19 strandhacks zodat gezinnen daadwerkelijk kunnen ontspannen in het zand

Inhoudsopgave:

19 strandhacks zodat gezinnen daadwerkelijk kunnen ontspannen in het zand
19 strandhacks zodat gezinnen daadwerkelijk kunnen ontspannen in het zand
Anonim

Haal de stress uit je stranddag met het gezin door deze uitschuurhacks te gebruiken!

Familie giert van vreugde op het strand
Familie giert van vreugde op het strand

De zoute oceaanlucht die tegen je gezicht waait, de ontspannende warmte van de zon en het ritmische geluid van de golven op de achtergrond; loungen op het strand klinkt niets minder dan perfect. Met kinderen op sleeptouw kan deze rustgevende ontsnapping echter een beetje uitdagender zijn. Met een beetje voorbereiding en de juiste benodigdheden kun je het voor iedereen leuk maken. We houden van deze eenvoudige strandhacks voor gezinnen om je te helpen de dag door te komen!

Tips en trucs om van een gezinsstranddag een makkie te maken

Haal het meeste uit uw kustvakantie of dagje naar het strand met deze eenvoudige strandhacks voor baby's, peuters, kinderen en zelfs volwassenen. Iedereen in het gezin zal iets meer van de dag genieten als je de kleine stressfactoren buiten beschouwing laat. Maak je klaar om te ontspannen met deze strandtips!

Haal zand uit de vergelijking

We gaan naar het strand om tijd door te brengen met het bouwen van zandkastelen en het wiebelen van onze tenen in het zand. Het probleem is dat baby's en jonge kinderen niet altijd van deze sensatie genieten. Het kan zelfs een sensorische overbelasting veroorzaken. Hoe zorg je ervoor dat je kind zich op zijn gemak voelt zonder de hele excursie te moeten annuleren? Je neemt deze sensaties weg.

Het enige wat je nodig hebt is een waterdichte deken en een oud hoeslaken! Het beste is dat beide items compact en gemakkelijk te vervoeren zijn. Leg eenvoudig uw deken neer en leg daar vervolgens uw hoeslaken op. Plaats vervolgens een groot voorwerp in elke hoek van het vel om een zandbarrière te creëren.

Bescherm je gezin tegen de zon

Schaduw is ook belangrijk voor jonge kinderen. Luifels met rechte poten zijn de beste keuze, maar als je een beperkt budget hebt, kun je ook een paar parasols voor jezelf huren en vervolgens investeren in een strandtent voor je baby. Dit geeft ze een veilige plek om te loungen en zelfs een dutje te doen!

Jongen met tent op het strand
Jongen met tent op het strand

Breng het water naar je baby

Zout water is fantastisch voor de huid, maar voor de kleinere leden van het huishouden kunnen de golven soms intens zijn. Ouders kunnen dit element eenvoudig verwijderen door een mini-opblaaszwembad mee te nemen en dit bij aankomst te vullen met water. Beter nog, plaats deze onder een van je parasols om ze te beschermen tegen de zon!

Investeer in zonveilige kleding

Wist je dat je zwemkleding, overhemden, korte broeken en hoeden kunt kopen die zijn gemaakt met ingebouwde zonbescherming? Kleding met een UPF-waarde (Ultraviolet Protectant Factor) van 50+ blokkeert feitelijk 98 procent van de zonnestralen. Dit maakt het een geweldig alternatief voor zonnebrandcrème voor jonge kinderen die nooit stil willen zitten om opnieuw aan te brengen.

Natuurlijk wil je nog steeds elke twee uur een beetje zonbescherming aanbrengen op de plekken die niet door kleding bedekt zijn, maar deze kleding kan de moeite om de huid veilig te houden aanzienlijk verminderen.

Blijf veilig in de zon met merken als Blue Lizard

Over zonnebrandcrème gesproken: ouders kunnen het opnieuw aanbrengen gemakkelijker maken door merken als Blue Lizard Australian Sunscreen te kopen. Dit product is niet alleen waterbestendig en breed spectrum, het bevat ook ingrediënten op minerale basis.

Wat dit merk echter echt speciaal maakt, is dat hun gepatenteerde slimme fles u vertelt wanneer het tijd is om opnieuw een aanvraag in te dienen. Bij blootstelling aan schadelijke UV-stralen verandert het van wit naar blauw of roze. Dit maakt het gemakkelijker om dit belangrijke deel van een stranddag te onthouden!

Pak uw delicatessentas in

Dat kleine netje waarin je je onnoemelijke spullen wast, is zeker het vermelden waard als je een zandexcursie plant. Met deze strandhack voor gezinnen kun je het strandspeelgoed van je kinderen opbergen en voorkomen dat er zand mee naar huis gaat! Laad gewoon het speelgoed op en schud het zand weg!

Laad uw YETI

Deze dubbel geïsoleerde koelers zijn geweldig in het koel houden van dingen, zelfs in de heetste omstandigheden. Dit maakt ze een ideale keuze voor een dagje strand. Sla een voorraad ijs in en vries ook uw waterflessen in om ze extra koud te houden voor als u en uw gezin verkoeling nodig hebben.

Familieverpakkingsauto voor een uitstapje naar het strand
Familieverpakkingsauto voor een uitstapje naar het strand

Handige hack

Heb je geen YETI? Pak gewoon wat noppenfolie voor jezelf. Bekleed vervolgens de binnenoppervlakken van uw koeler met dit verpakkingsmateriaal. Deze strandhack voor gezinnen met een beperkt budget is geweldig om alles langer koel te houden.

Zorg ervoor dat u babypoeder of maïzena meeneemt

Zand is hinderlijk plakkerig en zonnebrandcrème lijkt dit probleem alleen maar erger te maken. Dat wil zeggen, tenzij je een fantastische moederstrandhack gebruikt: maïszetmeel of babypoeder! Zodra uw kinderen een seconde de tijd hebben gehad om aan de lucht te drogen, brengt u eenvoudig een royale laag aan op de plekken waar het zand vast lijkt te zitten. Stof vervolgens het overtollige zand weg!

Ga naar het strand met dollarzandspeelgoed

Verspil je geld niet aan duur strandspeelgoed. Bekijk in plaats daarvan de Dollar Spot van Target en maak een uitstapje naar de Dollar Tree! Het zal je misschien verbazen hoeveel super betaalbare items je kunt vinden. Dit zorgt er ook voor dat als er iets achterblijft, dit niet het einde van de wereld is.

Bespaar uw adem met een draagbare pomp

Dus je hebt al het strandspeelgoed en het minizwembad gekocht waar je baby in kan loungen, maar heb je erover nagedacht om alles klaar te zetten? Haal het meeste uit uw tijd op het strand door een handpomp in te pakken. Dit zorgt voor een snelle installatie, zodat u quality time met uw gezin kunt doorbrengen.

Volg de voorspelling

Op veel strandlocaties wordt minstens een paar dagen per week middagregen verwacht. Dit kan je plezier bederven als je precies aankomt als de regen begint. Het kan ook het gevaar van bliksem met zich meebrengen. Niet alleen dat, maar de luchtvochtigheid zorgt gedurende de dag voor een hogere hitte-index, wat kan leiden tot gevaarlijke omstandigheden zoals een hitteberoerte en uitdroging.

Controleer de lokale weersvoorspelling voordat u uw strandplannen maakt. De beste tijd om met kleine kinderen naar het strand te gaan is normaal gesproken in de vroege ochtend. Dat komt omdat de piekuren voor verwarming al om 10.00 uur beginnen en doorgaan tot 16.00 uur. Bepaal wat de meest ideale periode is om in de zon door te brengen en zoek dan alternatieve plannen voor wanneer regen of hitte uw veiligheid gaan aantasten.

Houd je spullen veilig

Het strand is een spectaculaire plek om plezier te hebben, maar helaas gebeuren er soms slechte dingen in het leven. Houd plakkerige vingers uit de buurt door uw waardevolle spullen op te bergen in een nep-zonnebrandcrèmecontainer.

Strandbestendige telefoons

Ouders en tieners zullen waarschijnlijk hun telefoon op het strand hebben. Voordat u vertrekt, moet u uw telefoon een beetje strandproof maken. Simpele dingen zoals het plakken van tape over de poorten zodat er geen zand binnendringt en het hebben van een ritssluitingszak om het in op te bergen terwijl je op het strand bent, zullen een grote bijdrage leveren aan de bescherming ervan.

Neem een EHBO-doos mee

Over voorbereiding op het ergste gesproken: een andere belangrijke strandhack voor gezinnen is het klaarmaken van een EHBO-doos. Waterdichte pleisters, pincetten, gaasjes, Tylenol, antihistaminica (zoals Benadryl), alcoholdoekjes, wegwerphandschoenen en handdesinfecterend middel zijn allemaal geweldig om bij de hand te hebben. Extra water is ook de sleutel tot het voorkomen van uitdroging.

Vrouw met een EHBO-kit op een strand
Vrouw met een EHBO-kit op een strand

Wees klaar voor een dutje

Voor strandbaby's kan het dutje midden in je plezier terechtkomen. Laat ze je tijd niet bederven! Breng in plaats daarvan uw benodigdheden voor de dag mee in een wagen of wasmand. Pak een paar extra handdoeken in en leg ze in je geïmproviseerde wiegje. Zorg er wel voor dat ze schaduw hebben en een manier om koel te blijven. Draagbare ventilatoren op batterijen kunnen een geweldige keuze zijn voor op het strand.

Dingen inpakken voor oudere kinderen en tieners om te doen

Oudere kinderen en tieners zijn misschien niet tevreden om de hele dag in de golven te spelen zoals jongere kinderen, en ze zullen ook niet noodzakelijkerwijs blij zijn om een boek te zitten lezen zoals sommige volwassenen. Om een gezinsstranddag tot een succes te maken als je oudere kinderen, tieners of tieners hebt, probeer dan dingen in te pakken zodat ze de hele dag plezier kunnen hebben, zoals:

  • Frisbee
  • Voetbal
  • Watervriendelijke ballen zoals Wabooba
  • Splashballen
  • Strandvriendelijke spellen zoals jeu de boules of Spikeball
  • Boogieboards of skimboards
  • Grotere schoppen of zandspeelgoed voor grote kinderen

Houd zand uit je snacks

Zowel kinderen als volwassenen zullen honger krijgen op het strand. Zelfs als u van plan bent om voor de lunch of het diner naar een andere locatie te gaan, kan het handig zijn om wat snacks mee te nemen om de hanger af te weren terwijl u op het strand bent. Om te voorkomen dat kinderen (of jijzelf) zand bij de snacks eten, kun je voedsel op spiesjes leggen die ze kunnen eten zonder het aan te raken, of tandenstokers of plastic vorken pakken die ze kunnen gebruiken om de snacks te spiesen. Dit kan werken voor fruit, kaas, vlees en groenten zoals komkommers, paprika's en babytomaatjes.

Je kunt ook perkamentpapier of plasticfolie om sandwiches of wraps gebruiken, zodat kinderen ze kunnen vasthouden zonder zanderige handen. Plaats voedsel op een opvouwbaar lipje (of gebruik gewoon je wagen of de bovenkant van de koelbox), zodat ze niet op de stranddeken liggen en super dicht bij het zand liggen. Je kunt ook een handspoelemmer met vers water en wat ontsmettingsmiddel bij de koelbox plaatsen.

Pak je koffers

Pak een handvol plastic zakken of herbruikbare boodschappentassen voor je strandtripje. Ze zijn handig voor zaken als het inpakken van natte en zanderige kleding, het verzamelen van afval en het laatste zandspeelgoed dat niet meer op dezelfde manier in de strandtas lijkt te passen als toen je ze inpakte.

Tassen kunnen ook handig zijn voor oudere kinderen om de niet-levende schatten op te bergen die ze op het strand hebben verzameld.

Verken de badkamers vooraf

Vooral voor jongere kinderen, maar essentieel voor alle leeftijden, is weten waar de badkamers zijn. Zorg ervoor dat de familie weet waar de toiletten zich bevinden, voordat u zich op het strand begeeft.

Wees flexibel met uw gezin op het strand

Neem bij het inpakken voor uw strandvakantie of dagje uit de tijd om aan uw kinderen te denken. Door na te denken over waar u flexibel kunt zijn en wat u moet doen ter voorbereiding, kunt u ervoor zorgen dat het voor iedereen ontspannend is.

  • Wat maakt je kinderen gek? En wat is hun normale schema? Je kunt het wat speelruimte geven, maar als je je aan de gebruikelijke slaap- en eettijden houdt, wordt de reis een stuk aangenamer.
  • Wees voorbereid door extra hydraterende snacks en drankjes in te pakken. Je kinderen zullen meer zweten dan normaal en de hitte kan uitdroging versnellen. Zorg ervoor dat ze aanvullen wat ze gedurende de dag verliezen! Dit kan ze gelukkig, energiek en veilig houden.
  • Wandelen in het zand, zwemmen in de oceaan, graven naar het middelpunt van de aarde en gewoon in de zon zitten zijn allemaal activiteiten die hun energie wegnemen. Als ze tekenen vertonen dat ze uitgeslapen zijn, duw er dan niet op.

De beste hack van allemaal is om flexibel te zijn. Lees de signalen van uw kind en volg hun voorbeeld. Op de lange termijn is dit wat zorgt voor een ontspannen tijd weg!

Eenvoudige strandhacks voor gezinnen kunnen er een leuke tijd van maken

Ontspannen op het strand kan van onschatbare waarde zijn. Beleef een geweldige tijd zonder de extra stress door een paar van deze eenvoudige strandhacks te gebruiken. Dan kunt u achterover leunen, nieuwe energie opdoen en blijvende herinneringen maken met uw gezin.

Aanbevolen: