Feng Shui leren via programma's of thuis

Inhoudsopgave:

Feng Shui leren via programma's of thuis
Feng Shui leren via programma's of thuis
Anonim
feng shui leren
feng shui leren

Het is mogelijk om feng shui en de principes ervan te leren via thuisstudieprogramma's, hoewel er mogelijk meer opties beschikbaar zijn via lessen op locatie. De eeuwenoude wetenschap en kunstvorm van feng shui (wind en water) is een mix van filosofische en praktische benaderingen van het leven in de natuurlijke omgeving en de energie die al het leven aandrijft: chi. Voordat je gaat leren, moet je beslissen welke feng shui-school je wilt beoefenen. De twee belangrijkste zijn Klassiek en Black Hat Sect (westers).

Klassieke Feng Shui-bronnen voor thuisstudie

Klassiek Feng Shui (ook bekend als traditioneel) maakt gebruik van magnetische kompasrichtingen en landvorm (ook bekend als Compass and Form School) om de beste plaatsing van gebouwen/huizen te bepalen en het interieur te ontwerpen. Enkele van de vele gebruikte tools, methoden en systemen zijn:

  • Acht herenhuizen
  • Vliegende sterren
  • Vier pijlers van het lot
  • Chinese astrologie
  • Negen sterren ki
  • Geomancy
  • I-Ching
  • Luo Pan (Chinees kompas)
  • Vijf elemententheorie
  • 24 bergen

Lillian Too, Maleisië

Misschien wel de beroemdste levende goeroe, Lillian Too, heeft meer dan 80 boeken over klassieke praktijken geschreven en is oprichter van WOFS.com, een winkelcentrum dat geneeswijzen, sieraden en meer verkoopt. Too is ook een gerenommeerd leraar. Ze biedt online cursussen aan, waaronder:

  • Praktische Feng Shui voor het moderne leven: de online cursus is voor beginners, maar ook beoefenaars kunnen hiervan profiteren. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden beschikbaar voor het collegegeld van $ 697, zoals een maandelijks betalingsplan.
  • Master Practitioners-cursus: Jaarlijkse cursus van een week in Kuala Lumpur voor gevorderde studenten. Er wordt contactinformatie op de website gegeven om een gedetailleerd cursusschema, de kosten, een accommodatiepakket en een registratieformulier aan te vragen. (Er is beperkt ruimte.)

Alan Stirling Internationale Feng Shui School of Excellence, VK

De Alan Stirling Feng Shui School of Excellence is vernoemd naar de oprichter/eigenaar Alan Stirling. Stirling heeft 30 jaar ervaring en heeft gestudeerd bij verschillende Oost- en West-Masters. Zijn referenties omvatten:

  • Feng Shui Meester en Fellow van het Feng Shui Instituut - de thuisbasis van de traditionele Chinese Feng Shu
  • Senior lid van de Feng Shui Educational and Standards Committee - stelt onderwijsstandaarden vast voor alle Britse consultants en praktijkmensen
  • Voormalig geregistreerd consultant en regionaal voorzitter Feng Shui Society, VK

De school biedt verschillende onderwijslocaties. De persoonlijke lessen worden gegeven in Londen. De aangeboden lessen en trainingen omvatten:

  • Geaccrediteerde Feng Shui professionele consultantcursus: Cursus geschikt voor beginners en praktiserende consultants, gegeven in Londen. Eén weekend per maand gedurende 12 maanden. Het collegegeld is £ 3.300,00 (ongeveer $ 4.300).
  • Feng Shui Proefdag: Introductie voorproefje van traditionele Chinese Feng Shui, vooral goed voor beginners. Het collegegeld bedraagt £ 170 ($ 221) en als je besluit door te gaan, betaal je £ 250 per maand ($ 325) voor de resterende 11 workshops. Eenmalige betaling van £ 2.920 ($3.800).
  • Feng Shui Masterclasses: Persoonlijke aanwezigheidslessen voor consultants en praktijkmensen om naar het volgende niveau te gaan. Het collegegeld voor bestaande en voormalige studenten bedraagt £ 250,00 ($ 325).
  • Eén-op-één les: Deze Skype-les wordt op uurbasis betaald en wordt ondernomen om een specifiek doel of probleem aan te pakken. Collegegeld £ 250 per uur ($ 325).
  • Leren op afstand: Zeven stappen naar de Feng Shui Mastery-cursus heeft geen tijdslimiet voor voltooiing en bevat een gratis ondersteuningsforum voor studenten. Word een Accredited Consultant en heb recht op het gebruik van de letters RCFSI (Recommended Consultant Feng Shui Institute). Kan een aanvraag indienen om geaccrediteerde FSI-instructeurs te worden om geaccrediteerde lessen in uw omgeving te geven. Het collegegeld is $ 2.062.

De beoordelingen van studenten die op hun website worden geplaatst, zowel van afstandsonderwijs als van persoonlijke lessen, zijn zeer positief en waarderen de praktijkgerichte training en de hoeveelheid nuttige informatie/instructie.

Internationale School van Feng Shui, San Diego, CA

International Feng Shui School (IFSS) is opgericht door consultant Amanda Collins. Ze trainde bij gerenommeerde meesters aan de Compass School of Feng Shui in China.

De IFSS biedt een online Feng Shui Master-certificering en interactieve online webinars van Amanda Collins en één-op-één mentorprogramma's voor het opbouwen van uw praktijk. De twee certificeringen zijn:

  • Goudniveau: Dit niveau bestaat uit 15 uur aan live webinars (elk 3 uur) voor $ 1.499.
  • Zilverniveau: On-demand video's en een handleiding van 300 pagina's behandelen klassieke principes en meer. Het collegegeld is $ 999.

Andere onderwijsmogelijkheden zijn onder meer:

  • Continuation Education Credit (CEU): Biedt interne en externe training via partnerschappen met Pacific College of Oriental Medicine (San Diego, New York, Chicago) en de Interior Design Educational Council. Informeer naar het rooster en het lesgeld.
  • Drie opeenvolgende weekendtrainingssessies: de tweedaagse lessen omvatten het leren gebruiken van het kompas, een handleiding van meer dan 300 pagina's en de hulpmiddelen die nodig zijn om uw bedrijf aan de praat te krijgen. Het collegegeld is $ 1.799.

Leermiddelen voor de Black Hat-sekte

De Black Hat Sect, formeel bekend als Black Sect Tantric Boeddhistische School van Feng Shui (BTB), werd naar de westerse wereld gebracht door wijlen professor Thomas Lin Yun. Veel van de klassieke principes worden vaak de vorm van een koekjesvormer genoemd en zijn opgenomen in wat wordt beschouwd als een moderne vorm van feng shui. Vooral Amerikanen omarmden deze kortere, minder complexe vorm van de praktijk.

Bagua
Bagua

BTB Feng Shui School, San Francisco, CA

De BTB Feng Shui School is opgericht door en eigendom van Feng Shui-beoefenaar Steven Post. Zijn geloofsbrieven zijn geworteld in het feit dat hij een discipel en senior student was van wijlen prof. Thomas Lin Yun, van wie wordt gezegd dat hij BTB naar de westerse wereld heeft gebracht.

De slogan van de school luidt: "De originele en belangrijkste school voor het tantrische boeddhisme Feng Shui van de zwarte sekte". Steven Post beoefent al 30 jaar BTB (Black Hat Sect). Hij vermeldt op zijn website dat hij de eerste persoon in de VS was die Feng Shui/Geomancy lesgaf en de eerste persoon die les gaf in de VS

De school biedt verschillende trainingsprogramma's aan. De lessen worden gegeven in San Francisco, CA, een paar in Watsonville, CA en andere in het New York Open Center.

Californische programma's

De leskosten variëren van ongeveer $ 200 tot enkele duizenden, afhankelijk van de gekozen programma's.

  • Introductie-intensives:Eendaagse of weekendintroductie
  • Trainingsprogramma voor beoefenaars: 20 modules na voltooiing, bekroond met BTB Feng Shui Practitioners-certificering
  • Masters trainingsprogramma: 3 jaar, 3 niveaus en 3 certificaten
  • Individuele en meerdere modules: Behandelt specifieke methoden, systemen en filosofieën

New York Open Center-programma's

Het oostkustgedeelte van de school, Geomancy/Feng Shui Education Organization, is gevestigd in NY, NY (mede opgericht door Post en Barry Gordon). BTB Feng Shui Masters-trainingsprogramma? en Inleidende Intensives worden aangeboden in het New York Open Center. Het collegegeldtarief voor het Masters Training-programma is $ 4,305-4,620 per niveau, afhankelijk van de betalingsoptie. Deelnemers moeten één introductieweekend voltooien of zes uur studeren bij een goedgekeurde BTB Feng Shui-leraar.

Feng Shui Arizona, Scottsdale, AZ

Feng Shui Arizona mede-eigenaar/mede-oprichter Lisa Montgomery is een gecertificeerde Feng Shui-consulent en is gespecialiseerd in woestijnomgevingspraktijken. Haar bedrijf biedt elke donderdag om 18.30 uur verschillende lessen van 90 minuten aan in haar winkel voor $ 15. Ze geeft ook de hele dag les (kijk op de website voor het lesrooster). Het 10 jaar oude Feng Shui Resource Center van het bedrijf werd voor het eerst door de International Feng Shui Guild erkend als een Gold Level School.

Terwijl het schooltrainingsprogramma zich richt op BTB, maken leerlingen ook kennis met andere scholen, zoals kompasschool, Chinese astrologie en Flying Star, ongeacht of de leerlingen hun praktijk strikt aan BTB zullen wijden.

  • 6-daagse certificering 1 Training: Het programma volgt de curriculumrichtlijnen van de International Feng-Shui Guild Certification. Het collegegeld bedraagt $ 999 ($300 aanbetaling vereist).
  • Vervolgopleiding: Een driedaags programma op Flying Star is een voorwaarde voor certificering 1-training. Het collegegeld is $ 399.
  • Certificering II Training: Dit 5-daagse programma behandelt de Flying Star-theorie, kompaslocatie/-oriëntatie van gebouwen en Chinese astrologie. Het collegegeld bedraagt $ 999.

Andere leermiddelen

Er is een schat aan online bronnen voor Klassiek en BTB, maar je wilt er zeker van zijn dat je een betrouwbare en deskundige bron kiest. Veel van de websites bieden ook gratis advies, artikelen en diverse informatie, evenals professionele organisaties.

Bagua-koning Wen
Bagua-koning Wen

Geomantiecentrum voor toegepast Feng Shui-onderzoek, Singapore

Geen enkele andere website biedt zoveel gratis leermiddelen als het Geomancy Center for Applied Feng Shui Research. Dit centrum voor klassieke beoefening en leren wordt aangeprezen als de oudste en grootste 'authentieke traditionele Feng Shui'-aanwezigheid op internet (1996). De website, gevestigd in Singapore, werd opgericht en wordt beheerd door Cecil Lee, een Master, en Robert Lee, systeemanalist en programmeur die software en andere programma's ontwikkelt. Maak er een bladwijzer van als een van uw favoriete bronnen.

De website is een overvloed aan alles wat met klassiek te maken heeft, inclusief veel gratis hulpmiddelen en informatie, waaronder rekenmachines, artikelen, leermiddelen, dagelijkse voorspellingen en zelfs gratis software.

  • Gratis advies: Cecil Lee biedt gratis professioneel advies op het websiteforum dat toegankelijk is voor leden (lidmaatschap is gratis).
  • Gratis gepersonaliseerde rapporten: er zijn 15 gratis rapporten beschikbaar, variërend van kua-nummers, elementen, gunstige en ongunstige richtingen en meer.

Je kunt ook lezen wat leden te zeggen hebben over Geomancy.net.

Feng Shui-winkel, VK

Feng Shui Store is meer dan alleen een winkel waar medicijnen worden verkocht. Internationale meester Michael Hanna heeft software ontwikkeld om beoefenaars te helpen en biedt af en toe tweedaagse cursussen aan (informeer online).

Gratis en een schat aan gratis gearchiveerde artikelen voor iedereen die de klassieke praktijk wil leren. Bovendien kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de website voor even zo nu en dan mededelingen en de commentaren en recensies van studenten lezen.

International Feng Shui Guild, Lees Summit, MO

International Feng Shui Guild is een vooraanstaande professionele organisatie die lidmaatschap en ondersteuning biedt aan scholen en consultants over de hele wereld. U kunt door de schoolgids bladeren om de geschikte school voor uw behoeften te vinden. Veel van de genoemde scholen geven alleen les in westerse BTB (Black Hat Sect), terwijl er verschillende zijn die klassieke training aanbieden.

The Feng Shui Society, Londen, VK

De Feng Shui Society, het beroepsregister voor Britse en Europese Feng Shui-consulenten, is een waardevolle hulpbron. De vereniging vermeldt op de website een verscheidenheid aan cursussen, evenementen en geaccrediteerde programma's, evenals de geaccrediteerde opleidingsscholen. Een andere sectie is een doorzoekbare directory met consultants.

Lokale klassen vinden

Er zijn verschillende manieren om lessen in jouw community te vinden. De referenties van de persoon die de les leidt, zijn belangrijk. Je wilt er eerst zeker van zijn dat de persoon het onderwerp kent en de opleiding heeft gevolgd die nodig is om als expert/leraar te worden beschouwd.

  • Hogescholen en universiteiten:Veel hogescholen en universiteiten bieden permanente educatielessen en gastinstructeurs aan.
  • Kamer van Koophandel: Neem contact op met uw plaatselijke kamer van koophandel voor vastgoedbedrijven die diensten en lessen aanbieden.
  • Lokale beoefenaars en meesters: Veel professionals voelen ook de roep om hun kennis met hun gemeenschap te delen en lessen en zelfs certificeringen aan te bieden.

Boeken om te leren

Er zijn veel uitstekende boeken op de markt die je helpen de principes te leren. Net zoals je de inloggegevens van een school/leraar zou bekijken, wil je eerst de inloggegevens van de auteur begrijpen.

Modern boek van Feng Shui

Het moderne boek van Feng Shui door Seven Post met een voorwoord van zijn mentor, grootmeester professor Thomas Lin Yun (ongeveer $ 20): Iedereen die geïnteresseerd is in de Black Hat Sect (BTB) school zal profiteren van de gids die rijkelijk geïllustreerd is met foto's voor een volledige visuele conceptualisering. Het boek belooft u te helpen uw project te beoordelen en vervolgens de BTB-techniek toe te passen om de balans en harmonie in de omgeving van een huis of kantoor te herstellen.

Feng Shui van Lillian Too voor interieurs

Lillian Too's Feng Shui For Interiors (volledig bijgewerkt) door Lillian Too (ongeveer $ 27): De lezer krijgt "eenvoudig te gebruiken manieren om uw binnenruimtes in te richten" die kunnen worden toegepast op elk modern huis of kantoor. Het boek behandelt het gebruik van zowel taoïstische als kompasmethoden. Of je nu net aan je reis begint of al een lange tijd reist, het boek belooft je te laten zien hoe je "onmiddellijk de energie van je binnenruimtes kunt verbeteren om een overvloed aan geluk in je leven aan te trekken."

Lillian Too's geïllustreerde encyclopedie van Feng Shui

De geïllustreerde encyclopedie van Feng Shui door Lillian Too (iets minder dan $ 30): Lillian Too is prachtig geïllustreerd en legt de oorsprong uit, samen met de grondbeginselen, principes en toepassingen. Dit is een uitstekende bron voor beginners. De lezer krijgt praktische hulpmiddelen en technieken aangereikt die gemakkelijk kunnen worden toegepast in woningen en kantoren. Een handig woordenboek legt de gebruikte termen en technieken uit.

Een mastercursus in Feng Shui

Een mastercursus in Feng-Shui door Eva Wong (ongeveer $ 30): Dit rijkelijk geïllustreerde boek is een praktisch en uitgebreid werkboek dat speciaal is ontworpen voor mensen die niet noodzakelijkerwijs kennis hebben van de praktijk. Dit omvat huiseigenaren, makelaars, huurders en bedrijfseigenaren die op zoek zijn naar manieren om hun persoonlijke en zakelijke leven te verbeteren, en niet noodzakelijkerwijs op zoek zijn naar certificering. Het boek belooft praktisch advies te geven dat helpt bij het bouwen van een huis, het kopen van een huis of het opzetten van een kantoor. Er zijn ook oefeningen opgenomen om de lezer te helpen meer over de principes te leren.

Online video's om Feng Shui te leren

Je kunt veel gratis online video's vinden. Bij het bekijken van video's op websites, zoals YouTube, is onderscheidingsvermogen nodig. Bekijk de referenties van de persoon en beoordeel zijn kennis en geloofwaardigheid aan de hand van wat u misschien al weet of dat van andere experts. Je kunt de opmerkingen ook lezen als een ander beoordelingsinstrument.

Architect en meester Howard Choy legt uit hoe je Compass School en de Bagua kunt gebruiken aan de hand van dia's van oude Chinese gebouwen.

Feng Shui for Architecture Oprichtster Simona F. Mainini, Dr. Arch., Master Teacher, bespreekt wat je kunt verwachten in het certificaatprogramma en geeft een kort overzicht van de wetenschappelijke verklaring van de praktijk en waarom het werkt.

Davina MacKail, bekend van haar werk in Hong Kong, China en Britse tv-programma's over geavanceerde praktijken, bespreekt hoe u uw kennis in onroerend goed kunt gebruiken.

Feng Shui leren

Er zijn veel experts die hun kennis willen delen via lessen, boeken en video's. Het is een voortdurend proces van het voortdurend leren van deze dynamische en levensveranderende manier van leven met de natuur en de natuurlijke orde der dingen.

Aanbevolen: