13 manieren om uw kinderen een goede jeugd te geven

Inhoudsopgave:

13 manieren om uw kinderen een goede jeugd te geven
13 manieren om uw kinderen een goede jeugd te geven
Anonim
Gelukkige vader die meisje op schouder draagt
Gelukkige vader die meisje op schouder draagt

Alle ouders willen hun kinderen de allerbeste jeugd geven die ze kunnen. Ze werken het hardst en doen hun best, maar het creëren van een wonderlijke jeugd voor uw kinderen kan als een grote druk voelen. Wat maakt echt een geweldige jeugd? Een groot deel van het antwoord op deze brede vraag is subjectief, maar deze dertien knelpunten zijn uitstekende manieren om ervoor te zorgen dat u alles geeft in het ouderschapsspel. Goede jeugd: volle kracht vooruit!

Creëer een veilige thuisomgeving

Kinderen kunnen niet gedijen als ze zich niet veilig voelen, dus ervoor zorgen dat thuis een veilige ruimte is, is een essentieel onderdeel in je zoektocht om een goede jeugd voor je kinderen te creëren. Zorg ervoor dat u elke dag van zijn leven voldoet aan de basisbehoeften van uw kind: onderdak, voedsel, kleding, medische zorg en bescherming. Studies tonen aan dat wanneer een kind in een veilige omgeving opgroeit, de positieve effecten negatieve gebeurtenissen in de latere jaren kunnen tegengaan. Volgens experts zoals de landelijk bekende ouderschapsexpert Hartley Robart, M. D., is veiligheid een van de acht essentiële vereisten die kinderen nodig hebben om uit te groeien tot gelukkige en succesvolle volwassenen.

Stimuleer een gevoel van verbondenheid

Stabiliteit en het gevoel erbij te horen zijn sleutelelementen van een goede kindertijd. Het verband tussen erbij horen en de gemeenschap wordt genoemd als een van de zeven positieve ervaringen uit de kindertijd die verband houden met een verminderde kans op depressie op volwassen leeftijd. Kinderen moeten zich tijdens het opgroeien verbonden voelen met hun gemeenschap en familie. Door kinderen te betrekken bij schoolgemeenschappen, sportgemeenschappen en algemene woongemeenschappen kunnen ze in contact komen met mensen die voor hen zorgen, terwijl ze empathie ontwikkelen voor degenen binnen hun gemeenschap. Gemeenschapsgebeurtenissen kunnen positieve ervaringen zijn voor kinderen, waardoor ze betekenisvolle herinneringen kunnen hebben aan het behoren tot iets dat groter is dan zijzelf in hun vormingsjaren.

Geef kinderen goede rolmodellen

Vader helpt zijn zoon een wereldbol te maken in zijn keuken
Vader helpt zijn zoon een wereldbol te maken in zijn keuken

De ouders van een kind zijn hun eerste en belangrijkste rolmodellen, maar om de hoop op een goede jeugd te versterken, moet je misschien nog een paar betrouwbare volwassenen in de kring van je kind betrekken. Er wordt gesuggereerd dat kinderen een paar niet-ouderlijke rolmodellen in hun hoek zouden moeten hebben terwijl ze door hun kinderjaren navigeren. Tantes, ooms, grootouders, buren, leraren en coaches kunnen ideale positieve invloeden zijn in het leven van het kind, en hebben een gemeenschappelijk doel: het helpen en ondersteunen van een kind en zijn gezin.

Modelgeluk in je eigen leven

Gelukkige ouders voeden gelukkige kinderen op. Het is behoorlijk gesneden en droog. Studies hebben het idee benadrukt dat als je gelukkige kinderen wilt, je naar jezelf moet kijken. Ben jij een tevreden en tevreden mens? Als het antwoord nee is, kunnen uw stemming en levenslust een impact hebben op uw kinderen en hun jeugd. Besteed wat tijd aan het vinden van uw eigen vreugden en interesses en het vervullen van uw eigen behoeften. Het is niet egoïstisch. Het is essentieel voor goed ouderschap en om kinderen een goede jeugd te bezorgen!

Beloon inspanningen en vermijd perfectionisme

Gelukkige en succesvolle individuen leggen de nadruk op inspanning, niet op het eindresultaat, volgens het werk van Stanford-psycholoog Carol Dweck. Ouders die kinderen opvoeden om niets dan perfect te zijn, lopen het risico schade aan te richten en zelfs een goede jeugdervaring te ontsieren.

Leer uw kinderen dat het oké, of zelfs geweldig, is om onvolmaakt te zijn. Omarm fouten en mislukkingen, want daar gebeurt het leren. Help ze begrijpen dat het leven een reis is om van te genieten, en niet een race naar een onzichtbare eindstreep.

Maak tijd om te spelen

Meisje met moeder in rood superheldenkostuum thuis
Meisje met moeder in rood superheldenkostuum thuis

De meeste kinderen geven niets om een perfect handwerk of een onberispelijk gebakken cake. Ze doen het voor het plezier en de quality time die ze met je doorbrengen. In de hoop uw kinderen een goede jeugd te bezorgen, moet u er rekening mee houden dat u rommel maakt, verdwa alt in het moment en tijd vrijmaakt om te spelen!

De voordelen van ongestructureerd spelen zijn enorm, en de positieve effecten zullen uw kinderen waarschijnlijk tot in hun volwassen jaren achtervolgen. Dus wat als de afwas in de gootsteen staat, de was zich een dag lang opstapelt en de ma altijden niet voor fijnproevers zijn? De kinderen zullen terugkijken op hoe jij met ze speelde en bedenken welke attente, aanwezige en geweldige ouders ze hadden en goed ouderschap leidt vaak tot een goede jeugd.

Leer kinderen iets terug te geven

Als je je kinderen financieel de wereld kunt geven, is dat geweldig. Wat echter nog beter is, is als u uw kinderen de kunst van het geven kunt leren. Betrek ze bij vrijwilligerswerk voor een doel dat hen nauw aan het hart ligt. Door te leren geven zonder de verwachting iets terug te ontvangen, zal zowel hun empathische aard als hun zelfwaardering groeien. Het kan hen laten zien dat er meer in het leven is dan dingen krijgen; en het koesteren van een gevende geest zorgt voor gelukkige harten en gelukkige mensen.

Houd de stem laag

Ja. Uw kinderen zullen de kindertijd verlaten met de herinnering dat u af en toe boos wordt. Niemand doorloopt achttien jaar ouderschap zonder zijn geduld te verliezen (en als iemand dat daadwerkelijk heeft gedaan, willen we hem graag ontmoeten en zijn geheimen leren kennen)! Tijdens je ouderschapsavontuur is het bijna een garantie dat je je kind naar een time-out stuurt, jezelf naar een time-out stuurt en de consequenties meer dan een of twee of honderd keer afdwingt.

Dat gezegd hebbende, probeer het geschreeuw in je huis te minimaliseren. Er zijn andere manieren om de gewenste reacties van uw kinderen te ontlokken dan uit volle borst te schreeuwen. Schreeuwen kan blijvende nadelige gevolgen hebben voor kinderen, effecten die het concept van een gelukkige, gezonde jeugd tegenwerken.

Ga vaak als gezin samen

Familietijd is belangrijk! Het verbindt de gezinseenheid, geeft gezinsleden de kans om te praten, te delen en elkaar te helpen, en zorgt ervoor dat herinneringen kunnen worden geformuleerd. Houd familiebijeenkomsten, ga op vakantie of uitjes en neem vaak deel aan familietradities en -rituelen. Uit onderzoek blijkt dat gezinsrituelen kinderen helpen zich sociaal te ontwikkelen en de familiale samenhang te vergroten.

Wat u als gezin doet, is niet zo belangrijk als de simpele handeling van samenzijn en deelnemen aan een gemeenschappelijke activiteit. Geef uw kinderen familie-ervaringen om op een dag op terug te kijken en na te denken terwijl ze beseffen welke geweldige jeugd ze hebben gehad, en hoe hun herinneringen aan familiebijeenkomsten hebben bijgedragen aan die kindertijd.

Samen dineren

Familie ma altijd aan de eettafel
Familie ma altijd aan de eettafel

Streef ernaar om zo vaak mogelijk samen van gezinsma altijden te genieten. Gebruik deze tijd om samen te komen en contact te maken met dierbaren. Samen eten heeft verschillende voordelen en kan bijdragen aan het succes van een kind op school, het zelfvertrouwen vergroten en de kans verkleinen dat kinderen slechte gewoonten ontwikkelen, zoals drinken, roken, drugs gebruiken of psychologische problemen ontwikkelen.

Naarmate gezinnen het druk krijgen, wordt het steeds moeilijker om samen te eten. Doe je best om minstens één dag in de week te reserveren voor een gezinsontbijt, -lunch of -diner. Zorg ervoor dat deze bijeenkomst quality time biedt om te praten, te delen en verbinding te maken, dus handhaaf de regel 'geen schermen' tijdens de gezinsma altijden.

Geef ze het geschenk van een opleiding

Een goede jeugd omvat waarschijnlijk een element van kwaliteitsonderwijs. Kinderen gaan naar school vanaf hun vijfde tot de volwassenheid, ter voorbereiding op een hogere opleiding of een beroep. Dit is waar ze leren hun vleugels echt uit te slaan, hun toekomst tegemoet te treden en als volledig functionerende volwassenen op de vlucht te slaan. Hun opleiding, die u volledig steunt, is een geschenk, en van alle geschenken die u hen geeft, zal deze hen hopelijk helpen om buitengewone ervaringen en kansen als volwassene te ervaren.

Creëer structuur in je huis

Kinderen zijn je misschien niet in re altime dankbaar voor het element van structuur, verwachting, grenzen en beperkingen die je hen in hun kindertijd oplegt, maar op een dag zullen ze dat wel doen. Als deze elementen niet in hun opvoeding zijn verweven, kunnen ze zich onveilig voelen en worden ze vaak gedwongen sneller volwassen te worden dan zou moeten. Kinderen moeten opgroeien in de wetenschap wat ze in hun thuisomgeving kunnen verwachten. Probeer het volgende om een gevoel van structuur in je huis te behouden:

  • Regels en verwachtingen voor alle gezinsleden duidelijk identificeren
  • Leg de regels uit en volg ze en geef consequenties als de regels niet worden nageleefd
  • Heb voorspelbare schema's en routines voor dagelijkse gebeurtenissen

Wees een aanwezige, emotioneel beschikbare ouder

Je wilt geen helikopterouder zijn die elke seconde van zijn leven boven je kind zweeft, maar in plaats daarvan wil je een emotioneel beschikbare en aanwezige ouder zijn. Wanneer kinderen de behoefte voelen om naar u toe te gaan, wees er dan om op een niet-oordelende manier te luisteren en hen te begeleiden wanneer de behoefte aan leiding zich voordoet. Kinderen moeten opgroeien in de wetenschap dat als ze zich ooit tot hun ouders moeten wenden, hun ouders er in een mum van tijd zullen zijn. Het concept van emotioneel beschikbaar zijn voor kinderen helpt hen zich emotioneel veilig te voelen in hun ervaringen.

Goede kindertijd versus perfecte kindertijd

Omdat je zoveel van je kind houdt, wil je hem de meest idyllische jeugdervaring geven die menselijk mogelijk is. Vergeet niet dat het belangrijk is om uw kinderen een goede en geen perfecte jeugd te geven. Perfect en ouderschap zijn twee woorden die niet samengaan. In een grootse poging om een perfecte ouder te zijn, kun je het doel van goed ouderschap missen. Concentreer u erop het beste uit uzelf te halen en het beste uit uzelf te halen. Jouw inspanningen zullen voldoende zijn, en je kinderen zullen opgroeien en van je gaan houden vanwege de ervaringen die je in hun opvoeding hebt ingebouwd.

Aanbevolen: