Opties voor ondersteuningsgroepen voor alleenstaande ouders beschikbaar voor iedereen

Inhoudsopgave:

Opties voor ondersteuningsgroepen voor alleenstaande ouders beschikbaar voor iedereen
Opties voor ondersteuningsgroepen voor alleenstaande ouders beschikbaar voor iedereen
Anonim
vrouw deelt tijdens groepstherapie
vrouw deelt tijdens groepstherapie

Steungroepen bieden een geweldige manier om in contact te komen met andere alleenstaande ouders die mogelijk soortgelijke opvoedingsproblemen ervaren. Hulp is binnen handbereik, online of persoonlijk, in kleine, meer intieme groepen of op grotere bijeenkomsten. Met deze ondersteuningsgroepen voor alleenstaande ouders kunt u verbinding maken, ventileren en oplossingen vinden voor problemen waarmee u worstelt.

Online steungroepen voor alleenstaande ouders

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om in contact te komen met andere alleenstaande ouders, dan is een online groep wellicht het beste voor jou. Ze zijn snel toegankelijk en staan doorgaans de hele dag en avond open voor chatten, in tegenstelling tot persoonlijke groepen, die zich aan een specifiek gepland tijdstip houden. Houd er rekening mee dat deze groepen niet altijd door een professional worden gecontroleerd.

Online ondersteuningsgroepen voor alleenstaande ouders
Online ondersteuningsgroepen voor alleenstaande ouders

Ondersteuningsgroep voor alleenstaande moeders en alleenstaande vaders

Deze gratis ondersteuningssite heeft ongeveer 44.000 leden en biedt een online forum waar iedereen lid van kan worden. Het enige wat u hoeft te doen is klikken op deelnemen, een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en akkoord gaan met de voorwaarden van de site. Je kunt een bericht plaatsen in de draad van iemand anders, of een draad beginnen over iets dat je graag wilt bespreken. Deze site is bedoeld voor vrouwen die nu alleenstaande ouders zijn, en ze bieden ook een site speciaal voor alleenstaande vaders. De gebruikers variëren van gescheiden ouders tot weduwnaars. De site tagt je bericht automatisch als alleenstaande moeders of vaders, en je kunt meer tags toevoegen om met anderen in contact te komen. Enkele veel voorkomende tags zijn eenzaamheid, echtscheiding en depressie.

Dagelijkse kracht

Om lid te worden van Daily Strength, klikt u op de knop Registreren en voert u uw persoonlijke gegevens in. Je kunt kiezen hoeveel je wilt delen en of je je profiel privé wilt houden. Deze site is toegankelijk voor zowel alleenstaande moeders als vaders. Veelvoorkomende onderwerpen die besproken worden zijn onder meer de voogdij over kinderen, relatieproblemen en uitdagingen op het gebied van alleenstaand ouderschap. Op deze site kunt u op anderen reageren of uw vragen en gedachten over het alleenstaande ouderschap posten. Ze hebben ook een blog en een bronnengedeelte voor algemeen ouderschap en zelfzorg.

Lokale steungroepen voor alleenstaande ouders

Persoonlijke steungroepen worden doorgaans geleid door een professionele hulpverlener of therapeut, en worden doorgaans elke week op hetzelfde tijdstip gepland. Hierdoor ontstaat een verenigde groep die elkaar langzaam leert kennen. Deze groepen kunnen open zijn, wat betekent dat iedereen op elk moment lid kan worden, of gesloten, wat betekent dat zodra de groep is opgericht, niemand anders lid kan worden totdat een nieuwe cyclus begint. Afhankelijk van de counselor kan de groep meer op een open forum lijken of zijn er geplande onderwerpen voor elke bijeenkomst.

Lokale steungroepen voor alleenstaande ouders
Lokale steungroepen voor alleenstaande ouders

Single en ouderschap

Om een groep bij jou in de buurt te vinden, typ je je postcode in en de database geeft je verschillende lokale opties. Dit programma is opgericht om alleenstaande ouders te helpen met ouderschap, genezing en algeheel welzijn. Ze bieden ook videoseminarcursussen aan die zich richten op emotionele intelligentie, ouderschap en financieel management. Groepen zijn voor zowel mannen als vrouwen en komen wekelijks 90 tot 120 minuten bij elkaar. Groepen ontmoeten elkaar doorgaans in een kerk of koffiebar.

Ouders zonder partners

Parents Without Partners is een internationale non-profitorganisatie die alleenstaande moeders en vaders in de Verenigde Staten en Canada helpt ondersteunen. Om mee te doen, ga naar hun lokale chapters en vind de dichtstbijzijnde. Als er geen bij u in de buurt is, kunt u een aanvraag indienen om er bij u in de buurt een te laten starten. Chapters worden op vrijwillige basis gerund door groepsleden. Bijeenkomsten variëren van steungroepen tot gastsprekers en educatieve programma's die worden geleid door professionals. Leden genieten ook van retraites, wandelen en diners.

Psychologie vandaag

Psychologie Vandaag kunt u zoeken naar lokale steungroepen door uw postcode, stad of naam van de groep in te voeren. Je krijgt een scala aan mogelijkheden voor groepen onder leiding van professionele hulpverleners, huwelijks- en gezinstherapeuten en maatschappelijk werkers. Sommige groepen vereisen betaling, terwijl andere gratis of met korting diensten aanbieden. Via deze site kunt u genderspecifieke groepen en groepen vinden waar zowel mannen als vrouwen aan deel kunnen nemen. Onderwerpen zijn onder meer omgaan met echtscheiding, ouderschapsproblemen, vaardigheden op het gebied van conflictoplossing, daten, geldbeheer, stress en rouwen om uw partner.

Ontmoeten

Meet Up helpt u in contact te komen met enkele van de grootste groepen met alleenstaande ouders in de Verenigde Staten, en u kunt er een bij u in de buurt zoeken met behulp van uw postcode of hun door de staat georganiseerde catalogus. Met talloze opties die niet strikt verband houden met ouderschap, kun je unieke groepen vinden die niet alleen je mentale behoeften ondersteunen, maar ook je sociale behoeften. Als een van hun groepen met u klikt, kunt u rechtstreeks vanaf de website een verzoek indienen om lid te worden.

Ondersteuningsgroepen voor alleenstaande moeders

De problemen en behoeften van alleenstaande moeders kunnen heel anders zijn dan die van alleenstaande vaders. Het vinden van een steungroep voor alleenstaande moeders kan helpen om aan jouw unieke behoeften als moeder te voldoen.

Steungroepen voor alleenstaande moeders
Steungroepen voor alleenstaande moeders

Het leven van een alleenstaande moeder

Deze non-profitorganisatie wordt gerund door een bediening van een kerk en helpt alleenstaande moeders bij het vinden van steungroepen over de hele wereld. Om een groep bij u in de buurt te vinden, typt u uw postcode in en er worden verschillende opties voor u gegenereerd. Deze groepen richten zich op ouderschap, financiële steun en gezondheid en welzijn. Ze bieden ook middelen en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk om andere alleenstaande moeders te helpen.

Alleenstaande moeders naar keuze

Vrouwen die ervoor hebben gekozen alleenstaande ouders te worden, hetzij door adoptie, donorinseminatie of een accidentele zwangerschap met een partner die geen ouder wil zijn, kunnen zich aansluiten bij Single Mothers by Choice. Als je lid wordt van de groep, krijg je een lijst met andere alleenstaande moeders bij jou in de buurt, zodat je rechtstreeks met hen kunt netwerken en misschien zelfs je eigen steungroep kunt vormen. Je hebt ook toegang tot hun 24/7 online ondersteuningsgroep, een forum vol met discussies over verschillende onderwerpen. Een volledig lidmaatschap kost $ 55, maar u kunt kiezen voor een forum-/nieuwsbrieflidmaatschap voor $ 35 per jaar, waarmee u toegang krijgt tot de online ondersteuningsgroep en lokale ondersteuningscontacten.

Ondersteuningsgroepen voor alleenstaande vaders

Alleenstaande vaders hebben een verscheidenheid aan unieke behoeften, net zoals alleenstaande moeders. Als je je liever op je gemak voelt als je alleen met andere mannen praat, is een steungroep voor alleenstaande vaders wellicht de beste optie. Of je nu een gescheiden vader bent, een vader die weduwe is of alleenstaande vader, er is een steungroep voor jou.

Single Dad Support Group Meetup

Meetup biedt een kaart met steungroepen voor alleenstaande vaders over de hele wereld, zodat je andere alleenstaande vaders bij jou in de buurt kunt vinden waarmee je in contact kunt komen. Van San Diego tot Ann Arbor en Groot-Brittannië: er zijn overal groepen alleenstaande vaders die elkaar ontmoeten. Om Meetup te gebruiken, moet je een account aanmaken met je Google- of Facebook-account.

DADS Seattle

Als je in de buurt van Seattle, Washington woont, biedt het DADS-programma wekelijkse ondersteuningsprogramma's voor alle soorten vaders, inclusief alleenstaande vaders. Groepen worden gehouden op twee verschillende locaties in de stad met verschillende avondaanwezigheidsmogelijkheden. Vaders worden uitgenodigd om de problemen waarmee ze momenteel te maken hebben te delen en informatie te vinden over verschillende interessante onderwerpen.

Chatrooms voor alleenstaande ouders

Alleenstaande ouders hebben het druk en het kan zijn dat je geen tijd kunt vrijmaken om naar een steungroepbijeenkomst te gaan. Als dat voor jou het geval is, biedt een chatroom voor alleenstaande ouders je de ondersteuning die je nodig hebt en de vrijheid om te communiceren wanneer het jou het beste uitkomt.

Chatrooms voor alleenstaande ouders
Chatrooms voor alleenstaande ouders

The Bump Chat voor alleenstaande ouders

Het prikbord voor alleenstaande ouders van The Bump bevat honderden onderwerpen over elk onderwerp waar alleenstaande ouders over zouden willen praten. Van het feit dat u zelf een alleenstaande ouder bent, tot de dood van de andere ouder van uw kind: u kunt over alles met andere alleenstaande ouders praten. Sluit je aan bij een bestaande chat of start een nieuwe.

BabyCenter Chatrooms voor alleenstaande ouders

Als u in de chatrooms van BabyCenter zoekt, vindt u een chatthread speciaal voor alleenstaande ouders, waar u verbinding kunt maken met meer dan 11.000 mensen. Of u nu op het punt staat alleenstaande ouder te worden of al een ouder bent, er is een online chatforum voor u. Je kunt de zoekopdracht verfijnen op recente activiteit of op chats die foto's bevatten.

Gingerbread Chat voor alleenstaande ouders

Gingerbread is een organisatie in Groot-Brittannië die middelen verstrekt aan alleenstaande ouders. Hun online chatrooms bieden een verscheidenheid aan onderwerpen, zodat u met andere alleenstaande ouders kunt praten over waar u momenteel aan denkt. Je moet je registreren voor een gratis account om deel te nemen aan de chat.

De perfecte steungroep vinden

Als je op zoek bent naar een geschikte steungroep, kun je het beste lokaal zoeken, zodat je niet ver hoeft te reizen voor het geval je meerdere keren per week moet gaan. Als u liever deel uitmaakt van een genderspecifieke groep of de voorkeur geeft aan een mannelijke of vrouwelijke hulpverlener, zorg er dan voor dat u uw resultaten filtert. Lid worden van een steungroep is een moedige manier om de moeilijkheden aan te pakken die gepaard kunnen gaan met het zijn van een alleenstaande ouder.

Aanbevolen: