Familietradities om sterkere verbindingen op te bouwen

Inhoudsopgave:

Familietradities om sterkere verbindingen op te bouwen
Familietradities om sterkere verbindingen op te bouwen
Anonim
een meisje leren deegdeeg te maken
een meisje leren deegdeeg te maken

Tradities spelen een sleutelrol in de algehele gezondheid en balans van een gezin. Familietradities omvatten ideeën, houdingen en daden die van generatie op generatie worden doorgegeven en gevierd. Het zijn niet alleen gewoonten en feestdagen, maar ook waarden, overtuigingen en familiecultuur die als anker dienen voor toekomstige generaties.

Wat maakt een traditie?

Er zijn routines en er zijn tradities. De twee voelen soms hetzelfde, maar zijn in feite heel verschillend. Routines zijn praktijken die u dag in dag uit uitvoert. Familietradities verschillen op de volgende manieren van routines:

  • Tradities worden met een doel gedaan, zelfs als ze klein van aard zijn.
  • Tradities omvatten intentie en emotie.
  • Tradities verbeteren levenservaringen en creëren connectiviteit.

Wie ben jij? Kijk naar je familietradities

Zelfontdekking kan een intens proces zijn, en als je jezelf ontdekt, kun je je verloren of verward voelen. Kijk bij twijfel naar uw familietradities om u te herinneren aan wie u bent en waar u vandaan komt.

Een gevoel van identiteit wordt opgebouwd door sterke traditie

Kinderen ontwikkelen een identiteitsgevoel door tradities met hun familie te delen en dragen dat gevoel hun hele leven met zich mee.

  • Familietradities bieden de perfecte manier om waarden, cultuur en geloof te versterken, wat een cruciaal onderdeel van identiteit is. Etniciteit en identiteit zijn nauw met elkaar verweven en worden bestendigd door familietradities zoals religieuze heilige dagen zoals het hindoeïstische Diwali of de joodse familiefeesten van Rosj Hasjana.
  • Familietradities zijn unieke en zichzelf identificerende manieren waarop families samenkomen om tradities te eren en overtuigingen door te geven.
  • Traditie herinnert mensen eraan dat het verleden soms kan helpen het heden en de toekomst vorm te geven.

Familietradities ondersteunen gezinswaarden

Familietradities vallen vaak samen met gezinswaarden. De aspecten van het leven die een gezin koestert, respecteert en nastreeft, kan de vorm van traditie aannemen. Denk aan gemeenschappelijke familietradities die zich richten op overtuigingen en waarden.

  • Een kerkdienst bijwonen met je gezin
  • Vrijwilligerswerk om de armen één keer per maand te voeden
  • Een dagje ouderen helpen

Aanbidden en anderen helpen zijn beide waarden en door ze te verweven in zinvolle gezinsactiviteiten, worden ze in de loop van de tijd een traditie.

Gezinnen delen cultuur, religie en geloof

Cultuur, religie en geloof danken hun voortbestaan allemaal aan het in stand houden van familietradities. Veel religieuze feestdagen hebben een speciale betekenis wanneer familietradities in acht worden genomen. Hoewel de feestdagen enorm verschillen per cultuur, vieren gezinnen deze door specifieke zaken op te nemen zoals eten, zingen, kleding en het vertellen van verhalen. Het allerbelangrijkste: ongeacht de cultuur, de bijeenkomst en de liefde staat het middelpunt van het evenement.

Joodse familie steekt sabbatkaarsen aan
Joodse familie steekt sabbatkaarsen aan

Familietradities zijn emotioneel nuttig

Gekoesterde tradities geven familieleden veel meer dan alleen maar plezier. Ze bieden emotionele stabiliteit en veiligheid aan gezinsleden, waardoor ze verbinding kunnen maken met de wereld en vrede en evenwicht in zichzelf kunnen bereiken.

Tradities zijn de band die bindt

Met familieleden verspreid over de hele wereld, zijn het soms gedeelde tradities die ervoor zorgen dat je je onderdeel voelt van iets dat groter is dan jijzelf. Het is moeilijk om je eenzaam en niet verbonden te voelen als de familietraditie overal om je heen aanwezig is. Wanneer families tradities met elkaar delen, zijn ze emotioneel en vaak ook fysiek verbonden, omdat ze zich bezighouden met het maken van tradities en feestelijk gedrag.

Als je je somber voelt, vertrouw dan op die herinneringen

Familietradities creëren kansen voor het maken van positieve herinneringen. Wanneer leden samenkomen om mijlpalen te herdenken en successen te vieren, creëren ze momenten om altijd bij zich te dragen. De intentie om samen te vieren dient als basis voor nostalgie en dierbare herinnering. Kinderen die opgroeien met deze positieve herinneringen kijken ernaar uit om deze in hun toekomstige leven opnieuw te creëren, waarbij ze het concept van traditie levend houden.

Tradities creëren een gevoel van veiligheid

Tradities zijn bedoeld om lang mee te gaan, en gebeurtenissen die terugkomen zorgen ervoor dat mensen zich ergens in geworteld en veilig voelen. Wat er ook gebeurt in de wereld, familieleden kunnen rekenen op hun jaarlijkse tradities om hen te verzekeren dat ze nog steeds het allerbelangrijkste hebben: elkaar en een gevoel van eigenwaarde.

Familietradities minimaliseren de negatieve effecten van stress

Onderzoek wijst uit dat gezinsrituelen en -routines de negatieve effecten van stress kunnen bufferen, wat kan leiden tot een betere medische en psychologische gezondheid. Het hebben van een gezond gezin met de nadruk op familietraditie is vooral cruciaal tijdens moeilijke overgangsperioden, zoals de adolescentie. Als gezin samenkomen en overtuigingen delen, ook al is het leuk, het gaat niet alleen om plezier. Het maakt ook kritische psychologische ontwikkeling mogelijk.

Hindoeïstische Diwali-traditie
Hindoeïstische Diwali-traditie

Tradities levend houden

Het maken van tradities is één stukje van de puzzel, maar het generaties lang in stand houden ervan vergt toewijding aan de zaak. Dus waarom zou je überhaupt de moeite nemen om door te gaan met de familietraditie?

Ze creëren continuïteit

Familietraditie is een van de belangrijkste manieren waarop bepaalde praktijken en familiecultuur via een geslacht worden doorgegeven, en cultuur is zo belangrijk. Alles wat betekenis heeft in een gezin kan worden doorgegeven of gevierd om traditie te bevorderen.

  • Bak lekkernijen voor de feestdagen volgens oude familierecepten.
  • Geef een doop- of communiejurk door.
  • Gebruik een speciale gezinsschotel voor de Thanksgiving-kalkoen.
  • Zing liedjes tijdens vieringen die door de generaties heen zijn doorgegeven.

Generaties verbinden met traditie

Thanksgiving in de Verenigde Staten is een goed voorbeeld van een familietraditie die generaties lang voor verbinding kan zorgen. Het is de enige vakantie die bijna het hele familiefeest garandeert. Ook al zijn ruzies onvermijdelijk, gezinsleden doen de moeite en offeren zich op om aanwezig te zijn. Iedereen heeft een primaire behoefte aan verbinding en emotionele steun, en traditionele familiebijeenkomsten van meerdere generaties kunnen daarin voorzien.

Familie eet kerstdiner
Familie eet kerstdiner

Voorbeelden van familietradities in verschillende culturen

Familietradities markeren vaak specifieke gebeurtenissen en mijlpalen. Hier zijn enkele voorbeelden.

  • Doop – een christelijke traditie waarbij baby's en peuters worden gezegend in aanwezigheid van familie en vrienden
  • Bar mitswa/Bat mitswa - de religieuze initiatieceremonie van een Joodse jongen of meisje die de leeftijd van 13 jaar heeft bereikt en klaar is om deel te nemen aan de openbare eredienst
  • Quinceañera - een viering van de vijftiende verjaardag van het meisje, meestal van Spaanse afkomst
  • Thanksgiving - populaire Amerikaanse en Canadese feestdag gericht op dankbaarheid
  • Kinaalda - een coming of age-feest voor vrouwen in de Navajo Native American-cultuur
  • Butsudan - in de Japanse cultuur worden aanbiedingen gedaan op huis altaren aan overleden familieleden
meisje in Quinceanera-outfit
meisje in Quinceanera-outfit

Leuke familietradities om te passen voor de maat

Het creëren van sterke verbindingen via familietradities kan heel eenvoudig zijn. Sterker nog, u bent waarschijnlijk al bezig met het creëren van tradities met uw gezin zonder dat u het door heeft! Eenvoudige ideeën voor familietradities zijn onder meer:

  • Wekelijkse game- of filmavond
  • Jaarlijkse vader/zoon BBQ
  • Grootouder/kleinkind talentenexpo
  • Familie-ruil-een-recept
  • Een bevestigingsjurk naaien met oma
  • Rijd rond en kijk naar kerstverlichting
  • Bak kerstkoekjes met de uitgebreide familie
  • Zondagmiddagbrunch met oma
  • Een neefje logeren op bepaalde feestdagen
  • 4 juli BBQ in het familiehuis aan het meer

De familietraditie voor u laten werken

Familietradities zijn belangrijk en nuttig, maar moet je alles zo houden als je aan je eigen volwassen levenspad begint? Nee. Dit is de ware schoonheid van het leven; het verandert altijd. Je kunt tradities veranderen als je met je eigen gezin begint te vieren, zodat ze passen bij jouw unieke overtuigingen en waarden.

  • Verwijder tradities die niet voor jou werken en weinig waarde of betekenis hebben.
  • Creëer nieuwe tradities! Ga door met de tradities die je dierbaar zijn, maar maak als ouder nieuwe tradities waar je eigen gezin van zal houden en waarvan ze zullen genieten.
  • Als je nieuwe aspecten van traditie in je eigen gezin opneemt, doe het dan rustig aan.

Benader familietradities positief

Familietradities zijn niet bedoeld als iets dat je in je toch al overvolle leven moet passen. Ze zijn erop gericht om te verrijken en te verbinden, niet om te belasten. Benader tradities in een positief licht, en je zult misschien ontdekken dat ze veel nuttiger waren dan je aanvankelijk dacht.

Aanbevolen: