6 beste vampierboeken voor tieners

Inhoudsopgave:

6 beste vampierboeken voor tieners
6 beste vampierboeken voor tieners
Anonim
Tienermeisje leesboek
Tienermeisje leesboek

Verhalen over vampieren bestaan al eeuwen, maar veel verhalen hebben een moderne twist of spelen zich af in de wereld van vandaag. Als je geen genoeg kunt krijgen van deze onsterfelijke personages, bekijk dan deze lijst met bekroonde tienervampierboeken.

Abraham Lincoln Vampierjager

In dit historische fictiewerk is Abraham Lincoln meer dan een prominente leider in de Amerikaanse geschiedenis; hij is ook een van de grootste vampierjagers aller tijden. Auteur Seth Grahame-Smith gebruikt een geheim fictief dagboek van Lincoln om het verhaal te vertellen van wat vampieren met de Verenigde Staten te maken hadden. S. Burgeroorlog en het presidentschap van Lincoln in Abraham Lincoln Vampire Hunter. Door de verweven historische feiten is deze bijna 400 pagina's tellende roman zo vermakelijk dat deze in 2012 tot een film werd verfilmd. Tieners houden van de humor, actie en spanning die wordt geïnjecteerd in een onderwerp dat ze op een heel andere manier op school hebben geleerd.

Schemering

Stephenie Meyers Twilight-saga begint met Boek Eén, Twilight. Dit boek staat vermeld als de enige vampierroman in de Time Magazine 100 beste YA-boeken aller tijden en wordt door velen beschouwd als het begin van de literaire vampiergekte van begin jaren 2000. Hoofdpersoon Bella verhuist naar een klein stadje en wordt al snel verliefd op een dromerige tienervampier die haar allerlei problemen bezorgt. De pagina's zijn gevuld met tienerangst, zelfontdekking, romantiek, drama en liefdesverdriet. Dankzij het epische liefdesverhaal zijn van alle vier de Twilight Saga-boeken films gemaakt met Kristen Stewart en Robert Pattinson in de hoofdrol.

Twilight (De Twilight-saga, Boek 1)
Twilight (De Twilight-saga, Boek 1)

De zilveren kus

Met recensies met sterren uit School Library Journal en Booklist is het geen wonder dat The Silver Kiss een plek heeft gevonden als het enige vampierboek in de lijst van 50 beste YA-boeken aller tijden van Booklist. Auteur Annette Curtis Klause laat lezers kennismaken met de 16-jarige Zoe, die probeert om te gaan met een wirwar aan emoties dankzij de levensbedreigende ziekte van haar moeder. Vampier Simon komt langs en het paar helpt elkaar omgaan met de pijn van verlies en de verschrikkingen die in hun leven bestaan.

Vampire Academie

Vampire Academy is de eerste in een internationaal best verkochte serie met dezelfde naam van zes boeken van Richelle Mead. Lissa is een Moroi-vampierprinses en Rose is haar beste vriendin en lijfwacht in dit verhaal over de strijd tussen twee vampiersrassen. Lezers duiken in de wereld van kostscholen, compleet met romantiek, vriendschap en een gevaarlijke sociale scene. In 2014 werd het boek een film met Lucy Fry in de hoofdrol.

The Vampire Diaries

Bestsellerauteur L. J. Smith gaf tienerlezers begin jaren negentig The Vampire Diaries, een serie van vier boeken. Het eerste boek, The Awakening, bevat een klassieke liefdesdriehoek waarin hoofdpersoon Elena geïnteresseerd raakt in twee jongens die toevallig vampieren en broers zijn. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Elena en een van de jongens die ze leuk vindt, Stefan. In 2009 ging een televisieshow gebaseerd op de boeken in première, die liep tot 2017.

Gemarkeerd

Bekroonde auteur P. C. Cast werkt samen met haar dochter, Kristin Cast, om Marked te schrijven, het eerste boek in de House of Night-serie. De zestienjarige Zoe gaat naar een speciale school waar ze begint aan haar opleiding tot volwassen vampier. Dit coming-of-age-boek met een fantasy-twist onderzoekt vriendschap en zelfontdekking. Marked won de RT Reviewers Choice Award 2007 en de Oklahoma Book Award 2008. De hele serie bevat 12 boeken.

Gemarkeerd vampierboek voor tieners
Gemarkeerd vampierboek voor tieners

Betreed de wereld van vampieren

Vampieren zijn er in alle soorten en maten en met een verscheidenheid aan gedragingen, van vriendelijk en liefdevol tot gevaarlijk en achterbaks. Laat je meeslepen in deze onsterfelijke werelden en beslis zelf welk soort vampier de boventoon voert.

Aanbevolen: