Yin Yang Betekenis in liefde en relaties

Inhoudsopgave:

Yin Yang Betekenis in liefde en relaties
Yin Yang Betekenis in liefde en relaties
Anonim
symbool yin en yang
symbool yin en yang

De betekenis van yin yang in de liefde of welke relatie dan ook is niet noodzakelijkerwijs afhankelijk van je geslacht. De positieve en negatieve aspecten van yin en yang vertegenwoordigen een verlangen naar een evenwichtige relatie.

Yin-energie versus Yang-energie

De oude Chinese yin yang-filosofie verdeelt chi-energie in gelijke maar tegengestelde helften. De ene helft is vrouwelijk (yin), de andere helft mannelijk (yang). Dat betekent niet dat de vrouwelijke energie strikt aan een vrouw toebehoort, of dat de mannelijke energie strikt aan een man toebehoort. Een persoon moet een gezond evenwicht tussen beide energieën hebben.

Kenmerken van Yin-energie

Een persoon met prominente yin-energie vertoont een passieve levenshouding. Deze persoon is relaxed en vaak redelijk stil in sociale situaties. Een yin-persoon houdt van eenzaamheid en een rustige, vredige omgeving. Yin-mensen zijn erg zorgzaam en vinden het leuk om een thuis (nest) voor zichzelf en hun gezin te creëren.

Kenmerken van Yang-energie

Een yang-persoon heeft een hoog energieniveau en is voortdurend onderweg. Er is een sterke creatieve inslag die om expressie vraagt. De yang-energie kan overweldigend worden als deze niet in balans is met yin-energie. Te veel yang-energie zal de persoon erg agressief en veeleisend maken. Een yang-persoon waardeert de talenten en gaven van andere mensen en een yin-persoon kan een yang-persoon vaak stabiliseren door onrustige verzorging te bieden.

Evenwichtige Chi in relaties

Deze twee chi-energieën identificeren tegenpolen die elkaar aantrekken en samen een hele en evenwichtige energie creëren. Deze energiebalans kan bestaan binnen een romantische liefdesrelatie, ongeacht het geslacht van het stel. Als stel kunnen deze energieën in verschillende mate en in verschillende hoeveelheden worden verspreid. Het in balans brengen van deze energieën zal het koppel verenigen in een harmonieuze relatie.

Yin Yang in liefdesrelaties

De uitwisseling van energie in een liefdesrelatie is krachtiger dan je misschien beseft. Er zijn momenten waarop de ene persoon meer yin-energie zal hebben en de ander meer yang-energie. Er zijn ook momenten waarop de gecombineerde energieën van het paar meer yin-energie kunnen hebben dan yang-energie en omgekeerd. Dit is normaal en te verwachten, maar uiteindelijk wil je dat deze energieën afnemen en een meer gebalanceerde chi terugkeert.

Te veel Yang-energie

Net als bij feng shui moet het stel zich concentreren op het vinden van een evenwicht tussen yin yang-energie voor hun relatie. Als de ene persoon overdreven door yang-energie wordt gedreven en de andere persoon een evenwicht tussen yin- en yang-energie handhaaft, zal de relatie confronterend zijn omdat de yang-energie probeert te domineren en de benodigde yin-energie over te hevelen. Als beide mensen meer yang-energie hebben, zal er een nooit eindigende strijd om de macht ontstaan. Iedereen zal proberen de ander de baas te zijn of de ander te domineren. Yang-energie is de drijvende kracht achter agressie. Beiden zullen de kalmerende yin-energie van de ander zoeken die niet beschikbaar is en zou ervoor kunnen zorgen dat de yang-energie escaleert.

Te veel Yin-energie

Als het stel te veel yin-energie heeft, zal er niet veel creativiteit of vooruitgang in de relatie zijn. Het stel zal nogal passief zijn en de energie missen om de relatie in meer te veranderen. Dit type relatie wordt uiteindelijk muf. Het stel kan het gevoel hebben dat ze in een sleur zitten en geen manier kunnen vinden om dingen te veranderen. Het herstellen van de balans tussen individuen kan de relatie-energie herstellen.

Yang-persoon en Yin-persoon

Een relatie waarbij de ene persoon vooral yang is en de ander yin, lijkt misschien een harmonieuze vermenging, maar de waarheid is dat deze onevenwichtigheid conflicten en onenigheid zal veroorzaken. Op een gegeven moment zal de yang-persoon het gebrek aan yin-energie in zijn eigen leven voelen en zal de yin-persoon depressief worden zonder de motiverende yang-energie in zijn energiemake-up. Dit kan een cyclus van wederzijdse afhankelijkheid tussen de twee mensen veroorzaken, waarbij geen van beiden zich heel voelt zonder de ander.

Hoe u uw Chi-energie in evenwicht kunt brengen

Er zijn veel manieren waarop je je chi in een evenwichtige staat van zijn kunt brengen, zoals met yoga, meditatie en de beoefening van Tai chi of Qigong. Sluit je als koppel aan bij een klas en ervaar samen de voordelen van deze praktijken.

Ontvouwende energieën van Yin en Yang
Ontvouwende energieën van Yin en Yang

Voeg Yin- of Yang-energie toe aan uw relatie

De eerste plaats waar je moet zoeken naar een onbalans in persoonlijke chi is je huis. De feng shui van je omgeving heeft een dramatische invloed op je persoonlijke chi. Je kunt verschillende feng shui-remedies gebruiken om te veel yang of te veel yin in je huis aan te pakken. Besteed veel aandacht aan de zuidwestelijke sector (liefde/relaties) van je huis en corrigeer eventuele aandoeningen die daar wonen, evenals je slaapkamer, door feng shui-methoden te gebruiken.

Infuseer Yin-energie

Als je meer yin-energie nodig hebt, begin dan met feng shui-rustige kleuren, een verduisterde omgeving en natuurgeluiden die ontspannend zijn. Je kunt ook yin-kleuren dragen via specifieke feng shui-mode-keuzes.

Voeg omgevings-Yang-geluiden toe

Je kunt yang-energie via geluid in je omgeving doordringen. Waar mogelijk kun je muziek, klokkenspel en drums gebruiken voor yang-energie. Vooral kinderen en huisdieren zijn goede yang-energiegeneratoren.

Herstel het evenwicht met een gezond bad

Je kunt ook klankgenezing proberen, wat voor de meeste mensen zeer effectief is. Als koppel kun je deelnemen aan een klankbadsessie. Je gaat niet echt in bad. Dit is een yoga-staat van begeleid zijn door klanken gecreëerd door klankschalen. De geluidsexpert/genezer maakt gebruik van een serie kristallen of koperen klankschalen. Eenmaal in een meditatieve staat zal de genezer een reeks tonen uitvoeren die specifiek zijn voor het ontwaken en herstellen van de chakracentra in uw lichaam.

Wees blij met Yang-energie

De emotie geluk is een krachtige yang-energie en is aanstekelijk. Omring jezelf met heel gelukkige en positieve mensen, zodat een deel van die yang-energie op je afstra alt.

Ideale Yin Yang tussen twee mensen

Wanneer een evenwichtige toestand met yin- en yang-energieën wordt bereikt, worden de twee tegenpolen constructief. Een echtpaar met een evenwichtige chi-relatie zal samen hun leven creëren, opbouwen en vooruit helpen.

Aanbevolen: