10 superontspannende kaarsgeuren om je te helpen ontspannen

Inhoudsopgave:

10 superontspannende kaarsgeuren om je te helpen ontspannen
10 superontspannende kaarsgeuren om je te helpen ontspannen
Anonim
Superontspannende kaarsgeuren
Superontspannende kaarsgeuren

Kaarsgeuren kunnen je helpen ontspannen en tot rust komen met hun ontspannende aroma's. Enkele van de meest ontspannende kaarsengeuren zijn gemaakt van essentiële oliën, hoewel synthetische geuren je huis ook kunnen vullen met een kalmerend effect.

1. Ontspan met lavendelgeurkaarsen

Lavendel is waarschijnlijk de meest bekende geur in aromatherapie met etherische oliën en staat bekend om zijn stressverlichtende eigenschappen. Als je op zoek bent naar een geur die de kalmte herstelt na een lange, veeleisende en hectische dag, steek dan gewoon een kaars met lavendelgeur aan, schop je schoenen uit, zet je voeten rechtop en zet wat zachte, rustgevende muziek aan. Je gaat meteen op weg naar ontspanning.

  • Lavendel wordt gebruikt bij aromatherapiebehandelingen om migraine en andere vormen van hoofdpijn te verlichten.
  • Het wordt ook gebruikt om slapelozen te helpen door de slaap te verbeteren dankzij de kalmerende en ontspannende eigenschappen.
  • Volgens de National Institutes of He alth hebben onderzoeken aangetoond dat lavendel neurologische aandoeningen kan helpen verbeteren.

2. Kom tot rust met citrusaroma's

Kom tot rust met citrusaroma's
Kom tot rust met citrusaroma's

Citrusgeuren zoals citroen of sinaasappel kunnen de mist onmiddellijk uit je geest verdrijven en de spanning verlichten die zich in de loop van de dag heeft opgebouwd.

  • Citrusgeuren kunnen je sombere humeur verbeteren door je huis te vullen met de geur van zonneschijn.
  • Je voelt je minder gestrest als een frisse citrusgeur je begroet.

3. Combineer dennenhout en vanille

Sommige dagen hebben misschien een rustgevende combinatie van geuren nodig om je te helpen ontspannen! Het klinkt misschien alsof dennen en vanille te contrasterend zijn om samen te smelten tot iets verfrissends, maar deze twee geuren zijn een geweldig paar.

  • Het combineren van geurkaarsen van piñon dennenhout en vanille de leche zorgt voor een rustgevende geur die je huis een gezellige sfeer zal geven.
  • Piñon-den brengt een unieke geur in huis die getint is met de zoete geur van vers gesneden dennen, terwijl vanille de leche een vleugje vanilleboon geeft.
  • Deze combinatie wordt vergeleken met een verademing. Het is moeilijk om nog steeds opgewonden te raken als deze comfortabele aroma's je omringen.

4. Laat stress los met een pepermuntkaars

De frisse, frisse geur van pepermunt kan niet anders dan je in een beter humeur brengen. Zelfs de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren erkenden de voordelen ervan. Ze gebruikten het om geestelijke gezondheidsklachten te behandelen, vooral mensen die aan angst en depressie leden.

  • De geur van pepermunt vrolijkt je vrijwel onmiddellijk op.
  • Pepermunt staat bekend als een stemmingsverbeteraar die je kan helpen je gedachten te verhelderen.

5. Chill Out met een Eucalyptus Spearmint-kaars

Vergelijkbaar met het effect van pepermunt heeft groene munt kalmerende en rustgevende eigenschappen. Wanneer deze wordt gemengd met eucalyptus, wordt deze kaarsgeur krachtig, de geur die je bij de hand moet hebben om je te helpen ontspannen als je elke dag thuiskomt.

  • Eucalyptus wordt gebruikt om ademhalingsproblemen te behandelen en zal je helpen beter te ademen, zodat je diep adem kunt halen en kunt ontspannen.
  • In de holistische geneeskunde wordt het ook gegeven als behandeling voor spanningshoofdpijn.

6. Verminder de spanning met een rozemarijnkaars

Als je een slechte dag hebt en het gevoel hebt dat je aan het eind van je Latijn bent, pak dan een geurkaars met rozemarijn. Rozemarijn is een geweldige geur om hoofdpijn en mentale vermoeidheid te bestrijden, evenals fysieke uitputting.

7. Verminder stress met kamperfoelie en jasmijn

Twee geweldige bloemengeuren maken deze kaars een uitstekende keuze voor een stressvrije zone. Steek er een aan in je studeerkamer of slaapkamer en sluit je ogen om meteen naar een warme zomeravond te worden getransporteerd.

  • Van kamperfoelie is bekend dat het angst- en stresshoofdpijn en in sommige gevallen depressie verlicht.
  • Etherische olie van jasmijn zou een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel. Het kan spierspanning helpen verlichten.
  • Voor doe-het-zelf kaarsenmakers kan deze geur een van je favorieten worden.

8. Combineer salie, kamille, lavendel en tijm

De combinatie van deze vier kruidenessenties in een kaars zal je kamer vullen met hints van een Engelse cottage-tuin. Deze kruiden verlichten stress, spanning, onenigheid en angst.

  • Lavendel is een bekend kruid voor het bestrijden van stress en aanverwante klachten.
  • Er is aangetoond dat salie de dopaminewaarden beïnvloedt. Dit is de chemische stof in de hersenen die verantwoordelijk is voor een gelukkig gevoel.
  • Tijm is een immuunbooster met veel gezondheidsvoordelen, waaronder de verlichting van hoge bloeddruk en het verminderen van de druk op het hart.
  • Kamille heeft veel gunstige eigenschappen, vooral als kalmerend middel.

9. Ontsnap met een Bahama Breeze-kaars

De naam Bahama Breeze zal je in een staat van vrede en kalmte brengen. Deze geurkaars spreekt tot de verbeelding en brengt je meteen naar een warm strand met een zwoele bries. Het bewijst dat zelfs door de mens gemaakte geuren magisch kunnen zijn.

10. Ontspan en laat los met een Macintosh Apple Candle

De naam van een heerlijke appel, Macintosh moet een kaars zijn gevuld met allerlei boomgaardaroma's. Geniet van de hints van knapperige appels en fruitschillen. De frisse geur van appel vult uw huis en als u uw ogen sluit, waant u zich midden in een bergboomgaard. Die geur alleen al zou genoeg moeten zijn om de spanning van de dag weg te smelten.

Chill en kom tot rust met ontspannende kaarsgeuren

Er zijn veel keuzes als het gaat om kaarsengeuren om je te helpen ontspannen. Het selecteren van kaarsgeuren met ontspanning in gedachten is een geweldige manier om tot rust te komen! Wat is er prettiger dan omringd te zijn door heerlijke, ontspannende aroma's.

Aanbevolen: