve vormen om de kamer samen te binden.

Ontwerptip:Introduceer een groot patroon om de hoofdkleuren te combineren die in een decor worden gebruikt, zoals gordijnen, stoffering of vloerkleed.

Paarse slaapkamer

Afbeelding
Afbeelding

Dit kamerontwerp maakt gebruik van kleuren en geometrische vormen, zoals de hoge rechthoekige ramen en rode vierkanten van het hoofdeinde. Het bankkussen verzacht de rechte lijnen en herha alt de drie hoofdkleuren in een versterkend kusseneffect.

Ontwerptip:Breek grote kleurenruimtes af met een neutrale accentkleur, zoals een wit of beige gekleurd vloerkleed.

Tangerine Slaapkamer

Afbeelding
Afbeelding

Oranje bepa alt de sfeer in deze slaapkamer met helderwit beddengoed en grijs gestreepte kussens. De verzonken nis boven het bed is geverfd met de complementaire kleur blauw. Dramatische groene rieten hanglampen maken de look compleet.

Ontwerptip:Gebruik complementaire kleuren voor contrast.

Roze hoofdslaapkamer

Afbeelding
Afbeelding

Pink krijgt een mannelijke flair in dit slaapkamerontwerp door het te combineren met een gouden plafond en bruine muren. Het gestreepte dekbed en de kussens zijn een perfecte manier om alle kleuren bij elkaar te brengen en het mannelijke decor nog meer te benadrukken.

Ontwerptip:Introduceer een architectonisch element, zoals een verzonken boog, om een contrasterende kleur te benadrukken.

Lichte toegang tot meditatieruimte

Afbeelding
Afbeelding

Kleuren hebben psychologische effecten. Blauw geeft hetzelfde gevoel van rust als water. De beige vloerbedekking doet denken aan een zandstrand. De ruimte is omlijst met zonnig geel.

Ontwerptip:Gebruik complementaire kleurencombinaties, zoals blauw en geel, om een muur of ruimte in te kaderen voor een dramatische nadruk.

Oranje Den

Afbeelding
Afbeelding

Oranje en bruin worden gebruikt als een effectieve kleurencombinatie in dit moderne interieur. De baksteentextuur voegt diepte toe, samen met de accentkleur van de donkerbruine bank.

Ontwerptip:Gebruik textuur, zoals deze bakstenen open haard om dimensie toe te voegen aan kleuren en kamerontwerp.

Paarse Den

Afbeelding
Afbeelding

Dit woonkamerontwerp maakt gebruik van verschillende tinten paars met witte accenten. De muurruimte is opgedeeld met verschillende vormen van witte vierkanten en rechthoeken.

Ontwerptip:Gebruik objecten, zoals plantenbakken, om vormen en kleuren te herhalen.

Groene Den

Afbeelding
Afbeelding

Dit moderne woonkamerontwerp heeft verschillende ontwerpkenmerken, zoals een verzonken muur, een langwerpige nis en drie vierkante nissen. Groen en wit contrasteren met elkaar en er is een opvallende goudsbloem toegevoegd voor een dramatische accentkleur.

Ontwerptip:Creëer unieke architectonische kenmerken voor het tentoonstellen van kunstobjecten. Voeg een contrastkleur toe om te accentueren.

Roze Huis

Afbeelding
Afbeelding

De twee roze tinten zijn onverwacht en creëren een helder contrast in dit moderne huis. De donkerdere kleur benadrukt de unieke architecturale kenmerken van de halve muur, waardoor deze worden meegewogen in het algehele decor.

Ontwerptip:Kleur kan worden gebruikt om ruimtes op te delen door visuele effecten te creëren om het architecturale ontwerp van uw huis te accentueren.

Ontdek meer ideeën voor sensationele verfkleurencombinaties voor uw huis.

Aanbevolen: