47 Leuk & Ontspannende dingen om te doen als je wilt ontspannen

Inhoudsopgave:

47 Leuk & Ontspannende dingen om te doen als je wilt ontspannen
47 Leuk & Ontspannende dingen om te doen als je wilt ontspannen
Anonim

Blijf kalm en ontspan, vrienden. Met deze eenvoudige ideeën ben je in een mum van tijd zen.

vrouw ontspannen
vrouw ontspannen

Je wilt lekker ontspannen, ontspannen, tot rust komen en de wolken voorbij zien trekken. Misschien wil je je kopje vullen, deelnemen aan de Nationale Luie Dag, of heb je behoefte aan wat rust en ontspanning. Trek je relaxbroek aan (en trek die spijkerbroek absoluut uit): het is tijd om Zen te worden.

Leuke en gemakkelijke dingen om te doen om te ontspannen

lezen in een hangmat
lezen in een hangmat

Met deze suggesties voor manieren om te ontspannen, stroomt de ontspanning rechtstreeks naar je toe. Bonus: de meeste hiervan zijn ontspannende dingen die je thuis kunt doen. Over minimale inspanning maar maximale ontspanning gesproken!

Luister naar muziek

Laad je favoriete afspeellijst of ga op een muzikaal avontuur om de geest tot rust te brengen en de ziel te ontspannen. Wist je dat er zelfs liedjes zijn die volgens de wetenschap het meest ontspannend zijn? Maar je kunt ook naar alles luisteren wat je maar wilt.

Speel een videogame

Verlaat uw huidige omgeving en ga naar een digitaal landschap. Kies misschien gewoon een spel dat niet overdreven intens is.

Geniet van een podcast of audioboek

Net als bij muziek kun je je favoriete afleveringen op een rij zetten, de podcast vanaf het begin laten rollen of lekker ontspannen met een goed boek dat tot je verbeelding spreekt. Je kunt zelfs andere ontspannende activiteiten ondernemen, omdat dit handsfree is.

Kijk wat tv

Bekijk je favoriete tv-programma of film om te ontspannen en tot rust te komen. Elk genre, zolang je er maar blij van wordt.

Bekijk een ontspannende video

Ontspan en kom tot rust met uw favoriete ASMR-video, misschien iemand die een krachtige wasbeurt doet, of zelfs een professionele tapijtreinigingsdienst die een tapijt herstelt. Je kunt zelfs je favoriete Twitch-streamer bekijken.

Dagdroom

Dat klopt, kijk eens! En laat je gedachten afdwalen naar waar ze ook heen willen. EN sta jezelf niet toe je schuldig te voelen; dagdromen heeft eigenlijk veel voordelen!

Luister naar de vogels

Ga naast een open raam zitten of zet je kamp buiten op en laat de muziek van de vogels en de natuur de soundtrack zijn terwijl je wegzinkt in een gevoel van rust.

Doe een dutje in een hangmat

Doe een dutje in een hangmat, op de bank of in je bed. Er gaat niets boven een dutje om die ontspannende reis een kickstart te geven.

Drink wat thee of koffie

Brouw een kopje thee voor jezelf! Geniet van elke slok, geniet ervan met een snack of terwijl je tv kijkt.

Chillen met kaarsen

Steek een paar kaarsen aan om echt die ontspannende sfeer te creëren. Probeer een schoon brandende kaars in je favoriete geur, leun achterover en ontspan.

Haal wat frisse lucht

Stap naar buiten om de spinnenwebben in je hersenen te verwijderen en de frisse lucht over je heen te laten spoelen. Of u nu door de buurt loopt of gewoon op uw veranda zit, buiten zijn kan u niet alleen helpen ontspannen, maar het kan ook uw gezondheid verbeteren.

Lees een boek

Pak je favoriete boek of trek een boek uit je nog te lezen stapel en ga aan de slag met je fantasie. Probeer alles, van tijdloze YA-klassiekers tot een nieuwe BookTok-suggestie.

Informele manieren om te ontspannen en tot rust te komen

dagboekschrijven
dagboekschrijven

Met slechts een klein beetje extra inspanning, beloven we niet veel, kunt u uw dag van ontspannen en tot rust komen naar een hoger niveau tillen. En je kunt nog steeds een aantal van deze dingen thuis doen. Behalve een ritje maken. Daar heb je wegen voor nodig.

Mediteren

Geluk met je gedachten. Laat je adem je leiden of gebruik een app zoals Headspace.

Speel een kaartspel voor één persoon

Speel in het echt of op de computer een solo-kaartspel. Probeer eens solitaire, spider solitaire, piramide -- wat het ook is waardoor je hersenen worden uitgeschakeld.

Hang met je huisdier

Knus samen met je harige vriend, knuffelen, genieten van huisdieren, of gewoon naast elkaar rondhangen. Je kunt een band opbouwen met je favoriete niet-menselijke vriend en genieten van oordeelsvrije luiheid.

Ga een ritje maken

Spring in de auto en verander je standpunt om de stress van je af te schudden en even te ontspannen. Vergeet de deuntjes niet!

Oefen een instrument

Breng je gitaar-, piano- of andere instrumentale vaardigheden bij, zodat de muziek je zorgen wegneemt.

Schrijf, dagboek of hersendump

Schrijf een fictief verhaal op, neem de tijd om een dagboek bij te houden of kies voor een hersendump om je hoofd leeg te maken.

Verf je nagels

Als je nagels nat zijn, kun je niets anders doen dan ontspannen. Laat je inspireren door alles, van roze Barbiecore-nagels tot chique zwarte nagelontwerpen en ga schilderen.

Doe een gezichtsmasker

Je kunt niet door het huis rennen met een gezichtsmasker op. Je moet op de klok kijken en je voeten omhoog leggen. Absoluut de moeite waard.

Verander uw omgeving

Soms zijn alleen kleedkamers voldoende om de stress weg te vagen en de ontspanning te verwelkomen. Of bekijk ideeën over manieren om uw favoriete ruimtes mooier en ontspannender te maken.

Eet een tussendoortje

Een stuk chocolade, een appel met wat kaas of een kom ontbijtgranen is een geweldige kans om een goed gevoel te geven. Of ga voor een nostalgisch tussendoortje of een makkelijke, heerlijke zoete lekkernij zoals fruitbroodjes en ijs.

Bel of sms een vriend

Ga een gesprek aan om tot rust te komen. Praten over niets of wat dan ook waar je aan denkt. Wissel memes uit of deel grappige foto's van je week.

Een kruiswoordraadsel aanpakken

Zet de hersenen aan het werk met de kruiswoordpuzzels van de Washington Post of de New York Times. Als alternatief is een woordzoeker of een ander hersenspel ook een geweldige manier om te ontspannen.

Neem een gezond bad

Probeer een gezond bad. Laat de tonen van een klankschaal, klokkenspel of andere rustgevende geluiden over je heen spoelen en voel hoe je spieren zich ontspannen terwijl je ontspant.

Efficiënt zen: rusten met een activiteit

persoon breien
persoon breien

Als jij het type bent dat niet stil kan zitten (hoi!), dan zijn dit ideeën om strategisch en productief te ontspannen, maar toch het vakje ontspanning aan te vinken. Beschouw deze ideeën om te ontspannen als bewuste productiviteit.

Verf

Breng je aquarellen tevoorschijn, kies voor schilderen op nummer, of laat je Jackson Pollock gewoon schitteren. De naam van het schilderspel is wat je ontspant. Oh, en er zijn zelfs apps hiervoor.

Duik in een kleurboek

Trek de kleurpotloden of kleurpotloden tevoorschijn om te krabbelen en te kleuren naar wat ontspanning.

Doodle

Teken een extravagante scène, verbind patronen, of laat de pen gewoon ronddwalen terwijl je je wekelijkse planner-spread versiert. Vergeet de stickers niet!

Neem een douche of bad

Ontspan en ontspan onder de douche of in bad, en vergeet de aromatherapie niet! Voeg een douchestomer toe om de gebruikelijke ervaring aan te kleden of voeg wat bubbels toe voor een luxueus bad. Muziek is optioneel maar zeker een aanrader. Hetzelfde geldt voor kaarsen.

Breien, naaien of haken

Je hoeft in geen van deze dingen goed te zijn. (Persoonlijk niet!) Maar ik hou ervan om dubbel te genieten van een tv-programma en wat te breien om mijn handen bezig te houden. En nee, niemand heeft vrijwillig een van mijn sjaals geaccepteerd.

Koken of bakken

Er is iets ontspannends aan het stap voor stap volgen van een recept en jezelf verliezen in de geluiden en geuren van de keuken. Als je iemand bent die moeite heeft met koken, kun je eenvoudige gerechten op smaak brengen (hallo, creatieve toppings op toast) of mogen we een puzzel of een Lego-set voorstellen?

Organiseer iets of ruim een ruimte op

Nadat een ruimte is georganiseerd, opgeruimd en opgeruimd, is het als een visuele massage op de hersenen voor onmiddellijke ontspanning.

Je planten water geven

Breng wat tijd door met je planten. Laat ze weten hoe mooi en knap ze zijn terwijl je ze allemaal een flinke slok water geeft. Breng ze allemaal naar je badkuip of gootsteen en hang met ze rond terwijl ze worden gedoucht met jouw liefde en water.

Maak een stemmings- of visiebord

Digitaal of met een schaar en tijdschriften, droom van je ultieme leven.

Een kleine takenlijst aanpakken

Er gaat niets boven de haast om iets van de to-do-lijst af te strepen, dus laat het fysieke gevoel van voldoening over je heen stromen.

Verander dagelijkse verzorging in zelfzorg

Je wast niet alleen je gezicht, je geeft je gezicht ook een massage. Geef je hoofdhuid een extra scrub onder de douche.

Beheer uw bibliotheek

Organiseer, alfabetiseer en beheer een bibliotheek naar keuze. Verzamel jij vinyl? Heeft u een grote collectie boeken? Verdiep je in iets dat je gelukkig maakt en je in één keer voldaan voelt.

Beweeg je lichaam om te ontspannen en tot rust te komen

yoga doen met hond
yoga doen met hond

Breek uit in het zweet, strek die longen terwijl je een deuntje speelt, of voel de grond onder je voeten terwijl je danst, wiebelt en slentert je een weg naar ontspanning met een kleine beweging.

  • Train door te gaan hardlopen, krachttraining te doen of een oefenles te volgen.
  • Doe wat yoga in een studio of spring thuis op de mat en volg een les die zo lang of zo kort is als je wilt
  • Maak een wandeling door de buurt, een park of langs het strand
  • Ga zwemmen of loop door een sproeier om af te koelen
  • Geniet van een massage in een spa of geef je eigen voeten en handen wat liefde
  • Dans de stress weg met een solo-dansfeest voor één persoon, of schakel een vriend in
  • Strek je spieren om de spanning te verminderen en voel hoe je lichaam ontspant
  • Knuffel met je huisdier, je partner of je favoriete kussen
  • Denk als een kind en spring op een schommel
  • Gebruik een schuimroller om die knopen los te maken
  • Probeer een nieuwe sport, zoals pickleball, waar je aan hebt gedacht

Rust en laad op met de kunst van het ontspannen

Het is een drukke wereld daarbuiten; Kom binnen, ga bij jezelf, je breiwerk of je boek zitten. Geniet van de zon, kijk hoe de wolken voorbijgaan of geniet van een kopje thee terwijl de regen door de ramen stroomt. Hoe je ook besluit te ontspannen, met een beetje zweet of een grappige podcast, het gaat erom dat het je kopje vult. Aahhh, dat zijn nu de goede dingen.

Aanbevolen: