5 beste vintage naaimachines, volgens riolen

Inhoudsopgave:

5 beste vintage naaimachines, volgens riolen
5 beste vintage naaimachines, volgens riolen
Anonim
Senior vrouw met haar kleinzoon bezig met naaien
Senior vrouw met haar kleinzoon bezig met naaien

Het zal je misschien verbazen dat sommige van de beste vintage naaimachines bij bepaalde taken beter presteren dan moderne machines. Dat is een van de vele redenen waarom moderne riolen deze oudere machines graag gebruiken. Als je de geautomatiseerde functies van moderne naaimachines niet nodig hebt of wilt, zijn er enkele opvallende vintage modellen die geliefd zijn vanwege hun schoonheid en duurzaamheid.

Zijn vintage naaimachines beter?

Afhankelijk van uw behoeften kunnen vintage naaimachines een aantal belangrijke voordelen hebben ten opzichte van moderne machines. Hoewel ze niet over de grote verscheidenheid aan steekopties of computergestuurde functies beschikken, zijn er enkele manieren waarop ze hun moderne tegenhangers overtreffen. Hier zijn enkele redenen waarom moderne naaisters voor vintage machines kiezen:

  • Duurzaamheid- Vintage naaimachines zijn goed gemaakt. Deze machines bestaan al heel lang en zijn extreem duurzaam.
  • Zware uitvoering - Veel vintage modellen kunnen met gemak zware naaiwerk aan. Als u veel denim, leer en andere zware materialen moet naaien, kan een vintage naaimachine perfect voor u zijn.
  • Eenvoud - Sommige naaisters geven de voorkeur aan de eenvoud van vintage machines boven de complexiteit van computermodellen met veel steken. Vintage naaimachines zijn doorgaans gebruiksvriendelijk.
  • Milieuvriendelijkheid - Sommige vintage naaimachines werken zonder elektriciteit, waardoor ze ideaal zijn om te gebruiken waar je geen stroom bij de hand hebt. Ze zijn ook een groenere keuze, omdat ze het milieu niet schaden.
  • Beauty - Hoe dan ook, de beste vintage naaimachines zijn veel mooier dan hun moderne tegenhangers. Ze zorgen naast een praktische rol ook voor een gespreksonderwerp in je huis.

Singer 201: Al met al de beste vintage naaimachine ooit gemaakt

Hoewel de meningen natuurlijk variëren tussen naaisters, meldt de International Sewing Machine Collectors Society (ISMCS) dat veel thuisnaaiers de Singer 201 beschouwen als de beste vintage naaimachine ooit gemaakt. Er zijn veel redenen om van dit juweeltje van een machine te houden, die regelmatig voor ongeveer $ 350 tot $ 500 wordt verkocht in volledig werkende, onderhouden staat. Hoewel de Singer 201 zwaar kan zijn (ongeveer 30 pond voor de meeste modellen en iets minder voor modellen gemaakt van aluminium in de jaren vijftig), heeft hij de volgende grote voordelen:

  • Kwaliteitsopbouw - Op de Singer 201 grijpen de tandwielen zo nauw in elkaar dat ze alleen naaimachineolie nodig hebben en geen vet. Naast deze precisie zijn de behuizing van de machine en de componenten zo goed gemaakt dat ze zelden veel werk vergen.
  • Makkelijk te vinden - Singer maakte de 201 in grote hoeveelheden van de jaren twintig tot en met de jaren vijftig. Deze machine was niet alleen populair, maar ook zo goed geconstrueerd dat vele ervan in prachtige staat bewaard zijn gebleven.
  • Performance - De Singer 201 is een zeer soepele en snelle machine. Hij naait tot 1.100 steken per minuut en is behoorlijk stil vergeleken met andere vintage modellen. Het heeft ook handige functies waar iedereen van houdt, waaronder een naaivoet die omhoog kan worden gezet voor zware materialen.
  • Elektrische en niet-elektrische modellen - De Singer 201 wordt geleverd in elektrische en niet-elektrische modellen, waardoor hij perfect is, of u nu een machine wilt die u kunt aansluiten of een die u kunt aansluiten gebruik buiten het netwerk.
  • Gemakkelijk verkrijgbare onderdelen - Omdat het model 201 misschien wel de beste vintage naaimachine ooit is gemaakt, zijn er voldoende onderdelen beschikbaar om hem draaiende te houden. Als je iets nodig hebt, van naalden tot een nieuwe motor, kun je het vinden.

Singer 66: Beste vintage naaimachine met rechte steek

De Singer 66 wordt door velen beschouwd als de ultieme vintage naaimachine met rechte steken en wordt aanbevolen door The Mermaid's Den en vele andere thuisnaaiers. Het is een prachtige machine met een klassieke uitstraling. Het wordt geleverd in modellen met een pedaal, een elektrische motor en een handslinger. Singer 66-machines met de "rode ogen" -stickers behoren tot de meest begeerde door naaimachineverzamelaars en door thuisriolen. Treadle-versies in goede staat worden regelmatig verkocht voor $ 1.500 en meer. Andere stijlen worden verkocht voor ongeveer $ 200. Dit zijn enkele van de geweldige kenmerken van de Singer 66:

  • Duurzaamheid - Net als model 201 was deze machine ongelooflijk goed gemaakt. De versnelling is nauwkeurig en vereist zelden reparatie, en de kast en body zijn solide en mooi.
  • Makkelijk te vinden - Hoewel de "rode ogen" -stickermachines zeer gewild zijn, zijn er eigenlijk veel versies die betaalbaar en gemakkelijk te vinden zijn. Er zijn duizenden van deze machines gemaakt, en vanwege de hoogwaardige constructie draaien er nog steeds veel.
  • Veelzijdig - Deze machine werd geleverd in een pedaal-, handslinger- en elektrische versie, waardoor het een goede keuze is voor elke situatie.
  • Handige functies - Het Singer-model 66 heeft veel handige functies, waaronder een spoel bovenaan en een draagbaar ontwerp (voor modellen zonder pedaal). Het biedt ook nauwkeurig naaien van zware stoffen.
  • Veel onderdelen en hulpstukken - Deze machine kan alle Singer-onderdelen met een lage schacht gebruiken, inclusief een verscheidenheid aan hulpstukken voor rimpelen, stoppen en meer. Het is ook gemakkelijk om vervangende onderdelen voor naaimachines te vinden, omdat er zoveel van deze machines zijn geproduceerd.

Kenmore 30 Stitch: beste vintage zigzagnaaimachine

Singer is niet het enige naaimachinemerk dat je moet overwegen. Oude Kenmore-naaimachines kunnen ook geweldig zijn. Als je een naaimachine nodig hebt die een zigzagsteek kan maken, wordt de Kenmore 30 Stitch ten zeerste aanbevolen door naaiblog The Crafty Princess Diaries. Geproduceerd in de jaren 80, zijn dit betaalbare machines van hoge kwaliteit. Je kunt ze in goede staat vinden voor ongeveer $ 100 tot $ 200. Ze hebben ook een aantal kenmerken die ze wenselijk maken:

  • Stil - Voor een elektrische machine is de Kenmore erg stil. Er zijn bijna geen trillingen tijdens het naaien.
  • Hoge kwaliteit - Deze machines zijn zo goed gemaakt dat ze decennia later nog functioneren zonder dat er reparaties nodig zijn.
  • Veelzijdig - Naast het naaien van een geweldige zigzagsteek, had de Kenmore 30 ook 30 steekpatronen. Dit is genoeg om veel projecten te voltooien, maar het is niet overweldigend ingewikkeld.
  • Draagbaar - Deze machine is licht voor een vintage model en heeft een handig handvat.

Singer 281-1: beste vintage naaimachine voor leer

The Mermaid's Den merkt op dat geen enkele vintage of moderne naaimachine voor huishoudelijk gebruik gemakkelijk en netjes door drie of vier lagen leer kan naaien, maar de Singer 281-1 komt er zo dichtbij als maar kan. Het kan door minimaal twee lagen standaard leer heen naaien en mogelijk door meer lagen dun leer. Het kan ook door minimaal zes lagen vinyl heen naaien. Dit is een industriële Singer-machine, gemaakt in de jaren zestig. Hij is extreem zwaar, dus als je er een koopt, kun je het beste lokaal zoeken. Dit zijn enkele van de geweldige functies:

  • Fast - Bij het naaien van gewone en dikke stoffen kan deze machine een ongelooflijke snelheid van 6.000 steken per minuut naaien. Er is geen omkeerfunctie, maar u kunt uw werk gewoon omdraaien en er weer overheen naaien.
  • Heavy duty - De Singer 281-1 is gemaakt voor industrieel naaien en kan gemakkelijk door vele lagen stof heen naaien.
  • Durable - Deze machine is ongelooflijk goed gemaakt. U kunt ook vervangende onderdelen kopen voor alles wat werk nodig heeft.
  • Makkelijk te vinden - Hoewel je lokaal moet kopen, zijn er veel van deze machines in de buurt. Je kunt er gemakkelijk een vinden.
  • Betaalbaar - Deze machines worden in goede staat vaak verkocht voor minder dan $ 100.

Singer 15: Beste niet-elektrische vintage naaimachine

Vintage naaimachineverzamelaar Cheryl Warren beschouwt de Singer 15 als een van de beste vintage naaimachines die je kunt vinden, vooral als je er een wilt die niet elektrisch is. Hoewel de Singer 15 in een elektrische versie kwam, zijn er genoeg prachtige handslinger- en trappermodellen op de markt. Ze worden verkocht voor $ 300 tot $ 500 als ze in goede staat zijn. Hier zijn enkele redenen waarom dit de ideale machine voor u kan zijn:

  • Gebruiksgemak - Gebaseerd op dezelfde ontwerpprincipes als de meeste moderne naaimachines, is de Singer 15 eenvoudig te gebruiken en ideaal voor het aan elkaar naaien van quilts of zelfs machinaal quilten.
  • Beschikbaarheid - Singer begon in 1879 met het maken van het model 15 en ging daar tientallen jaren mee door. Dit betekent dat ze direct beschikbaar zijn.
  • Standaardonderdelen - U kunt naaimachineonderdelen vinden voor de Singer 15, aangezien deze standaard hulpstukken en vervangende onderdelen gebruiken.
  • Kwaliteit - De kwaliteit van deze machine is uitzonderlijk. U zult merken dat het weinig onderhoud vergt.

De beste vintage naaimachine is er een waar je jarenlang plezier van zult hebben

Het is je misschien opgevallen dat er verschillende antieke Singer-naaimachines op deze lijst staan. Old Singers worden begeerd door zowel verzamelaars als thuisriolen. Houd de verkoop en veilingen van onroerend goed nauwlettend in de gaten, aangezien de waarden van Singer-naaimachines behoorlijk hoog kunnen zijn. Als u echter de tijd neemt en uitkijkt naar de machine die u wilt, krijgt u een prachtige en betrouwbare naaimachine waar u jarenlang plezier van zult hebben. Leer nu meer over vintage White naaimachines en kijk wat je ervan vindt.

Aanbevolen: