Een elektrische deken wassen (zonder deze te verpesten)

Inhoudsopgave:

Een elektrische deken wassen (zonder deze te verpesten)
Een elektrische deken wassen (zonder deze te verpesten)
Anonim
Vrouw die deken in de wasmachine stopt
Vrouw die deken in de wasmachine stopt

Er is niets beters op een koude winternacht dan lekker in een elektrische deken op de bank liggen. De moeilijkheid bij het bezitten van een elektrische deken komt wanneer het tijd is om hem schoon te maken, hoewel het helemaal niet moeilijk is als je de juiste stappen kent.

Een elektrische deken wassen

De grootste zorg bij het wassen van een elektrische deken is het niet beschadigen van de bedrading. De meeste bedrijven leveren specifieke wasinstructies bij hun dekens, dus uw eerste stap zou moeten zijn om deze te volgen. Als je echter niet over de originele informatie beschikt die bij de deken is geleverd, volg dan deze stappen:

  1. De eerste stap is uiteraard het loskoppelen van de deken, zodat deze geen elektriciteit meer ontvangt.
  2. Kijk of je het elektriciteitssnoer uit de deken kunt halen. Bij de meeste modellen is dit mogelijk en kunt u het snoer opzij leggen.
  3. Neem de deken mee naar buiten en schud hem om eventueel los vuil en vuil te verwijderen.
  4. Als er veel haren van huisdieren op de deken zitten (want welke hond of kat houdt er niet van om daar lekker bij te liggen), moet je doen wat je kunt om de haren te verwijderen voordat je hem wast. Je kunt een pluizenroller, een haarroller voor huisdieren of rubberen handschoenen gebruiken om haar te verwijderen.
  5. Keer nu de deken aan elke kant om en zoek naar het label van de fabrikant. Als je er een kunt vinden, kijk dan of er schoonmaakinstructies bij staan, waarin staat of je een wasmachine kunt gebruiken of dat je met de hand moet wassen.
  6. Als u uw wasmachine gebruikt, kies dan de zachtste optie die uw wasmachine heeft en gebruik koud water. Je wilt ook een mild wasmiddel gebruiken en de hoeveelheid zeep klein houden. Gebruik geen bleekmiddel met een elektrische deken.
  7. Als de deken erg vuil is, is het een goed idee om hem vóór het wassen te laten weken. Zodra uw wasmachine klaar is met het vullen van water en nadat u de zeep heeft toegevoegd, schakelt u de machine uit. Leg de deken erin, zorg ervoor dat deze volledig onder water is en stel een timer in voor maximaal 15 minuten.
  8. Controleer de deken op eventuele vlekken waar je je zorgen over maakt. Als ze na het weken nog steeds erg vervuild zijn, kunt u ook overwegen om vlekken voor te behandelen met een vlekverwijderaar.
  9. Zet de machine weer aan en laat hem de volledige cyclus doorlopen.
  10. Hoewel het veilig is om de machine een volledige cyclus te laten doorlopen, is een andere methode om de cyclus in te korten door hem maximaal vijf minuten te laten draaien en dan de rest van de cyclus over te slaan en direct door te gaan naar de finale spoelen en centrifugeren

Een elektrische deken in de droger plaatsen

Je maakt je misschien zorgen over het effect van de hitte van de droger op de bedrading van de elektrische deken, maar het is eigenlijk best veilig, hoewel alleen met thuisdrogers. Breng uw deken niet naar een wasserette of gebruik een commerciële droger, omdat deze te heet zal zijn.

  1. Plaats de deken in de droger en zet deze op de laagst mogelijke warmtestand. Vermijd hoge temperaturen, aangezien deze de bedrading van de deken kunnen beschadigen.
  2. Stel een timer in voor ongeveer vijf tot tien minuten.
  3. Verwijder de deken nadat de timer is afgelopen. Hierna droog je hem aan de lucht met behulp van een droogrek, een waslijn buiten, of zoek een plek waar je de deken veilig kunt draperen en laten drogen, bijvoorbeeld op een vloer zonder vloerbedekking of aan een grote tafel.
  4. Wanneer u de deken aan de lucht laat drogen, moet u de deken met uw handen bewegen en voorzichtig uitrekken om eventuele plekken te repareren die uit vorm zijn geraakt of gekrompen lijken te zijn.
  5. Zorg ervoor dat de deken niet in een positie wordt geplaatst waar de bedrading verbogen kan worden. Gebruik ook geen clips of wasknijpers, tenzij je zeker weet dat ze niet op de bedrading drukken.
  6. Het kan tot 24 uur duren voordat je deken volledig droog is. Zorg ervoor dat u er met uw handen overheen gaat om er zeker van te zijn dat er geen natte of vochtige plekken zijn voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt.
Bedieningsknop voor een elektrische deken
Bedieningsknop voor een elektrische deken

Een elektrische deken drogen zonder droger

Als de deken niet in de droger past of als je hem liever 100% aan de lucht laat drogen, zorg er dan voor dat je de deken zo neerlegt of ophangt dat hij plat ligt. Je wilt niet dat het droogt en dat de bedrading bekneld raakt of gekrompen wordt door de positie van de deken of door ophanggereedschap zoals wasknijpers. Je moet er ook voor zorgen dat je de dekenstof manipuleert zodat deze in de juiste positie zit voordat je gaat drogen.

Een elektrische deken met de hand wassen

Als u een elektrische deken heeft die met de hand moet worden gewassen, of als uw wasmachine te klein is voor de deken, kunt u soortgelijke stappen volgen om deze schoon te maken. Breng het niet naar een wasserette en gebruik een commerciële machine, omdat deze te ruw zijn voor de deken.

  1. Je kunt de elektrische deken wassen in een grote plastic kuip waar je deken in past, of je kunt je badkuip gebruiken.
  2. Vul het bad met koud water en een beetje mild wasmiddel.
  3. Schud de deken om los vuil te verwijderen en doe zoveel als je kunt om eventuele haren van huisdieren op de deken te verwijderen.
  4. Leg de deken in het water en druk hem naar beneden om er zeker van te zijn dat hij volledig ondergedompeld is. Stel een tijd in van ongeveer 20 tot 30 minuten.
  5. Je moet af en toe naar je deken kijken en deze met je handen in het water bewegen om het vuil ervan te verwijderen.
  6. Haal de deken uit het water. Gebruik uw handen om overtollig water te verwijderen. Je wilt de deken niet te hard uitwringen, omdat dit de bedrading kan beschadigen.
  7. Je kunt dezelfde stappen hierboven volgen voor het drogen van de deken.

Elektrische stomerijdekens

Hoewel stomen misschien de beste keuze lijkt met een elektrische deken, kan deze in werkelijkheid ernstig beschadigd raken als de chemicaliën niet op de juiste manier worden gebruikt. Sluit het gebruik van een stomerij echter niet automatisch uit. Veel stomerijen zijn goed op de hoogte van het veilig reinigen van elektrische dekens en hebben mogelijk alternatieve methoden waarbij geen chemische reinigingsmiddelen worden gebruikt. Praat eerst met uw stomerij om er zeker van te zijn dat zij ervaring hebben met elektrische dekens en een succesvolle staat van dienst hebben in het schoonmaken ervan.

Uw elektrische dekens schoonhouden

Het is een goed idee om uw elektrische dekens minstens één keer per maand grondig schoon te maken, vooral als u ze vaak gebruikt. Het schoonmaken moet ook worden gedaan voordat u het opbergt nadat de winter voorbij is. Wees niet bang om uw wasmachine te gebruiken, want het enige dat u nodig heeft zijn een paar eenvoudige aanpassingen aan het reguliere wasproces om uw elektrische dekens veilig schoon te maken.

Aanbevolen: