Smaragdgroene Arborvitae Feiten en verzorging

Inhoudsopgave:

Smaragdgroene Arborvitae Feiten en verzorging
Smaragdgroene Arborvitae Feiten en verzorging
Anonim
Rij groene thuja's
Rij groene thuja's

Als u de feiten leert over de verzorging van Emerald Green arborvitae, kunt u bepalen of het een groenblijvende landschapsoptie voor uw huis is. Het zal je misschien verbazen hoe gemakkelijk het is om deze limoengroene piramides te kweken.

De feiten en verzorging van Emerald Green Arborvitae verkennen

De arborvitae (Thuja occidentalis) is een groenblijvende plant die voorkomt in struiken en bomen. De semi-dwerg Emerald Green arborvitae staat bekend om zijn smalle conische of piramidale vorm. Er wordt vaak gekozen voor een groenblijvende haag, of er worden er meerdere dicht bij elkaar geplant ter afscherming.

Smaragdgroen Arborvitae Beschrijving

close-up van arborvitaebladeren
close-up van arborvitaebladeren

De bladeren hebben een glanzende glans en zijn heldergroen met platte naalden. Wanneer de plant kegels produceert, hebben deze een mooie urnvorm. De kegels zijn niet langer dan ½ inch en als ze vallen, worden ze bruin.

  • Hoogte: 1,80 tot 15,5 meter (sommige soorten kunnen 6,5 meter hoog worden)
  • Spread: 3' tot 4'
  • Winterhardheid: zones 2 tot 7

Zonvereisten

Smaragdgroen arborvitae geeft de voorkeur aan volledig zonlicht, maar kan overleven in halfschaduw. Plant deze struiken minimaal op een plek waar ze zes uur volledig zonlicht krijgen.

Koele en droge omgevingen hebben de voorkeur

Deze plant kan zowel in zeer koude klimaten als in droge klimaten overleven. Als u probeert te planten in zuidelijke omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, kan de struik last hebben van een schimmelziekte.

Hoe Smaragdgroene Arborvitae te planten

Zoals bij de meeste planten is het herfstseizoen de ideale tijd om Emerald Green arborvitae te planten. Dit is een snelgroeiende struik/boom die elk jaar tussen de 1 en 2 meter groeit totdat hij volwassen is.

  • Aangezien Emerald Green een brede spreiding heeft, moet u ongeveer 3 tot 1,20 meter tussen de aanplantingen laten als u een dikke haag creëert of als privacyscherm.
  • Vul het gat met losse aarde en druk het lichtjes rond de plant aan, zodat de wortels kunnen ademen.
  • Totdat het wortelstelsel is gevestigd, blijf je twee tot drie keer per week water geven.

Hoe u een gezonde plant selecteert

Je zult een gezonde smaragdgroene arborvitae snel herkennen aan zijn levendige limoenkleur. Dingen waar u op moet letten en die u niet moet kopen, indien aanwezig, zijn naalden die loslaten als u met uw hand over de ledematen gaat. Er mogen geen schaarse plekken of dood hout aanwezig zijn. Als de naalden bruin zijn, kan de plant een schimmel of een andere ziekte hebben. Als u spinnenwebben ziet, is de plant mogelijk besmet met spintmijten. Houd deze dingen in gedachten bij het winkelen voor uw struik.

Smaragdgroene Arborvitae kweken

klein arborvitae in landschap
klein arborvitae in landschap

Smaragdgroene arborvitae zijn niet alleen aantrekkelijk en snelgroeiend, maar vereisen ook redelijk weinig onderhoud. Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat ze optimaal groeien.

Vereisten voor bodem en meststof

Je wilt Emerald Green planten op een plek waar de grond goed doorlaatbaar is. Leemgronden zijn het beste. De pH-waarde moet tussen 6 en 8 liggen. Zorg ervoor dat de kluit zich net iets boven de grond bevindt, ongeveer 1 tot 2 inch.

Hoe vaak Emerald Green Arborvitae water geven

Wanneer u Emerald Green arborvitae voor het eerst plant, moet u de grond vochtig houden. Geef water als de bovenste 2,5 cm grond droog wordt. Een goede vuistregel is om het eerste jaar één of twee keer per week water te geven. Deze plant is goed bestand tegen droogte en houdt niet van natte voeten, dus geef hem niet te veel water.

meststof en compost

Je kunt het beste een laag compost rond de Emerald Green aanbrengen zodra je hem plant. Je wilt elk jaar compost toevoegen. Je hoeft deze plant niet echt te bemesten, maar als hij in het eerste jaar tekenen van stress vertoont met groeiachterstand of als de grond niet goed is opgebouwd, kun je heel spaarzaam een uitgebalanceerde meststof gebruiken of kiezen voor een meststof met langzame afgifte..

Snoeivereisten voor smaragdgroene Arborvitae

Je kunt in het vroege voorjaar snoeien, maar alleen heel licht snoeien. Snoei nooit het kale hout, alleen de bladeren. Dode takken moet je wel wegsnoeien. Deze soort heeft niet veel snoei nodig om zijn piramidale vorm te behouden, maar als hij wat hulp nodig heeft, haal dan je snoeischaren tevoorschijn. Als je een haaglook wilt creëren, moet je de toppen wegknippen en deze gesnoeid houden zodat ze zich aanpassen aan de vorm van de haag.

Arborvitae-ziekten en plagen

Het goede nieuws is dat arborvitaes niet veel vijanden hebben in de insectenwereld. Hetzelfde geldt als het om ziekten gaat. Af en toe kan een smaragdgroen een plaag in zijn naalden en twijgen oplopen. Blight is het gevolg van een slechte luchtcirculatie. Snoei deze terug en verwijder de ziektegebieden. Indien nodig kunt u behandelen met een fungicide.

  • Spidermijten:Spidermijten kunnen een arborvitae snel besmetten en onopgemerkt blijven totdat het te laat is. Je kunt preventieve maatregelen nemen door een organische mycorrhiza te gebruiken die zeer gunstig is voor de plant.
  • Meelwantsen: Af en toe duiken er wolwantsen op. Je kunt deze indringers behandelen met parasitaire wespen of met een agressievere behandeling door een spray te maken met 10-25% ontsmettingsalcohol (isopropyl) met water. Eén keer per week aanbrengen totdat er geen besmetting meer is.
  • Bagworms: Een andere plaag is de zakworm. Deze vervelende beestjes kunnen een arborvitae teisteren. De beste remedie is om de eierzakjes met de hand te plukken en ze te verbranden voordat ze uitkomen.

Tips voor het kweken van smaragdgroene Arborvitae

Een paar handige tips kunnen uw smaragdgroene arborvitae aangenamer maken. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een geweldige vormsnoeiplant, selecteer dan de Smaragdgroene arborvitae voor het maken van spiraalvormige vormsnoei.

  • Takken kunnen breken onder het gewicht van de sneeuw. Houd zoveel mogelijk sneeuw van de plant.
  • Snoei ledematen die kapot gaan tijdens wintersneeuw.
  • Zorg ervoor dat je plant voldoende zonlicht heeft, anders wordt hij langbenig.

Het kweken van smaragdgroene arborvitae gemakkelijk gemaakt

Voor iedereen die in winterhardheidszones 2 tot en met 7 woont, kun je begrijpen hoe gemakkelijk het is om Emerald Green arborvitae te kweken. Misschien vraagt u zich misschien af waarom u deze plant niet in uw tuinplannen heeft opgenomen. Gelukkig is dit zo'n populaire keuze onder huiseigenaren, dat je het bijna overal kunt vinden waar bomen en struiken worden verkocht.

Aanbevolen: