Doodt het wasgoed in de droger of wasmachine ziektekiemen?

Inhoudsopgave:

Doodt het wasgoed in de droger of wasmachine ziektekiemen?
Doodt het wasgoed in de droger of wasmachine ziektekiemen?
Anonim
Man die kleren in de wasmachine stopt
Man die kleren in de wasmachine stopt

Het gebruik van de juiste technieken bij je wasmachine en droger kan je helpen bepaalde ziektekiemen te doden. Als u dit regelmatig doet, kunt u ervoor zorgen dat uw wasgoed geen potentiële ziektekiemen verspreidt die tot infecties of virussen kunnen leiden.

Doodt het wassen van kleding ziektekiemen?

Bepaalde bacteriën kunnen maandenlang overleven en gedijen in vuile was. In contact komen met dit wasgoed kan leiden tot ziektes. Om mogelijk ziektekiemen in je wasgoed te doden, is de aanbevolen temperatuur 140 graden Fahrenheit, maar slechts ongeveer vijf procent van de huishoudens wast de meerderheid of al hun kleding daadwerkelijk op de hete cyclus. Het is onwaarschijnlijk dat kleding en linnengoed dat op een temperatuur van minder dan 140 graden wordt gewassen, de ziektekiemen op de kleding zal doden en zelfs ziektekiemen kan overbrengen naar de volgende lading.

Wat u aan uw wasmachine moet toevoegen om deze schoon te maken

Om uw wasmachine schoon en zo ziektekievrij mogelijk te houden, gebruikt u een bleekmiddel, tea tree olie of witte azijnoplossing en voert u ongeveer één keer per maand een onderhoudscyclus op warm water uit. Dit vermindert de biofilm waarin bacteriën kunnen gedijen.

Wat toe te voegen om kleding schoon te houden

Houd er rekening mee dat als je ervoor kiest om je witte kleding of beddengoed te wassen met een bleekmiddel, dit op de koude cyclus niet voldoende zal zijn om ziektekiemen te doden. Wanneer u uw wasgoed wilt reinigen en desinfecteren, houd er dan rekening mee dat:

  • Blekmiddelproducten mogen alleen worden gebruikt op witte kleding of beddengoed.
  • Een paar druppels tea tree olie kunnen aan je wasmiddel worden toegevoegd, zolang je het programma op een hoge temperatuur wast, maar mag nooit rechtstreeks aan je kleding worden toegevoegd, omdat dit vlekken kan veroorzaken.
  • Een half kopje witte azijn kan aan je wit en kleurstof worden toegevoegd om ziektekiemen te doden en je kleding op te fleuren.

Doodt de droger ziektekiemen?

De droger of een strijkijzer zijn geweldige hulpmiddelen als het gaat om het desinfecteren van kleding en beddengoed, vooral als iemand in huis ziek is. Door uw kleding of linnengoed op de hoogste stand te drogen totdat de kledingstukken volledig droog zijn of door te strijken nadat de kleding volledig is gedroogd via lijndrogen, kunnen ziektekiemen effectief worden gedood, aangezien de temperatuur in beide gevallen minimaal 135 graden bereikt. Als iemand ziek is, kun je de kleding het beste apart wassen en drogen om verdere verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Je kunt ook overwegen om de wasmachine te desinfecteren nadat een ziekte voorbij is, om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Doodt stomerij ziektekiemen?

Stomerijen gebruiken doorgaans een temperatuur tussen de 120 en 150 graden Fahrenheit, wat hoog genoeg is om de meerderheid van de ziektekiemen op kleding te doden. Als je je kleding niet wilt stomen, kan het gebruik van een stoomreiniger die een temperatuur bereikt van 325 graden Fahrenheit of hoger ook ziektekiemen effectief doden.

Mythen over wasgoed en het doden van ziektekiemen

Weten wat wel en niet waar is als het gaat om het op afstand houden van ziektekiemen in uw wasgoed, kan u helpen een schone leefomgeving te behouden. Weten hoe je kleding en beddengoed effectief kunt reinigen, vooral als iemand ziek is, kan helpen voorkomen dat ziektekiemen zich naar anderen verspreiden.

Doodt het wassen van kleding in koud water ziektekiemen?

Het wassen van kleding of beddengoed in koud water doodt ziektekiemen niet voldoende en kan een residu van ziektekiemen in de wasmachine achterlaten. Dit kan de volgende lading besmetten en een onaangename voedingsbodem voor bacteriën creëren. Het schoonhouden van uw wasmachine, vooral vanwege de natte omgeving, is uiterst belangrijk omdat ziektekiemen kunnen gedijen in vochtige ruimtes en zich snel kunnen vermenigvuldigen.

Doodt het tien minuten lang wasgoed in de droger zetten alle aanwezige ziektekiemen?

Om ziektekiemen effectief te doden, moet je je kleding ongeveer 30 minuten op de hoogste stand drogen. Als je dit gedurende 10 minuten en op een andere stand doet, zullen de ziektekiemen niet voldoende worden gedood.

Hoe de was doen ziektekiemen kan helpen verminderen

Kleding op de juiste manier wassen en drogen kan helpen bij het doden van bepaalde ziektekiemen en virussen. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om elke ziektekiem volledig te ontsmetten en te doden, maar u kunt het aantal schadelijke ziektekiemen aanzienlijk verminderen door goede wasgewoonten toe te passen. Vergeet niet om altijd je handen te wassen nadat je vuile was hebt aangeraakt, omdat dit kan helpen dat ziekten zich naar anderen verspreiden.

Aanbevolen: