12 eenvoudige doe-het-zelf-ideeën voor kamerdecoratie voor tieners

Inhoudsopgave:

12 eenvoudige doe-het-zelf-ideeën voor kamerdecoratie voor tieners
12 eenvoudige doe-het-zelf-ideeën voor kamerdecoratie voor tieners
Anonim
Eenvoudige doe-het-zelf-ideeën voor kamerdecoratie voor tieners
Eenvoudige doe-het-zelf-ideeën voor kamerdecoratie voor tieners

Je slaapkamer is een van de weinige ruimtes die je de jouwe kunt noemen en waar je je ware persoonlijkheid kunt laten zien. Houd je ruimte fris, leuk en inspirerend met deze eenvoudige doe-het-zelf-kamerdecoratieprojecten die je in een paar uur of minder kunt voltooien.

Krijtbordlabel Kalender

Het enige wat je nodig hebt zijn enkele witte labelstickers en schoolbordverf om trendy, op schoolbord geschilderde labels te maken. Plak de geverfde stickers op een groot canvas, stuk karton of een stuk karton in een rasterpatroon met zes rijen van zeven. Zo ontstaat een herbruikbare wandkalender, waarmee je je planning op een ouderwetse manier kunt bijhouden in plaats van digitaal. Centreer een sticker bovenaan het bord die u voor de maand kunt gebruiken en vul vervolgens de dagen van de week in op de bovenste rij met stickers. Gebruik kleurrijke krijtjes om aankomende evenementen te schrijven.

Krijtbordlabelkalender
Krijtbordlabelkalender

Artistieke accentmuur

Je hoeft niet artistiek te zijn om een accentmuur met abstracte kunst te creëren, want het doel van deze stijl is het overbrengen van gevoelens en niet het repliceren van een herkenbaar beeld. Trek huishoudelijke voorwerpen zoals de onderkant van een koffieblikje of een boek in een willekeurig patroon op de muur en vul ze allemaal met verf voor een snelle, unieke look.

Artistieke accentmuur
Artistieke accentmuur

Keepsake Box-collage

Als je een oud juwelendoosje of souvenirdoosje hebt, kun je deze een nieuw uiterlijk geven met witte lijm en papier met behulp van de decoupagetechniek. Verzamel unieke papieren zoals boekpagina's, honkbalkaarten, songteksten van een favoriet liedje, afgedrukte afbeeldingen van Instagram of oude cd-hoezen. Gebruik een penseel om het papier over de hele doos te lijmen en bedek het geheel vervolgens met nog een dunne laag lijm.

Aandenken collage doos
Aandenken collage doos

Aangepast gevlochten vloerkleed

Verander oude lakens, dunne dekens, oude T-shirts of nieuwe stoffen in een kleurrijk, decoratief gevlochten vloerkleed waar je comfortabel op kunt loungen. Je hebt stoffen stroken nodig die ongeveer 5,5 cm breed en 3 tot 1,20 meter lang zijn. Met een eenvoudige driestrengige vlechttechniek creëer je in een mum van tijd een rond of ovaal vloerkleed. In wezen vlecht je rond in één grote streng, voeg meer stroken toe en vorm het vloerkleed gaandeweg. Bind de rijen samen met lint, touw of touw.

Gevlochten vloerkleed
Gevlochten vloerkleed

Geweven afvalbak

Voeg stijl toe aan elk detail in je kamer, zelfs de vuilnisbak, als je een papieren prullenbak weeft. Voor dit eenvoudige project kun je werkelijk elk soort papier gebruiken, van kleurrijk inpakpapier tot oude tijdschriftpagina's. De lengte van uw papier bepa alt hoe hoog uw prullenbak staat. Gebruik rollen prikbordpapier of oude filmposters om een hoge mand te maken die je als kledingmand kunt gebruiken.

Geweven prullenbak
Geweven prullenbak

Kralengordijnen

Voeg privacy en een ontspannen sfeer toe aan je bed met een eenvoudig kralengordijn. Koop en knip kralenstrengen of maak je eigen kralen van polymeerklei. Als u een hemelbed heeft, knoopt u de touwtjes aan de bovenkant van het hemelbed vast, zodat het aan één of alle vier de zijden naar beneden hangt. Als je een standaard bedframe hebt, hang dan een hoelahoep aan het plafond, vlakbij je hoofdeinde en knoop de kralenkoorden rond driekwart van de hoepel vast. Drapeer de strengen zo dat ze je hoofd omsluiten zonder op je te liggen.

Gordijnen met kralen
Gordijnen met kralen

kussens zonder naaiwerk

Verander je oude kussens in zachte, comfortabele en stijlvolle accentstukken door geknoopte fleece-accentkussens te maken. Plaats het kussen tussen twee grotere, maar gelijke stukken stof, knip de lipjes langs de hele rand van de stof af en knoop de lipjes aan elke kant aan elkaar. Gebruik een oud T-shirt waar je van houdt voor een funky gevoel en vouw een oud, plat kussen dubbel om een vollere vulling te creëren.

Hartkussen zonder naaiwerk
Hartkussen zonder naaiwerk

Set met patronen

Update effen, effen lakensets met een camouflagepatroon of een uniek tie-dye-patroon. Je hebt wat textielverf en een open ruimte nodig om je unieke lakenset te maken. Zorg ervoor dat u vooruit plant door een paar specifieke kleuren te kiezen en het patroon op de stof te visualiseren voordat u begint. Zet ze op je bed of gebruik ze om unieke kunst aan de muur te maken.

Tie Dye-lakenset
Tie Dye-lakenset

Veiligheidsspeldkaarsenhouders

Neem elke standaardkaars van theelichtje tot pilaar, in een pot of op zichzelf, van saai tot koel met een paar veiligheidsspelden, draad of elastiek en wat kralen. Rijg eenvoudig kralen op elke veiligheidsspeld en zet ze vervolgens in een cirkel aan elkaar vast door de draad door de bovenkant en vervolgens de onderkant te rijgen. Kandelaars met veiligheidsspelden kunnen eenvoudig om elke pot of container worden gewikkeld om deze direct een nieuwe look te geven.

Kaarshouder met veiligheidsspeld
Kaarshouder met veiligheidsspeld

Boheemse lampenkap

Geef je kamer een coole, relaxte stijl met een eenvoudige DIY-Boheemse lampenkap. Gebruik hete lijm om enkele korte kralenstrengen rond de onderkant van de kap te plakken en leg vervolgens een doorschijnende sjaal over de hele kap. Je hebt niet alleen een cool accentstuk, maar het zal ook een warmgekleurde gloed door de kamer werpen.

Boheemse lampenkap
Boheemse lampenkap

Fotoboom

Gebruik verf in welke kleur dan ook om een boomfotogalerij op één muur in je kamer te maken. Zoek het midden van de muur en schilder een kale boom. Hang vervolgens ophanghaken aan verschillende takken rond de boom. Vraag je vrienden om mini-kunstwerken te maken die je rond de boom kunt hangen.

Boom fotogalerij
Boom fotogalerij

Schrijfgerei muurkunst

Zorg ervoor dat je kamer jou beschrijft door een persoonlijk motto op één muur te hangen. Kies een sms-symbool dat het beste beschrijft waar u voor staat of uw huidige stemming om aan de slag te gaan.

Wat je nodig hebt:

  • Hete lijm
  • Schrijfgerei in verschillende maten, zoals kleurpotloden, potloden, pennen, stiften, kleurpotloden, krijt, enz.
  • String
  • Nagels of fotohaken

Routebeschrijving:

  1. Gebruik het keukengerei om elke letter te maken door ze op een vlakke ondergrond te leggen en verschillende combinaties uit te proberen.
  2. Als je eenmaal weet hoe je elke letter moet maken, lijm je het schrijfgerei aan elkaar. Je moet elke naad een paar seconden vasthouden om hem in de juiste formatie te laten drogen.
  3. Bind gelijke stukken touw aan de bovenkant van elke letter en hang ze vervolgens op volgorde aan gelijkmatig verdeelde spijkers of haken aan de muur.
Schrijfgerei kunst aan de muur
Schrijfgerei kunst aan de muur

Laat je ware kleuren zien

Het maakt niet uit hoe vaak uw smaak en interesses veranderen, uw kamerinrichting kan gelijke tred houden. Met doe-het-zelfprojecten is het eenvoudig en betaalbaar om de details van je slaapkamer aan te passen, zodat deze altijd bij je persoonlijkheid past.

Aanbevolen: