Redenen voor een avondklok voor tieners

Inhoudsopgave:

Redenen voor een avondklok voor tieners
Redenen voor een avondklok voor tieners
Anonim
Ouder kijkt bezorgd en staart op zijn horloge
Ouder kijkt bezorgd en staart op zijn horloge

Moeten tieners een avondklok hebben? Het onderwerp uitgaansverboden voor tieners is doorgaans controversieel. Ouders leggen een avondklok op om hun tieners te beschermen, en tieners hebben vaak het gevoel dat dit een oneerlijke beperking is die hen wordt opgelegd. Avondklokken opgelegd door staats- en lokale overheden zijn zelfs nog controversiëler omdat niet alleen tieners het niet eens zijn met deze wetten, maar ook veel volwassenen.

Een avondklok voor tieners is een traditioneel overgangsritueel

Een uitgaansverbod voor tieners bestaat al eeuwen, omdat de volwassen bevolking heeft geprobeerd adolescenten te beschermen. De meeste volwassenen kunnen zich herinneren dat ze geïrriteerd waren toen ze hun ouders hoorden zeggen dat ze op een bepaalde tijd thuis moesten zijn. Veel volwassenen ervoeren ook dat ze ‘levenslang huisarrest kregen’ omdat ze de avondklok hadden overtreden. Het naleven van een avondklok is een van de eerste manieren waarop veel mensen hebben geleerd om te gaan met de verantwoordelijkheden die met vrijheid gepaard gaan.

Waarom een avondklok voor tieners nodig is

Ouders hebben veel redenen om tieners een avondklok op te leggen. De eerste is omdat ze voor hun tiener zorgen en willen dat ze veilig zijn. Ouders hebben zowel moreel als juridisch een verantwoordelijkheid jegens hun kinderen om hen veilig te houden en toezicht te houden op hun activiteiten. Het is ook een kwestie van sociale beleefdheid om te weten wanneer je een tiener thuis kunt verwachten. Ouders moeten weten wanneer hun kind thuiskomt, zodat het kan slapen.

Veiligheid

Vaak is het niet het gedrag van de tiener dat van belang is voor een ouder, maar het gedrag van andere mensen en hoe dit hen zal beïnvloeden. Bijvoorbeeld om 23.00 uur naar huis rijden. is meestal veel veiliger dan om 02.00 uur naar huis te rijden, wanneer de bars gesloten zijn en het aantal mensen dat onder invloed rijdt toeneemt. Dronken chauffeurs vormen een levensbedreigend gevaar terwijl ze proberen naar huis te gaan. Een avondklok is ook een manier voor een tiener om op een elegante manier uit een onveilige of onaangename situatie te komen. Soms is het gewoon fijn om een reden te hebben om te vertrekken. Het is ook belangrijk dat ouders weten wanneer ze hun tiener thuis kunnen verwachten. Als een ouder zijn kind op een bepaald tijdstip niet thuis verwacht, kunnen ze niet weten of hun kind in de problemen zit of hulp nodig heeft. Het is een goed idee dat alle gezinsleden aan iemand vertellen waar ze heen gaan en hoe laat ze thuis zullen zijn. Dit elimineert zorgen en verhoogt de veiligheid.

Leerverantwoordelijkheid

Opgroeien is een proces. Het volgen van sociale regels is een belangrijk onderdeel van dat proces. De tienerjaren zijn de tijd waarin iemand een jonge volwassene wordt die de vrijheid nodig heeft en zou moeten hebben om over het leven te leren. Het creëren van een veilige omgeving om dit leren te doen is een zware klus. Tieners moeten zich bewust zijn van de natuurlijke gevolgen van het niet volgen van de regels, en van de consequenties die door ouders worden opgelegd. Het verliezen van telefoon- en computerrechten is veel minder schadelijk dan tijd doorbrengen in de gevangenis. Het kost tijd om een concept te leren en het in de praktijk te brengen, maar door een stabiele leeromgeving te hebben, kan een tiener een verantwoordelijke jongvolwassene worden.

Het is de wet

Een van de redenen voor het opleggen van een avondklok voor tieners is vanwege de wetten met betrekking tot avondklokken in sommige gemeenschappen. Vaak zijn overtredingen van de avondklok behoorlijk duur en tijdrovend. Ouders worden verantwoordelijk gehouden voor het gedrag van hun kind en moeten voor de rechtbank verschijnen, zware boetes betalen en soms samen met hun tiener lessen volgen of een taakstraf verrichten. De effectiviteit van een avondklok bij misdaadpreventie is het onderwerp van debat tijdens veel gemeenteraadsvergaderingen, maar als de wet er is, zal deze worden gehandhaafd.

Tijdmanagement

Het instellen van een avondklok leert tieners hoe ze hun tijd kunnen beheren en vooruit kunnen plannen. Met een avondklok moeten tieners rekening houden met hoe ver weg hun bestemming is, hoe lang ze daar kunnen blijven en hoe lang het duurt voordat ze weer thuis zijn. Dit is een geweldige vaardigheid die zeker van pas zal komen als ze volwassen worden en hun schema's moeten bijhouden, het verkeer moeten beheren en op tijd moeten zijn voor lessen, afspraken en hun werk.

Vertrouwen opbouwen

Moeder kust haar dochter
Moeder kust haar dochter

Totdat een tiener 18 is of op zichzelf woont, zijn ouders ervoor verantwoordelijk dat ze veilig thuiskomen. Een avondklok geeft ouders enige troost als het gaat om het welzijn van hun kind. Als ouders weten wanneer hun kind thuiskomt, kunnen ze wat geruster rusten in de wetenschap dat er wederzijds vertrouwen is. Een tiener die zich aan de avondklok blijft houden, kan een vertrouwensvolle, open relatie met zijn of haar ouders onderhouden.

Een lepel suiker

Een ouder moet zijn tiener helpen begrijpen waarom de avondklok van kracht is en duidelijk maken wat de straf zal zijn voor het overtreden van de avondklok. Tieners moeten de mogelijkheid krijgen om over hun avondklok voor verschillende activiteiten te onderhandelen en te begrijpen dat ze hun onafhankelijkheid verdienen door betrouwbaar en volwassen te zijn. Door verantwoordelijk gedrag te belonen zal een ouder minder weerstand ondervinden tegen het afdwingen van regels. Geen enkele tiener gaat aan de slag als er een avondklok wordt opgelegd, maar als je de regels begrijpt, zijn ze makkelijker te volgen.

Aanbevolen: