11 ideeën voor familiebijeenkomsten voor meer plezier & Minder stress

Inhoudsopgave:

11 ideeën voor familiebijeenkomsten voor meer plezier & Minder stress
11 ideeën voor familiebijeenkomsten voor meer plezier & Minder stress
Anonim

Familieleden van alle leeftijden zullen dol zijn op deze geweldige activiteiten en ideeën.

Uitgebreide familie die samen geniet van een diner
Uitgebreide familie die samen geniet van een diner

Je hebt geen uitgebreid plan of een groot evenement zoals een reünie nodig om je gezin op een avond- of weekenddag te ontvangen. Sterker nog, met een paar eenvoudige ideeën voor familiebijeenkomsten kun je volop ongedwongen (en stressvrij) plezier beleven. Laat je inspireren voor een ontspannende familiedag of -avond met alle mensen van wie je houdt.

Organiseer een familiespelletjesavond

Als het om familiebijeenkomsten gaat, zijn games eigenlijk perfect. Ze zijn rustig (tenzij je gezin supercompetitief is) en er is een minimale opzet. Kies een aantal leuke bordspellen of kaartspellen waar het hele gezin van kan genieten. Afhankelijk van de leeftijd en het aantal mensen kunnen dit enkele ideale opties zijn:

  • Uno
  • Charades
  • Ticket om te rijden
  • Harten of een ander klassiek kaartspel
  • Dominostenen
  • Scattergories
  • Familievete

Als het zomer is, vergeet dan ook die leuke buitenspellen niet. Dit is het perfecte moment om die croquetset of jeu de boules-bal uit de kast te halen.

Maak een wandeling (of natuurwandeling)

Iets actiefs is een winnende keuze, vooral als er jongere kinderen in je gezin zijn. Door bezig te blijven en de natuur in te gaan, kan iedereen zich betrokken voelen.

Ontmoet elkaar voor een gezinswandeling in een staats- of plaatselijk park, of maak een natuurwandeling bij jou in de buurt. Breng de dag of avond samen door met het verkennen van de buitenlucht. Je kunt ook vogels spotten, dennenappels verzamelen of op rotsen jagen.

Snelle tip

De agenda's zijn druk, dus plan uw familiebijeenkomst minimaal een paar weken van tevoren. Je kunt een open tijd vinden waarop iedereen aanwezig kan zijn en vervolgens werken aan de details van wat je gaat doen nadat het op de kalender staat.

Vrijwilliger als gezin

Gelukkig multigenerationeel gezin dat vrijwilligerswerk doet en afval opha alt
Gelukkig multigenerationeel gezin dat vrijwilligerswerk doet en afval opha alt

Samen goed doen is een geweldige manier om een band op te bouwen, en het is ook geweldig om die familiewaarden door te geven aan de volgende generatie. Denk na over wat voor u als gezin belangrijk is, van dieren tot het milieu. Spreek dan een tijdstip af waarop iedereen elkaar kan ontmoeten om samen vrijwilligerswerk te doen.

Schenk uw tijd af met een diner of lunch, zodat iedereen kan kletsen en bijpraten. Tijdens een ma altijd kun je samen ontspannen en praten over je ervaringen.

Snelle tip

Afhankelijk van waar je vrijwilligerswerk wilt doen, kunnen er leeftijdsbeperkingen gelden of online- of papieren formulieren die je moet invullen. Ontdek vooraf de details om er zeker van te zijn dat iedereen kan deelnemen.

Wees toeristen in je eigen stad

Wat maakt jouw stad speciaal? Waar zou u gasten van buiten de stad mee naartoe nemen? Trakteer uzelf alsof u thuis op vakantie bent door enkele van de lokale attracties en culturele opties te bezoeken. Er zijn er zoveel om uit te kiezen, maar we houden van deze ideeën:

  • Musea, vooral kindermusea, als je kleintjes in de familie hebt
  • Muziekevenementen
  • Favoriete restaurants
  • Pittoreske ritten (stapel in één auto of busje, indien mogelijk)
  • Natuurlijke wonderen of favoriete uitzichten
  • Historische sites of interactieve ervaringen
  • Kunstgalerijen
  • Rivier- of meercruises of middagtreinritten

Organiseer een potluck met familievoedsel

Als uw gezin favoriete ma altijden heeft, organiseer dan een potluck waarbij iedereen een deel van het diner kan meenemen. Je kunt een specifieke gang aan mensen toewijzen, of iedereen kan een aantal ingrediënten meenemen om samen een favoriet gerecht te bereiden.

Je kunt dit binnen of buiten doen, picknicken in een park of zelfs koekjes maken rond de feestdagen. De sleutel is samenzijn en delen in de voedselbereiding en -aankoop. Iedereen zal zich betrokken voelen, en dat is belangrijk als je als gezin samenkomt.

Snelle tip

Houd uw familie-evenement stressvrij door het hosten te onderbreken. Zelfs als je geen potluck hebt, kun je één persoon de leiding geven over het meenemen van spelletjes of benodigdheden voor een activiteit en iemand anders die verantwoordelijk is voor het koken of opruimen. Bij het delen van de last draait het allemaal om communiceren wat er moet gebeuren en bijdragen.

Heb een familiefilmavond

Iedereen houdt van films, en je kunt een filmavond houden met elke groepsgrootte. Als er veel jonge kinderen zijn, kies dan een gezinsvriendelijke film die iedereen leuk zal vinden. Of kom samen met ouders en volwassen kinderen om naar favorieten te kijken en samen popcorn te eten. Probeer deze familiefavorieten:

  • 100 beste kinderfilms: bekijk kindvriendelijke films waar het hele gezin dol op zal zijn.
  • Klassieke familiefilms uit de jaren 80: word nostalgisch met deze ouderwetse, gezinsvriendelijke films.
  • Disney-films: bijna iedereen heeft een favoriete Disney-film.
  • Inspirerende familiefilms: leer en groei als gezin terwijl je films kijkt waar je allemaal dol op bent.

Je kunt op dit soort bijeenkomsten ook je eigen familiefilms bekijken. Pak die oude videobanden en Super-8-films uit de kelder en laat ze converteren naar digitale bestanden. Kom dan samen en bekijk de herinneringen op een scherm.

Multigenerationele filmavond in de open lucht
Multigenerationele filmavond in de open lucht

Fotoalbums maken

Net zoals je naar je eigen homevideo's kijkt, is het maken van een fotoalbum een geweldige manier om de goede oude tijd opnieuw te beleven en tegelijkertijd nieuwe herinneringen op te doen. Dit is ook een zinvolle activiteit om herinneringen door te geven aan jongere generaties.

Als één persoon alle foto's heeft, vraag hem/haar dan om voor iedereen kopieën mee te nemen. Laat vervolgens elke gezinsgroep een album en wat benodigdheden meenemen om dingen op een leuke manier in elkaar te zetten, zoals scrapbookpapier, stickers en kleurrijke stiften. Werk samen aan een grote tafel zodat je kunt samenwerken.

Leer samen een nieuwe vaardigheid

Als iedereen er klaar voor is, kun je samen als gezin een nieuwe vaardigheid leren. Volg als groep een kunst- of kookles of laat iemand langskomen om je te leren tuinieren of om iets anders leuks te doen.

Je kunt de vaardigheden die je al hebt ook delen met gezinslessen waarbij één lid alle anderen leert hoe ze iets moeten doen. Van breien tot vissen, er zijn zoveel unieke talenten die mensen kunnen delen met familieleden.

Doe een familieproject rond het huis

Als je afspreekt bij je ouders of grootouders, of bij een stel dat net getrouwd is of een baby heeft gekregen, kan een familiebijeenkomst het ideale moment zijn om een huisverbeteringsproject aan te pakken. Er zijn zoveel manieren waarop je als groep kunt werken:

  • Een terras of patio bouwen
  • Een kamer schilderen
  • Een garage schoonmaken
  • Rekken installeren
  • Een speelhuisje of schuur bouwen
  • Tuinmeubilair schilderen
  • Een speelstructuur opzetten
Ouders, kind & oma schilderkamer
Ouders, kind & oma schilderkamer

Samen sport spelen (of kijken)

Voor gezinnen die van voetbal, voetbal of welke andere sport dan ook houden, is het leuk om elkaar te ontmoeten voor een spelletje. Dit is geweldig om steun te betuigen aan kinderen die op het veld staan, of je kunt gewoon je favoriete lokale team aanmoedigen.

Je kunt ook afspreken om samen een rustig spel te spelen, van informeel voetbal in de achtertuin tot minigolf op de plaatselijke golfbaan. Er is geen verkeerde keuze zolang iedereen plezier heeft.

Een fotoshoot maken als gezin

Familiefoto's zijn een geweldige manier om belangrijke momenten zoals bruiloften en diploma-uitreikingen te herinneren, maar ze zijn ook geweldig voor de dagelijkse tijd die je samen doorbrengt. Huur een lokale fotograaf in of pak gewoon je eigen camera en maak een paar foto's van de hele groep.

Het lastige hier is om het geheel rustig te houden. Maak je geen zorgen dat iedereen bijpassende outfits draagt of een bepaalde kleur draagt voor de familiefoto's - ga gewoon voor die openhartige foto's waarop mensen met elkaar omgaan. Dat is het belangrijkste.

Geniet van een ontspannend familie-uitje

Wat je ook met je gezin doet, er is geen reden om het ingewikkeld te maken. Er zijn veel eenvoudige gezinsactiviteiten waarmee u gewoon wat tijd samen kunt doorbrengen en van elkaars gezelschap kunt genieten. Als het erop aankomt, is dat het allerbelangrijkste bij elk familiefeest.

Aanbevolen: