1943 Steel Penny-waardegids en geschiedenis

Inhoudsopgave:

1943 Steel Penny-waardegids en geschiedenis
1943 Steel Penny-waardegids en geschiedenis
Anonim
Staalcenten uit de Tweede Wereldoorlog uit de Verenigde Staten
Staalcenten uit de Tweede Wereldoorlog uit de Verenigde Staten

De stalen cent uit 1943 heeft een ander uiterlijk dan een traditionele koperen cent, maar door zijn waarde en uiterlijk is hij opmerkelijk voor verzamelaars en liefhebbers. De oorlogsgeschiedenis van deze oude cent is ook fascinerend om te leren. Ontdek hoe je een stalen cent uit 1943 kunt identificeren en hoe je de waarde ervan kunt bepalen.

Geschiedenis van de sta altarwe-penny uit 1943

In 1943 bevonden de Verenigde Staten zich midden in de strijd tegen de Tweede Wereldoorlog. Veel hulpbronnen werden aangewend voor de oorlogsinspanningen – van voedsel en brandstof tot metalen zoals koper. Vorige en volgende centen waren van koper, maar de cent uit 1943 is anders. Omdat munitie en elektriciteitsdraden tijdens de oorlog van koper moesten worden gemaakt, besloot de Amerikaanse Munt de cent uit 1943 van staal te maken. De centen werden geproduceerd in alle drie de Amerikaanse munthuizen: San Francisco, Philadelphia en Denver. Elke cent had een dunne laag zink over een stalen basis, waardoor het een unieke zilveren kleur kreeg.

Hoeveel stalen centen uit 1943 zijn er?

In 1943 produceerde de Amerikaanse Munt volgens Coin Trackers 648.628.000 stalen centen. Kort nadat ze waren geproduceerd, begonnen mensen problemen met deze stalen centen op te merken. Als de zinklaag losliet, begon het staal te roesten, vooral langs de randen van de munten. In latere jaren begon de Amerikaanse Munt stalen centen te verzamelen en te vernietigen, maar veel hiervan bestaan nog steeds, waardoor stalen centen vrij gebruikelijk zijn. De sleutel is om er een te vinden in niet-gecirculeerde toestand. Niet-gecirculeerde stalen centen zijn veel zeldzamer.

Een stalen cent uit 1943 identificeren

Het identificeren van een stalen cent uit 1943 is vrij eenvoudig. Aan de ene kant zie je het hoofd van Lincoln en de datum 1943, en aan de andere kant zie je het tarweontwerp dat op oudere centen werd gebruikt. Naast de unieke zilveren kleur hebben stalen penningen nog een ander identificerend kenmerk. Ze zijn magnetisch. Koperen centen zijn niet magnetisch; als je een magneet naast een gewone koperen cent houdt, blijft hij niet plakken. Als u echter een magneet naast een stalen cent houdt, blijft deze net zo plakken als aan uw koelkast.

Stalen cent
Stalen cent

Hoeveel is een stalen cent uit 1943 waard?

Omdat ze heel gebruikelijk zijn, is een cent uit 1943 in circulerende toestand niet veel waard. Volgens het USA Coin Book is een stalen cent uit 1943 in circulerende toestand tussen de 16 cent en 53 cent waard. Heritage Auctions verkoopt echter stalen centen uit 1943 in onberispelijke, niet-gecirculeerde staat voor meer dan $ 1.000.

Een stalen cent uit 1943 beoordelen

Het is duidelijk dat de staat een enorm effect heeft op de centwaarden van 1943. De Numismatic Guarantee Corporation biedt deze beoordelingsrichtlijnen:

  • Slecht - De randen van de munten zijn plat of beschadigd en de details zijn onduidelijk.
  • Redelijk - Sommige details zijn zichtbaar.
  • Goed - Details zijn zichtbaar maar niet perfect.
  • Zeer goed - Alle details zijn leesbaar.
  • Fijn - Verhoogde gebieden zijn scherp en duidelijk.
  • Zeer fijn - Munt is bijna perfect met slechts een beetje slijtage op de hogere punten van het ontwerp.
  • Nieuwstaat - Munt verkeert in dezelfde staat als waarin hij werd geslagen.

Voorbeeldwaarden voor stalen centen uit 1943

De beste manier om te bepalen hoeveel uw stalen cent waard is, is door deze te laten taxeren door een gekwalificeerde professional. Het is echter alleen de moeite waard om het te taxeren als u vermoedt dat het waardevol kan zijn. U kunt een idee krijgen van de waarde door de verkoop van vergelijkbare munten te vergelijken:

  • Een stalen cent uit 1943 in zeer mooie staat met uitstekende details en glans, verkocht voor ongeveer $ 2.200.
  • Een regenboogkleurige stalen cent uit 1943 van de San Francisco Mint in ongecirculeerde staat, verkocht voor ongeveer $ 270.
  • Een gecorrodeerde stalen cent uit 1943 in slechte staat, verkocht voor ongeveer drie dollar.

1943: een fascinerend jaar voor centen

Als je van zeldzame centen houdt, is de stalen tarwepenny uit 1943 slechts een van de vele interessante voorbeelden. In hetzelfde jaar had een ongeval tot gevolg dat een deel van de centen in koper of brons werd geslagen. Deze centen uit 1943 zijn vanwege de fout zelfs nog waardevoller dan hun stalen tegenhangers en behoren tot de meest waardevolle centen. Hoe dan ook, 1943 was een belangrijk jaar voor centen en biedt een fascinerende blik op de oorlogsgeschiedenis.

Aanbevolen: