Een bedankbriefje schrijven

Inhoudsopgave:

Een bedankbriefje schrijven
Een bedankbriefje schrijven
Anonim
Vrouw schrijven wenskaart
Vrouw schrijven wenskaart

Leren hoe je een bedankbriefje schrijft, bevat leestips voor het schrijven van bedankbrieven van professionals. Bedankbriefjes kunnen lang of kort zijn en voor verschillende situaties worden gebruikt. Houd het doel van het tonen van dankbaarheid in gedachten en je zult merken dat je gemakkelijk een bedankbriefje kunt schrijven voor elke gelegenheid.

Stap één: kies uw formaat

Bedankbriefjes kunnen vele vormen aannemen, afhankelijk van de ontvanger, tijdgebrek en beschikbare materialen. Misschien wilt u een sjabloon voor een bedankbrief voor een donatie gebruiken om lange, gepersonaliseerde bedankbriefjes te maken voor vrijwilligers, sponsors of zelfs deelnemers aan een fondsenwerving. Als je bedankt voor een specifieke taak of gewoon om complimenten te geven, kun je kiezen voor een afdrukbare bedankkaart met een of twee handgeschreven zinnen.

Stap twee: vind de juiste toon

Bedankbriefjes kunnen serieus en formeel of licht en leuk zijn, afhankelijk van de omstandigheid. Denk aan de ontvanger van uw bedankbriefje, hoe uw relatie is en waarvoor u bedankt.

  • In voorbeelden van bedankbrieven voor donaties zul je zien dat de toon serieus is, maar niet formeel, omdat je een persoonlijke relatie met donateurs hebt ontwikkeld.
  • Wanneer u een bedankbriefje aan de baas schrijft, wilt u het waarschijnlijk formeel houden, omdat uw relatie eerder professioneel dan persoonlijk is.
  • Het gebruik van humor in bedankbriefjes voor collega's of andere vrijwilligers is zinvol als je al een speelse relatie hebt.

Kies een passende begroeting

Bedankbriefjes beginnen over het algemeen met 'Beste', gevolgd door de naam van de ontvanger. Waar mogelijk wilt u specifiek zijn in uw begroeting. Als u bijvoorbeeld een bedankbriefje stuurt naar een bedrijf dat u heeft gesponsord, begin dan met 'Beste bedrijfsnaam'. Als u het aan een specifieke persoon richt, gebruik dan diens naam en zorg ervoor dat deze correct gespeld is. Informele opmerkingen kunnen eenvoudigweg beginnen met de voornaam van de ontvanger of met een leuk synoniem voor 'Beste', zoals 'Gegroet'.

Stap drie: bepaal waar je dankbaar voor bent

De sleutel om elk bedankbriefje persoonlijk te laten aanvoelen, is door aan het begin van het briefje duidelijk aan te geven waarvoor je de ontvanger bedankt. De kans is groot dat hun bijdrage op de een of andere manier uniek is, dus hun bedankbriefje zou dat ook moeten zijn. Hoewel het gebruik van de zinsnede 'Bedankt' standaard is, zijn er andere soortgelijke zinsneden en woorden die wellicht beter bij uw bedankbriefje passen, zoals:

  • Ik/wij waarderen
  • Ik/Wij herkennen
  • Dankbaar/Dankbaarheid
  • Het is/Je bent een zegen
  • Hartelijk bedankt
  • Ik/wij willen erkennen
Handgeschreven bedankbriefje
Handgeschreven bedankbriefje

Woorden om vrijwilligers te bedanken

Kijk naar voorbeelden van woorden om vrijwilligers te bedanken waarin de nadruk wordt gelegd op het geven van tijd en energie. Zinnen als 'Bedankt voor het geschenk van de tijd.' of "We zijn dankbaar voor de tijd die u met ons deelt." zijn eenvoudige manieren om vrijwilligers te bedanken.

  • Je kunt bedankkaartzinnen voor vrijwilligers gebruiken en deze personaliseren door een paar woorden te veranderen in woorden die meer lijken op een deel van je natuurlijke vocabulaire.
  • Citaten over vrijwilligerswerk en citaten over vrijwilligerswaardering kunnen ook worden toegepast op collega's en gasten die fondsenwerven.
  • Bedanktcitaten voor leraren kunnen goed werken voor al het schoolpersoneel, maar ook voor vrijwilligers en mentoren van liefdadigheidsprogramma's.

Woorden om iemand te bedanken voor een geschenk

Als je niet weet hoe je iemand moet bedanken voor een geschenk, zoals een fruitmand van vrijwilligers voor je verjaardag, lees dan enkele bedankbriefjes voor je bruiloft. Omdat deze aantekeningen allemaal gaan over het tonen van dankbaarheid voor geschenken, kunnen ze worden aangepast aan de meeste andere scenario's waarin geschenken worden gegeven. Donaties kunnen ook als geschenk worden behandeld als het gaat om bedankbriefjes. In plaats van 'Bedankt voor je donatie' te zeggen, kun je meer details geven en zeggen: 'Bedankt voor het doneren van de mok, pen en magneet.'

Woorden om iemand te bedanken voor geld

Iemand bedanken voor het doneren van geld krijgt doorgaans een formele en professionele toon. Kijk aan de hand van een voorbeeld van een financiële donatie bedankbrief hoe u dit soms gevoelige onderwerp kunt aanpakken. Zorg ervoor dat u een korte verklaring toevoegt over waar u het geld voor gaat gebruiken of hoe het een impact zal hebben.

Stap vier: werk de details uit

Zodra je je begroeting en openingsverklaring met een gedetailleerd dankwoord hebt ontvangen, is het tijd om wat details uit te werken. Overweeg om informatie op te nemen over hoe de acties van de ontvanger u, uw organisatie of anderen ten goede zullen komen. Je kunt ook zaken opnemen zoals details over komende evenementen om vrijwilligers te waarderen of je hoop op een relatie in de toekomst.

Stap vijf: kies een passende afsluiting

Denk aan de toon en het formaat van je bedankbriefje bij het kiezen van een passende afsluiting voor het briefje dat vlak voor je handtekening komt. Een van de meest voorkomende zinnen om een bedankbriefje mee af te sluiten is 'Met vriendelijke groet'. Andere geweldige afsluitingen zijn:

  • Nogmaals bedankt
  • Met dankbaarheid
  • Met vriendelijke groet
  • Met grote dank
  • Hartelijk dank aan jou

Stap zes: kies een bezorgmethode

De meeste bedankbriefjes worden met de hand afgeleverd of per post afgeleverd. Als deze bezorgsystemen voor u werken, gebruik ze dan zeker. Als je wilt dat je bedankbriefje wat unieker en persoonlijker wordt, denk dan eens na over slimme bedankbriefje-ideeën, zoals het versturen van videobedankberichten of het laten doorspelen van berichten op gebakken goederen als bedankbriefje. Het proces is hetzelfde voor het maken van deze leuke bedankbriefjes, alleen schrijf je het briefje niet noodzakelijkerwijs zelf op. Hoewel de wereld doordrenkt is van technologie, hebben bedankjes via e-mail, sms of sociale media nog steeds de neiging om onpersoonlijk aan te voelen, dus vermijd ze waar mogelijk.

Een briefje om dankbaarheid te uiten

Een van de eenvoudigste manieren om iemand te bedanken, of dankbaarheid te uiten, is met een snel en attent bedankbriefje. Een bedankbriefje schrijven is gemakkelijk als je je concentreert op je echte gevoelens en de specifieke kenmerken waarvoor je iemand bedankt.

Aanbevolen: