6 beste kleuren voor uw eetkamer volgens Feng Shui

Inhoudsopgave:

6 beste kleuren voor uw eetkamer volgens Feng Shui
6 beste kleuren voor uw eetkamer volgens Feng Shui
Anonim
eetkamer
eetkamer

Het doel van een feng shui-eetkamerontwerp is om overvloed en gezondheidsgeluk uit te nodigen. De beste kleuren voor uw eetkamer creëren een ontspannen sfeer voor een heerlijke eetervaring.

Eetkamer Feng Shui verbeteren met narciskleur

De kleur geel van het aarde-element (noordoost- en zuidwestsector) is verzacht voor een eetkamer met een narcis of bleke citroen als hoofdkleurkeuze. Bleke kleuren helpen ontspanning en kalmte te bevorderen, wat een goede spijsvertering bevordert en een goede gezondheid bevordert.

Formele eetkamer
Formele eetkamer
  • Kies stoffen met twee accentkleuren, zoals groen en roze, die bij deze kleur passen.
  • Voeg goud toe, een metaalkleur (west- en noordwestelijke sectoren), voor kleurdiepte en een symbool van rijkdom en overvloed.
  • Een ander mogelijk ontwerp is een geel en grijs bloemenbehang boven een witte stoelrail.

Lavendel eetkamer creëert rustgevende Feng Shui

Lavendel of maagdenpalm (zuidoostelijke sector) vormt een achtergrond voor een zachte, rustgevende eetkamer.

  • Gebruik deze kleur met de houtelementkleuren groen en bruin voor een rustgevend ontwerp.
  • Voeg een gele accentkleur toe voor een aardende tint van het aarde-element.

Sage verfrist de energie in de eetkamer

Verfrissende kleuren, zoals salie of thee (houtelementkleuren) zijn vooral ideaal voor eetkamers in het oosten en zuidoosten.

  • Groen getinte muren met een medium tot donkere vloer kunnen contrasteren met lichtgekleurde eetkamermeubels.
  • Creëer een dramatisch decor met een donkerder groene accentkleur gemengd met andere houtkleuren, zoals chocolade of kastanje.

Roos stimuleert Chi

Roze of blozende kleuren geven een vleugje van de stimulerende rode kleur (zuidelijke sector) zonder te overheersen.

  • Voeg onrustige lichtgroene en lichtbruine accentkleuren toe aan deze hoofdkleur voor een evenwichtig, ontspannend effect.
  • Kies accentkleuren die iets donkerder of lichter zijn dan roze om diepte toe te voegen voor een uitgebalanceerd feng shui-ontwerp.
  • Verf een accentmuur in een iets donkerder roze. Als verf niet jouw keuze is, kies dan voor behang voor de hele kamer of voor één muur.

Buff kleur zorgt voor een kalmerende energie

De kalmerende kleuren bleekgeel of zand zijn ideaal voor eetkamers, vooral voor de richtingen van het aarde-element in het zuidwesten en noordoosten. Andere feng shui-eetkamertinten kunnen worden toegevoegd voor diepte en een dramatisch effect.

  • Verf de muren in een bleekgele of zandkleur met een zachte witte rand.
  • Voeg een donkergekleurde houten vloer toe, bedekt met een zacht zandkleurig vloerkleed.
  • Donkerbruine eetkamermeubels creëren een prachtig contrast terwijl de vloerkleur wordt herhaald.
  • Gebruik de andere aardekleur, geel, voor een opvallende accentkleur.

Perzik voegt warmte toe aan eetkamers

Een zachte perzik- of meloenhoofdkleur voor uw eetkamer voegt warmte toe en zorgt voor een rustgevende sfeer die perfect is voor een ontspannen diner.

  • Gebruik een donkerdere en lichtere waarde van deze kleur voor een monochromatisch eetdecor voor deze kleur in de zuidelijke sector.
  • Introduceer een donkerbruine kleur als accent-/contrastkleur. Deze houtelementkleur (oost) is een goede keuze om het vuurelement (zuid) aan te wakkeren.

Gebruik accentkleuren om Feng Shui in de eetkamer te verfraaien

Accentkleuren kunnen een lichtere of donkerdere waarde van de hoofdkleur zijn. Je kunt nog steeds de gewenste ontspannen sfeer behouden en tegelijkertijd meer interesse en diepgang creëren.

lente tafelschikking
lente tafelschikking
  • Selecteer tafelkleden, placemats, servetten, porselein, kunst aan de muur, kommen, dienbladen, serviesgoed, vazen en accessoires om accentkleuren en de hoofdkleur weer te geven.
  • Groene planten met ronde of ovale bladeren (vermijd scherpe, puntige bladeren) en frisse, kleurrijke bloemen zijn altijd geweldige manieren om kleur toe te voegen aan de eetkamer.

Vermijd waterelementkleuren

Zwart en blauw zijn de kleuren van het waterelement. Als yang-energie wordt het waterelement als te stimulerend beschouwd voor een gezonde eetervaring.

Kies Feng Shui-kleuren voor eetkamers

Bij het selecteren van feng shui-kleuren voor een eetkamer, overweeg kleuren die een emotionele reactie oproepen van warmte (zachte en diepe tinten) en geluk (vrolijke kleuren). Het gebruik van onrustige kleuren verta alt zich in een gezond gezin met een leven in overvloed.

Aanbevolen: