16 Ideeën voor een binnenspeelkamer voor kinderen: prioriteit geven aan plezier & Veiligheid

Inhoudsopgave:

16 Ideeën voor een binnenspeelkamer voor kinderen: prioriteit geven aan plezier & Veiligheid
16 Ideeën voor een binnenspeelkamer voor kinderen: prioriteit geven aan plezier & Veiligheid
Anonim
Binnenspeelkamer voor kinderen
Binnenspeelkamer voor kinderen

Als uw kinderen afleiding van de televisie nodig hebben als ze thuis zijn, kan een binnenspeelkamer u daarbij helpen. Haal het maximale uit wat u aan een speelkamer kunt uitgeven door er eerst een goed plan voor te maken.

Ontwerp de speelkamer

Hoe meer ruimte je hebt voor een speelkamer, hoe beter. Een logeerkamer, een afgewerkte kelder, een zolderruimte op de bovenverdieping of een afgewerkte zolder zijn allemaal goede opties om een veilige zone te creëren voor fantasierijk en actief spelen.

Activiteitszones instellen

Beslis hoe je de ruimte wilt verdelen op basis van de activiteiten die zullen plaatsvinden.

  • Actieve speelzone:

    actieve speelzone met glijbaan
    actieve speelzone met glijbaan

    Grote activiteiten nemen veel ruimte in beslag, dus begin hiermee. Ze kunnen door het midden van de hele ruimte lopen, of worden toegewezen aan de helft van het gebied. Ongeacht uw keuze, zorg ervoor dat u ruimtes uitkiest met stevige plafondsteunen en muren in de buurt om eventuele constructies te ondersteunen. Tenten, schuimvormen voor het bouwen van forten, trampolines en sportspellen kunnen een aanzienlijk deel van de ruimte in beslag nemen.

  • Creatieve zone: Kies een hoekje voor verkleedkostuums en kunst en handwerk (bij voorkeur in de buurt van een opbergruimte gewijd aan die activiteiten) om creatief plezier aan te moedigen. Plaats daar een tafel en stoelen op kinderformaat, evenals een of twee kunstezels.
  • Opbergruimtes: Wijs een of twee muren aan voor opslagstukken.

Ideeën voor kleur

Gebruik kleurpsychologie om verschillende stemmingsomgevingen in de speelkamer te beïnvloeden. Experts suggereren levendige kleuren zoals rood, magenta en geel voor actieve gebieden waar motorische vaardigheden betrokken zijn. Kalmerende tinten blauw en groen zijn bevorderlijk voor het leren, terwijl zachte pastelkleuren goed zijn voor leesplekken.

De kleurgecodeerde indeling van de opbergruimte kan kinderen helpen herinneren waar ze hun ballen moeten neerleggen, waar ze hun poppen of barbies moeten neerzetten, waar ze hun spelletjes moeten neerzetten, waar ze hun knutselspullen moeten neerzetten, enzovoort.

Ideeën voor muren

Klimmuur voor kinderen
Klimmuur voor kinderen

Professioneel geschilderd fotobehang ziet er geweldig uit, maar kan tijdrovend en duur zijn. Uw kind kan het thema zelfs ontgroeien tegen de tijd dat het klaar is. Probeer in plaats daarvan:

  • Peel-and-stick muurstickers zijn betaalbaar, er zijn geen speciale vaardigheden voor nodig om ze aan te brengen en ze laten niets achter, dus je kunt ze in de verhuur gebruiken.
  • Vinylstickers zijn in slechts enkele minuten aan te brengen en komen nog sneller los.
  • Een enkele accentmuur is ook gemakkelijker voor frequente thema- of kleurveranderingen.
  • Je kunt een behangeffect bereiken door een mengsel van maïzena en water of vloeibaar zetmeel te gebruiken om stof op een muur of deur aan te brengen.
  • Kadreer een leeg gedeelte van de muur in met een lijst of monteer een groot, leeg frame en vul het met schoolbordverf.
  • Maak een rotsklimmuur in een hoek door geverfde multiplexplanken (plint tot plafond en 60 cm breed) op elke muur te monteren en klimgrepen te installeren.

Pas stimulerende kleuren toe op de klimwandplanken, zoals rood en geel, of complementaire tegenpolen zoals paars en geel. Als je zegt dat je kinderen tegen de muren opklimmen, kun je dat letterlijk menen.

Vloeropties

Kinderklimladder met mat eronder
Kinderklimladder met mat eronder

Investeer in zachte vloertegels, matten of vloerkleden voor je speelkamer, of je nu te maken hebt met reeds bestaand tapijt of kale vloeren. Speelkamertegels kunnen worden gemaakt van schuim of rubber en worden geleverd in grote in elkaar grijpende stukken die kunnen worden schoongemaakt of vervangen als ze vuil of beschadigd zijn.

Speelkamertegels, matten en vloerkleden kunnen ook letters en cijfers, kaarten voor het leren van aardrijkskunde of spelletjes bevatten, waardoor ze interactief worden. Het is een uitstekende manier om kleur, dessins en patronen aan de vloer toe te voegen en tegelijkertijd een zachte plek te bieden om te zitten, te vallen, te spelen of rond te tuimelen.

Speelkameractiviteitenbronnen

Ideeën voor speelkamerapparatuur en activiteiten om uw kinderen urenlang bezig te houden en te vermaken zijn onder meer:

  • Nestschommel - Monteer deze schommel aan een stevige plafondsteun ($135) in het plafond van een speelkamer voor urenlang vliegplezier, rechtopstaand, op de buik liggend of gewoon achterover leunend. Het kan maximaal 200 pond bevatten of maximaal drie kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar. Inclusief 3 meter verstelbare ketting, bevestigd met snelkoppelingen aan 70 inch ophangkabels, plus de extra hardware en instructies om hem in minder dan een uur op te zetten. Vind het bij Wayfair voor ongeveer $ 50.
  • Skywalker Bounce-n-Learn interactieve trampoline
    Skywalker Bounce-n-Learn interactieve trampoline

    Skywalker Bounce-and-Learn Interactieve Mini Bouncer Trampoline - Deze trampoline overtreft de industrienormen voor veiligheid met een stevige behuizing die rechtstreeks aan de springmat is genaaid, waardoor gaten worden geëlimineerd en vingers uit de buurt van veren worden gehouden. Als kinderen op de dierenafbeeldingen op de mat springen, horen ze de geluiden van katten, honden en vogels. De trampoline heeft een diameter van 55 inch en een draagvermogen tot 100 pond. Vind het bij Walmart voor minder dan $ 75.

  • Children's Factory Zachte Tunnelklimmer - Deze meerdelige set met vinyl bedekte schuimvormen kan op talloze manieren worden gebruikt voor leuke fysieke activiteiten voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar oud. Het is verkrijgbaar bij Church Partner.com voor minder dan $ 300.
  • Klimbagagenet - Dit bagagenet is gemaakt van nylon touw en houten pluggen en is 96 inch lang en 90 inch breed. Het heeft een draagvermogen van maximaal 150 pond en helpt de coördinatie, het evenwicht en de kracht te bevorderen. Vind het bij Amazon voor iets minder dan $ 50.
  • Franklin MLS Mini Insta Zaalvoetbalset - Nog een geweldig trainingshulpmiddel voor coördinatie en goede sportiviteit. Deze zaalvoetbalset is eenvoudig op te zetten en opzij te schuiven wanneer hij niet in gebruik is. Vind het bij Target voor ongeveer $ 30.
  • Step2 Up & Down Roller Coaster - Een veilige spannende rit voor peuters, het is voorbestemd om een favoriet in de speelkamer te worden. De auto blijft veilig op de 3 meter lange baan staan, die ook gebruikt kan worden om ballen naar beneden te laten rollen; geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Vind het bij Walmart voor iets meer dan $ 110.
  • Mega Kubussen en Buizen Speeltent
    Mega Kubussen en Buizen Speeltent

    PlayStar spiraalbuisglijbaan - Voor een op maat gebouwde speelhuisloft of speelkamer met meerdere niveaus is deze spiraalvormige buisglijbaan van 1,80 meter een fractie van de kosten van de meeste buisglijbanen ter grootte van een speeltuin; het kost iets meer dan $ 500 bij Hayneedle.

  • Mega Cubes en Tubes Speeltent - Je kleintjes zullen het geweldig vinden om in en uit deze buizen te rennen en kubustenten op te klappen; van peuters tot 10-jarigen. De onderdelen zijn afneembaar, waardoor je de configuratie kunt wijzigen. Verkrijgbaar bij Toys "R" Us voor ongeveer $ 90.
  • Rode touwtunnelbrug - Deze stevige brug, volledig gemaakt van touw, kan maximaal 400 pond dragen, waardoor hij sterk genoeg is voor meerdere kinderen om doorheen te klimmen, evenals voor de avontuurlijke ouder. Het zou een leuke aanvulling zijn op een op maat gebouwd binnenspeelhuis of hindernisbaan. Vind het bij Amazon voor ongeveer $ 350.
  • Budget Ball Pit - Deze activiteit biedt therapeutische voordelen voor kinderen met sensorische problemen, maar is ook gewoon leuk voor elk kind. De vijfhoekige put, gemaakt van duurzaam schuim en vinyl, heeft een vloer zodat je hem kunt verplaatsen zonder dat de watervallen ontsnappen. Het meet in inches 72 L bij 78 W bij 24 H. Ballen zijn extra en kosten $ 195 voor 500, $ 390 voor 1000 of $ 1, 363 voor 3500. Vind het bij eSpecial Needs voor iets meer dan $ 1.200.

Houd de veiligheid in gedachten

Gebruik uw gezond verstand bij het installeren van veiligheidsmaatregelen, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen die de kamer zullen gebruiken. Houd rekening met de veiligheidsrisico's in huis, of u zich nu op de tweede verdieping of in de kelder bevindt.

  • Installeer veiligheidshekjes bij trappen en deuropeningen voor peuters.
  • Installeer hoge sloten op ramen op de tweede verdieping.
  • Dek alle ongebruikte stopcontacten af.
  • Gebruik L-vormige beugels om grote meubelstukken, zoals boekenkasten, stevig aan muurstijlen te bevestigen.
  • Controleer de muren op uitstekende spijkers en de vloerbedekking op zichtbare kleefstrips.
  • Maak er een regel van dat oudere kinderen nooit rennen, spelen of speelgoed op de trap achterlaten.

Vind goedkope opslag

Kleurrijk opbergmeubel
Kleurrijk opbergmeubel

Bespaar op elke mogelijke manier geld door kringloopwinkels, dollarwinkels en discountwinkels te bezoeken voor opslagoplossingen. Zoek naar een mix van open en gesloten kasten, zoals oude dressoirs, grote en kleine boekenkasten, lage kasten of banken met verborgen opbergruimte die nog in goede, bruikbare staat zijn. Maak je geen zorgen over de kleur of afwerking als je bereid bent een beetje werk te steken in het schuren en opnieuw schilderen ervan. Anders past een witte, zwarte of natuurlijke houten afwerking meestal bij de meeste decoraties.

Zoek naar goedkope plastic of rieten bakken, manden, containers of dozen om klein speelgoed en knutselbenodigdheden in op te bergen. Je hebt waarschijnlijk bakjes met deksel nodig, en sommige zonder deksel. Opvouwbare wasmanden van gaas zijn ook geschikt voor het opbergen van dierenspullen en ballen van schuim of plastic.

Ontwerp voor groei

Kinderen groeien snel en het kan voor ouders een echte financiële uitdaging zijn om ze bij te houden. Als uw kinderen ongeveer even oud zijn, plan dan een aantal grote ontwerpwijzigingen in de speelkamer als ze bijna tienerjaren zijn. Dat is een perfect moment om de ruimte van speelkamer naar speelkamer te veranderen, een ruimte waar het hele gezin van kan genieten.

Aanbevolen: