Gratis afdrukbare bladwijzers voor kinderen om ze te inspireren om te lezen

Inhoudsopgave:

Gratis afdrukbare bladwijzers voor kinderen om ze te inspireren om te lezen
Gratis afdrukbare bladwijzers voor kinderen om ze te inspireren om te lezen
Anonim
twee schoolkinderen die boeken lezen in de bibliotheek
twee schoolkinderen die boeken lezen in de bibliotheek

Het is tijd om lezen nog leuker te maken! Geef je kinderen een aantal schattige boekenleggers in verschillende stijlen. Van bladwijzers voor de feestdagen tot bladwijzers die ze kunnen inkleuren: hier vindt u meer dan 28 verschillende bladwijzers waar uw kinderen dol op zullen zijn. U kunt ook een paar andere gratis afdrukbare bladwijzers vinden die kinderen kunnen downloaden. Ontvang tips voor het versieren en aanpassen van bladwijzers, zodat kinderen ze echt uniek kunnen maken.

Gratis afdrukbare bladwijzers

Op zoek naar leuke, downloadbare bladwijzers waar kinderen van kunnen genieten? Lees verder en print enkele of alle onderstaande bladwijzers uit. Zorg ervoor dat de bladwijzers langer meegaan door ze te lamineren of op karton af te drukken. Je kunt ook de bovenkant perforeren en een lint toevoegen. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden en afdrukken van de bladwijzers, bekijk dan deze handige handleiding.

Gratis afdrukbare bladwijzers met citaten

Bent u op zoek naar een leuke boekenlegger die uw kind graag in zijn/haar boek zal plaatsen? Elke bladwijzer hieronder heeft een schattige afbeelding en een leuke quote om het lezen aan te moedigen.

Inspirerende bladwijzers om de liefde voor lezen te delen

Gebruik deze bladwijzers om kinderen te belonen en hen aan te moedigen om te lezen, of om hen eraan te herinneren dat lezen een geschenk is. Elke bladwijzer bevat een inspirerend gezegde en lieve illustraties.

Afdrukbare bladwijzers voor de kleuterschool

Het kan een uitdaging zijn om uw kleuters enthousiast te maken over lezen. Geef ze gratis een leuke bladwijzer in hun leespakket, of stop er een in hun favoriete boek. Het hebben van een bladwijzer met iets waar ze van houden, kan het lezen voor hen leuker maken. Je kunt ze ook hun favoriet laten kiezen.

Afdrukbare bladwijzers met vakantiethema waar kinderen van kunnen genieten

Heeft jouw kind een specifieke feestdag die hij graag viert? Geef ze een feestelijke boekenlegger om feestdagen zoals Kerstmis, Pasen, Halloween en Valentijnsdag te vieren. Dit zijn geweldige cadeaus voor je kinderen.

Gratis afdrukbare seizoensbladwijzers voor kinderen

Bestudeert uw kinderen de seizoenen op school? Verras ze met een seizoensboekenlegger voor de boeken op hun lijstje. Deze bladwijzers bieden een kleurrijke manier om van de veranderende seizoenen te genieten.

Afdrukbare bladwijzers in kleur

Een van de beste dingen van afdrukbare bladwijzers is dat je ze kunt aanpassen. Geniet van vier leuke boekenleggers die kinderen kunnen kleuren en decoreren. Ze zullen veel plezier beleven aan het maken van originele bladwijzers voor hun lezers.

Andere gratis afdrukbare bladwijzers om te downloaden

Als je wat meer variatie wilt voor je kleine lezers, kun je misschien een aantal van deze leuke downloadbare bladwijzers proberen. Ze zijn gratis af te drukken en bieden verschillende ontwerpen aan.

  • Natuurbladwijzers om in te kleuren en aan te passen.
  • Lees en vat bladwijzers samen van Doodle Art Alley.
  • Leeslogboek met raketthema en aangepaste bladwijzers die kinderen kunnen kleuren.
  • Ontvang gratis afdrukbare dierenbladwijzers die kinderen kunnen kleuren.

Pas uw bladwijzers voor kinderen aan

Til uw afdrukbare bladwijzers naar een geheel nieuw niveau door kinderen te helpen ze aan te passen. Als je je bladwijzer nog wat meer pit wilt geven voordat je hem gaat lamineren, kun je een paar ideeën proberen, zoals:

  • Voeg een paar stickers toe aan de bladwijzer, zoals het toevoegen van hun namen. Je kunt zelfs stickers toevoegen van hun favoriete superheld of boekpersonage.
  • Laat de kinderen een afbeelding op de achterkant van de bladwijzer tekenen om deze persoonlijker te maken.
  • Voeg juweelstickers toe voor meer glans.
  • Pas glitter toe of gebruik glitterpennen om tekens of de woorden op de bladwijzers te schetsen.

Wees creatief met uw bladwijzers

Nadat u uw bladwijzer hebt gelamineerd, kunt u nog steeds enkele leuke aanpassingen toevoegen. U kunt proberen een gaatje in uw bladwijzer te maken en wat bling toe te voegen. Naast het toevoegen van een lint kun je ook het volgende proberen:

  • Gebruik vilt, bouwpapier enz. om vormen uit te knippen en deze met een touwtje aan de boekenlegger te bevestigen. Dit maakt een kleine bladwijzer-charme.
  • Met een touwtje kun je wat kralen aan je bladwijzer toevoegen om hem te laten opvallen. Je kunt de kraalkleuren afwisselen om een leuk patroon te creëren.
  • Gebruik een andere kleur garen of touw en vlecht het samen om een bungelende kwast te maken.
  • Gebruik vilt of papier om je naam uit te knippen, en gebruik garen om het aan het uiteinde van je bladwijzer toe te voegen.

Met slechts wat papier, lijm en garen kun je allerlei aanpassingen aan de afdrukbare bladwijzers toevoegen. Wat er ook gebeurt, zorg ervoor dat je er plezier aan beleeft.

Gratis afdrukbare bladwijzers om te inspireren

Als je een ouder, grootouder of leraar bent, inspireer je kinderen om te lezen als je ze een bladwijzer geeft. Bladwijzers zijn een hulpmiddel dat een levenslange liefde voor lezen bevordert. Stop er een in de rugzak, kerstsok of favoriete boek van uw kind.

Aanbevolen: