Afscheid van medewerker, bedankbriefje

Inhoudsopgave:

Afscheid van medewerker, bedankbriefje
Afscheid van medewerker, bedankbriefje
Anonim
Bedankbriefje
Bedankbriefje

Hoewel het niet altijd nodig is om bedankbriefjes te schrijven bij het verlaten van een functie, zijn er verschillende situaties waarin het gepast is om in een bedankbriefje afscheid te nemen van uw collega's of managers. Toon uw dankbaarheid voor de ervaring die u tijdens uw dienstverband heeft opgedaan door ter inspiratie een (of meer) van deze voorbeelden van afscheidsbriefjes te gebruiken.

Bedankt het management voor kansen uit het verleden

Overweeg om een afscheidsbriefje aan uw supervisor te schrijven, waarin u uw waardering uitdrukt voor de mogelijkheid om met hem of haar samen te werken, voordat u vertrekt om andere interesses na te streven. Misschien wilt u zelfs een soortgelijk bericht schrijven voor de mensen op hogere managementniveaus in uw organisatie. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat u met een positieve noot vertrekt en een laatste indruk van professionaliteit krijgt.

Bedankt voor mentorschap

Ik wil u graag bedanken voor de kans om de afgelopen vijf jaar lid te zijn van het Acme Company-team. Je bent een uitstekende supervisor geweest en ik waardeer het enorm dat je bereid was om tijdens deze fase van mijn carrière als mentor voor mij te dienen. Ik besef dat jouw begeleiding veel te maken heeft met mijn succes, en ik kan je niet genoeg bedanken voor alles wat je hebt gedaan om mij te helpen in mijn carrière. Beste wensen voor aanhoudend succes.

Bedankt voor de leerervaring

Nu ik vertrek om mijn nieuwe carrière voort te zetten, wil ik de tijd nemen om u te bedanken voor uw begeleiding en steun tijdens mijn dienstverband. Het werken onder uw bekwame supervisie en leiding is een onvergetelijke ervaring geweest, en ik heb veel van u geleerd. De vaardigheden en capaciteiten die u mij heeft helpen ontwikkelen, zullen mij in staat stellen mijn professionele doelen in de toekomst sneller te bereiken. Ik wens je het allerbeste bij al je inspanningen.

Afscheid nemen als je van rol verandert

Als u een interne promotie of overplaatsing accepteert, verlaat u het bedrijf niet, maar wel uw dagelijkse team. Het is een goed idee om de tijd te nemen om een speciaal afscheidsbericht te schrijven aan de leden van het team dat u verlaat terwijl u overstapt naar uw nieuwe rol.

Nieuwe rol op dezelfde locatie

Terwijl ik binnen ons bedrijf een nieuw verantwoordelijkheidsniveau ga bereiken, zal ik altijd de hulp en steun van mijn collega's op de marketingafdeling herinneren. Ik heb ervan genoten om deel uit te maken van deze groep, en ik zal onze teamgeest en enthousiasme missen, waardoor elk project gemakkelijk te verwezenlijken leek. Bedankt dat jullie door de jaren heen zulke geweldige teamleden en collega’s zijn geweest. Beste wensen voor iedereen!

Nieuwe locatie bij hetzelfde bedrijf

Terwijl ik mij voorbereid op de overstap naar de functie van assistent-manager op onze locatie in Dallas, wilde ik de tijd nemen om u te laten weten hoeveel ik de afgelopen jaren met veel plezier met u heb samengewerkt in het verkoopteam in Houston. Het was geweldig om elke dag zulke geweldige teamleden te hebben om mee te werken, en ik waardeer jullie allemaal enorm. Het was een voorrecht.

Bedankt aanbieden voor een afscheidsviering

Afhankelijk van de reden waarom u uw baan opzegt, kunnen uw collega's een afscheidsfeestje organiseren en/of u een afscheidscadeau geven. Het is zeker een goed idee om bij je vertrek je waardering uit te drukken voor de mensen met wie je zo lang zij aan zij hebt gewerkt, vooral als ze hun uiterste best doen om je te laten weten hoezeer je gemist zult worden.

Bedankt voor het verrassende afscheidsfeestje

Hartelijk bedankt voor het organiseren van een afscheidsfeestje voor mij in Corner Pub vorige week. Ik heb zeker genoten van het delen van de vele lunches en happy hours na het werk met het team tijdens mijn tijd bij het bedrijf, dus het was de perfecte locatie om uit te kiezen voor een afscheidsfeestje! Ik was echt verrast toen ik donderdag naar binnen liep om je te ontmoeten. Iedereen was daar aanwezig. Het betekent zoveel voor mij om zulke geweldige collega’s te hebben en zo’n warm afscheid te ervaren. Ook al ben ik niet elke dag op kantoor, ik kijk ernaar uit om contact met je te houden!

Bedankt voor het afscheidscadeau

Hartelijk bedankt voor het genereuze afscheidscadeau. De X-widget die je me gaf zal heel nuttig zijn als ik aan mijn volgende avontuur begin, en het betekent zoveel om zulke attente collega's te hebben. Ik heb het zo gewaardeerd dat ik de afgelopen X jaar deel heb uitgemaakt van de ABC-afdeling van het bedrijf XYZ. De fantastische mensen met wie ik de kans heb gehad om te werken, zijn een groot deel van de reden waarom dat zo is. Ik zal jullie allemaal missen. Blijf op de hoogte.

Bedankt en tot ziens zeggen tegen teamleden

Zelfs als uw collega's geen feestje geven of geen cadeau sturen, is het nog steeds een goed idee om een bedankje te sturen wanneer u het team of de organisatie verlaat. U kunt een algemene opmerking naar de hele groep sturen of individuele berichten schrijven naar mensen met wie u bijzonder nauw heeft samengewerkt.

Waardering voor een geweldig team

Deel uitmaken van het team van de financiële afdeling heeft mij veel prettige herinneringen gegeven om te koesteren nu ik een nieuw seizoen van mijn leven inga. Ik zal waarschijnlijk nooit vergeten hoe welkom iedereen mij deed voelen op mijn allereerste dag hier. De beste wensen voor jullie allemaal! Ik hoop dat we au revoir kunnen zeggen in plaats van vaarwel en contact kunnen houden terwijl we onze persoonlijke doelen nastreven.

Laten we contact houden

Hartelijk bedankt dat je door de jaren heen zo'n geweldige collega en vriend bent geweest. Ik heb uw professionaliteit en steun enorm gewaardeerd toen we zij aan zij werkten aan de talrijke projecten waaraan we door de jaren heen hebben gewerkt. Jij en ik hebben veel avonturen meegemaakt in de tijd die we samen in het evenementenplanningsteam hebben doorgebracht. Ik zal het missen om je dagelijks te zien, maar ben van plan contact te houden, ook al verlaat ik het bedrijf. Beste wensen voor verder succes! Laten we begin volgende maand een lunchdatum afspreken.

Afscheid nemen na pensionering

Als u het geluk heeft dat u met pensioen gaat, neem dan een paar minuten de tijd om een afscheidsbericht te schrijven waarin u uw toekomstige oud-collega's laat weten dat u het op prijs stelt om met hen samen te werken en hen het beste wenst.

Waardering voor bedrijfswaarden en collega's

Terwijl ik me voorbereid op de overgang van mijn rol bij Mystery Manufacturing naar mijn pensioen, besef ik hoe gelukkig ik ben geweest om de afgelopen 15 jaar deel uit te maken van zo'n geweldige organisatie en team. Het was een voorrecht om met ieder van u samen te werken en een bedrijf te vertegenwoordigen dat zo sterk de nadruk legt op het leveren van kwaliteitsdiensten die voldoen aan de behoeften van klanten. Accepteer alstublieft mijn oprechte dankbetuiging voor de prachtige ervaring en herinneringen. Beste wensen voor aanhoudend succes.

Bedankt aan een geweldig team

Hoewel ik opgewonden ben dat ik eindelijk de tijd heb om al die dingen te doen waar ik al jaren van droom, zijn mijn gedachten ook doordrenkt van verdriet. Tijdens mijn werk hier hebben mijn collega's en managers mij zoveel geleerd over toewijding, loyaliteit, teamwerk en enthousiasme. Ik heb ervan genoten om deel uit te maken van zo’n hecht team en wens jullie allemaal het succes dat jullie zo rijkelijk verdienen.

Algemene dankbetuigingen

Natuurlijk is het niet altijd zo dat je veel positieve dingen te zeggen hebt als je een functie verlaat. Als je op zoek bent naar een beleefde manier om afscheid te nemen en te bedanken, maar je vindt dat de toon van de andere voorbeeldberichten hier misschien wat vrolijker is dan wat passend is voor jouw situatie, overweeg dan een van deze opties:

  • Hier werken was een ongelooflijke ervaring die mijn kracht en vastberadenheid om te slagen heeft aangescherpt. Ik wil iedereen bedanken met wie ik het voorrecht heb gehad om te communiceren en wens jullie het allerbeste in je professionele en persoonlijke leven.
  • Deel uitmaken van het Super Widget Company-team is absoluut een avontuur geweest. Ik wil graag iedereen bedanken met wie ik heb samengewerkt in de tijd die ik heb doorgebracht als lid van het administratieve dienstenteam. Beste wensen voor succes.

Tips voor het schrijven van afscheidsberichten

Gebruik deze tips om je afscheidsberichten snel en gemakkelijk voor te bereiden:

  • Het is altijd het beste om schriftelijke correspondentie met collega's of managers op professioneel niveau te bewaren, zelfs als u schrijft naar personen met wie u mogelijk ook een persoonlijke relatie heeft.
  • Concentreer u op gedeelde herinneringen of specifieke manieren waarop de andere persoon u heeft geholpen.
  • Wees oprecht en houd het kort.
  • Voeg een vorm van contactgegevens toe als je wilt dat mensen contact met je kunnen houden.
  • Schrijf uw bericht in conceptvorm en lees het voor. Dit kan je helpen grammaticale fouten of lastige bewoordingen te ontdekken die moeten worden opgelost.
  • Als je tevreden bent met de resultaten, herschrijf je het bedankje in een kant-en-klaar formaat op mooi briefpapier. Een handgeschreven bedankbriefje biedt een geweldig persoonlijk tintje. Overweeg een van deze gratis afdrukbare bedankkaarten te gebruiken.

Voordelen van gepaste bedankcorrespondentie

De manier waarop u zich gedraagt wanneer u een organisatie verlaat, laat een blijvende indruk achter op zowel collega's als het management. Houd er rekening mee dat u uw voormalige collega's mogelijk opnieuw tegenkomt, mogelijk in een andere baan, in een klant-leverancierrelatie, in een professionele organisatie, op sociaal gebied of anderszins. Waarschijnlijk zult u op een bepaald moment in de toekomst ook een professionele referentie of aanbevelingsbrief nodig hebben. Door de juiste mensen te bedanken door passende afscheidsbriefjes te schrijven, kun je ervoor zorgen dat je op een liefdevolle en positieve manier herinnerd wordt.

Aanbevolen: