Programma-activiteiten voor jongerenempowerment

Inhoudsopgave:

Programma-activiteiten voor jongerenempowerment
Programma-activiteiten voor jongerenempowerment
Anonim
Studenten praten in vergadering
Studenten praten in vergadering

Jeugd empowerment programma-activiteiten moedigen tieners aan om de controle over hun eigen leven te nemen en positieve veranderingen in hun gemeenschap te creëren. Empowermentactiviteiten voor middelbare scholieren omvatten onder meer het helpen van tieners om zelfvertrouwen te krijgen en actie te ondernemen door middel van zelfexpressie.

Maak een Bullet Journal voor affirmaties

Net als een dankbaarheidsdagboek is een affirmatiedagboek een plek waar tieners dagelijkse positieve mantra's opschrijven. Een affirmatie is een korte, positieve verklaring die over een individu, een ervaring of het leven in het algemeen kan gaan. Wanneer leerlingen deze positieve gedachten elke dag opschrijven, krijgen ze de kans om na te denken over wat goed is om hen heen. Hierdoor kunnen tieners de waarde in alles zien, inclusief zichzelf.

Wat je nodig hebt

  • Leeg dagboek
  • Pen
  • Optionele knutselbenodigdheden om het dagboek te versieren

Instructies

  1. Nummer alle pagina's in het dagboek, beginnend met de eerste lege pagina waarop je gaat schrijven.
  2. Maak een eenvoudige bullet journal-indeling in je lege notitieboekje. Volledige bullet-journals gebruiken veel verschillende gecategoriseerde logboeken die als een boek zijn geïndexeerd om informatie vast te houden. Kies je eigen categorieën om het dagboek persoonlijk te maken. U kunt een eenvoudige versie maken met deze logboeken:

    1. Index - De eerste of twee pagina's van het dagboek waarop u elke categorie schrijft en op welke pagina deze begint.
    2. Sociale/emotionele affirmaties - Waar u positieve uitspraken schrijft over uw sociale en emotionele sterke punten.
    3. Fysieke affirmaties - Waar u affirmaties schrijft over uw fysieke uiterlijk en welzijn.
    4. Educatieve affirmaties - Waar u positieve mantra's schrijft over uw educatieve doelen en prestaties.
    5. Favoriete affirmaties - Besteed elke week wat tijd aan het uitkiezen van je favoriete affirmaties en voeg ze toe aan deze sectie.
    6. Beroemde affirmaties - Voeg positieve en krachtige citaten toe van je favoriete beroemdheden, liedjes, films of memes.
  3. Daag jezelf elke dag uit om minstens drie affirmaties in het dagboek te schrijven.

    1. Begin de verklaring altijd met "I" of "Mijn."
    2. Beperk affirmaties tot vier tot tien woorden.
    3. Schrijf uitspraken in de tegenwoordige tijd.
    4. Als je vastzit, denk dan aan een negatieve gedachte die je vaak hebt en verander die in een positieve uitspraak.

Probeer de Leef binnen je mogelijkheden-uitdaging

Voor veel tieners omvat empowerment financieel vertrouwen en vaardigheden. Ook al heb je misschien geen groot persoonlijk budget, deze uitdaging laat je zien hoe je genoegen kunt nemen met wat je hebt. Als je geen baan hebt of geen spaargeld hebt om mee te werken, vraag dan aan je ouders om een redelijk budget voor je vast te stellen voor een maand. Je kunt ook proberen een maand door te komen zonder geld uit te geven door te leren over gratis hulpbronnen en donaties van anderen te krijgen. Met geldbeheerspellen voor tieners zien leerlingen dat ze in staat zijn tot financiële verantwoordelijkheid.

Wat je nodig hebt

  • Afdrukbaar budgetwerkblad
  • Map met twee zakken
  • Pen
  • Geld voor persoonlijke uitgaven van een maand, zoals kleding, entertainment, telefoon, benzine en snacks

Instructies

  1. Download een gratis afdrukbare wekelijkse budgetorganisator. Pas elke uitgave aan in het bewerkbare PDF-document. Zorg ervoor dat u alles vermeldt waarvoor u zelf moet betalen.
  2. Druk uw ingevulde budgetorganizer af en plaats deze in de linkerzak van uw map.
  3. Houd al uw maandelijkse financiën bij op de budgetorganisator. Bewaar alle bonnetjes in de rechterzak van de map.
  4. Het doel is om binnen je mogelijkheden te leven, wat die ook mogen zijn. Evalueer aan het eind van de maand uw succes en onderzoek waarom u het doel wel of niet hebt kunnen bereiken.

Organiseer een showcase voor creatieve uitingen

Elke tiener is uniek en heeft een originele manier om te zeggen wat voor hem of haar belangrijk is. Profiteer van deze verschillen wanneer u als geen ander een show in galeriestijl organiseert. Deze activiteit helpt tieners vertrouwen te krijgen in hun eigen unieke stijl van zelfexpressie en benadrukt de kracht van diversiteit.

Wat je nodig hebt

  • Eén zin over de empowerment van jongeren
  • Verschillende benodigdheden
  • Plaats voor het evenement

Instructies

  1. Kies een zin gerelateerd aan de empowerment van jongeren of een inspirerend citaat dat alle deelnemers zullen gebruiken voor hun zelfexpressieproject. Voorbeelden van zinsneden zijn: 'Het belangrijkste dat een meisje draagt, is haar zelfvertrouwen' of 'Eén stem maakt een verschil.'
  2. Elke deelnemende tiener kiest een artistieke vorm voor zijn project. Tieners kunnen schilderijen of sculpturen maken, originele poëzievoordrachten doen of zelfs een inspirerende dans uitvoeren.
  3. De enige regel voor het project voor creatieve expressie is dat het een voorbeeld moet zijn van de gekozen zin of citaat.
  4. Toon alle projecten en organiseer een showcase waar communityleden kunnen genieten van de artistieke uitingen.

Maak een beroemde vergelijkingstabel voor tieners

Door de geschiedenis heen en in het moderne nieuws zijn er talloze voorbeelden van jonge mensen die geweldige inspanningen leveren om echte veranderingen in de wereld tot stand te brengen. In deze eenvoudige activiteit vergelijken tieners zichzelf met een van deze geweldige nieuwswaardige jongeren. Tieners zullen zien hoe ze bepaalde eigenschappen en vaardigheden delen met andere jonge mensen die een grote impact hebben gemaakt. Ze zullen ook zien hoe ze over aanvullende vaardigheden kunnen beschikken die hen naar grootsheid kunnen leiden.

Wat je nodig hebt

  • Toegang tot non-fictie onderzoeksmateriaal of internet
  • Eén groot stuk posterbord per tiener
  • Posterversieringsbenodigdheden zoals stiften en stickers
  • Meerdere uren of dagen om de activiteit te voltooien

Instructies

  1. Elke leerling kiest een beroemde tiener die de krantenkoppen haalde vanwege zijn positieve daden.
  2. Tieners onderzoeken het door hen gekozen onderwerp en maken vervolgens aantekeningen over persoonlijkheidskenmerken en specifieke vaardigheden die hebben bijgedragen aan het succes van dat onderwerp.
  3. Met behulp van het posterbord en de decoratiebenodigdheden kunnen tieners allerlei vergelijkingsdiagrammen maken, zoals een Venn-diagram of staafdiagram. Het diagram moet het volgende bevatten:

    1. Eén sectie over de vaardigheden en eigenschappen van de beroemde tiener
    2. Eén sectie over gedeelde eigenschappen tussen de maker en het onderwerp
    3. Eén sectie over de eigenschappen en vaardigheden van de maker die niet worden gedeeld met het onderwerp
  4. Tieners kunnen hun poster presenteren aan hun klas, familie of clubgroep. Je kunt ze ook in een gedeelde ruimte ophangen als galerijdisplay.
tiener houdt een statistiekengrafiek omhoog
tiener houdt een statistiekengrafiek omhoog

Beroemde tienervoorbeelden

Tieners hebben furore gemaakt op alle vakgebieden, van klimaatverandering tot racisme. Kies een onderwerp waar je gepassioneerd over bent of een tiener die je bewondert.

  • Malala Yousafzai - Pleitbezorger voor onderwijs
  • Claudette Colvin - Voorvechter van burgerrechten
  • Jazz Jennings - Transgender jeugdadvocaat
  • Xiuhtezcatl Martinez - Voorvechter van klimaatverandering
  • Jeanne d'Arc - Franse nationale held
  • Louis Braille - Uitvinder van de brailletaal

Organiseer een Meet the Candidates-evenement

Een van de eerste stappen in de empowerment van jongeren houdt in dat je kinderen de kennis geeft die ze nodig hebben of de middelen om kennis te vergaren. Help kinderen de zoektocht naar kennis en macht in het hebben van kennis te begrijpen en te ervaren door hen te vragen een lokaal 'Meet the Candidates'-evenement te organiseren. Studenten zullen vertrouwen krijgen in het benaderen van ambtenaren, gemeenschapskennis aanmoedigen en leren wat iemand tot een groot leider maakt. Dit is slechts een van de vele ideeën voor leiderschapstrainingen voor jongeren die tieners in staat stellen een leiderschapsrol in hun eigen leven op te nemen.

Wat je nodig hebt

  • Een komende lokale verkiezing, zoals een jaarlijkse verkiezing van het schoolbestuur
  • Een locatie

Instructies

  1. Tieners zoeken een gratis lokale locatie en plannen de datum en tijd van het evenement.
  2. Tieners ontdekken wie meedoet aan de verkiezingen en hoe ze contact met hen kunnen opnemen.
  3. Studenten boeken de kandidaten voor het evenement en promoten dit in de gemeenschap.
  4. Elke tiener die betrokken is bij de planning van het evenement moet aanwezig zijn en bereid zijn om minstens één belangrijke vraag te stellen.

Wees actief in uw eigen kracht

Jeugdempowerment moet vanuit elke tiener komen, maar iedereen kan zelfexpressie, zelfvertrouwen en deelname aan gevarieerde ervaringen aanmoedigen. Jeugdempowermentprogramma's helpen tieners betrokken te raken bij de politiek, zich aan te sluiten bij verschillende soorten speciale interessegroepen voor jongeren en omvatten activiteiten voor het opbouwen van vertrouwen voor tieners. Of je nu op zoek bent naar leuke teamactiviteiten voor tieners of naar iets meer gerichts, zoals groepsactiviteiten voor christelijke jongeren, er zijn veel creatieve manieren om jongeren te empoweren.

Aanbevolen: