Organiseer je keukenkasten voor goede Feng Shui

Inhoudsopgave:

Organiseer je keukenkasten voor goede Feng Shui
Organiseer je keukenkasten voor goede Feng Shui
Anonim
Potten met ingrediënten op houten planken
Potten met ingrediënten op houten planken

Voor een goede keukenfeng shui moet je je keukenkastjes ordenen. Een paar tips voor het ordenen van voedsel en keukengerei in de kasten zullen de chi-energie verbeteren en tegelijkertijd de gezondheid en financiën van het gezin verbeteren.

Keukengrootte en kastopslagruimte

Afhankelijk van de grootte van je keuken, kan het zijn dat je niet genoeg kastruimte hebt. Overbelast het aanrecht niet en verander het niet in een opbergplank. Dit zorgt voor rommel en gifpijlen. Je kunt meer opbergruimte toevoegen met een keukenmeubel of je keuken uitbreiden. Als geen van deze opties mogelijk is, moet u mogelijk uw voorraad keukengereedschap, potten/pannen en kleine apparaten verminderen. Grote keukens hebben misschien meer ruimte, maar het is van cruciaal belang dat u gebruik maakt van de opbergruimtes en kastorganizers gebruikt.

Bovenkasten

De ideale feng shui-kasten voor boven moeten altijd tot aan het plafond worden gebouwd. Je wilt geen ruimte laten tussen de bovenkasten en het plafond. Deze ruimte wordt een valstrik voor chi-energie, waardoor stagnerende chi ontstaat die als rommel wordt beschouwd. Je kunt deze opeenhoping van back-up chi-energie voorkomen door levende planten en verschillende decoratieve voorwerpen in deze ruimte te plaatsen. Houd deze stofvrij om stagnerende chi-energie te voorkomen.

Open kasten en planken

Open kasten en planken creëren gifpijlen. Als je momenteel open kasten hebt, overweeg dan om deuren toe te voegen. Open planken kunnen worden vervangen door een kast met deuren te installeren.

Lagere kasten en werkbladen

Lagere kasten worden vaak rommelig vanwege het ongemak van bukken om te zoeken naar opgeslagen keukenspullen. Investeer in een paar hang-/schuifmanden voor gemakkelijker toegang en gebruik van lagere kasten. Je moet de werkbladen vrijhouden zodat de chi-energie vrij kan stromen en er voorbereidingsruimte is voor de kok in het gezin.

Kastverlichting

Keukenverlichting moet kastverlichting bevatten. U kunt kasten met glazen deuren verfraaien door kleine inbouwspots of doe-het-zelflampen op batterijen toe te voegen. Verlichting onder de kast biedt de benodigde taakverlichting op het aanrecht. Als je bovenste kasten het plafond niet bereiken, kun je de stroom chi-energie aantrekken door de verlichting van de bovenkant van de kasten te gebruiken om het plafond erboven te verlichten.

Messen in lades bewaren

De scherpe punten van messen creëren gifpijlen. Veel mensen hebben een messenblok op het aanrecht staan. Dit is een betere oplossing dan de messen tentoonstellen, maar de ideale feng shui-opbergoplossing is om de messen in een la te verbergen.

Messenset in moderne keuken
Messenset in moderne keuken

Feng Shui voor voorraadkasten

De meeste voorraadkasten bevatten meer dan alleen voedsel. Afhankelijk van de grootte van uw voorraadkast kunt u diverse kookgerei, gereedschappen, potten, pannen en kleine apparaten opbergen. Het organiseren van uw voorraadkast met behulp van feng shui-regels betekent het wegwerken van rommel, het zorgen voor de juiste opslagcontainers en het schoonhouden van uw voorraadkast.

Voedsel organiseren in kasten en voorraadkasten

Voedingsmiddelen in blikjes en dozen kunnen op type worden georganiseerd, waarbij hetzelfde principe wordt gebruikt om soortgelijke items te groeperen en op te slaan. Misschien geeft u er de voorkeur aan om het voedsel in uw kasten en voorraadkasten te ordenen op basis van hoe vaak u ze gebruikt, zodat u er gemakkelijker bij kunt.

Gedeukt, verouderd en zal nooit meer eten

Als blikjes gedeukt zijn of dozen gescheurd/beschadigd zijn, moet u deze vervangen. Verouderde voedingsmiddelen die hun houdbaarheidsdatum hebben overschreden, moeten worden weggegooid en vervangen. Al het voedsel in je kasten dat je niet lekker vindt en waarvan je weet dat je het nooit zult eten, moet worden verwijderd en gedoneerd.

Sla soortgelijke items samen op

Een korte checklist van welke items samen moeten worden bewaard, kan u helpen uw spullen beter te organiseren. Sommige van deze items worden vaak uitgestald op werkbladen of opgehangen boven het kookfornuis. De feng shui-regels zijn echter in tegenspraak met deze praktijk. Deze items omvatten:

  • Zilverwerk moet samen worden bewaard en georganiseerd in laden met behulp van ladeverdelers/organiseert.
  • Kookgerei moet worden bewaard in laden die toegankelijk zijn in de buurt van het fornuis/fornuis.
  • Kleine apparaten moeten in een kast of voorraadkast worden bewaard, terwijl apparaten die dagelijks worden gebruikt op het aanrecht kunnen worden bewaard.
  • Vermijd het tentoonstellen van kookgerei aan de muur.
  • Potten en pannen moeten in kasten worden bewaard en mogen niet boven het hoofd worden opgehangen.
  • Bakpannen en -vormen moeten in de buurt van de oven en/of het fornuis worden bewaard en in kasten worden bewaard.
  • Deksels moeten passen bij kommen en andere containers. Vreemde deksels of containers moeten worden vervangen.
  • Kruiden kunnen samen worden bewaard in een lade, kast of kruidenrek. Plaats deze in de buurt van het fornuis/fornuis, zodat u ze gemakkelijk kunt gebruiken tijdens het koken/bakken.

Serviesgoed, serviesgoed en serveerstukken

Het hebben van voldoende opbergruimte voor serviesgoed, porselein en serveerstukken is belangrijk om een rommelig aanrechtblad te verminderen. Er zijn veel opbergartikelen verkrijgbaar waarmee u deze georganiseerd kunt houden in uw kasten en laden.

Beschadigde items verwijderen

Je moet kommen, borden, kopjes en serveerschalen doorzoeken en alle stukken verwijderen die afgebroken of gebarsten zijn. Deze tekenen van slijtage kunnen schadelijke bacteriën en negatieve chi-energie verzamelen. Het is het beste om deze te verwijderen en te vervangen door nieuwe.

Dingen die je niet samen moet bewaren

De meeste mensen begrijpen het aanzienlijke gezondheidsrisico als ze huishoudelijke schoonmaakmiddelen en voedsel in dezelfde kast bewaren. Zelfs als het voedsel in een afgesloten verpakking of blik zit, is het beter om voorzichtig te zijn. De handigste plek om schoonmaakmiddelen en agressieve chemicaliën op te slaan is in het kastje onder de gootsteen. Gebruik containers om deze te ordenen en te groeperen.

Leer hoe u uw keukenkasten kunt organiseren voor een goede Feng Shui

Als je leert hoe je feng shui-principes kunt gebruiken voor het organiseren van je keukenkastjes, zul je begrijpen hoe belangrijk het is om rommel te verminderen. Je voelt en ziet meteen een verschil zodra je keukenkastjes georganiseerd zijn.

Aanbevolen: