Wat doodt luizen op meubels en huishoudelijke oppervlakken?

Inhoudsopgave:

Wat doodt luizen op meubels en huishoudelijke oppervlakken?
Wat doodt luizen op meubels en huishoudelijke oppervlakken?
Anonim

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

vrouw die een bank schoonmaakt
vrouw die een bank schoonmaakt

Heeft u hoofdluis in uw huis? Alleen al het woord ‘hoofdluis’ kan paniek veroorzaken. Maar in plaats van in paniek te raken over een besmetting met hoofdluis, kunt u onderzoeken wat u tegen luizen op meubels kunt spuiten. Ontdek of bleekmiddel en Lysol deze vervelende, jeuk veroorzakende bedreigingen doden.

Hoe u zich kunt ontdoen van luizen in uw huis

Het is de ergste nachtmerrie van elke ouder: hoofdluizen. En het lijkt erop dat als je eenmaal besmet bent, het bijna onmogelijk is om er vanaf te komen. Voordat je op zoek gaat naar de instant luizendoder, zijn er een paar verschillende feiten die je moet onthouden over luizen.

  • Luizen kunnen slechts een korte tijd zonder gastheer leven (24-48 uur).
  • De CDC raadt insecticidensprays en vernevelaars niet aan.
  • Temperaturen van 128,5 graden gedurende 5 minuten zullen luizen doden.

Wanneer een luizenplaag toeslaat, is het eerste wat je moet doen ademen. Het behandelen van de persoon met hoofdluis en de voorwerpen die ze hebben aangeraakt, zijn essentieel om de besmetting te stoppen.

Wat doodt luizen op meubels?

Terwijl je je kammen in heet water gooit en je beddengoed in de was gooit, vraag je je misschien af wat je moet spuiten om de luizen op je bed, tapijt en bank te doden. Voordat u naar een spuitreiniger grijpt, pakt u uw stofzuiger en pluizenroller. Volgens de CDC is het stofzuigen en pluizen van het gebied dat de besmette persoon de afgelopen 48 uur heeft aangeraakt voldoende om de verspreiding te stoppen. Als u echter op zoek bent naar wat extra zekerheid, probeer dan deze commerciële en zelfgemaakte luizenmoordenaars.

Commerciële schoonmaakmiddelen voor het doden van luizen

Er zijn verschillende commerciële luizensprays verkrijgbaar voor luizen op meubels en beddengoed. Velen gebruiken zelfs niet-giftige en natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor kinderen en huisdieren.

  • MDXconcepts Organic Lice Killer is een kind- en huisdierveilige reiniger die veilig is voor de meeste stoffen en luizen doodt bij contact.
  • Eco Defense Lice Treatment for Home gebruikt niet-giftige ingrediënten en doodt neten, nimfen en volwassen luizen.
  • Licefreee Home Spray gebruikt een niet-giftig recept inclusief sinaasappelschilolie om luizen en neten te doden.

Zorg ervoor dat u vóór gebruik alle instructies en labels duidelijk leest om er zeker van te zijn dat dit u of uw gezin niet in gevaar brengt.

Zelfgemaakte luizenspray voor meubels

Onderzoek heeft aangetoond dat tea tree olie effectief kan zijn bij het doden van luizen. Volgens een onderzoek uit 2012 doodt een mengsel van 1% tea tree olie luizen binnen 30 minuten. Om dit huismiddeltje tegen luizen te maken, heb je het volgende nodig:

  • Vacuüm
  • Tea tree olie
  • Spuitfles

Zodra je de ingrediënten bij de hand hebt, volg je deze instructies.

  1. Stoom het gebied zorgvuldig af.
  2. Combineer 1 theelepel tea tree olie in de spuitfles met 3 eetlepels water.
  3. Schud het mengsel op.
  4. Spuit je meubels en tapijt in.
  5. Laat het drogen.
  6. Geef een laatste vacuüm.
  7. Rol met een pluizenroller om eventuele resterende luizen op te ruimen.

Opgemerkt moet worden dat theeboomolie, hoewel effectief, een zeer kenmerkende geur heeft. Daarom kun je extra oliën toevoegen om de geur te maskeren.

Doodt bleekmiddel luizen?

Als een plaag toeslaat, raakt iedereen in paniek. Je probeert aan de dingen in je huis te denken om de jeuk die bedreigingen oproept te doden. Je zou kunnen denken: "Doodt bleekmiddel luizen?" Gelukkig is bleekmiddel effectief voor het desinfecteren en doden van luizen. Het mag echter alleen worden gebruikt op stoffen en tapijtmaterialen die bleekmiddelbestendig zijn. Vind deze informatie door naar de tag te kijken of door het materiaal te onderzoeken. Om bleekmiddel te gebruiken om je meubels of tapijt te ontluizen, heb je het volgende nodig:

  • Bleekmiddel
  • Water
  • Waterfles

Instructies voor het gebruik van bleekmiddel om luizen te doden

Combineer 2 eetlepels bleekmiddel in de waterfles met 2 kopjes water.

  1. Spuit na het stofzuigen een discreet gebied af om het mengsel op de stof te testen.
  2. Wacht om er zeker van te zijn dat het geen verkleuring veroorzaakt.
  3. Spuit je meubels, bedden en tapijten met het mengsel nadat je de test hebt doorstaan.
  4. Laat het drogen.
  5. Vacuüm en pluisjes rollen het gebied op.

Doodt Lysol luizen?

Omdat Lysol zo geweldig is in het doden van ziektekiemen en het desinfecteren, zou je denken dat het een luis zou doden. Lysol is echter infectieus bij het doden van luizen op huishoudelijke oppervlakken. Hoewel het ze voor een korte periode kan immobiliseren, zijn de actieve ingrediënten niet voldoende om de luis te doden. Dit geldt vooral voor medicijnresistente luizen, die resistent worden tegen de meeste commerciële moordenaars.

Luizen doden in uw huis

Iedereen heeft een horrorverhaal over hoofdluis. Hoewel hoofdluizen niet bijzonder gevaarlijk zijn, zijn de uren die nodig zijn om ze uit je haar te krijgen voldoende om bij het woord herbesmetting in paniek te raken. In plaats van in paniek te raken en je huis te vernevelen met insecticiden, kun je methoden proberen die werken.

Aanbevolen: