Hoe luizen op beddengoed te doden

Inhoudsopgave:

Hoe luizen op beddengoed te doden
Hoe luizen op beddengoed te doden
Anonim
Luizen uit beddengoed verwijderen
Luizen uit beddengoed verwijderen

Alleen al de uitdrukking 'hoofdluis' is genoeg om je hoofd te laten jeuken. Als u echter een van de duizenden bent die met dit irritante gevaar te maken krijgt, vraagt u zich misschien af hoe u uw beddengoed, inclusief uw matras, moet schoonmaken. Ook al lijkt het misschien een onmogelijke taak, het kost alleen maar moeite om je beddengoed luisvrij te krijgen.

Methode voor het verwijderen van luizen uit beddengoed

In tegenstelling tot vlooien zijn hoofdluizen geen springers. Daarom is de plaats waar ze naartoe gaan beperkt tot kruipen. En op een menselijk hoofd zijn is een gelukkige plek. Volgens de CDC zullen hoofdluizen niet lang overleven zonder het menselijk hoofd.

Benodigdheden

Je hoeft je bankrekening niet te vereffenen voor dure schoonmakers. Verzamel een paar eenvoudige benodigdheden en je bent klaar om te gaan.

  • Vacuüm
  • Grote vuilniszakken
  • Droger

Stap 1

Verwijder al je beddengoed. Dit omvat lakens, dekens, kussens, dekbedden, rokken, enz. Strip uw matras tot niets.

Vrouw veranderende kussenslopen
Vrouw veranderende kussenslopen

Stap 2

Was alles wat gewassen kan worden. Kussens, lakens, kussenslopen, dekens, bedrokken, enz. kunnen allemaal in de wasmachine worden gegooid als ze wasbaar zijn.

  • Was alles in heet water en droog het minimaal 45 minuten op de hoogste stand.
  • Als je een kledingstuk niet kunt wassen, droog het dan tenminste 30-45 minuten. De hitte zal de luis en neten doden.

Stap 3

Alles wat niet kan worden gewassen, stop je in de vuilniszakken. Deze moeten minimaal 7-10 dagen blijven zitten om er zeker van te zijn dat alle luizen en neten dood zijn. Daarom, als je het kunt drogen, zou je dat moeten doen. Hierdoor kun je je items onmiddellijk gebruiken.

Stap 4

Stoom je matras. Besteed speciale aandacht aan alle plooien in de matras. Dit zijn de gemakkelijkste plekken waar de luis zich kan verzamelen en zich kan verstoppen. Zorg ervoor dat u de matras grondig stofzuigt.

Stofzuig uw matras
Stofzuig uw matras

Stap 5

Maak je bed opnieuw op met vers gewassen beddengoed en kussens.

Herhaal de stappen indien nodig

Hoewel u uw beddengoed grondig wilt schoonmaken nadat uw eerste besmetting is gevonden, zult u deze stappen ook willen herhalen als er sprake is van herbesmetting. Dit moet voor al het beddengoed in huis worden gedaan. Het is ook handig om afgesloten beddengoed op een plek in huis te plaatsen die niet wordt gebruikt, zoals een kelder of kast.

Zelfgemaakte beddengoedsprays

Als je er niet op vertrouwt dat alleen stofzuigen en drogen voldoende zijn, dan kun je zelfgemaakte of in de winkel gekochte sprays proberen. Deze zijn ook geweldig als preventieve maatregel. De meeste in de winkel gekochte sprays bevatten insecticiden zoals in shampoos; daarom kan een doe-het-zelf-spray de juiste keuze zijn.

DIY Bleekmiddel tegen Luizen

Als je een matras, meubilair of beddengoed hebt dat niet beschadigd raakt door bleekmiddel, kun je deze doe-het-zelf-behandeling proberen. Er zijn slechts drie items nodig:

  • 2 eetlepels bleekmiddel
  • 1 ¼ kopjes water
  • Spuitfles

Combineer het bleekmiddel en water in een spuitfles. Schud lichtjes om te mengen. Probeer dit eerst op een klein oppervlak om er zeker van te zijn dat dit het materiaal niet beschadigt. Zodra u de test heeft gedaan, begint u het beddengoed royaal te besproeien.

DIY etherische oliespray

Als je meubels of beddengoed hebt die niet tegen bleekmiddel kunnen, kun je etherische oliën proberen. Er zijn verschillende essentiële oliën die op natuurlijke wijze luis afstoten. Dit is wat je nodig hebt:

  • 2 kopjes water
  • 10-20 druppels tea tree, rozemarijn, pepermunt, lavendel of boerenwormkruid etherische olie (ala/sommige gecombineerd of slechts één)
  • Spuitfles

Combineer het water en de oliën. Spuit de zelfgemaakte oplossing op je beddengoed en matras. Je kunt dit zelfs op je hoofd gebruiken.

Luizen verwijderen

Luizen zijn een verschrikkelijke overlast die typisch schoolgaande kinderen treft. Hoewel deze kleine bedreigingen niet kunnen rennen of springen, kunnen ze wel kruipen. Daarom kunnen ze op beddengoed van de hoofden van kinderen vallen. U kunt echter troost putten uit het feit dat ze niet lang zullen leven. Het wegwerken ervan is gewoon een kwestie van je beddengoed in de droger gooien en de matrassen goed stofzuigen. Als je echter een preventiespray wilt, zijn er een paar doe-het-zelf-recepten beschikbaar. Krijg nu tips over hoe u luizen op meubels kunt doden, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw huis luisvrij is.

Aanbevolen: