13 moderne ideeën voor het decoreren van boven keukenkasten

Inhoudsopgave:

13 moderne ideeën voor het decoreren van boven keukenkasten
13 moderne ideeën voor het decoreren van boven keukenkasten
Anonim

Symmetrie creëren

Afbeelding
Afbeelding

De ruimte boven keukenkasten is een ideale ruimte om verder te decoreren en uw keuken meer ontwerpdiepte te geven.

Dit ontwerp maakt gebruik van de voordelen van de kastsecties. Een bord en een wijnplant zijn direct gecentreerd boven de afzuigkap geplaatst. Aan weerszijden staan twee vazen en twee afgedekte potten. De hoogste van elk paar is aan de binnenkant geplaatst en de kleinere aan de buitenkant, terwijl het wijnranken naar het bord stromen. De symmetrie wordt aangevuld met wijnranken aan elk uiteinde van het kastblad.

Vazen en urnen met patronen

Afbeelding
Afbeelding

Een grote groep vazen en urnen met patronen kan een collectie laten zien. Deze groep blauw-witte porseleinen gemberpotten, urnen met deksel, vazen, kommen en theepotten accentueert het subtiele blauwe behang met witte accenten. Sommige patroonontwerpen omvatten Holland Delfts aardewerk (Delftsblauw), Pagode, China Blauw, Blauwe Chinoiserie en Blue Willow.

De sleutel tot een succesvolle groepering is het gebruik van verschillende maten en vormen. Werk met oneven getallen in groepen. Verdeel grote groepen met een kom of bord; voeg een paar stukjes in één kleur toe om de patronen te doorbreken.

Een decoratief sjabloon toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

De ruimte boven keukenkastjes kan worden geaccentueerd met een stencileffect. Dit is een ideale keuze voor kasten die vlak tegen de muur liggen en geen ruimte hebben om voorwerpen tentoon te stellen. Sjablonenpatronen moeten bij uw keukenstijl passen en opgaan in de algehele inrichting. Gebruik één of meerdere kleuren om het kleurenschema van uw keuken te herhalen. Een paar voorbeelden van stencilopties voor verschillende stijlen zijn:

  • Franse en Italiaanse decors: ga voor klimop of druivenranken, of een klassieke fleur-de-lis.
  • Traditioneel land: kies gingham, bloemen, fruit of hanen/kippen.

Gebroken witte decoratieve dieren

Afbeelding
Afbeelding

Deze keuken maakt gebruik van het gebroken witte kleurenschema met decoratieve objecten bovenop de kasten; de nadruk ligt hier op het paar zwanen, ondersteund door een houten plaquette, met talrijke andere gebroken witte voorwerpen die hen flankeren. Van koeien tot kippen tot bijen, je kunt een geliefd dier uitlichten.

Gebruik andere gebroken witte voorwerpen zoals:

  • Gedroogde bloemstukken
  • Pot met deksel
  • Dienblad
  • Sokkelurn
  • Grote serveerschaal

Selecteer de meest opvallende kleur in het kleurenschema van uw keuken en herhaal deze in decoratieve objecten.

Houd het simpel

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt niet altijd een uitgebreid of zeer decoratief ontwerp boven keukenkasten nodig. Eenvoudig kan provocerender zijn en een geweldige manier zijn om een verzameling tentoon te stellen, vooral een familiestuk.

Het thema behouden dat verband houdt met de functie van de keuken is een natuurlijke decoratiekeuze. U kunt zowel nieuwe als antieke mengkommen met verschillende ontwerpen en stijlen gebruiken om een unieke en passende display te creëren.

Finial-vignetten

Afbeelding
Afbeelding

Een geweldig ontwerpidee is om verschillende decoratieve eindknoppen in combinaties en met andere objecten te gebruiken om een interessant vignet boven je keukenkastjes te creëren. Enkele van de objecten die u zou kunnen gebruiken zijn:

  • Vogel op kruisbloem
  • Hout- of harsplaat
  • Gestileerde houten handgeschilderde kip
  • Vazen met droogbloemstukken
  • Trio kruisbloemen van verschillende hoogtes
  • Grote houten decoratieve boog
  • Faux bonte klimop

Aantrekkelijke opbergruimte

Afbeelding
Afbeelding

Cubbies boven kasten bieden meer opbergmogelijkheden in de keuken. Deze kaartenbakken zijn een voortzetting van de verticale kaarten die langs de zijkant van de keukenkastjes lopen.

Je kunt deze look opnieuw creëren door kaarten toe te voegen en ze in een accentkleur te schilderen. Eenmaal voltooid, bewaart u kookboeken, wijnflessen, vazen, planten en andere voorwerpen. Hoewel dit nuttig is, moet u ervoor zorgen dat u deze opgeslagen items op een aantrekkelijke manier tentoonstelt, waarbij u ervoor zorgt dat u ze mooi opstapelt en uitlijnt. De hokjemuren zorgen voor een visuele onderbreking tussen kleinere groepen items.

Artwork middelpunt

Afbeelding
Afbeelding

Afhankelijk van de grootte van de ruimte boven je keukenkastjes, kun je verschillende stukken uit je kunstcollectie uitlichten. Kies stukken die passen bij uw algehele decorkleuren, stijl en thema.

Deze kunst toont bijvoorbeeld een gouden herfstlandschap met donkere boomstammen. Het donkerbruin komt terug in de verschillende boxen en houten lattentorens. Misschien geeft u de voorkeur aan een strandschilderij of twee met witte en blauwe kunstvoorwerpen. Accentueer de kunst met:

  • Groot schilderij/kunstwerk
  • Groen
  • Donkere houten kisten

Seizoensdecoraties

Afbeelding
Afbeelding

De kleur van de kastbeits wordt hier aangevuld door de kleurenkeuze die wordt gebruikt in de groepen boven de kasten. De gebruikte decoratieve objecten zijn een combinatie van plaquettes, kruissteek, houten word art plaquettes, vaas met wijnkurken en vierkante plaquette.

Je kunt sommige van deze voorwerpen ruilen met seizoensvoorwerpen om de verschillende kerstdecoraties, zoals die op de foto, aan te vullen. Deze omvatten een plaquette met een winters landschap, een mand gevuld met groen en rode bessen en een kerstbord op een standaard.

Houd bij het toevoegen van seizoensobjecten rekening met stijl, kleur en contrast, zodat ze goed bij de andere objecten passen. Op deze manier blijft het ontwerp vloeiend, ongeacht het seizoen.

Verontruste afwerking

Afbeelding
Afbeelding

Deze groepering werkt omdat de meeste items een verweerde afwerking hebben en interesse bieden in verschillende ontwerpen, maten en hoogtes. De donkerste objecten verankeren het midden van de groepering.

Te gebruiken items zijn onder meer:

  • Traliebakjes
  • Eindstukken
  • Kandelaar
  • Bistrobord
  • Friesen en wandreliëfsplaten
  • Houten uitgesneden mand
  • Gestapelde boeken
  • Kleine klok
  • Bonte klimop

Contrast toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je kunt lichte en donkere objecten gebruiken om contrast en interesse te creëren. Dit is een bijzonder dramatisch effect voor een witte of lichtgekleurde keuken. Donkergroene, bruine tinten en diepgrijze vazen boven keukenkastjes steken af tegen witte en lichter gekleurde kasten.

Plaats verschillende stijlen en maten vazen in een groep verschillende kleuren. Gebruik verschillende taupe en bruine vazen voor een lichter contrasteffect als je niet te veel aandacht op het gebied wilt vestigen.

Blikken binnen handbereik

Afbeelding
Afbeelding

Sommige keukenkastjes zijn zo laag dat je bovenaan spullen binnen handbereik kunt opbergen. Dit transformeert wat een decoratieve ruimte was in een handige opbergruimte voor spullen die gebruikt worden bij het bereiden van ma altijden.

Pasta's en kruiden kunnen worden bewaard in aantrekkelijke hoge, slanke containers (voor pasta's) en kortere (voor kruiden). Je kunt de hoogten door elkaar halen of ze in aflopende hoogten weergeven. Het plaatsen van een decoratieve vaas of een voorwerp dat dezelfde vorm heeft als de blikken, voegt een beetje interesse toe.

Planten voor kleur

Afbeelding
Afbeelding

Het in losse takjes of trossen op de kasten zetten van kamerplanten in potten of kunstranken en ander groen kan een geweldige manier zijn om een keuken te versieren. Naast het gebruik van groen, kunt u decorkleuren introduceren of herhalen met zijden bloemstukken en wijnranken. Deze stijl is veelzijdig genoeg om in elke keuken te passen.

Plaats decoratieve objecten boven keukenkastjes om je keukenstijl te herhalen, zoals koloniaal, retro of modern. Laat de ruimte niet verloren gaan als het uw keukenontwerp kan verbeteren.

Aanbevolen: